Великобритания - тема 24

• 31 752
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
  • Bristol
Маpи, добре си се завърнала! Ти от кога не беше се прибирала  Laughing Аз, като си ходя, го намирам за малко скучно  Crazy
Тази година ще пътуваме с кола Към България и очаквам тази седмица да е пълна с емоции, положителни и отрицателни, както беше и ски ваканцията. Интересно Мишолина дали по това време ще пътува и тя, да не стане пак да сме в един и същ ден в един и същ град в Европа, без да подозираме  Mr. Green
За прилошаването, ако искаш ще питам моя приятелка, тя е лекарка тук. И тя и двете и деца са много чувствителни по време на път и знам, че винаги им дава някакви хапчета.
aniji, по правило не трябва пълномощно. Имам приятелка, на която никога не са поискали пълномощно за децата, въпреки че всяка година са в България сами без баща си. Вече са тинейджърки, представи си колко години са това  Laughing Обаче на мен все ми искат, но имената на моите са типично български, предполагам за това. Твоите щом нямат и бг паспорти, не мисля, че има причина да се притесняваш  Peace

# 106
  • Лондон
aniji, моята щерка е родена в УК и има само британски паспорт. И аз знаех, че пълномощно не трябва. Ходих и в МВР да питам пак - за всеки случай. Казаха, че не ми трябва. Въпреки това на летището ме спряха и ми искаха пълномощно от баща й - заради българската фамилия. Без малко да не ни пуснат... останахме последни. След бурен скандал от моя страна ни пуснаха, но преди това се обадиха по телефона и проучиха баща й точно кога е влизал и излизал от страната, и дали това съвпада с информацията, която аз съм им дала.

Честит ден на майката на всички екс американки (и не само)! 

# 107
Благодаря ви за отговорите сега съм малко в дилема какво да правя.Моите мишлета са само с британски паспорти аз сам с британски паспорт и имената им са англйски и се чудя дали за всеки случай да не изкарам едно пълномощно от БГ. newsm78 Peace

# 108
По повод на пълномощните съм на мнение, че след като по закон не се изисква за децата, които не са с БГ паспорт, то не трябва да се вади и пълномощно. В крайна сметка на служителите им е работа да знаят закона и не сме длъжни да плащаме за тяхното незнание, ако и пълномощните да не са скъпи в БГ. Въпросът е принципен. По-скоро си разпечатай страницата от закона, която посочва за кого да искат пълномощно и за кого не и им го дай да си го прочетат, ако не са наясно.  Simple Smile

# 109
Мари, добре дошла, въобще не съм разбрала, че си в БГ, нали съм отнесена от вихъра ... много ми липсват разказите ти за работата и се чудех къде си се покрила, нали съм на тази вълна.
Против повръщане давам на моите хомеопатично лекарстро, Arsenicum Album. Ако те интересува ще ти кажа как се дава и от къде да си вземеш, защото не са пътували дълго и не им е прилошавало на път. Имам също свещички против повръщане, но тук не съм виждала, донесох ги от БГ - Вомакур и Вомитусхил. От второто има и капки. И те са хомеопатични уж. На баткото не мога да поставя свещичките, но при малката минава номера ...
Не разбрах в кой град си била по време на престоя в БГ?

# 110
Здравейте мами англичанки имам спешна нужда от човек който е в Англия ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарна Praynig пишете ми на лс Hug

# 111
Аниджи, не бих си губила времето, парите, нервите да тичам да вадя пълномощни. След като децата са английски граждани, никой нищо не може да ти каже.

Мен в София сега на излизане жената зад гишето ме попита къде е бащата на детето, след което дали детето има българско гражданство, след което ми подаде обратно паспортите с обвиняващ поглед - как може детето ми да няма българско гражданство.  Аз пътувам с Български паспорт.
По закон, ако не се лъжа ти трябва да влезеш в страната с българския си паспорт, освен ако не си се отказала от бг гражданство.

# 112
Здравейте британки. Тия дни посетих вашата земя. Бе много студено по Лондон. Ама не това ме учуди, ами че хората ходят много леко облечени за този студ. И което е по изумителното, обличат децата си много леко. Не само леко, но по леко от самите себе си. Дори мъжът ми, който няма много усет за гледане на деца беше изумен. Докато ние се движехме със зимни дрехи, навън валеше, духаше, беше отвратително английско време, техните дечица, особено момиченцата включително тези в колички бяха издокарани с полички и къси чорапки без обувки. Дори видяхме bebence без чорапки си седеше в количката. Не изглеждаше да мръзне, ама .... не мога да си представя аз да изляза с обувки и чорапи , а детето ми с боси крака да го брули вятъра в количката.  newsm78 Някои мами бяха чужденки, явно не е традиционно английско. Защо го правят според вас, подражание ли, с цел каляване ли, от глупост ли е, искат да измъчват децата си или... ?

# 113
NikiFin, и бабите като ми дойдат на гости така реагират.
Коментари за обличането на чуждите деца, загатнати подмятания за ненормалност и смели обобщения.

# 114
  • Лондон
според мен е комбинация от фактори, нищо не ни пречи да ги изкоментираме, нали?

Та опити за каляване, немарливост, желание да си облекат летните дрехи, а то много по-хубаво няма да стане и други такива

По тези причини някои карат колите си на свалени покриви при 5 градуса примерно и леко слънце Crazy Е, аз моя го свалям при минимум 18 и много слънце, та я съм го отворила 10 тина пъти, я не Laughing

В детската на малката съм го заплашила почти със смърт, да й обуват чорапите, обувките и да обличат якето за навън. Не че пак не е със сополи Sad

NikiFin, ако Dania значи Denmark, би трябвало да си ок с това време, то при вас не е по-така Grinning Heart Eyes

# 115
Свикнала съм на датското време. Но английското се оказа по студено. Поне в Лондон е поне с 5 градуса по студено от тук. И тук си обличат децата леко в сравнение с БГ. Но аз съм свикнала понеже деца в БГ и  по български традиции не съм гледала. И по датски не съм гледала, обличам си ги както преценя за добре, което на българите им изглежда малко, но за мен е нормално, пък българския начин на навличане ми е странен. Но пък това, което видях в Англия дори мен ме изуми. Не че имам против да си обличат децата както им харесва. Но се чудя дали не настиват при това положение  newsm78. Все пак на 11 градуса плюс дъжд и вятър и то с открита количка, без чадър или навесче....по къси чорапки или само по чорапогащник бебенца на по няколко месеца...  newsm78. Може и да го приема ако поживея там, но... съмнявам се някога да се насиля зорлям да облека децата си по леко от самата мен.

# 116
  • Bristol
NikiFin, ами така са си хората тук. И аз бях изумена от видяното, но вече съм свикнала и не ми прави впечатление. Да не говорим, че и ние се вляхме в тези редици, за ужас на бабите  ooooh! Като отидем в БГ и като започнат да навличат децата, докато не ги изпотят хубаво не мирясват  Laughing Дори на лифта, като бяхме веднъж на ски, лифтаджията тръгна да се кара на сина да си облечал якето, че щял да настине  hahaha  Нито големите, нито децата боледуват по-често от колкото в България, защо тогава да се навличат излишно  Flutter

# 117
  • ENGLAND
О, NikiFin нищо не си видяла Laughing.
Зимата, 0 градуса, сняг, майката и таткото облечени с ботуши и дебели якета, а 3-годишното момченце го водят на училище с обувки и къси панталонки. То се дърпа и плаче и повтяря "студено ми е, студено ми е", а онези го дърпат да върви по-бързо. Идваше ми да им тегля една на тия.
И това хич не е каляване, непрекъснато в училище някой смърка и кашля, ама те и болни ги водят.
Лиди хора! Sick
Нито аз, нито детето ми приемаме тази лудост, като е студено се обличаме, като е топличко се разсъбличаме, а лятото в България щляпаме голи и боси при 35 градуса.

# 118
здравейте момичета,благодаря ви за отговорите,още съм в чуденка за градинката,но ще го измислим като се върнем от БГ ще си ходим за 1 месец.Маривиждам че в бг сте успели да махнете биберона,значи да не се отчайвам  Sad  и ние да се опитаме там като се приберем,и с гърнете не сме научени,но ще доиде и този ден.относно обличането на децата и аз съм възмут,не за друго нека да си ги каляват,но  детето облечено по-малко от родителя е ненормално за мен

# 119
Аз като се обличам не мисля, дали ще се разболея, а се оставям на сетивата си да ми казват. За моите деца си преценявам по себе си, което разбира се не значи, че ще ги разголя само защото аз съм загряла от бутане на тежката количка по баира с 2 деца вътре и пълна с пазарувки. Като стигна до нас вече съм по тениска, ако ще и да е кучи студ. Но разбира се не събличам и децата заедно със себе си. Понякога съм облечена по леко или повече  от останалите хора, но не се обличам или събличам допълнително само защото всички са облечени повече или по малко  и да не би да не настина евентуално или да се изнежа, защото така си ми е добре. Изобщо обличам се така, че да не ми е топло или студено, а не според околните. Но се чудя дали пък не са прави хората, защото децата им не се оплакваха да им е студено newsm78, седят си спокойно и си гледкат. Може ли да оставим на бебе да прецени дали му е топло или студено. Не знам, тия хора ми разбиха представите за света. И тук ми се е случвало вечер да захладнее и всички са почнат да се обличат и увиват, а децата им голи се разхождат. И като питам защо не облекат и детето и казват Тя е топла, значи не и е студено. Давид вчера пак беше по тениска привечер, а си беше хладно и духаше. Не искаше да го облека, но аз го направих насила. Малките също никога не са се оплаквали да им е студено. Нощем спят отвити, докато същевременно аз ако се отвия, ще се събудя от студ. Просто не знам преценката на малки деца колко може да се има доверие и кое е най здравословното за децата, сами да се обличат или ние да преценяваме вместо тях. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт