Телче, Близначе или Раче ще е Юнското юначе? Тема№ 57

• 11 580
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
  • София
yaya86 и на мен в една друга тема ми казаха, че това е начина-разширяване на зениците, а това второто дето капят е упойка.

# 241
Добро утро и от мен Simple Smile В последно време не ми остава много време за форума и едвам смогвам да ви изчета  Confused Та и сега в кратче.

За олиото и млякото - аз съм за млякото ... а по-натам и лосион.

За поливането с душ - в началото е добре бебето да се полива с канче или тези приставки към коритата, дето са като душ.

За секциото - на мен изобщо не са ми говорили за нормално раждане, но при мен има и проблеми с ретината. Когато бях бременна с Даяна, се говорише че след едно секцио - си е секцио винаги ... сега се промениха настроенията. До колкото знам проблема е да не поддаде шева по време на раждане - но си има лекари - те преценяват и едвали някой ще се прави на герой при наличието на риск.

За варицелата ... ох ... Даяна е с варицела в момента ... аз не съм я карала ... а и съм вече в рисковото време на бременноста за да я карам точно сега ... При баба си и дядо си е - изрично съм ги предупредила да не я извеждат много много и да не я врат при други деца. Тя няма пъпки по лицето, а и не се чеше - примерно нея не можеш да я разпознаеш че има варицела - та божа работа кое дете е болно и кое не. Аз също знам че като избият пъпките вече не е заразна, ... ама е била заразна преди да избият пъпките  Confused Та да проява на лош вкус е да омешаш болно дете с други деца ... но най-неприятното е че може да не знаеш че детето е болно, а то тогава е най-силно заразно.

СафираHug спокойно, щом са ги преместили значи всичко е ОК.

Сомбоди ... не хвали прекалено много Токуда ... че са ми черни в момента. Неонатологията им е добра, но и до ден днешен има случай на бебета преместени от Токуда в МД, а за дете преместено от друга неонатология в Токуда май не съм чувала Thinking Все още МД е с най-добрата неотатология ... май следва Александровска болница след това ... но там вече май е педиатрия. Не съм се подвизавала в МД чувала съм че наистина е най-голямата мизерия ... не знам, но наистина все още си остават единствената болница в много отношения. Включително и ако не дай си боже направя варицела - ще трябва да раждам там - щото там единствено имало изолатор и може ли да се погрижат адекватно за бебето. А Токуда са ми черни, защото една приятелка щеше да ражда там. Там и беше и ЖК ... до 15 дни преди раждането, когато откриха проблем ... и и отказаха раждане там  Shocked Аз наистина съм в шок. Значи ако всичко е точно - ще си вземем парите и ще обясняваме как сме най-добрата болница, с най-добрите специалисти и най-добрите условия ... но има ли проблем - отказваме. Както и да е. В момента девойката е познайте къде - в МД - май пак единствените които могат да се справят и с нейния проблем ...

# 242
Добро утро и от мен wavey
Сафира прегръщам те силно и съм сигурна че скоро ще качат малките сладури достатъчно килограмите за да ги изпишат  Peace  bouquet

Момичета значи си остава срещата за днес 15ч.пред входа от към бул."ген.Колев"
Ще се обадя днес на Bella за да видя как е и дали ще дойде Peace
Чудех се всъщност кои ще сме на срещата newsm78
Михайлова
gamby
Фантазия
Bella под въпрос
Които още ще идват да допълнят списъка за да знаем колко души ще се чакаме Peace

# 243
Добро утро.

Как ми се спеше още, но цялото дупе ме боли от тежестта и не можех да си намеря безболезнена страна, на която да полегна. Събудих се няколко пъи, спяща почти по гръб и ми беше супер удобно Shocked

И аз знам, че ако първото раждане е със секцио и следващите пак ще са така. Дори последния път, когато бях на преглед, попитах лекаря какви са минусите на този вид раждане, той ми го изтъкна като една от най-главните причини  Peace

Франчи днес трябва да я изпишат, онзи ден ми писа, че ще е за 3 дни в болницата. Ще й пусна един смс от всички ни, за да й дадем кураж  Party

Имам един въпрос относно прането на дрешките и спалното бельо - видях, че някои от вас ще перат дрехите с еидн прах за пране, а завивките - с Тео бебе. Защо такова разграничение?

# 244
Добро утро!

Сафира, опитай се да запазиш спокойствие, доколкото е възможно. Нормално е бебета да свалят от теглото си през първите няколко дена. После наваксват. Важното е, че са стабилни.

Наде, аз всеки месец си купувам "Моето дете" и те видях на снимките. Излязла си много хубава и елегантна. А как се дореди да се снимаш? Разкажи малко...

Гъди, понеже беше питала, бебчето не ти изяжда храната. Каквито и количества да поглъща човек, то си набавя само това, което му е необходимо. Затова и многото качени кг не гарантират, че бебето ще се роди голямо, както и обратното. Иначе това с многото ядене при мен не е на моменти, а всеки ден  Embarassed Постоянно ми се похапва...

Somebody, казваш че това се е случило на наша съфорумка. Под това аз разбирам, че става въпрос за някоя от нас, пишещите тук. Така ли е, наистина? Да не е някоя от нас? Или става въпрос за момиче, чакащо бече през юни?

Вчера бях на запис на тоновете за първи път. Толкова беше хубаво да чуя как тупти сърчицето на малкия. Казаха ми, че тоновете са чудесни. newsm44 Часът ми беше от 13.15, но имаше някакво закъснение и влязох чак в 15.15.......

Аз както не пазарувах за бебето, не знам какво ми стана сега. Накупих му толкова много дрешки, шишенца, залъгалки (дано не ми се наложи да използвам залъгалките).

# 245
Привет на всички!

Вече съм пу- пу по добре.Излекувах хремата,но снощи от едни ягоди си изхвърлих червата. Пусто така ми се доядаха.

Ще дойда пред ОКРБ към 15,00,нали там на входа.Тези почивни ,няма да са почивни ще оправяме къщтата за бебо. Изтормозих го мога да ям мляко и още някое др. нещо.Толкова мляко не съм яла през живота си.
ИЗбрахте ли си педиатър за бебовците, да препоръчате някой?

Зафира: Бързо да се оправят бебоците и да си ходите у дома.

# 246
Поли, честити покупки. И аз преди половин час пуснах първата партига дрехи за пране Simple Smile и са си множко предвид и на тези от сина ми. После идва ред на завивките и чаршафите.
Всеки ден ме питат колко дена остават, а аз се чудя вече колко завоалирано да им отговарям Simple Smile , то и аз не знам в крайна сметка.
Аз пък поголовно изхвърлям списания - архитектурни и майчински Simple Smile - като се сетя, че няма кога да ги отворя в близко бъдеще, а и съм им се наситила. Преди пазех разни статии, но защо ли newsm78
Та, мъж ми все излиза с по две торби хартия навън Simple Smile Освобождавам място за второто човече. Апартаментът си е голям, но си е друго като има свободно място от ненужни неща.
Хубав ден на всички и очаквам да разбера, че Франчи е добре!

# 247
  • София
Добро утро и от мен!

ayas благодаря ти и на теб.  Simple Smile Аз също трябва да пера кошове, а и столчето за кола, но се надявам да стане по-топло, защото в това време няма да изсъхнат с дни.
aya, моят обрив беше ситен и много гъст, а после стана на голепи плюски, като опарено от коприва. Според мен е обаче от някое мазило, иначе нямаше да е само на корема.
Geraldine, аз също, ако съм добре в събота отивам до Вис Виталис  Wink
Gydelichkova, не е вярно, че след секцио, раждаш само така. Зависи, колко години са минали. По принцип трябва да са минимум 3, за да издържи матката на нормално раждане, но при някои жени и на две им позволяват. На сестра ми и казаха за най-сигурно да изчака 4 години и нямаше абсолютно никакъв проблем второто да го роди нормално. То за второ аз дадох зор да е толкова скоро, за да си отгледам децата заедно, но с този проблем с ретините и след 3-4 можеше да не ми разрешат нормално да раждам.
bella, браво, че си по-добре.  Simple Smile
за праха за пране, момичета, знам, че някои от вас не могат да си позволят скъпи препарати и затова ви казвам, ако бебето е с нормална кожа, спокойно си го перете и с Тео, даже като че ли, по-добре само с него, отколкото с Ариел или Персил сензитив, защото все пак е бебешки. Ето тук, няколко майкаи са го ползвали за по-големите си деца и са много доволни. Аз и детето сме с проблемна кожа и не смея и бебето да го пера с друго или да ползвам, каквато и да е козметика.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 09:52 от petia_tag

# 248
Добро утро момичета.

Аз да ви кажа благородно ви завиждам, че има кой да ви помага за сортирането на дрешки, пране, гладене и т.н. На мен за съжаление няма кой да ми помогне, всичко ще трябва да направя сама. Но за да стигна до там трябва да наредя гардероба (нали го изпразних заради ремонта в спалнята и сега три дни го редя), Жоро трябва да пренесе един скрин в спалнята в който да започна да редя дрешките на бебо. Всички казваха че ще дойдат да ми помогнат да си измия прозорците, да наредя дрехите и тем подобни, но няма никой. Какво да се прави ще се справя и сама, леко по леко. Бях се психирала по едно време, че и аз още нищо не съм купила (преди да пазарувам ще прегледам на каката дрехите) и не съм готова, но сега се успокоих защото знам че и да родя по рано няма да остане бебето без дрехи и без креватче. Тогава щат нещат всички ще се включат и ще оправят а аз ще цъфна на готово.  Mr. Green  

temp вчера се бях сетила за теб, че нещо ми се губеше, добре се появи.  Стискам палци да ти се размине тази варицела. И мен много ме е страх от тези шарки точно сега. Преди се молех малката да ги изкара а сега съм на тръни да не лепне от някъде  Praynig  

Ох и забравих да се оплача - вече ми е доста тежко да правя каквото и да било. Едва си повдигам краката за да вървя. Чак се зачудих като се оправя с нещата които трябва да приготвя(ако въобще се оправя) после какво ще правя, май само ще лежа. Ако бебето изкара до термина си има месец и половина, а аз до тогава ще съм вече не подвижна. И как ще ме закарат до родилното  newsm78  а как ще си повдигна краката да се кача на магарето  #Crazy  и такива ми ти работи ми се въртят в главата.

Gydelichkova - аз ще пера дрехите с персил сензитив, а завиките с тео защото тео е по евтин  Embarassed

Лек ден ви желая  Hug

Ей не могада си побликувам отговора. Много пишете #Crazy

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 10:26 от biskai

# 249
Здравейте,

Не съм писала много, че се затрупах с работа ... Днес ми е последния официален работен ден, но на 7-ми имаме одит и аз съм вътрешния одитор на фирмата и почивните дни ще поработя пак яко ... че искам да мине без проблеми, за да може след това спокойно да се захвана със задачките за майчинство, смяна на лична карта, търсене на педиатър и т.н. Оплаках се Simple Smile и сега с хубавите неща.

Вчера ми правиха за първи път запис на тонове - казаха, че са чудесни Simple Smile, после гледахме Тео, обърнал се е с главата надолу /въпреки, че се притеснявам тази вечер да не се врътна пак, че много шава/. Вече е 2390гр. Кратунката му е малко по-голяма, като за 35-та седмица, но ще видим като се появи дали е така или просто апарата дава отклонение.

Исках нещо да питам, ама ми изхвърча от ъкъла ...

За срещата в София - ще има ли и къде, от колко, че мъжа ще прави ремонт и аз гледам да ме няма в апартамента, хем да не му се пречкам и дишам миризми, хем да не дудна Simple Smile /ако нещо се прави както аз съм преценила/ Simple Smile тези хормони ...

Току що се чух с Missy3380 вчера е влезнала в болница. Няма нищо притеснително, на системи е заради контракциите, чувства се добре и ви изпраща поздрави.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 10:07 от mgamisheva

# 250
Добро утро и от нас! Само минавам да се отчета за деня и пак смятам да се правя, че уча! Снощи си изкарахме прекрасно! Излизахме с едни наши приятели, който поканихме за кръсници на бебчо! И снощи им казахме! И двамата много се зарадваха и веднага се съгласиха! Ние също сме много доволни! И двамата са прекрасни хора, много интелигентни, добрички и весели! С нашия татко не можахме да се сетим за по-подходящи хора от тях! Иначе си изкарахме страхотно! Жалкото е само, че и на двамата така им е писнало в Бг, че се поготвят да заминават в Англия Sad Той е зъболекар и зная, че ще се справят, но е гадно някак си качествени хора да заминават в чужбина, защото са загубили надежда! Иначе и ние сме си говорили по темата и сме решили, че ако нашата фирма забоксува си събираме багажа и заминаваме! Наскоро гледах е в един сайт за работа и се оказа, че можем да си докарваме доста добри доходи с нашите специалности! А иначе сме решили бебчо като порасне да го изпратим да учи я в германия, я във Франция или Англия! И двамата сме на мнение, че ако трябва ние ще гладуваме, но няма да го оставим тук, а ще му дадем максималното за успешен старт! Вие мислили сте в тази насока? Как смятате децата ви тук ли трябва да останат или е по-добре да заминат?  

# 251
Добро утро и от мен  Hug
Днес напразно се разкарвах за болничния. Направо си умрях от яд. Бебчо и той е ядосан явно, и раздава здрави шутове. Вчера следобед си преинсталирах Windowsa и сложих една нова версия - Windows 7 (има я в замунда). Всичко много ми харесва, много новаторска и различна от другите, обаче има разминаване на някои букви във фонетичния режим  Sad Аз да съм объркала нещо, да не е от програмата, ама не ми се вярва  Thinking
Михайлова, и аз ще дойда към 15:10.
За праха за пране - купих Персил сенситив. Сано така и не намерих, само омекотител видях, а Теото хич не ми харесва като миризма.
Отивам да ям най-накрая  newsm22

# 252
Момичета, аз досега нито веднъж не съм ходила на записа на тонове, чак на 11-ти ще ги записваме за първи път. Мислите ли, че трябва да се притеснявам?

Вчера, като си взимах болничния от МД, ми се скараха, че не съм го правила. Акушерката ми каза, че трябвало още от 30-та седмица да се почне с тоновете, малко ме издранзи, защото пък предишния път твърдеше, че от 32-ра седмица  newsm78

А моят си лекар нищо такова не ми каза на последния преглед, всъщност той ми препоръча от 11-ти май да правя записи 2 пъти седмично. Може би не е видял нищо притеснително и затова чак за тогава ме изпрати. Но ми прави Доплер тогава, то нали също измерва някакви тонове? Аз на лекаря си имам най-много доверие, но реших да се допитам и до вас.

Сетих се да питам и за количките - и новите ли ще ги перете? Досега и през ум не ми е минавало да пера нашата - откакто е купена, си стои опакована в пликове, не мисля, че е замърсена или напрашена....

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 10:21 от Gydelichkova

# 253
Здравейте, момичета! Виждам, че вчера следобед, а и днес сте много активни в писането - доста време ми отне да изчета. Аз вчера следобед ходих да се видя с колегите, а после седнахме да пием по нещо. Времето беше много приятно и затова бяхме в градината на ресторанта /бяха запалили и газова печка/ - не ми беше никак студено. Обаче сутринта се събутих със схванат врат и силно главоболие. Измерих си кръвното - 100/70, което е нормално за мен и пулс 97. Имам чувството, че сърцето ми ще изкочи. Въобще напоследък пулса ми е много ускорен. Виждам, че обсъждате прането и гладенето - аз смятам да започна чак след 15 май.
Петя, Аяс, пишете, че ще перете количките. Моя приятелка има автомивка и ми предложи да я изперат там с някаква машина, с която перат тапицериите на колите. Така ще изсъхне и по-бързо. Петя, предвид твоите проблеми, може би е по-добре, да не се напрягаш с тази задача, а някой друг да я свърши вместо теб Peace
Отивам да се изкъпя и дано ми се пооблекчи главоболието.

# 254
Вчера следобед си преинсталирах Windowsa и сложих една нова версия - Windows 7 (има я в замунда). Всичко много ми харесва, много новаторска и различна от другите, обаче има разминаване на някои букви във фонетичния режим  Sad Аз да съм объркала нещо, да не е от програмата, ама не ми се вярва  Thinking
Ето по моята специалност! Не не си объркала нищо! БАН вкараха стандарт за фонетичната подредба на клавиатурата (така както е при теб) и М$ я възприеха, тъй като е държавен стандарт! Имаше много спорове по темата, ама зад БАН застана държавата и нещата приключиха! Не съм инсталирвала Windows 7 и не мога да кажа със сигурност дали има вариант за промяна на подредбата...Но можеш да пробваш да инсталираш кирилизатора на Инженера (търси с Google)! На неговата страница има подробна инструкция как става инсталацията! Предполагам, че ще тръгне, защото Windows 7 е NT платформа, ама както казах не съм го пробвала и не мога да гарантирам! Ако го изпробваш, пиши да кажеш как е минала инсталацията! За нас Windows 7 е още прекалено нова и нестабилна и скоро няма да я слагаме по компютрите! Ще изчакаме да я пуснат официално! Въпреки, че според доста колеги се държи прилично, а сравнение с Vista е приказка! Офф стига с компютърните неща, че мога да откарам дълго!  Wink
Хайде успешен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт