101 караконджула и таласъма , ДЕКЕМВРИйче сладко удря се с налъма!

• 16 158
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Добре де, аз нещо не мога да си го представя да я изведа навън по гащи и да ходи и да пишка по улиците и по заведенията , за акането да не говорим - ще почина от срам  Blush

# 196
Munieka, порастнали сте страшно много! Вкъщи си я държа по пликчета а отгоре слагам едни къси панталонки (взела съм десетина бройки и от двете- та пера и слагам) ! Пламенка когато сяда на гърнето сама още не може да си сваля гащичките ! просто ми показва или аз периодично питам "има ли пиш?" или просто я слагам периодично! Не се отчайвай! Ще стане ! Питаш ли ме мен като направи два пъти голямата работа в Троица  ooooh! ужас .. срам... , но няма как ....
Успех!

Shantal, какво да ти кажа и аз не исках да си го представя, но исках и имах желание да я откажа от "запарващите компреси" през лятото. Не знам друг по ефикасен метод без да се стига до това! Ако се учите на гърнето и излизате с памперс просто няма никакъв смисъл от процедурите! Много майки са прежалили 2-3 седмици срам навън , но после резултата е за завиждане!
Успех!

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 11:12 от mishenka

# 197
П.П. Да кажа че при Пламка няма празно  Laughing всмисъл всеки път като сложа на гърнето има пиш, дори и малко, но има нещо!

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 11:13 от mishenka

# 198
  • Sofia
Аз дори и да се "прежаля" в яслата няма как да се прежалят  Joy

# 199
Шанталче, това за ДГ е мн кофти. И аз съм чувала за случай, дето детето в къщи и на вън е без памперс, а в ДГ му слагат, и то пак почва да си пошка в гащите, което е супер глупаво. А м/удругото те сигурно ти искат памперси, ами просто ако я научиш няма да им даваш бе, да си я слагат на гърне, за какво са там? За нашите градини съм чувала, че на 2ч ги слагат на гърне, и да не е научено детето го научават, ама май в повечето случай е като при вас.

Аз още не съм започнала да я оставям по гащички, че не се е стоплило достатъчно (в нас си е около 22-23 градуса), а и сега нали ми е болничка, та ще изчакам. Пък и нямах пералня Simple Smile Вече оправиха модула, но накрая зацикля и не свършва, може да кара до безкрай така, иначе пък изпира и си изкарва цялата програма. Та дано оправят този бъг, поне няма да купуваме нова пералня. Но иначе си ака само в гърнете от 6м, освен ако аз не я изтърва да не я сложа 5-6ч на гърне. Напоследък обаче не мога да хвана и едно пиш, що така не знам. Явно от Т и пиенето на мн течности пълни памперса доста. Даже в 6ч го сменям, че ще изпусне до 10.

Айде да излезем малко, да платим няколко сметки и после да хапва и да спи (а дано). А може и аз да поспя, че напоследък като се ококоря посреднощ и няма заспиване с часове, а как обичам да си поспя, много е кофти като не може човек.

# 200
Mishenka, много ти е пораснало детенцето, хубавелка. Браво за прогреса и честито за ОДЗ-то. Аз Невена от вчера я оставям по гащички вкъщи, като спи и слагам памперс, но обикновено като стане от сън правим пиш в гърнето.  Все по-често ака в гърнето, но вчера я свършихме на паркета Mr. Green Питам я "Ти знаеш ли къде се ака?", тя веднага ми носи гърнето. "Тогава защо се изака на пода?" - не спирам аз, а то милото наведе очи и се разплака. Толкова ми дожаля и докривя, явно е много чувствителна. Така засега при нас нещата са с пожелателен характер - водя се по нейния ритъм. Иначе вече сама си обува чорапите #Crazy, прави опит и с панталонките. Вече казва "коте", "куче", "зайче " (което звучи като "айчи"), а мама вече е "мами" - разтапям се като го чуя.

# 201
  • София
Привет  девойки. Гледам сте подхванали "любимата" ми тема за памперсите. Ема от няколко дена  също е без памперс през деня.
С баба си не я знам кви ги върши, но с мен съм доволна какво прави. С всеки изминат ден нещата се подобряват  Praynig Praynig. И при мен имаше един път както при Мишенка, напишка се и тича и сяда в гърнето. Но това с акането й е трудна работа, но се моля да потръгнат и там нещата.
Шанталче на вън хич не ме е срам - отивам вдигам детето в първата тревичка и то си върши работата.
Муни Ема като й се пишка и почва да се държи долу, и по това познавам, че има нужда слагам я и пишка (това на въпросът ти към Мишенка как стои вкъщи детето и дали само си сваля гащите).
За другата болна тема - детските градини. Ема нямаше късмет от 37 деца с нейния коефициент за приети 15  Cry. Остават ни следващите класирания.
Топчица ти си героиня с три деца. Леко бременеене.
Децата са ужасно пораснали и са станали страхотни. Ско да нацелуваш Янка - тя като дъщеря на юрист (нали не бъркам) бърборива ще дойде.
Това мойто му се иска да говори, ама пусто мързи ли го кво не знам, но любимото й е Ъъъъъъ.

Ето и малко снимки на Ема Цък

# 202
Аз дори и да се "прежаля" в яслата няма как да се прежалят  Joy

Дано случиш на "разбиращ" персонал Peace!.. че като знам какво правят някои..... и до 5 годинки ще го оставят с памперс за по- удобно  Twisted Evil стискам палци!

# 203
Mishenka, много ти е пораснало детенцето, хубавелка. Браво за прогреса и честито за ОДЗ-то. ....

толкова бързо расте .. понякога ми става мъчно за преди  Crazy, но няма как! благодаря ти за думите- за мен Пламенка е НАЙ

# 204
Е хайде и аз да си покажа детИто, отдавна не съм показвала снимки на Невена. Ми това е :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=329990&pid=12402276

# 205
Аз като една от най-лошите майки да си призная, че не правя никакви сериозни опити да махам памперса на Яна, но сега Мишенка ме амбицира и от утре почваме да сваляме гащите и да ползваме гърнето..
Миналата седмица само веднъж сложих Яна на гърне да ака, че тя сама си казва като почне да ака, ама нещо не издържа и 3 секунди на него и стана.. Като я сложих върху памперса се изака..  Crossing Arms

Иначе като я питам "Какво се  прави в гърнето?" и тя казва "Пиш" или "Ака", ама явно аз не съм достатъчно настоятелна.. Даже тайно се надявам, че след като знае какво се прави там и освен това си казва сама, когато й се ака, това да ни помогне и да е в плюс за по-бързото научаване..

п.п. За яслите не ми се говори..  Sick

п.п.п. Шан, ела, не се срамувай.. Драсни един ред в чата.. Има го, ама теб те няма!  Crossing Arms

# 206

Събудете сеееееееее....... Mr. Green

# 207
По-скоро бих си легнала, ама зверето ще се събуди всеки момент.
Ей не мога да се наспя като хората последък, тоя младеж май няма да ме оставя да се наспивам като кака си Sad

# 208
  • Sofia
А мерси за кафето, Ско!

Наминавам само да ви информирам, че в яслата освен, дето няма да ви научат детето да ходи без памперс, ще му дават и филийка с течен шоколад за закуска  #Cussing out Още се чудя как успях да си задържа устата затворена сутринта  Crossing Arms

# 209
А мерси за кафето, Ско!

Наминавам само да ви информирам, че в яслата освен, дето няма да ви научат детето да ходи без памперс, ще му дават и филийка с течен шоколад за закуска  #Cussing out Още се чудя как успях да си задържа устата затворена сутринта  Crossing Arms

Shocked
дай направо да им сипем малко кафенце за обяд и да им запалим една цигарка за релакс !  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт