Телче, Близначе или Раче ще е Юнското юначе? Тема№ 57

• 11 582
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
Мила Сафира, стискам и аз палци по-скоро да напреднат бебоците и да се озоват при теб, където им е мястото!!!

Somebody, не се бой, и аз май не съм накупила много, но имам и от голямото. Мен ме плаши, че днес бях запланувала да изпера, но имах много от баткото и нямаше да изсъхнат бебешките неща. Та, не успях и отложих за утре. А с това отлагане никой няма да ми свърши работата. Чака ме основно почистване и куп други неща. Но все си повтарям, че най-важното е да сме живи и здрави и всичко да мине добре.

Успех на прегледите, сигурна съм, че всички искаме да чуем само, че бебетата ни са пораснали.

Mayflower, моят лекар пък ми беше казал, че при мен няма да има три години от рждане до раждане и да не пробвам. Но още на 8мес на първото ми беше казал, че и да забременея, няма проблем да износя. Аз исках да пробвам нормално сега /както и първия път/, но той смята, че има причина първия път да не е станало и аз ще се вслушам в съвета му.
Но знам и за случаи, когато при планирано секцио, бебето тръгва и то добре и го оставят да излезе нормално. Така роди една позната, която имаше показания за секцио и беше и към 40г.

Да ви споделя нещо и аз от възмущение - днес на градинката при нас бяха извели две деца с варицела и чешещи се до кръв.......
Едното беше към 5 годишно, а второто на 1г и на бабите им не им пукаше. Просто без кометар за майките с голямо детенце и бебе на 2-3 месеца, които не ги дават на градина, за да пазят малкото и за бремнните да не говорим....Просто казах на познатите си и те като мен веднага си събраха дечицата, но останаха и други...Утре вече ще раздавам "ляв прав" . Но това са си първите 7 години, кой каквото и да ми каже. Аз лично гледам да пазя околните, когато сме заразни /рядко е било/. Пазете се и вие от болни деца.

Лека и спокойна вечер на всички!

Viper, успех! И аз се опасявам, че накрая ще трябва да давам инструкции по телефона кой какво да направи Simple Smile, а не ми се иска.

Петя, много добре, че в такъв момент ти помагат двете баби, за да може бебо още да порасне в корема. А иначе ми е напълно ясно с малко дете как не може да се седне пък камо ли да се легне в моментите, когато то не спи Simple Smile дори и детенцето да е от кротките /Габи май е такава, а и моят е от тази порода - все получавам похвали от разни хора, чукам на дърво и искам и второто да е като него/. А навън кой я води?

Сетих се, че трябва да изпера легналия кош и дюшечето на количката, а и самата нея като за последно преди раждането, а това предния път ми отне почти ден Sad

Цвети, не се бой за насторенията. Аз преди няколко дена бях в подобно състояние, без рев беше, но едни мисли....как ще искарам цели 6 дена в болницата и после ...., а не съм от предаващите се и от плашливите newsm78

Ех, че се зарадвах на новите бебета на майските мами  Hug

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 23:28 от ayas

# 226
Не мога да изчета всичко, но мисля, че основното хванах  Crazy.

Сафира, искам най-напред към теб да се обърна и да ти дам малко кураж. Не съм запозната защо са ги преместили, но напълно разбирам тревогата ти (аз си изревах очите само заради това, че Бобо беше на система една цедмица  Rolling Eyes) - може би Петя е права. Ако имаш съмнение, макар и минимално, бих те посъветвала да се консултираш в Токуда. Somebody преди време беше писала за Масларска - потвърждавам от личен пример около мен с една от най-добрите ми приятелки  Peace. Все пак мисля, че е въпрос просто да започнат да качват, за да си ги приберете  Hug. Ако мога допълнително да ти помогна ми пиши и на лични   bouquet.

Аяс, това с 'нашарените' деца е просто възмутително  #2gunfire. Аз не знам как бих реагирала - може би дори и толкова не бих се въздържала преди да раздам малко правосъдие  Naughty

Аз напоследък не мога да седя дълго пред лаптопа и затова не успявам да пиша. От седмица вече зверски ме сърби корема, а днес забелязах и обрив от много и ситни пъпчици - може и при мен да е избила алергия  Sad.
Петя, моля те опиши как изглеждапе твоя обрив  Embarassed
Утре имам час за 45-дневния и ще се възползвам да се консултирам. До тогава, за всеки случай няма да пия Гинипрал.  Thinking

Емоциите, не са ме пускали. Много често съм доста чувствителна или кълбо от нерви. Обзело ме е пак шубе как ще се оправяме с тримата  ooooh!. А специално за Гъди - и моето коремче не се радва на много галене от мъжа ми - нито първия път, нито сега. Просто мъжете са различни и изпитват различна нужда да показват любовта си. Независимо от това, мъжа ми е страхотен баща и децата го обожават. (не че на мен не ми докривява - все пак ми се иска малко и такава ласка, но знам ясно че е от хормоните и затова бързо ми минава  Simple Smile)

Аз почти приключих с покупките - само малко козметика имам още да добавя. Днес донакупих обиколник с чаршафи, комплект за изписване (най-накрая  Grinning), малко дрешки още, подложка за повивалника - гумирана, омекотител за мацката, възглавничка (декоративна - по поръчка от едната леля  Crazy) и албум-дневник. Чакам с нетърпение празниците, когато ще оставим децата при родителите ми за два дни и ще сглобим кошарката, попорередим къщата и после започвам да настанявам вещите на бебочка  Heart Eyes

# 227
Благодаря на всички за подкрепата и съветите Hug
за поливането на бебето - смятам,че е трябва да се полива с някаква каничка или нещо подобно,а не директно със слушалката на душа,защото ако нещо стане и понякога рязко се променя температурата на водата.Пък и това също е правило при поливането - да не се полива директно върху кожата на бебето,а върху ръката на къпещия Peace
за дрехите - и моите са в изобилие.Направо незнам какво ще ги правя толкова много и дали изобщо ще успея да ги облека поне по веднъж.Но така или иначе пари не съм давала за тях а почти всичко е наследство от сестра ми.
Като "казах" сестра ми,че се сетих-добре че е тя,страшно много ми помага.Днес дойде вкъщи аз само седях седнала заради тъпите контракций,а тя милата сортира няколко /5-6/ чувалчета с дрешки по размер,вид,материя.Страшна е и има страхотна организация.Но все пак тя е минала по този път и то съвсем скоро,докато аз седях и гледах и само се чудех ако бях сама какви щях да ги забъркам Laughing В събота и неделя ще продължаваме с оправянето на дрехите. Ще перем,гладим и подреждаме
в гардероба - ще нареждам дрехите директно без да постилам нищо.Достатъчно добре съм изчистила целия гардероб и направо ще слагам.
за хълцането - и аз всеки ден усещам по 2-3 пъти да хълца съкровището Wink

Често си мисля за Франческа, как ли се чувства? Дано скоро я изпишат и да е добре Hug
Сафира - не се притеснявай. Вярвам,че скоро дечицата ти ще са добре и ще започнат да наддават. Hug

Лека вечер на всички!

# 228
Имам въпрос към вече опитните мами. За юнско бебче с какво според вас е най удачно да се маже в началото - олио или мляко? Като цяло има доста различни мнения. Аз избрах да ползвам козметиката на Себа мед и взех измивното блокче и душ гелът. Но до тук запецнах: от една страна не знам има олио/крем/мляко/лоисон  Crazy . В аптеката естествено се опитаха всичките да ми ги пробудат като крайно необходими.
А и още един въпрос - шампоан необходим ли е отначалото или с гелчето за измиване става?  newsm78

# 229
Дени, с гела за измиване става, аз ползвах до 1 година такъв на Бюбхен, олиото загрява, така че за летния сезон е по-подходящ лосион или мляко - така мисля аз и такова съм взела, само че на Веледа.
А за варицелата - шарката е заразна около 3-4 дни след като са избили пъпките - след това дори и контактни децата не са заразни - казвам това от опит!

# 230
  • София
lili_to , и аз така за кака   bouquet Много съм и благодарна. Тя ги сортира по абсолютно същия начин, плътни, тънки, с къс, с дълъг ръкав и т.н.
Извинявайте, ако съм ви досадила с моята история с дрехите, но нещо съм се шашнала, защото може скоро да настъпи радостния миг, а аз не съм готова  Cry То не всичко зависи от мен, но искам поне нещата, които са си моя работа, да съм направила.
Вчера една приятелка роди в ТК второто си дете. Сварих и смрадлика по нейна молба за външни промивки (да тренирам  Laughing). Та и за мен си купих една опаковка, ако потрябва. Когато мъжът и дойде да вземе отварата ме помоли да му дам ръкавички за бебето, защото в болницата нямали  #Crazy Явно и ръкавички ще трябва да прибавя към багажа.
Ох, все не ми се иска след раждането да разкарвам милото из града, и затова се опитвам да премисля всичко, но май винагище има изненади.
Чао, отивам да простирам дрешките за изписването. Довечера кухнята ще бъде разместена заради ремонта и няма да мога да пера поне три дена, така че днес това ще правя.

# 231
Добро Утро мамчета, гледам че някои от над майсън не са спали Simple Smile аз поне се паспах тази нощ въпреки ,че вчера в късния следобяд спах целе 2 часа.
Като гледам кака здраво сте се подгодтвили вече. Ние не сме купили нищо.....от суеверието на мъжа ми , той по принцип не е суеверен. Сега тези дни ще правем малък ремонт на спалнята и само ще настаним кошарата и това е. Другото Пламен казва бебчо като се роди. Навсякъде рафтовете по магазините били пълни, за 1 час щял да напазарува всичко необходимо Rolling Eyes той и свеки за какво били те щели да да изперат изгладят и подредят всичко докато ни изпишат от болницата.
И да ви кажа вчера малко ме поядоса. Той така си говори ама като се родял бебчо никакъв грим да не съм си бела слагала и без него съм била хубава. Бебчо да знаел майка му как изглежда да не  да се гримирвам и като ме видел беэ грим да не се бил чудел коя съм .Щях да му фрасна един сериозно #2gunfire bash А аз си слагам в повечето случаи само спорала и червило и само от време на време сенки. Ама на мъже. и после ми се оправдава че искал само да ви каже че ме харесвал и без грим и че нямам нужда от него. Ей такива едни. Било втълпено на жените че трябва да си слагат грим за да са красиви и бла бла бла. И аз му казвам аз да не си слагам талкова много като Мария например-журито в Мюзик Айдъл. И той " Аз не говоря в момнта за тази к---а а за жена си"......странни мъже Rolling Eyes
Та оплаках ви се малко, много си ни обича ама понякога е такъв заядливко Sick

# 232
  • София
Добро утро Simple Smile
Хаха, maria_tsvet, ама и твоя мъж го удрят хормоните. И моя не иска да купуваме нищо за беба, но след като му показах снимките с покупки, сам отиде и купи първата дрешка. Той има един колега, от тези дето са тип "всезнайко", та той само повтаря как е забранил на жена си да си слага грим и го има за голяма хвалба това, само го повтаря, а не усеща, че всеки път всички го гледаме странно като го каже...
Аз днес се чувствам О.К. поне сега, беба ритка и съм спокойна, само дето ходя до тоалетна през 3мин. , но пак ще си лежа, че да съм спокойна и всичко да е наред до утре, когато ще ида в ТК и ще се запозная с лекарката, която ще ми прави секциото, пък и да ме прегледа, да видим защо така се чувствам тия дни.
В събота ще идват родителите ми и ще накупуваме повечето неща за беба, ще гледам да остане само количката за след раждането, но и нея съм я избрала.Чудя се дали да идем до Хиполенд или направо във Вис Виталис, че след впечатенията на Аяс натам съм се ориентирала  newsm78

# 233
добро утро

Geraldine
, само да ти  кажа Вис виталис е по-добрия избор за дрешки! Peace

Хайде аз ви оставям, тръгвам към офиса да си изчистя компа от личните ми неща  и да се видя с колегите, като се върна ще ви чета!!

Приятен, успешен и усмихнат ден!! newsm53 smile3525

# 234
Geraldine каква количка си избрала. Като марка и модел. Аз бях избрала една на Чиполино но една мама си я е купила същата и нещо не е много доволна, каза че специално за новородено не била удобна иначе като станел бебчо на около 5-6 месеце няма проблем та сега се чудя.

# 235
Добро утро!
safira, стискам палци бебчетата скоро да са при теб!
Днес пристига сестра ми и утре започваме основното чистене, после прането и гладенето на дрешките.Вече нямам търпение, и на мен започна да ми става скучно вкъщи.
Лек ден на всички!

# 236
  • София
maria_tsvet, аз съм избрала Викторя на Кенгару http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7189 , чудя се само за цвета зелена или жълта, но май ще е зелена. Ivi_81 си е взела такава можеш да я видиш в албумчето.

# 237
Добро утро и от мен. Днес ми е последния работен ден и нямам търпение вече да свърши и да се отддам изцяло на приготовленията за беборанка.
maria_tsvet, извинявай,че така реагирам но рано рано сутринта истински се посмях с изразите на твоя мъж.Най-вече на това
Бебчо да знаел майка му как изглежда да не  да се гримирвам и като ме видел беэ грим да не се бил чудел коя съм
Joy
DeniDeniDeni, и аз като теб съм купила тези неща на Себамед - сапуна,измиващия гел и млякото. Олио ще взема по нататък когато дойде време за масажи иначе сега няма да е необходим.Засега ще мажа с мляко,защото само то хидратира най-добре кожата Peace

# 238
Добро утро  Hug
Сафира, да ти казваме да си спокойна е безмислено, можем само да се молим заедно с теб за милите бебенца скоро да започнат да качват и вече да са добре  Praynig А като ги питаш за кърма да им носиш какво ти казват?
Аз в началото къпах Стенли с шампоанче на Нивеа за коса и тяло, даже още с това го мия  Rolling Eyes След баня го мажех с олиото на Нивеа, докато беше топло, че аз пък съм чувала, че млякото спарва и затова то се маже само като е студено, ама нали знаете сто човека - 101 мнения  Crazy
Тази ваничка, анатомичната, която се води я взехме само за 13 лв от Штъркел, а 18 лв беше стойката. В началото поливахме с канче, а после директно с душчето.
Аз пък още абсолютно нищо не съм купила, не от суеверие, а и аз не знам защо  Rolling Eyes Казвам си "живот и здраве след празниците".

Лек и топъл ден на всички и не се преуморявайте  Hug

# 239

А за профилактика на очите, като ходих не са ми разширявали зениците, в клиника Вижън по здравната каса, супер мили  и любезни докторки/минутки за реклама/ Rolling Eyes

Добро утро на всички Simple Smile
Somebody ,  аз ходих на този преглед с ясната цел да ми кажат дали мога да раждам нормално или не  , и лекрката ми каза че единственият начин да ми види ретините е да ми разшири зениците, а след това ми сложи и едни капки от които окото изтръпва , защото поставя едно устройство директно в окото и го върти и през машината гледа . Не си представям как ще го направи тожа без да е нечувствително окото ( защото след всички капки , беше неприятно но не и болезнено ) . Незнам по другите клиники как е но аз съм много доволна от тази Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт