За среща се стягат Февруарските другарчета!

• 10 291
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
  • София
 newsm62
шотолад - шоколад
каша - чаша
вете - цвете
тутутам - хипопотам
муна - маймуна
Еуа - Ева (Bettie Page за твоята става въпрос  Wink , редовно иска да сядаме на компютъра и да я гледаме)
Много беше интересна една вечер, на масата сме, тя се умилква на баща си, "обичам тати Кийо", целувки раздава и тъкмо той се е размазал от щастие, тя му подава една чаша с думите " Тати, сипи малко кола, мойа ти се, само малко. Аз дъжа кашата, ти сипвай."  Crazy
За ходенето в грешна посока  - ако не разбере от второ или трето подканяне или не мине номера с "отиваме при дядо"  Blush, директно я взимам и я нося   Crossing Arms Следва малко рев, но то май си е неизбежно  ooooh!

# 76
За ходенето в една посока -  ooooh!. Най-големият чанч ми е прибирането от яслата. Вървиме около 45 минути пеша, с нейното темпо и с постоянно моткане и опити за отклоняване от правия път и обикновено финализираме с рев, когато сме почти достигнали входа. Обикновено иска да я нося, точно когато нося торби с покупки, обяснявам, че сега не може...след което настъпва трагедия, хората се обръщат след нас - ужас. Входа го огласяваме най-редовно.
Яна не говори много, но ето малко бисери и от нас.
Ето го ням - Ето го мяу (котето).
Татйо - одеяло
Мама ако - като види че близам в банята  Embarassed
Како - мляко
Куде - къде
Ечо - мечо
И много странна дума, само аз я разбирам: кои - използва се за "отвори!" и "затвори!"

# 77
Аз уж писах, пък го няма  newsm78
Много са забавни.
Никол на пеперудката вика пу.ка или пупка, и баща и много ми се кара, че и рисувам пеперудки, а аз май само това мога  Twisted Evil
Иначе преди като я питаха как се казва казваше Коко, а сега като я попитат се почва една тирада, Коко е кака на бебито, и сочене че бебето е в корема на мама, та целият квартал вече знае.
Иначе е много смешна, на татко си казва Ашко, и то вика силно тати Ашшш-коооо адиии, това когато го юрка да излизат, та му излезе прякор Simple Smile
иначе млякото е мако, сиренето е ане (не знам що), одеалото и телефона са ало, та като го каже почва голямо чудене какво точно иска и мнгоо други подобни.
Вчера на път за градинката минаваме покрай магазина (всички вече я познават в квартала) и какичката седи навън и и казва здравей Никол, къде отиваш, и тя с мама айн-айн (навън), купи ок (сок) и лети (солети). Не знам защо се обяснява толкова, сигурно е по наследство  Twisted Evil

# 78
Здравейте девойки , аз минавам за малко да се запиша че сме без нет още - Преместихме се в нов дом да ви се похваля ама друг път,че ще стане дълга и широка, но с една дума сме доволни - само на кашони  Mr. Green Гледам за среща се стягате, завидях ама ние скоро няма да идваме пак май, чак на есен. Приятно изкарванеи хубаво време ви пожелавам.

# 79
  • Popovo
И аз да се вклщча в смешмите думи на щерката.Песничката "Мама ми купи днес",се чува само едмо "Мама ми ку ку ку ".Остава да сложи само едно "Е" и ще стана "ку - ку" Joy Вместо ела казва баа.
стига - тига
чао - тао
чичо - тити
Има и много други,но сега не се сещам.
Незнам защо е ми идват известия,за нови отговори по темата, и си помислих,че никой не е писал и затова доста време,не се включвах в темата.Искам да попитам тези който са кърмели как си спряха кърмата.Аз все още имам,но пих лекарства,мазах с гелове,е не спира и неспира. Thinking

# 80
Здравейте и от нас.Ние вчера минахме да ни видят,шарката ни е минала и от понеделник сме на ясла.Смешни думички почти нямаме,тези които ги говори ги казва правилно освен: здрасти-дати,добре-добе,ти ще видиш-ти види така.
Да попитам ,че съм в чуденка,затопли се времето и незнам къс ръкав дали да нося от понеделник за яслата или е още рано?

# 81
# 82
    Здравейте момичета Simple Smile   Аз съм Галя86 Simple Smile

Много се извинявам за предишния пост, но компа не иска да зацепи на ХР , само на ВИСТА, а там ми е запомнена регистрацията и сега тук не иска да ми я приеме и за това се пробвах дали ще стане с това име.Надявам се скоро да се оправи този проблем.

За ходенето в една посока -  да не кажа голяма дума ама си ходи детето, е понякога се случва да кривне и за това в последните месеци задължително имаше някои с мен, който да е в готовност ако хукне на някъде Simple Smile

За думичките Янето говори много и повечето се разбират, но някой....

цинце - сиренце
 пака - лопатка
 пуни гата - пусни играта / от телефона  на та тати /
 колад - шоколад
 Уасе - Васе / демек на братовчед си /
 дучо - вуйчо
 дъндънка - навънка
 дено - студено
 ка - ка - вода

И сигурно има още, но в момента не се сещам Simple Smile

Лек ден от мен - целувки на всички  newsm51

# 83
  • Пазарджик
Да взема да се разпиша.Ето част от нашите думички:
чучове-ключове
тата-врата
пона-панталон
пунки-пуканки
пипи-вода
пашник-чоропогащник
джичка-лъжичка
чичка-ръчичка
дзимам-взимам
попиша-пиша
тинене-сирене
и др.
Приятен ден изпълнен с хубави моменти!

# 84
     Здравейте Simple Smile

Сега пиша от лаптопа оказа се че той си е с ХР - то и тук ми е запаметено името и паролата та май от тук ще пиша докато компа зацепи като хората Simple Smile

Много интересни думички имат малките мишлета - много смешни Simple Smile

Май всички сте навън то в това хубаво време какво да правите вкъщи   Laughing

# 85
Добро утро, ние се убихме от игри този уикенд. Събота ходихме до Кремиковският манастир, имаше кученца кокошки и разкошна гледка към София, да не пропускаме и скарата Wink А вчера откарахме до 9 в Борисовата градина и си прибрах диването с рев, скри се в един тунел и не искаше да излиза, а аз с шкембето едвам успях да се навра да я извлача. Много детски съоражения са направили, не бях ходила от много време.
Хванах и цаката на Никол с яденето. В къщи не иска, ама излезе ли навън, такава хапка и се отваря. На манастира изяде два сандвича, а вчера в парка мушна една наденичека с филия хляб и разбира се пуканки. Та май ще се храним по градинките.
Roroana като успееш да влезеш, напиши ми моля те как се дава млечната захар и за колко дълъг период,защото си уредих да ми донесът, ама не знам как се пие  Embarassed

# 86
sisa788 ние излизаме все още с дълъг тънък ръкав... ако ходехме на ясла бих го облякла с такава блузка и тънък анурак или тънко яке в шкафа..
mama_vesi не ти препоръчвам да пиеш или мажеш с каквото и да било. често се случва кърмата да не спре и до 3г на детето.. не изцеждай  да проверяваш.. ако усетиш уплътнение посети мамолог, пий хранителна добавка лицетин.. има и една билка за спиране на кърмата..  беше нещо със "с" - в кърмаческия има инфо за нея.. може да пишеш на лични и на Мак тя е консултант по кърмене и е по запозната..

Ники преди малко ме гушна и ми каза за сефте "Ичам мамоо" придружено с най силната прегръдка на света.. подкосиха ми се краката..

# 87
  • София
Ники преди малко ме гушна и ми каза за сефте "Ичам мамоо" придружено с най силната прегръдка на света.. подкосиха ми се краката..
Това е най-хубавото нещо, което може да чуе човек  Heart Eyes

# 88
  • Стара Загора
За обличането за яслата и аз се чудя. Днес я пратих с тънка блузка с дълъг ръкав, дано да не й е било топло. Сякаш още рано ми се вижда за къс ръкав  newsm78

А аз все се каня да ви питам с какво завивате вечер децата като спят? На Ивка й е все топло. Спи с памучно одеяло и тънка трикотажна пижама, а снощи цяла нощ се е отвивала и не ми дава да я завивам. Е, чаршаф ли слагам вече  Shocked

За говора - много бърбори, все по-правилно напоследък.Научила се е да казва "моля те" и ако знаете как ми вади душата с тази думичка. Heart Eyes Ако не й давам нещо, дойде при мен, погледне ме в очите и каже "мамо, моля те" и аз като sky се разтапям. Намери ми слабото място това дете  Mr. Green

# 89
Сиер индивидуално е.. на Ники не му е топло, стаята ни е хладна и спи с тънка олекотена завивка.. и памучна пижама.. не рита не се върти общо взето спи в една поза по 2-3-4 часа.. но като се разбуди се катери отгоре ми и го завивам с моята.. не роптае все му е тая.. до сега за 2г ми се е изпотявл само в големите жеги и то не много.. незнам какъв такъв екземпляр е..

Общи условия

Активация на акаунт