97 Американска без-паника-за-свинския-грип тема

• 13 149
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
О, Кейси, и аз не обичам да видя думите ми цитирани и "ревизирани"  по доста прозрачен, та дори и недостоверен начин. Но обикновено ние с тебе сме в безкрайно различни ментални пространства, и предпочитам да си остане така, so  Peace

# 181
Елитните(айви лиг) колежи са добра идея, но си заслужават само за магистърска/PhD,  само бакалавърска степен от такива не е достатъчна вече за успешна кариера. Кой знае какъв ще е света след 20+ години и с какви трудности нашите деца ще се сблъскат и какво тогава ще се смята за добро образование, "гореща" професия и т.н. ..

В този ред на мисли, хубаво четиво The World is Flat.

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 06:25 от benson10

# 182
Мерси блажка и кейси Simple Smile. Аз уж точно това правя - не се давам на паниката и си гледам детето, но тъкмо реша, че подготвено съм направила най-добрия избор за нас и него и се оказва, че не съм взела предвид 100 други фактора и започвам да се съмнявам... Затова най-често спирам да се информирам, защото както съм казвала и друг път, многото избор и многото информация ме уморяват, особено след, като съм решила нещо. Все ще се оправим надявам се, защото болни амбиции нямаме за него...

Коликите (или каквото беше там) се изразяваха в непрекъснато реване, до скъсване на родителските нерви  Mr. Green

# 183
многото избор и многото информация ме уморяват, особено след, като съм решила нещо. Все ще се оправим надявам се, защото болни амбиции нямаме за него...

То се усеща кога си в мир със себе си и трябва да спреш. А аз познавам майки, които и при малко информация, като зациклят нещо на списъка си със задачи, и така си го и циклят, и си го пъшкат, и като ги чуеш какви претенции пък имат относно уникалността на детето си, чак ти става свидно да го погледнеш това дете, защото не можеш да му видиш чак толкова над-стандартното. Питат те, например за уроци по пиано, кажеш им, те ти из-wow-кат, че това интересно, трябва да го проучат, след няколко месеца пак те питат за уроци по пиано, и пак им кажеш същото нещо, и те пак ти изчуруличат колко интересно (дали изобщо са чули нещо предния път?), и как трябва да проучат,и така до не знам кога си, най-вероятно до никога, ама карай, да върви превземката и демонстративната загриженост за детето.
Като си в мир със себе си, според мене всичко е наред. Като започне отнякъде да ти убива, търсиsh инфото, оправяш положението, и толкоз. Да не говорим, че в един момент и на децата си трябва да даваш увереност в техните собствени избори, като почнат да ги питат други деца защо правят или не това или  онова и да им пускат червейчета. Част от възпитанието е.

# 184
  • Boston, MA
Казах ли вече, че обичам блажка.  Grinning

Я споделете сега (явно за секс нищо сочно няма да спуснете), някой ходил ли е на акупунктура/кайропрактър за мигрена? Руми разправяше хубави неща за кайропрактъра, трябва ли да търся специално за бременни такъв? Ужасни главоболия ме налягат, не помага леката артилерия, търся, търся, нищо от тежката не е достатъчно изследвано за влияние върху плода.

За бъдещите нови майки, един уебсайт за бебешки неща, има добри намаления:
http://www.albeebaby.com/

# 185
Бубка, аз съм ходила, но на акупресура (това ми препоръча натуропатката като по-добрата алтернатива за мен), в Германия, точно преди да се преместим тук. Направих няколко сеанса и много, много ми помогна. Не е като да изчезна мигрената, но сякаш от тогава по-рядко ме спохожда - на два-три месеца, а преди всеки две седмици имах пристъпи. А може и да е заради това, че тук не работя и стреса намаля драстично.
"Тежката артилерия", която ние ползваме е метамизол (Новалгин на Новартис примерно), но не е одобрен в САЩ (не се сещам мъжа ми какво ми беше обяснил по тоя повод, но помня, че заради глупост някаква не са го одобрили). Внасяме си го от Германия. В Европа е широко разпространен и се дава на бременни и кърмачки. Говорих с моя гинеколог за това, интересува се човека и каза, че ако ми се наложи, не мисли, че има проблем да ползвам капките. Аз така или иначе си имам зелен светофар от мъжа ми за тях. До сега не съм ги ползвала де...

Опитай и ти акупресура или акупунктура, дано да има ефект.  Peace

Мерси за сайта, отивам да разглеждам.  Heart Eyes

# 186
Акупунктурата не ми помогна (мисля обаче, че е много индивидуално). Кайропрактор не съм ползвала.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 20:17 от Niki1

# 187
Бубка , едва ли ще излекува причината, но за облекчаване на симптомите можеш да опиташ ментово масло- втрива се съвсем мъничко в слепочията, основата на носаи отзад на тила. Аз винаги така се спасявам ( от 10 години някъде) действа безотказно ( и при настинка) . Предполагам за бременни не би трябвало да има проблем, само внимавай да не ти влезе в очите, че е много гадно  Peace

# 188
  • Boston, MA
Метамизол било Аналгин, аз не знам дали и това би ми помогнало. Моето лекарство е Имитрекс.

Мерси за всички идеи, иде ми да си отрежа главата.  Grinning

# 189
  • usa
Купувате ли книги втора употреба? Примерно от амазон? Параноично се колебая от една седмица да си поръчам 5 книги (like new condition за $25 общо с доставката, иначе нови са в пъти повече), защото ме е страх дали са чисти (дървеници, мушици някакви и прочие).

за книги втора употреба виж powells.

Някой от вас гледал ли е Jesus Camp? Направо ми се уплаши окото...Миз, само за теб филмче.  ooooh!

гледла съм го разбира се Simple Smile. малко са антирелигиозните материали, които изпуска миз Simple Smile. последното, което ме зардава беше bill maher и `religulous`, най-вече за типичната му политическа некоректност, не че каза нещо, което не знаех предварително.

въх, блажка, как ме притесни - хич не съм старателна в запазването на дипломи и грамоти  newsm78. разминаха ни се ivy училищата ooooh!! иначе аз си мисля, че ако са ми умни децата, ако са амбициозни и им се учи, все ще се уредят в ivy лигата и без особено портфолио. пък ако не - ей го ей комюнити колиджа на пеша разстояние от нас, хем евтинко, хем няма да хабят от ограничените бензинови запаси на планетата...

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 21:28 от миз

# 190

въх, блажка, как ме притесни - хич не съм старателна в запазването на дипломи и грамоти  newsm78. разминаха ни се ivy училищата ooooh!! иначе аз си мисля, че ако са ми умни децата, ако са амбициозни и им се учи, все ще се уредят в ivy лигата и без особено портфолио. пък ако не - ей го ей комюнити колиджа на пеша разстояние от нас, хем евтинко, хем няма да хабят от ограничените бензинови запаси на планетата...
То пък едни грамотииии .. Whistling! Детето участвало в панаир на науката от училището; дали му сертикатче в училище, защото решило някакви задачи от сайта на сайбърчейз (както и всички останали деца в класа, разбира се), участвало в изложба, получило похвала от директорката, защото помогнало на другарче, ей такива. И като и казах на тази бабка австрийка (много свежа, между другото), грамоти на какво ниво имат моите деца, отговорът беше: ааа, събирай, ей такива неща, дето считаш за глупости, може да имаш значение, моят син на курс по руски го взех с мене в ООН, никакъв руски не знае, но има сертификат - и хоп, сложихме го в апликацията, език уж знае момчето.
Та за Айви Лига не знам дали ще стигнем, но майка им определено развива данни на Плюшкин. Да взема да препрочета поне "Мъртви души" няма да е лошо, че и по други поводи мине-не мине, и се сетя за тая книга.

# 191
  • usa
почвам и аз да събирам вече. и сертификатите, които получава даниел всеки месец, че сме чели книги и сме отбелязвали в рийдинг календара, и тях ще трупам. и грамотите  за `student of the month` дето ми носят албена и силвия в края на всеки триместър ще пазя вече, нищо че нито аз, нито те знаят за какво са ги получили. щом е важно да има грамоти и сертификати, ще се снабдим с такива. да живее системата!

# 192
Слагайте ги в рамки и си направете вкъщи Стена на славата.

# 193
  • usa
Слагайте ги в рамки и си направете вкъщи Стена на славата.

тц, ще ги сканирам и ще ги постна във фейс бук. сега било много важно за кариерата да присъстваш в уеб пространството.

# 194
  • САЩ
иде ми да си отрежа главата.  Grinning

Ох, ей така бях и аз първите 4 месеца от бременноста. Така се бях отчаяла че дори си слагах нарязан пресен картоф на челото и спях с него. Не знам по чий съвет вече беше но не помогна. Докторката ми само повтаряше да пия Тайленол, но той въобще не помагаше и най накрая се реши и ми изписа пак Тайленол, но с нещо допълнително и тъкмо да го пия и тя взема ме отболя и не ме боля повече през бременноста. Та съчувствам ти искрено Бубка! Дано и при теб мине изведнъж и по скоро, че е кошмар.
А майка ми беше ходила преди много години на акупунктура за мигрена в БГ. До колкото помня имаше известно подобрение, но не за дълго.

Общи условия

Активация на акаунт