97 Американска без-паника-за-свинския-грип тема

• 13 093
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,

Аз също съм Хамериканска мама и искам да се присъединя официално към вас Simple Smile  Flutter

Дъщеря ми Бояна се роди на 18 Окт. 2008. Расте, смее се и се опитва все повече да си стои на крачетата Simple Smile Хапва кърма и по малко пюрета, когато успеем да я излъжем Simple Smile Чакаме зъбки и лятото, че вятъра ни омръзна Wink

Иначе аз съм в САЩ от 2.5 години, съпругът ми от 5. Аз съм кредитен анализатор в една банка, а той консултант. И двамата сме на визи и имахме желние за местене към Европа, но кризата ни изпревари и ще сме тук още известно време.

А да, от 2.5 месеца съм обратно на работа и съм много горда от себе си, че успявам да търпя редките изблици на свекървата, която се грижи перфектно за Бояна от около 2 месеца, както и на това че въпреки стреса успявам да се цедя и за Бояна млякото е само кърма (за сега, но се надявам и за още дълго!:)

Ами това сме ние с 2 думи Simple Smile

[Sfkbfk] радвам се да те видя  bouquet

# 76
Съвсем ще ме хване бебе треска с вас значи, а и този уеекенд имам да снимам 2 бременни мами в 9 ти месец ,едната иска да ходя в болницата и да снимам раждането а после и новородените бебчета.Съвсем ще се разтопя значи( на раждането може и да припадна обаче),сега си загледах бременните снимки да си припомня шкембата...ех че са ми мили.

И аз казвам като Лени ,килограмите се топят ако сте си слабички по природа ,не му мислете толкоз но пък е хубаво да се храните по здравословно,аз ако можех да хапвам суши през бременността ми мисля че бих си спестила мнооого wrong choices.

Анет вие ходихте ли на някъде на плаж ,какво стана с трипа?
----------------------------------------------------------
хитруша мерси че сподели ,съвсем съм забравила за 1ви Май,хубави детски спомени имам. Heart Eyes

Дарина ...добре дошла Simple Smile,в кой щат сте?   оооопсс сега видях NY

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 18:39 от victoria

# 77
Darina, добре дошла   bouquet

като каза името на бебката ти и рожденната дата се сетих, че познавам вашия татко, който ми е колега а и вас двенките видях от колата веднъж Grinning. С него бяхме заедно в Орландо, точно когато Бояна се беше родила. Малък свят, нали

# 78
Хитруша, отне ми доста време да разбера за какъв празник говориш Simple Smile  Първо изпитах паника, че съм изпуснала деня на майката някак си и се зачудих защо манифестация.   Сетих се....

Биз, говорила съм с много специалисти за стимулирането на детето над средния бар. Общо взето, всички са съгласни, че това се прави най-добре в къщи. Друго, което научавам от майките, е че когато се избира К, се избира и учител, не само училище. Учителите в едно и също училище могат да са много различни. Въпросът е кой учител би challenge-вал детето индивидуално ако има нужда и кой ще ги остави пред компютъра за 2 часа да си попълват online comprehension quiz без много внимание. (Това, за моя изненада, се случва по-често отколкото аз мислех в К и 1 клас и то в т.нар. добри училища.)  За МН и аз съм чула добри неща за пъблик училища: над средното ниво са в страната.

Скоро учителката на детето ми каза, че в К (в цялата страна) виждат все повече деца, които никога не са били в прискул, не знаят да пишат буквите, или дори не знаят английски, и това дърпа целия curriculum назад. Жената ми беше направила списък с училища и учители, които мисли, че са добри в района.

С други думи: добре дошла в клуба на прискул мамите и както се казва тука, техните "вълнения"   Simple Smile

# 79
Здравейте мацки , имам едно питане към вас.
Някоя пазарувала ли е дрехи от Манго? Вчера се зарових в сайта им и си харесах някакви неща , но някой от размерите са с цифри , тоест 4, 6 и  8  , и нещо немога да преценя кой е моя .Досега не съм срещала такива , та ако някой е наясно ще съм благодарна ако ми обясни .

# 80
  • Boston, MA
Добре де, кога трябва децата да четат - прискул, пре-К или К?

Добре дошла, Дарина! Много хубаво име има дъщеря ти!

Къде Манго онлайн, то нали е испанско?

# 81
Има го и в щатите .Ето сайта за САЩ  http://www.mangoshop.com/home.faces?state=she_400_400_US
И магазини имат , тук в Чикаго знам за два.

# 82
  • САЩ
Maxi, ето ти един сайт където може да си обърнеш размерите http://www.fashion-411.com/Size_Conversions.htm , но ми прави впечатление че май не са съвсем точни. Аз в САЩ си купувам обикновено размер 2 или 4 а в БГ 42-44. Ако трябва да следвам таблицата би трябвало да купувам размер 8-10 в САЩ което определено ми е голямо  Thinking

# 83
Най-добре е да си ползваш техния сайз чарт, ето го тук http://www.mangoshop.com/ayuda/US/ayuda.jsp?seccion=tallas&subseccion=

# 84
Biz...за тази ли година прискул ? Елла не я доспускат  защото е родена декември ,всички след 1ви Септ трябва да чакат за догодина.При вас няма ли ограничения?

# 85
Много ви благодаря за помоща  Hug Къде съм гледала , уж търсих в сайта , ама не го намерих този сайз чарт   Embarassed

# 86
Bens, само влизам да кажа, че съм приятно изненадана от Twilight книгата Simple Smile Прочетох я без особени очаквания за стила, но въобще не останах разочарована. Не е върха на литературното изкуство, но съм чела много по-повърхностни книги, които са станали известни. Simple Smile
Просто исках да споделя Simple Smile Прочетох я за 1 вечер и минавам на следващата Simple Smile

# 87
  • WA, USA
Да се запиша и аз в новата тема. Добре дошла на Дарина!

Не ми липсва манифестацията, но определено ми липсват 6-те почивни дни около тия празници. По случаят се колнах аут днес да си изчистя къщата и засадя цветята Sunglasses Причината ми беше flu like symptoms Crazy Много ме е срам...

# 88
Дааа, размерите в УСА малките идват средни в Бг Simple Smile. Малките в Бг са ми много малки, но в УСА се фукам че влизам в 2-4  Laughing.

Бубка, минимум за К е май да знае и разпознава цветове, форми, азбука, брои до 10-20. Ама нали знаеш, всичко е според зависи - щат, град, кърва  Laughing. Доколкото знам не е изискване да могат да пишат и четат или ако има такова е много елементарно - името и адреса, да речем, очакването е, че има база и бързо ще се научат в К. Имало книга What Every Kid Needs to Know for Kindergarten, ще я погледна да видим, за какво става въпрос.

Пикси, май това е била нормата преди години - да не знаят да четат и пишат, защото в К не са се учели тези неща, а са правили подготовката за 1 клас, т.е. това което се прави сега в при-К. И постепенно може би кърва се е изменил, знам ли, но в К са станали по-акдемични. А и сигурно все повече деца ходят на при-К и повече учат. Тези деца горките от малки ги впрягат да учат, няма време за игра. Пришпорват ги в първите класове и после изпускат юздите тотално...

Вики - да, започва септември (частно, не е към пъблик скул дистрикта), но ще кара 2 години при-К, което ме устройва идеално, защото ще му даде възможност да се адаптира преди да почне К. Не са ми казали за ограничения.

# 89
Бубка, има наистина много индивидуална вариация между децата като става дума за четене. Не, никой не очаква да четат в прискул свободно, но се очаква да познават буквите и да могат да пишат ъппър и лоуъркейс букви, да могат да си пишат поне името, да декодират думи като "cat" или "gate". Учителката на детето ми харесва, защото дава индивидуална работа за в къщи ако родителите проявят интерес или ако прецени, че детето се интересува. Дала ни е списък на sight думи да учим  засега и други идеи, изпраща и материали.

Училищата (прискул и при-К, които съм интервюирала) се хвалеха с това, че като отидат техните деца в К, вече могат да четат. Е, няма да прочетат Пинокио от кора до кора сами и всяка дума, но имат основните умения да познават sight i high-frequency words и да декодират по-прости думи. Затова родителите доста сериозно подбират К след това.

Victoria, и дечка е родена през Декември. За това дали да тръгне по-рано или не говорих с кой знае колко хора, влк. учителката, педиатър, принсипъл на училище, психолог. Получих различни отговори, и не направиха решението ми по-лесно в крайна сметка...  

Биз, аз изобщо не мисля, че прискул може да има пъблик тука, поне никога не съм виждала или чувала. Пъблик училище като опция пъблик вс. частен започва в К.

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 19:53 от Pixie

Общи условия

Активация на акаунт