За среща се стягат Февруарските другарчета!

• 10 283
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
  • София
На Петя карантината изтича в събота, детето днес цял ден гости кани Rolling Eyes Който се обади, го пита "ще додеш ли" Tired

# 61
Промених анкетата с ново запитване за място и предпочитано време. Моля, гласувайте! Simple Smile

Анимски, Петя май ще празнува рожден ден?  Mr. Green

Да се оплача - вчера отиваме на пикник, с идеята да разпуснем малко, да помързелуваме.... обаче децата щом стигнахме, казаха, че искат да ядат, а щом похапнахме, че искат да си ходят  Tired Следващия път ги зарязваме при някоя от бабите пък  Crossing Arms
Купихме си раница за носене на бебе  Grinning За щастие Ангел много я хареса и само да се постопли и изсуши и отиваме на Витоша Simple Smile

# 62
И аз съм ЗА среща. Немога да гласувам нещо, но съм за Яев в почивен ден. Вече и аз съм работарка и през седмицата няма да мога.

# 63
Mak анкетата е приключена в неделя.. не може да се гласува..

# 64
Мдам, нещо не се получава... ще пусна нова тема само за срещата, ама утре...

# 65
  • Пазарджик
Честит имен ден на всички именници!Да сте живи и здрави и много щастливи,а на малките именници-весело и щастливо детство!
                                           baloni baloni baloni

# 66
# 67
Аним Hug
Качих няколко снимки.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!

# 68
Здравейте, как изкарахте празниците. При нас беше лудница, свекитата бяха на гости, и малката ги побърка. Държа ги до 2:30 през ноща, беше ужасно превъзбудена и не искаше да спи, а те милите свикнали да си лягат рано. Сутринта ги подгонваше към 10 на разходка и ги държеше по 3-4 часа навън, прибираха се да хапнат и айде пак, издържаха две нощи и казаха ние си тръгваме, да не разваляме режима на детето  Twisted Evil Ама едвам гледаха, разбраха че внучетата не са само да им се порадваш за малко Simple Smile
Свеки спря да драпа да и давам детето, да го погледа за малко.
Останалите дни изкарахме във разходки, даже и в дъжда, Никол си има чадърче, и въобще не се притеснява да излиза даже и в пороя.
И последно сега в коя тема пишем, в смисъл тази за писане оная за анкетата само ли е  newsm78

# 69
vancho1963р добре дошла и аз съм с Иван ама Асен, та добре дошъл на адаша, много се радвам да си имаме адаш.

При нас па много смешно положението, като е на гол гъз тича сам на гърнето и си пишка и ака без проблем, обаче сложа ли му гащи нема оти да се аби човеко. Пишка си смело в гащите, изглежда получава чувството, че е с памперс и край.
Като се напишка и идва при мене много учуден Иво мокън, ама не сок.
Отдавна съм се сетила, обаче все нямама време предлагам да си спретнем краткосмешен речник на бисерите на нашите слънчица. Започвам аз.
ката мапа - лампата скача (като я разклатиме по някакъв начин)
кути мапа - включи лампата
лака тотън - лека нощ
дахън - загаси
мокън - мокър
нинатено - внимателно
винава - извинявай
Е сега не сещам повече ама като се сетя ще пиша още, давайте и вие големи сладури са сега се започват бисерите да не ги изпуснем.
Приятен ден желая на всички.

# 70
  • София
ката мапа - лампата скача (като я разклатиме по някакъв начин)
кути мапа - включи лампата
лака тотън - лека нощ
дахън - загаси
мокън - мокър
нинатено - внимателно
винава - извинявай

Laughing Добре, че си разбираме децата
Петя все повече и се разбира, но все още аз съм незаменим преводач bowuu Ето няколко от нейните бисери Grinning
пепуда - пеперуда
пинцеса, пинц-принцеса, принц
пулон-панталон
пужамка-пижамка
коко касива Shocked - колко красива /тук обикновено ми прави прическа Crazy
моко-мокро
пика ми се=пикала се- демек няма смисъл да търчиш за гърнето Twisted Evil
миче-момиче
къпитка-кърпичка
супка-супа
паиш -правиш
ко тана- какво стана
йейеее мацице ooooh! - тук вече ще убия този, който я научи на това Crazy
Щях да забравя и една дума дето е универсална и непроизносима Laughing нещо като цаийка в превод краставица или царевица, ориентирам се по пейзажа Crazy

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 21:25 от Anim

# 71
нама тутиии - няма го влакчето
ей маце - към какичките
оо пич - към батковците
ники пич - и той бил пич..
бена пи - Любена спи
Кио колата - един приятел, който според Ники се казва Киро Колата..
дай еци - дай яйце
ейс - рейс
ия - зайче
ео - Ева
а универсалната ни фраза е "тутуу бумна чупи" -  в случаите когато няма какво да каже пък много му се иска
другите думи са почти оригинални и доста му се разбират.. онзи ден ме изуми и с първия си разказ.. имайки предвид, че от седмица прави по сложни изречения, един ден се връща от игра и разказва на баба си - "бабо Маи бутна коня, Ники падна.. уфф (и си показва прясно заформената цицина)" -  "бабо Мари ме бутна с коня и аз паднах и ме боли тук"

# 72
Дай коладче - дай шоколадче
Габи не оди гингинчи, пака ма мама, мама доди йеми Габи и даде нанадка - Габи няма да ходи на градинка, ще плаче за мама, мама ще дойде да вземе Габи и ще даде изненадка (всико това казано на един дъх)
Байху байху - зайко байко
Ожу - е те това е една много универсална дума. Най-вече е използва за вода и одеало

Има много още , но сега не ми се мисли. Общо взето много говори, обяснява и като се замисли казва "ааааааа"

# 73
  • София
 Joy от сърце се смея
Най-забележителната фраза на Ева от преди десетина дена е: "Аз съм хувава, ходим моя те хънка сега " (хънка=вън).

Дълго се чудих какво иска да каже с "ободйе", а то било "о, Боже", почти същото се отнася и за "божумой". Не зная къде е чула тези изрази, по-точно само се досещам  Crazy

Много е смешно и когато започне да командори :"Ила тук веннага", "Шшшшш, тихо", или "Сядай бъзо"  Mr. Green

# 74
Още се сетих  дотатъно - достатъчно (обикновено когато стисне пастата и изкара почти цялото и съдържание)
Онзи ден вечерта изглежда не му бях затворила хубаво шишето и му изтекло по чувалчето и пижамата. Изпива си човека тайтето и казва "ей пет си мокън" (ей спет си мокър - пак си се намокрил). Иначе и ние сме на дай коладче - шоколадче.
Я да питам как сте с ходенето по улиците. При нас е на моменти и посока, ако е съгласен с дестинацията върви прилично за ръчичка, обаче ако има други намерения е кошмар. Сяда на земята и нема мърдане. Близо до нас има едно училище, което е баш на пътя до парка с пързалката, и там са направили дървена пътечка за децата да ходят по пантовки от единия до другия вход. Е тука обикновено мама си изпуска нервите. Иво тича ляга на пътечката и започва да удря с крачета и немож го помръдна. Направо ужас  ooooh! хили се и вика Иво падна.
На ютуб баща му беше намерил някакъв клип дето водещата припада в ефир и това се стори на калпазана извънредно забавно и смешно от тогава остана лафа "о бозе тета падна" и като го питаш къде отговаря "на ноза падна" (паднала на носа си).
При нас е смешно щото меша двата езика и принципно требва да превеждам. Учителката в детската вика - много говори ама нищо не му се разбира- и беше доста разочарована като и  обясних, че всичко му се разбира просто говори български. Даже вчера в парка едно детенце му пипна колата и той като се развика на българси не Иво колата. Хората го гледаха много чудно.
Айде вие сте на ред за маймонджулъци.

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 09:38 от bzepic

Общи условия

Активация на акаунт