Отговори
# 150
"Флучия и 0 Гости преглежда(т) тази тема."    Shocked newsm78 #Crazy

Добро утро, милички!
Тази сутрин кафето е от мен:

Малката ни събуди рано рано и сега гарджосва доволна  Laughing Иначе и тя не седи стабилно, зъби също няма, не пълзи и изобщо си го кара ларж детето Simple Smile
Днес зълва ми ще ни донесе тяхното столче за хранене и лятна количка. Дано малката ги хареса, че нашата количка танк я оставихме в София. То не, че става за разходки с този дъжд, който не е спирал от вчера  Crossing Arms
Бора, Григчо, както и сладкият Бобо на мама Ане, честит имен ден! Бъдете щастливи и винаги усмихнати!

# 151
ДУ! Спомних си как и Спаси през лятото в 7.00-7.30 беше "на крак". Децата усещат ранните слънчеви лъчи. Независимо, че сме станали преди повече от час, на мен ми се спи страшно  много. Ето с това явно не мога никога да привикна - перманентнот онедоспиване.
Бора, честит имен ден! Аз нещо изпуснах, но явно си остана в София. Хубаво е, наистина.
параход, къде се загуби?
Суити, имаме ли новини от Моарейн. Сутринта рано-рано първо за Дарето и Лия се сетих. Цвети, как е малката?

Какво ще правите днес?

# 152
Защо ли Стела и Мариям иzчеzнаха.. Не ни иzоставяйте така, бе, момичета  Confused

Еййй Совичка  Hug Предстои ми развод.По мое желание. Искам си живота.Стига нерви и стрес.Затова рядко пиша. Нямам и много време да ви чета  Embarassed Та ще е неадекватен поста ми. Затова.  Hug

Ето Тама я изпуснах. Муцолинаааа да ти е жива и здрава. Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet

А Дария и Лия бързичко да се оправят.  Praynig
Здравкова никакво изчезване вече  Naughty Hug

И ния ми е с хрема и кашля. Ще я водя на док следобяд.
 Хубав ден момичета. Hug

# 153
Ирина, мерси за корекцията,
понякога чета м/у редовете.

Днес Борис наистина има имен ден! Да ми е жив и здрав малкия момък.

присъединявам се към почерпката на Флу, изглежда превъзходно.
Боре, Григчо, честит имен ден.
Нека ви се славят хубавите имена и ви носят много късмет!

Баща ми е Борис та ще празнуваме повече.
Аз уважавам именните дни.
Като мислихме имената, исках да си имат имен ден децата.
То не че при нас имаше много мислене.
И аз като Ирина традиционната подходих.
Стефан и Борис са кръстени на дядовците.
Най-важното е, че имената ни харесват и са интернационални.
Мъжа ми е с рядко и неблагозвучно име.

Може би сте споделяли имената си,
но на много от вас не ги знам.
Флу, как се казваш: Simple Smile  Hug

Шейла, по повод въпросите, накратко.
Не знам какви очаквания съм имала, но бременността и майчинството приех като изкл спокоен
и очакван момент, в който да спра да тичам.
Да се осамотя с първото си бебче, да му се отдам, да изучавам що е това бебе и мога ли да се грижа за него.
Моему - успях.
Макар, че май е относително колко се справям сама, тъй-като още деля покрив с родителите на мъжа ми,
които ми помагат безрезервно.
Предстои ми да видя как се справям.
Това ще стане, след като се пренесем в новия ни дом.
По план, трябваше отдавна да живеем там.
За това най-много се ядосвам,
че ни се размиват отговорностите,
когато сме всички накуп.
Но така е в пълната къща.

^Stell^, успех навсякъде!  Hug

после ще дописвам. то и без това при този дъжд,
всички разходки отпадат.

# 154
  • София/Търново
^Stell^, аз докато се каня, ти вече действаш...  Whistling
Моарейн, дупе да и е яко. И на беб също. Малко по-големи сме, но изпитанието си седи. Дано мине бързо...  Peace
Бора, Григчо, Борис на Ане честит имен ден и от мен!
Цвети, оправяйте се, че мен от инфекциозна ме побиват тръпки  Praynig

# 155
Стискам палци Лия и Дари да се оправят по-бързо! Много ми е тъжно като са болни децата;(((
Муцо, Анe , честити ви именници;)) Да са ви здрави и много щастливо детство им пожелавам!
Честит празник и на всички останали по-големи именници;)) Бора  Hug
Stell, бъди силна, всичко е за добро! Аз съм дете на разведени родители и както обичам да казвам "разводът е сред най-хубавите неща в живота на майка ми". Та макар да не се познаваме - да знаеш, че имаш подкрепата ми!

Аз минах само да ви пожелая приятни почивни дни, макар че за майката почивка няма;)
Прегръдки за всички дечица!

Ааа, Мартин е с 4 зъба, разсте пети, седи отскоро, не пълзи и не се изправя. Говори ни пак отскоро и ни вика;)

п.с. Сега виждам, че не са ме добавили в списъка с майки кърмачки;) Моля, и аз искам там;)))

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 10:24 от sunnshine

# 156
Голям гуш за Моарейн и Цвети! Бързо да се оправят малките буби!  Hug
Стел, ще се справиш! Ние сме с теб! Peace

Едно - как ви изненада ролята на родител? Как се различава от това което очаквахте?
Две - какво бихте искали да знаете преди да родихте (детето да се появи на бял свят)?
Три - кое беше/е най-трудното за вас по отношение на новата роля?

1. Винаги съм знаела, че искам да бъда Майка. Много неща ме изненадаха, в някои случаи повече от приятно. Няма такава любов. Всяко дете обичам по различен начин и съм тройно щастлива.
2. Вече не помня честно казано какво точно ми е липсвало като познания. Може би повече сигурност в майчиния инстинкт и доверие в себе си, че ще се справя
3. Трудно свикнах при първото дете с липсата на сън и бях много изнервена. Сега опитът си казва думата и въпреки напредналата възраст, успявам доста по-добре да се организирам и да се наспивам.

Поздрав от един тъжен ангел.

Поздрав от един весел ангел

# 157
  • Varna
Здравейте драги майки.Аз съм мамата на Стефан.Той се роди на 18 септември,а термина ми беше на 26,нормално.Доста се узорих,но Слава Богу всичко приключи нормално.До сега съм го захранила със зеленчуци,днес правих и попарка-хареса му.Пробвам да захраня и с плодове,но вече втора седмица не успявам.Не ги харесва и това е.Започвам да си мисля ,че просто не му харесва сладкия вкус.Продължвам да го кърмя вечер преди сън,когато се пробуди също давам,сутрих и след обед пак дохранвам.Та така...надявам се да ни приемете и нас,въпреки че доста закъсняхме .Нека и аз да се представя.Казвам се Миглена,на 25 години от Варна,омъжена от почти година.
Много ще ми бъде приятно. Heart Eyes

# 158
Добро утро  Hug. При нас слънчице грее, само да се събуди Дани-калпазани и хайде навън  Grinning
Фучия, и ние сме така-не се изправяме, не ни се стои много на дупе, зъбки нямаме още,сега като гледам сме и едни от най-леките-нищо,че сме най-рано родени. Ама така е, всички деца са различни. Кой когато иска тогава, само да са ни живи и здрави.
Иначе някоя от мамите питаше за количеството храна за деня. Почти 2-а месеца вече Дани сутрин яде пасиран плод към който задължително слагам и 1, 2 л. каша иначе не го иска (отказва плодове и плодови пюрета упорито) и става някъде към 130 -150 гр. порцията. Наобед редуваме месно със зеленчуково пюре 190гр. -изяжда го с апетит, следобед 190гр. каша. Кърмим се сутрин рано към 5ч. ,после в 16 и след това 22ч.
Честит имен ден на Бора, Григчо и малкия Боби на Ането ! Да са живи и здрави, винаги усмихнати !

# 159
  • София
Добрютро! Благодаря за честитките за ИД!
Ане, честит ти именник Борис - да е жив и здрав! Много харесвам името Борис, аз съм кръстена на дядо си с това име.
Оправям багаж, че ще пътуваме за провинцията, където явно ще дъждуваме, но поне ще е на къща с двор. Мисля да се пробвам да насадя нещо зеленчуково /салатка/ и нещо цветно /хортензия - баба ми гледаше и мисля да бодна една там където бяха нейните/. Имам големи мераци в тази посока. Дано не си остана само с мераците Mr. Green  
Добре дошла svrtlio /Миглена/  Hug

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 11:54 от bora

# 160
  • Бургас
Добър ден, момичета! Благодаря за поздравитеееееее!  bowuu bowuu bowuu
Честити месечинки и именячки! Hug Нелка, давам телефона всекиму, просто явно съм пропуснала да прочета, ако някой го е искал. Hug Нека болничките бебета се оправят час по скоро! Praynig
 Добре дошла на мамчето Миглена! Hug
Шейле, на Враца съм, бре. Изгледи окончателно да живеем в София или чужбина няма. По трите въпроса- нищо не ме смущава по отглеждането, сякаш цял живот съм гледала деца. Трудно е понякога( само за дома, че не е както аз искам, квартира е освен всичко), защото сама се грижа за всичко, но ще издържа, бре, аз ли няма да се справя? Ооооо, ше си отгледам таз дива котка Тама, ще я опитомя и за друго ще питам:)))))))!
Целувки за всички с пожелание за радостен ден напук на това, което казват, че държовното време носи меланхолия, да потърсим романтиката и щастието и сега. Обичам ви. Благодаря, че ви има!

# 161
  • София
Честит имен ден на Бора, Григчо, Борис на Ане!   newsm51
Чакаме добри новини от Моарейн, Цвети и Стел  Praynig
Стел     Hug "по-добре ужасен край /за да подредиш живота си/, отколкото безкраен ужас"  Hug успех  Praynig
и Любо тези дни се буди по-рано /10-11/  Joy
Нени, Сиси, благодаря ви за А-дермата.   bouquet днес ще търся  ooooh! вие от кои аптеки ги купувахте? Редактирам - намерих го  Peace
Шийла не е минала да провери анкетата  Joy
за режим на ядене говорите ... Само за Любо ли не мога да кажа АБСОЛЮЮТНО нищо по въпроса ... ама изобщо - никакъв режим! нямам представа изобщо колко пъти на ден се кърмим  newsm78
ние днес и утре ще чистим  ooooh! и после заминаваме за Петрич за малко /ЖЗ  Praynig/

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 12:20 от addicted™

# 162
Ирини, тук съм!
Няма нищо по-хубаво от лошото време!
Изпратих ги с таткото на разходка (нашата нали спи само в движение, ако не е виснала на циците ми) и сега се размазвам пред компютъра.

Дари, Лия! Praynig

Адиктед, щях да кажа същото за режима и часовете на хранене Simple Smile При нас единственото режимно е часът на банята и последното хранене, и той се измества с идването на лятото, защото разбойничката не ще да спи по светло. Иначе се кърмим N на брой пъти, твърда храна яде по около 50 грама, вече 2 пъти на ден.
Не помня ти ли пита за хомеопатията и А-дермата - това е просто пречистена козметика, не е лечебна, а само хидратираща, тъй че не вярвам да си противоречат (въпреки че има неща от бита - кафе, ментова паста за зъби - които не съжителстват добре с хомеопатията).

За анкетата на Шейла.
1. Най-изненадана съм от това как загърбих предишния си живот. Всички очакваха (а най-вече аз самата), че най-късно през третия месец ще съм на работа и в "цивилния" живот на пълни обороти. Е, нищо такова не се случи и няма да се случи поне до 1 година, а както вървят кърменето и спането - може и до мноого по-късно.
2. Исках да знам, че хората могат да бъдат невежи относно децата си и техните нужди и независимо от факта, че са отгледали две-три или имат педиатрична специалност. Исках да знам, че телата и инстинктите ни знаят повечето неща и книгите, съветите и медицинският персонал само могат да навредят на самочувствието и хармонията ни. Исках да знам и мога някои неща, които биха позволили раждането ми МОЖЕ БИ да не протече така.
3. Най-тежка ми беше бременността и нищо в момента не може да се сравни с нея. Що се отнася до негативите на сегашния период - до голям степен се припокриват с писаното от Ирини. Тежи ми и липсата на лично време за не-родителски занимания (моето дете не спи вкъщи и практически няма кой да ме замести край него, само таткото евентуално, в рамките на час-час и половина, в почивни дни). Най-вече тежи ми невъзможността да се концентрирам върху нещо друго, тъй като аз съм много еднопистова и обичам да се потапям в нещата, които правя, и откъсвам от целия свят наоколо.

# 163
Лия най-после свали температурата  newsm44 , след като вчера се движеше между 38,0 и 39,2 , сега е 37,0 smile3521 . Изкарахме доста неспокойна нощ, но мисля че нещата вървят към подобрение.
Явно наистина е вирус, защото преди малко ми се обади Асето (те са в провинцията) и каза, че снощи и тя е била със стомашно-чревни неприятности и треска. А ние нали по цял ден сме заедно, та явно сме си я намерили някъде тая гад. Дано не го лепне на Любаеца  Praynig .
Честит празник на всички именници, гордо да си носят красивите имена   bouquet  bouquet  bouquet .

# 164
Какъв имен ден е днес, бе мацки? Кво пак съм пропуснала  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт