За среща се стягат Февруарските другарчета!

• 10 264
  • 302
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Влизам да се оплача и да потърся съвет Sad
Петя от днес ми е с варицела, дотук нищо особено...очаквах го. Но от понеделник е със зверска хрема/зелени сополи/ и от вчера с кашлица. Водихме я на лекар и тя изписа антибиотични капки и отхрачващо сиропче...давам ги, положението наистина беше плашещо. Сега въпроса...тези всичките неща дето й давам, няма ли да подтиснат варицелата /има само една пъпка Rolling Eyes/...според личната няма, а и мен много ме е страх да не слезе надолу и да търча по болници със болно от варицела дете. А и какво би станало, ако се подтисне варицелата от тях...нищо не знам, за какво да следя. Имате ли някакво инфо Thinking

# 31
  • София
Здравейте,
да се включа набързо, докато Валето още спи.
И аз съм с две ръце за събиране извън София. И двете предложения ми допадат. Аз мога по всяко време, тъй като вече съм почивка, така че когато кажете.
Аним,аз не мога да дам съвет за варицелата. Някой друг да каже, който разбира повече. Но не избърза ли с антибиотичните капки, аз бих изчакала, но ти си знаеш. Валето също премина през зелени и жълти сополи и сега вече няма хрема, но се позакашля още от време на време. Дано Петя бързо се оправи от варицела и всичко  Praynig
Напоследък и тя не иска да яде много. Като е гладна много може всичко да яде, но напоследък пропуска закуските и вечерите и съответно на другата сутрин е гладна вече и може да изяде доста. Детска им работа  Simple Smile

# 32
  • София
Ох, не знам дали избързах Sad Кашлицата й беше ужасна, много суха, много на често...нищо от бабешките лекове не помогна, а от понеделник я наливам с тях. Изплаших се, че всичко от миналата година се повтаря Sad А и ги почнах преди да се появи прословутата пъпка, и сега не знам какво да правя. От няколко места ми казват, че дори и капки с антибиотик не трябва да слагам, от друга страна личната казва "Не пречат, продължи ги"
Давам ги от снощи и днес, не знам от появата на пъпката ли от лекарствата ли, но кашлицата е изключително нарядко и е къртеща Rolling Eyes

# 33
Аним и аз не мога да помогна с инфо, но стискам палци да ми нава лошото и да сте на прав път с лечението  Peace Аз на Марто пак му слагам Макситрол, имаше ужасна хрема, уж отшумя и пак започна леко да покашля. Уфффффффффф.....сега се надявам педка да каже нещо хубаво, че пак ми се е свил стомаха...Едно, че следват доста почивни дни, отделно, че мислим да заминем малко без него...Стискайте палци да минава леко и без излишни притеснения.
Джоя, в Кедър Ясна е била (не й остава време да ни навестява много) и е с добри впечатления, доколкото помня.
Много ме разсмяхте с този "шотолад- колад"  Joy Милите деца...как издържат без шоколадец  Laughing

# 34
Anim не си спомням но някъде четох че хрема и кашлица са нормални при започваща варицела.. просто пъпките избиват след няколко дни и тогава детето се оправя.. и аз мисля че си избързала.. порови се в нета за повече инфо/color]

# 35
И аз не мога да дам съвет за жалост.
Аз имам друг проблем тази вечер открих в устата на Алекс цели 2 кариеса  Shocked И двата кътника са ни с кариеси. Чудя се дали на толкова малко дете ще се навият да пломбират зъбките а трябва защото ако станат по големи ще започне да го боли. Ужас. След празниците ще разпитам при какъв специалист трябва да го заведа и не знам скоби ли ще му слагат за да седи какво нямам идея. Някой има ли опит със зъболекарите? Явно това че не консумира прясно и кисело мляко от бебе си оказва влиянието май ще трябва да почна да давам флуор на таблетки  ако не е късно. Абе гена си е ген ....

# 36
Привет, момичета!
Отдавна не съм се появявала  Simple Smile

За среща съм  Peace

Връщам се малко назад да прочета какво съм изпуснала, а на вас пожелавам весел и слънчев ден   bouquet

# 37
  • Popovo
Anim  май си имате две в едно - грип и варицела.Шегувам се ,надявам се да не ми се разсърдиш. Rolling EyesС антибиотици неможеш да спреш варицелата.Тя се причинява от вирус,а с вирусите се преборва организма сам,затова  различните хора боледуват по различен начин едни и същи заболявания.Когато има някакво вирусно заболяване,с антибиотично лечение лекарите се стремят  да предотвратят вторична бактериална инфекция.
 Колкото до кашлицата и сополите и ние от няколко дни сме така.Нищо ни няма на дробчетата,чисти са,гърлото е спокойно,но кашля и има сополи.На трима специалисти я водих и всички казват,че е алергична кашлица и нищо немогат да предпишат.Пием един "Зиртек" и някакъв сироп за кашлица,но докато не спрем сополите няма оправия.Затова ми казаха един бабешки лек и за сега ни помага.Купуваш си чай от лайка,но от този който е в пакетчета.В 100мл вода изсипваш едно пакетче (но го разкъсваш) и така оставяш да заври.Като заври веднага го сваляш от огъня и го оставяш да се запари 5 - 10мин.Прецеждаш и слагаш 1 кафяна лъжичка сода бикарбонат.Аз редувам през три часа физ.разтвор и от това чайче да й капя в нослето.Ако ти допадне рецептат опитай я.
А за кашлица свекърва ми ми каза един чай - смес от босилек,свирчок и един счупен орех с черупката.На всички в къщи помага,само на малката не помага,защото е алергична кашлицата.
  Надявам се да съм ти помогнала с нещо и да не съм те объркала.Скорошо оздравяване.
  Галя86 честито ти бебче. newsm51 newsm30 Да те радва много и да те слуша малко.  bouquet

# 38
И аз гласувах за среща из България, но не си го представям в кой ден ще стане.  newsm78 До 13-ти ще отсъствам, после има две работни съботи, остава 24, 25, но тогава Владо е на работа, а да тръгна сама с двамата някак ще ми дойде нанагорно. Понякога двамата почват да се ръчкат в колата, трябва им укротител, а ако шофирам ...
Да си кажа и моята болка, за пореден път съм бясна на свекървата, разстрои ми детето. Направо не се побирам в кожата си. Снощи й водим Дани за една седмица докато сме на екскурзия, а той кашля. Давам й тел. на хомеопата, лекаствата, които имам, обяснявам й да следи кашлицата и да звъни, човека по телефона ще й каже какво да дава. А тя започна да крещи, че болно дете не можела да гледа, ако се влошял щяла да го води при майка ми, тя да се оправя. И това пред детето. От снощи ми се въртят едни грозни мисли в главата и понеже не й е за пръв път да прави сцени, всъщност тя винаги прави такива, стигнала съм до границата на разумните отношения с нея. Водя децата при нея, защото знам че  е добре за тях да поддържат някаква връзка, но вече се питам така ли е наистина.
Мама Веси, с подобна лайкова отвара /но без сода/ такава алергия си сътворих, няколко години здраво кихах от полени, подправки и всичко прахообразно, затова имай едно наум.
Офертата за Кедър е много добра, там и сама с децата мога да дойда. Виждам, че правят и отстъпки за по-голяма група.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 14:26 от AvrorA

# 39
  • Popovo
AvrorA и моята свекърва неиска да гледа  малката.Вили е по палава и когато искаме излезем някъде и я оставим при баба и дядо,се започва едно звънене да се прибираме,че реве,че неиска да си ляга.Дори мога да кажа,че като ходихме на Мальовица на почивка преди година и половина оставихме Вили да я гледа баба й за два дни.А тя извика голямата си снаха да ми гледа детето. #Crazy Просто бях изумена.Ама какво да очаквам от една жена която си е изпратила детето на една година на село при нейните свекър и свекърва да й го гледат.Но да не спамя повече темата.
  Хрумна ми една идея.Незнам дали друг път сте правили това,затова ме извинете,ако се повтарям. EmbarassedИскате ли за 1 юни да си направим тобола с награди за децата.По точно да си разменим подаръци.Някой ще събере адресите на желаещите да участват,ще ги разбърка и на когото какъвто късмет му се падне.Какво ще кажете? Hug

# 40
  Здравейте на всички Simple Smile

Първо - бързо оздравяване на всички болни включително и на моето Асе и скоро всички навън  Hug

Мак само не знам по колко време горе- долу трябва да седи на гърада понякога се наяжда много бързо друг път си седим по половин час и си цока иначе общо взето се справяме  Simple Smile

Каката постоянно иска да е при нея да я гали, пипа и и пее да спинка Simple Smile

За пазене на тишина просто ......то е едно тропане, викане, търчане - малка лудница Simple Smile

Лека вечер на всички  newsm51

# 41
Гале, моя комшийка гледа породени деца и каката все вдига врява.. ама малкия се нагоди.. спи и не му дреме.. тъй че не се тревожи ще му намерите лесното..
Mish, води детето на зъболекар.. пломбирват ги, но много трябва да го лъжете да си отвори устата.. купи играчки нови, за да го залъжете... и започнете хубаво да миете зъбки сутрин и вечер.. намалете сладкото.. а ако чавка ви изпие мозъка почвайте като мен да миете и след всеки шоколад или бонбона.. (то не стига че два пъти седмично му позволявам ами и задължително го изтормозвам с четката до 5 мин след консумацията).. на мен това с кариесите ми е голям страх.. аз себе си не мога да убедя да седна срещу зъболекаря, пък какво остава за Нико..
AvrorA не насилвай много нещата.. като не върви не върви... по малко да не се забравят и туй е...
мама Веси и аз бих обърнала внимание на алргията, която можете да си докарате от лайката.. особено от такъв концентриран разтвор.. лайката е силен алерген... добре действат капките адреналин и физиологичен разтвор.. четох доста положителни отзиви за тях.. равни части.. който ги прилага да даде по точна рецепта..
Аз съм за Яев.. не за друго ами гледам колкото по близко толкова по близко..

# 42
  • София
Anim  май си имате две в едно - грип и варицела.Шегувам се ,надявам се да не ми се разсърдиш. Rolling Eyes
Защо да се сърдя newsm78 Май точно така се оказва имаме си 2 в 1. Поне така мисля, защото и аз се разболях Tired хрема, кашлица, а пък съм на антибиотик още. Петя определено кара варицелата по-тежко от сестра си...има ужасно много пъпки, като едва днес открих, че на главата под косата са пъпка до пъпка, а аз се чудя що се чеше туй дете само по главата.  А и малко ме притеснява, вчера след следобедният сън открих, че има и кръвоизливче в едното око, днес напипах толкова буци по главата, че сериозно започвам да се притеснявам....а и съм сама и си нямам друга работа, само страхотии мисля Tired

# 43
Здравейте и от нас,ние сме с варицела вече 3 ден.Много пъпки ,много нещо.Лекарката ни изпиза един крем за мазане на авент и  на а дерма за къпане.Страх ме е да мия главата,незнам какво да правя.

# 44
  • София
Ами аз не я мия,  Rolling Eyes на Криси й измих косата със сапун на А-дерма, някъде 7-8 ден...мисля и с Петя така да направя. Ама само с водичка не виждам да има проблем, ако ти даде, че Петя до сега не даваше да я пипна дори Tired

Общи условия

Активация на акаунт