И април вече отминава, наддава бавно НОЕМВРИйска мама

• 11 023
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Елена ДОЙЧЕВА, честито! Желая ти много щастлив и дълъг семеен живот!  Hug   bouquet

Да ви се оплача, обадих се, както бях планирала, на единствената АГ в Бургас, която прави ФМ и тя ми отговори, че ранна ФМ не прави!  Sad Чак сега ми стана ясно защо много от моите познати, които вече са минали по този път, ми говорят само за БХС. Хм... Ще търся друг вариант, някъде в друг град може би, или ще мина само с кръвното изследване. Мислите ли,че ранната ФМ е необходима, да не кажа дори наложителна?!  newsm78

# 151
elena vasileva - честито начало на семейния живот, пожелавам ти да е много безоблачен, изпълнен само с най- хубави преживявания, едно от които хубаво бебче. ЧАКАМЕ СНИМКИ !!!!

vessita - ако гинеколога ти е добър ехографист и има добра апаратура и той би могъл да направи нужните измервания.

Яжте фурми -   http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?t=1918

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 19:15 от maria.krumova

# 152
  • София
Честито Дойчева-Василева   Hug

alert чакаме снимки

# 153
Честито, г-жо Дойчева   bouquet
аз днес си правих ПКК и уринните изследвания. До сега търсех в нета какво значат разните съкращения.
Някои неща не са ми в нормите и за това ще си позволя да ви моля за помощ:
HGB (хемоглобин) ми е 113 g/L при норма 120 - 160 g/l
според вас това отклонение голямо ли е? Знам, че нара, червеното цвекло и червеното вино подпомагат за повишаването на хемоглобина, но дали ще успея само с храната да си го набавя?  Thinking
HCT (хематокрит) ми е леко под норма - 0.351 (реф. гран. 0,36 - 0,48). Намерих някъде, че намалява при анемии, може би заради хемоглобина е малко по-нисък?
Не можах да намеря какво значат: MXD ; NEUT, те са и като %, и като общ брой. Ако някой знае - нека сподели.
Не намерих и реф. гран. на RDW - Девиация, разсейване на еритроцитите в зависимост от обема им
Урината е ОК. Ааа, глюкозата е малко под норма : 3,79 mmol/l при граници 3,89 - 6,05 mmol/l. Това знаете ли какво значи  newsm78
Благодаря на всички, които ще се озоват   bouquet

# 154
la belle
RDW - в % 0,129-0,187
Хемоглобина е нормално да ти е малко по-нисък през бременността
Само с това мога да помогна

# 155
  • Пловдив Белащица
Хемоглобина ти е малко нисък, но не чак толкова. Въпросът е да не пада под 100. На повечето жени им пада по време на бременност. Моят сега е 118.
Трудно ще го вдигнеш с нар и червено цвекло, по-трудно усвоимо е желязото от плодове и зеленчуци. Най-добре е с червени меса (телешко например) и дроб. Макар че пък второто е малко противопоказно по време на бременност, но по-скоро ако се прекалява с него. Заради високото съдържание на Вит А. Най-много лекаря да прецени и да ти изпише някакви хапове железни.
Не се задълбочавай чак да се мъчиш сама да си разгадаваш резултатите. Изчакай да ги види гинекологът, но съм сигурна че са ок. Много са ти малки отклоненията. А и само по себе си един показател не показва нищо. Те са зависими един от друг.

А глюкозата - наблягай на сладкото  Wink. Ако ти падне повече може да ти се завие свят. Така че имай винаги в теб някое пакетче захар или бонбонче. Ако ти се замота главата да си хапнеш сладичко.

# 156
Мария, Василена   Hug
само че аз от притеснение пропуснах някои букви (които със сигурност имат голямо значение)
не е само RDW, a e RDW_SD и RDW_CV
Василена, ще кажеш, че си сестра на мъжа ми  Laughing Последния ти пост все едно го чух няколко пъти днес, само че накрая каза: питай твоите приятелки във форума и ще видиш, че съм прав
Благодаря ви, че ви има, момичета!!!
P.S.: сладко ям, даже си мисля, че прекалявам.
Един съвет към всички с ниско кръвно: днес (преди да отида да ми вземат кръв) си взех със себе си 1шише с вода с много (2 лъж.) мед вътре (за да не си нося шоколад и вода) и лаборантката каза, че е много добре измислено, защото сладката вода по-бързо може да подейства, отколкото шоколада

# 157
  • Пловдив
Поздравления за булката   bouquet Безоблачен семеен живот!

И специално към askim87 - не си сама мила. Нашия татко е от Димитровград. Имаш специални поздрави. В събота сме там!

# 158

И специално към askim87 - не си сама мила. Нашия татко е от Димитровград. Имаш специални поздрави. В събота сме там!

Поздрави и на вас  Hug в събота на пазар ли  Wink Grinning или на гости на свекър и свекърва.Тати е от тука а ти откъде си мила? и как пък го намери тоя димитровградски татко  Wink

# 159
Честито, г-жо Дойчева - щастлив семеен живот ви пожелаваме , много любов , късмет и още бебоци !!!! Hug
Моят хемоглобин е 107 и докторката ми каза , че е нормално но като чета стойностите започвам да се тревожа , а и тя не ми даде да си вида изследванията , защото от лабораторията отиват директно към нея. На следващият преглед ще я поразпитам допълнително.., а и може да си пусна хемоглобин- самосиндикално , за всеки случай- тъкмо ще ми вземат кръв и за хламидии , че ги лекувахме тези гадове от доста време и ту отрицателни са тези тестове , ту положителни - ще се гръмна накрая.
Не трябваше да завърша поста си така песимистично .
Лека вечер мами !  bouquet

# 160
  • Пловдив

Поздрави и на вас  Hug в събота на пазар ли  Wink Grinning или на гости на свекър и свекърва.Тати е от тука а ти откъде си мила? и как пък го намери тоя димитровградски татко  Wink

askim87 писах ти на лични!

# 161
Честито на младоженците! Таз година булка... догодина ...даже  още тази люлка.  Laughing
Мари Рус, аз наскоро намерих българско сирене в турските (е правено в германия, но с нашия си вкус) .
А бе то и ние преди не ядяхме всичко био, но сега малката девойка иска да яде от нашето ядене, та няма как.
Точно миналия ден си купих фурми, ама мноого сладки. Едвам две изадох, а миналата бременност морих яко. Ама сега като са полезни ще се озоря.  Wink Аз за раждането се бях подготвила с едни бонбони с гроздова захар, шоколад пак уж за енергия, ама нещо ми е гадеше и така не ги изядох, само гола водица пих. А мъжа ми си беше напълнил раница с чипс, саламчета, сиренца  hahaha , че термина ми предишния път беше на 1 януари та да не седял гладен на Нова година.

# 162
Момичета... то малко не е по темата ама някой знае ли хубаво място за отдих където да не е много шумно и да не е много скъпо,че сега като не работя и по цял ден се побърквам у нас си,а до следващото ми влизане в болница има около 20 и няколко дена и искам да ида да си почина ама много се чудя къде  newsm78  newsm78   newsm78 някакви идейки  Hug

# 163
Излизам с предложение. Да пратим на мамите зад граница по тенекийка със сиренце, домашна лютеничка, със зеленчуците няма да се получи, но може да се пробва   smile3521
Или направо идвайте на почивка лятото при нас....... Sunglasses Може да организираме бременен парад на морето - голям фурор ще направим.

Не ми обръщайте внимание - мъжо гледа мач и ми е скучно, а съня не идваааааааааааааа

# 164
Честито на Елена Василева      bouquet   Чакаме снимки Simple Smile
Василена, клипчето е страхотно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт