Мазило след епилация :)

• 29 618
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте,

направо минавам на въпроса четох всички теми, но не намога да намеря мазило с което си мажете крачетата след епилация.
Аз имах мн проблем с покожни на краката но с ексфолиране с ръкавицата и после мазане с лосион на Excipial с Уреа сега съм много доволна нямам нито един, сега почнах оаче по редовно да минавам краката с епилатора обаче имам проблем 4е краката явно освен сичко друго са ми с чувствителна кожа и след епилатора 3 дена са ми червени и възпалени.
Ако някой знае с какво може да се направи по този въпрос нека сподели.
Аз мисля да си купя термалната вода на Авен ???? Чакам идеи  bouquet

# 1
Добре , не се карай.
Мажи се с успокояващи лосиони или простото......тоалетно мляко ! Да.Аз имам такъв проблем след кола маска на някои части от лицето. Започнах обаче съвсем случайно да се мажа с тоалетно мляко след това и до 15 минути не ми остава и следа от зачервената кожа и пъпките....

# 2
С нищо не се мажа и гледам да не си мокря кожата, в противен случай ми се възпалява и зачервява. Така че нищо.

# 3
Писала съм,  че се мажа с упсокояващи лосиони но с лосионите хич не се оправям, затова моля за съвет все пак лято идва............
Нещо по нетрадиционно или бабина рецепта

# 4
Ми незнам, нещо охлаждащо ми идва на ум....Студена вода дори само....просто да успокои зачервяването и сърбеж ако имаш такъв. Дори едно кубче лед ще свърши работа.....логично това ми се струва май.....щом проблема е чак толкова сериозен че нишо не помага, може би е добре да се помисли как да се "успокоят" последиците непосредствено след епилация за да не провукират по-нататъшни проблеми.
Нещо медицинско конкретно няма ли за тази цел? Не от козметичните фирми а медицинско...?

# 5
Не е хубаво да се мокри. Аз се мажех преди с гентамицин

# 6
може да пробва6 с витамерфен много е добро.

# 7
  • София
Аз се мажа с пантенол спрей (по скоро е пяна де) на свивкте на роцете, защото том ми излизаха пъпчици винаги  Close положението се подобри драстично. препоръча ми го козметичката

# 8
Освен пантенола и гентамицина може да пробваш и бебешко олио. Аз винаги с него се мажа: успокоява и омекотява кожата.

# 9
Бадемово масло.   Peace

# 10
По-евтин вариант на Пантенол-а е Пантогел.Много леко гелче,бързо попива и омекотява кожата.

# 11
С 2 ръце съм за бебешкото олио на Джонсанс  Peace.Прави чудеса! Peace Peace

# 12
Кожата след епилация НЕ ТРЯБВА да се мокри.Това включва всякакви олиота,кремове и подобни.
Можете да ползвате сухи неща от типа на бебешката пудра или такл.(в аптеките има такива,които не миришат)

# 13
От козметичката знам,че може да се използва крем Здраве или бебешкия крем Ежко .След еплация или кола маска не трябва да се мокри мястото където е правена(поне 6 часа),защото има много голяма вероятност да се възпали.Ако все пак ви се наложи да се къпете веднага, на края на къпането сложете в някакъв съд вода и йод.На 3-4 литра 10 капки йод.

# 14
След епилация кожата не трябва да се мокри! Повечето козметички слагат бебешка пудра за успокояване, а бебешкото олио е хубаво също но поне няколко часа след епилация, не веднага. Аз лично ползвам и розова вода, бях си я взела по препоръка на козметичката-за лицето и веждите, понеже ми се възпаляваше кожата понякога, но от тогава нямама такъв проблем и почнах да я ползвам и за краката,  действа успокояващо и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт