стягащ колан след секцио?!

• 36 084
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
  • Има много детски смях.
Точно вчера зададох същия въпрос на моята лекарка- в най- скоро време ще раждам с второ секцио. Отговорът й беше- няма да ти навреди, но си го сложи, след като те изпишем от болницата, т.е.- не веднага след операцията.

В този ред на мисли- какъв колан ще препоръчате да си взема?

# 16
  • Варна
И двата пъти го сложих като се прибрах от болницата.Придържаше ми раната и ми беше доста удобо с него

# 17
Не съм ползвала колан, а корема ми се прибра напълно за около 2 месеца  Party Само да допълня, че беше огромен /корема/ - общо 22 кг. бях качила предимно там  Wink

# 18
Не мисля, че ще имаш полза от него, от гледна точка на стягането.
Както неведнъж е коментирано, този колан може да "накара" мускулите ти да станат лениви.
Аз не съм позлвала никога, и нямам коремче.
Ако ме видиш на плажа, няма да повярваш, че съм родила 3 деца.
  Blush

# 19
Не съм слагала колан и коремът ми се прибра след около 3 месеца!

# 20
  • София
Аз сложих около 2 седмици след секциото. На триумф. Не мисля че нещо ще ми попречи. Упражнения ще започна и аз след празниците. Simple Smile

# 21
  • На бял кон в Pierrefonds
Нещо съм скептично настроена към ползването на такива колани.

Изчакай поне 6 седмици да минат. Казват, че тогава раната е вече добре зарастнала.

# 22
  • София
Благодаря ви за отговорите,

шита съм, не съм лепена (наистина забравих да спомена).

Коремчето се прибра доста от раждането, но има още какво да се желае. Страх ме е, да не остане така. Явно за "прибирането" е нужно месеци, а не дни време (както аз си мислех).

А, пъпът и той ще се свие с времето, нали??

# 23
  • в страната на чудесата
коремът се прибира с упражнения и вече можеш да започнеш с някои по-леки. с колана не се вижда, но като го свалиш...

# 24
На мен ми помогна в облекчаването на болката Peace

# 25
                             Аз сложих веднага след операцията,колан тип ''пргърни ме'', Mamma Donna на Chicco.Нещо подобно
                             на коланите които се слагат при вдигане на тежести.Носих го около месец,за да ми поддържа операцията,не толкова заради корема.

# 26
  • София
Сложих го веднага след като ми махнаха конците т.е. на 6-тия ден след секциото и ми помогна доста с първоначалното прибиране. Истинското стягане обаче става с упражнения, за които ще трябва да изчакаш поне 3 пълни месеца от операцията (поне моят доки така ме посъветва)  Hug

# 27
  • Варна
Аз сложих месец след раждането (секцио) обаче операцията започна да ме дразни и го махнах  Rolling Eyes , осен това в по късен етап се замислих, дали изобщо има някаква полза от колана. Според мен всичко зависи от това как си се грижила преди за тялото си. Ако си е бил стегнат корема и без колан ще си се прибере бързо, ако не ще се наложи доста коремни преси да направиш докато се прибере тумбака  Wink .

# 28
Аз раждах секцио,и лекаря ми,който ме оперира каза,че мога да си сложа колан веднага след като ме изпишат.Не ме е боляло и ми помогна по-бързо да прибера коремчето си.

# 29
  • На тиха улица
След около 15 дни май се слага.Така ми беше казала мойта докторка, но аз не съм носила нищо.

Общи условия

Активация на акаунт