97 Американска без-паника-за-свинския-грип тема

• 13 172
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Но ме побиха и мене тръпки преди време от една позната рускиня.  Тя обаче като ми заговори за някакви британски школи, и как всяка година минават през изпити и покриват ниво, и как в добрите университети обръщат внимание на грамотите от тази школа, ми стана едно такова ... тясно, неуютно. Нейното дете там ходи, разбира се, и ниво ще минава, може и вече да го е минало, за 7-годишно дете говоря.

Това е чудесно, но е важно и самото дете какво иска и мисли (ако му дават да мисли).  Аз съм се научила да разделям малко родителски амбиции от реалности и от амбиции на самите деца. Това дете може и да е продиджи наистина, а може и на 13 да е с мейджър  бърн-аут и всичките му последствия.  Подходът да им дадеш да опитат различни неща, но и да ги оставиш да покажат какво наистина ги интересува или дори какво им се удава е по-реалистичен за мене. 

# 151
Но ме побиха и мене тръпки преди време от една позната рускиня.  Тя обаче като ми заговори за някакви британски школи, и как всяка година минават през изпити и покриват ниво, и как в добрите университети обръщат внимание на грамотите от тази школа, ми стана едно такова ... тясно, неуютно. Нейното дете там ходи, разбира се, и ниво ще минава, може и вече да го е минало, за 7-годишно дете говоря.

Това е чудесно, но е важно и самото дете какво иска и мисли (ако му дават да мисли).  Аз съм се научила да разделям малко родителски амбиции от реалности и от амбиции на самите деца. Това дете може и да е продиджи наистина, а може и на 13 да е с мейджър  бърн-аут и всичките му последствия.  Подходът да им дадеш да опитат различни неща, но и да ги оставиш да покажат какво наистина ги интересува или дори какво им се удава е по-реалистичен за мене. 

Пикси, това, което мене ме накара аз да се почувствам некомфортно, е нейното неразбиране, че едно дете може да прави нещо ей така, без непременно заниманието да е вкарано в някакъв амбициозен план, и какъв е изобщо смисълът децата ми да ходят на пиано някъде, където не е чак толкова сериозно? В смисъл, не че учителката им не си върши работата, и че няма дисциплина и изисквания, и не упражняват всеки ден (е, тук-таме с изключения) но не е някаква важна школа, те се разбират с учителката, по тяхно желание е, аз съзнателно исках място, където да не са подложени на конкурентен стрес, защото тогава биха намразили пианото! Защото знам деца, които са отказали да свирят на пиано, съкрушени от гледката на китайския перфекционизъм. А идеята пък за уроците по пиано като едно от средствата за влизане в колеж изобщо не ми беше и минавала през ума.
За детето й - не знам какво да кажа, не ми се коментират чужди деца.
Но - хора разни. От нея конкретно съм научила и неща, които са ми били полезни, така че не съм с лошо чувство, колкото и да не можах да си прикрия малко шокираната реакция, за съжаление.

# 152

Бубс, хвърлих едно око на др. тема, за каката нямам думи Crazy. Явно има проблеми,  ако не и харесал Бостън(освен, ако не послъгва)... ти си и го казала, какво прави тук, като не и харесва...еднопосо4ни билети колко искаш Simple Smile   
Оздравявай скоро!
Бубка, и аз погледнах и си личи от мили колко е простовато момичето. Много ти е под класата, не се занимавай.

Аз не издържах, дадох едно рамо на Бубка, но е безмислено. Момичето наистина е зле.

Честит Имен Ден на Всички Именници. Да сте живи и здрави и много щастливи.

За прекалено амбициозните родители, подкрепям мнението на Блажка. Аз свирих на цигулка дълго време. Майка и татко бяха много горди, но не и аз. Явно имах талант, но не и желание. Учителката ме подготвяше за музикално у-ще, но мен ме теглеха Народните Танци. Един ден просто казах- мразя цигулката. Баща ми каза ОК и това беше краят. Правех го за тях, защото те бяха щастливи. За това сега оставям дъщеря ми да избира, но тя все има нужда от моята подкрепа и моето мнение. Сякаш не е така решителна...или е още малка...скоро сигурно няма и да ме осведомява. Знам ли!?

# 153
Тандури, за гръб/кръст като ме хванат големите болки пия На(е)проксин(не знам как то4но се пише с бг букви) и спя с възглавница между краката, доста ми помага. Дано те отпусне скоро. Айде приятно 4етене и да споделиш Simple Smile

# 154
Анет...за преК става на въпрос , прискула  не е безплатен за малчовците.Наистина  такава пък чак разлика да има.

Тандур ...браво на Калин за книжката,юнак!
Аз със болки в кръста съм редовна ,взимам по 3 ибопорофен на 6 часа и половинката ме разтрива,влизам в джакузито на вискока темп.И закрепвам положението,но си ми е ген на мене и спасение няма. Confused

# 155
Викс,и аз плащам за прискул,като поп и то не малко.К вече може да е фри ако е в държавно заведение.Но тук прискулът е много по-почасов,от 8 до 2 е пълен учебен ден,затова се зачудих + че ги искат големи, а при нас и от 2 год има.ПриК прискул ли е или нещо 3то?

# 156
Анет, като прискул е, но с разликата, че ги подготвят и за киндергардън за следващата година. И, естествено, е безплатно. Програмата, която са ми дали, включва учене на сайт думи, писане на малки и големи букви, думи, елементарно смятане, плюс останалите неща, които си ги вършат и сега в прискул групата. Накрая на годината им правят някакъв тест, за да видят дали са готови за киндергардън или по-скоро, да обновят рейтинга на самото училище, доколко успява да подготви децата за киндергардън.

# 157
Pre-K е точно годината преди К.   Самото К тука е след навършени 5.

При-К  не е "естествено" безплатно. Поне за мене не е никак безплатно, и ще е в същото училище, където дечка беше на при-скул. Просто сменят класове, учители, и програми. Според учителката, те в при-К учат програмата за К всъщност, но частните училища имат много свобода при програмите.  (Детето сега се води официално в прискул, не още при-К и учат точно sight words, long vowels, short vowels, броене до 100, etc.   В края на Май преместват класа в при-К).   Безплатно при-К  явно не е повсеместна практика и дори да съществува в щата,  само отделни заведения предлагат такива програми.

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 17:33 от Pixie

# 158
Пикси, ако следиш внимателно дискусията, е ясно, в кои щати е "естествено" да е безплатно. Анет, нали ме разбра, ти поне нямаш нужда да ти пояснявам?  Simple Smile

# 159
Кейси, дори във Флорида не е "естествено" безплатно. И там има заведения, които предлагат само платено при-К. Затова казвам, че дори да има т.нар. ВПК в твоя щат (имам много колеги във Флорида и съм често в Маями), само определени заведения ги предлагат. От тая гледна точка, изборът ми изглежда малко по-ограничен за фрий при-К по принцип в Щатите   Peace

# 160
Ох, добре. Вярно е уморително да се пише тук...  Simple Smile Цоне, къде си...  Simple Smile

# 161
Момичета искаме да отидем на почивка във Флорида.Но се чудим и се маем ,къде да отидем.Последно мислим за  Clearwater, FL и Fort Myers, FL.Моля ,ако някой има впечатления от тези две места да сподели. Simple Smile

# 162
Следя,нали ми е работа....Империята отвръща на удара Mr. Green Как да се излекувам от тази зараза интернет.Това ми е големият проблем.Завиждам на хора,които устояват на изкушението.Евала.

# 163
Кейси, не знам коя е "Цоне."  Една от тихите ми страсти е да проучвам образователни опции за детето Simple Smile  Понякога споделям. Ако някой намери инфото за полезно, добре. Ако не, здраве...

Ние харесваме Key West i Naples във Флорида. Клиър Уатър и околностите са малко скучновато място.

# 164
Империята отвръща на удара Mr. Green

Да, да, особено по-добрата версия на Family guy  Mr. Green

Пикси, нищо лично. Рядко те чета, поради натоварващи съображения. Днес, без да искам, се случи. Извинявай и не ми обръщай внимание.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт