стягащ колан след секцио?!

• 36 088
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И на мен ми казаха още в родилното да си сложа стягащ колан (секцио съм и аз). Но докато се наканя да избера по интернте, докато се наканя да отида видя в някой магазин, защото размерите нещо все не съвпадаха, та накрая се накумих да слагам някакъв чорапогащник, който беше супер стегнат и уж против целулит. На мен много добре ми действаше именно това, че нщо ми държи корема и не усещах толкова операцията, все едно с ръцете я притискам и намалявам неприятните усещания.
Така че, живот и здраве, за третото вече ще си закупя предварително нормален колан.  Laughing

# 31
За можене - можеш. Но не виждам какъв е смисълът. С колана само оптически "прибираш" шкембето, коланът не допринася за стягане на мускулатурата и свиване на кожата. Просто така изглеждаш малко по-добре в очите на околните, но вечер, като си го свалиш, всичко висва.
Наблягай на физическите упражнения, а не на ластични приспособления.

# 32
  • София
т.е. вече мога да започна с упражненията, така ли? Къде мога да видя какви упражнения точно да правя (освен коремни преси)?

# 33
                       Нали каза 4е си със секцио и то прясно отпреди 20 дена.И аз съм със секцио и по4вам коремни преси едва 6 месеца след
                       операцията.Посъветвай се първо с доктора ти преди да запо4неш каквото и да е.

# 34
Аз сложих колан 10 дена след секциото,определоно имаше ефект.Не прави чак чудеса,но ми помагна малко поне.

# 35
Аз си сложих колан след секциото на втората седмица. Не знам дали той ми повлия, но коремът ми се поприбра Thinking На йога отиодх като направих 3 месеца от разждането, но се отказах, заради дискомфорта от все още лекото опъване. Доки ми каза тичане и упражнения след 6 месец Peace

# 36
Здравейте!
Аз съм ЗА стгащите колани. Аз си сложих такъв /от типа на ластичното бельо ,което пристяга цялата коремна област/ още като се прибрах от болницата вкъщи - на 7-мия или 8-мия ден след секциото. И от това не ме болеше повече, напротив, помогна ми да се възстановя по-бързо.

# 37
 1 -ият път коремът ми се прибра още с раждането. Hug
 2-ият път обаче ползвах подобен колан,но ме предупредиха ,че по-скоро ще се отпуснат коремните мускули,отколкото да се прибере коремчето и спрях.
Все пак със секциото нещата стоят по друг начин ThinkingАз съм раждала съм само по естествен н-н Peace

# 38
  • София
ясно, може да го прибера с колана, но може и да отпусня мускулите. Ще питам май доки  Peace

благодаря ви  Laughing

# 39
  • Бургас
За можене - можеш. Но не виждам какъв е смисълът. С колана само оптически "прибираш" шкембето, коланът не допринася за стягане на мускулатурата и свиване на кожата. Просто така изглеждаш малко по-добре в очите на околните, но вечер, като си го свалиш, всичко висва.
Съгласна!!! Wink

Колан, аз лично не съм и не бих ползвала. Колкото до корема ми - доста време почаках, докато се прибере. Но това е от мързел, ако бях се заела сериозно с коремни преси, нямаше да е така  Peace

# 40

Напълно подкрепям това мнение.Моята лекарка която ме оперира беше на същото мнение и именно затова реших че няма смисал от колан  Peace

# 41
Колан за стягане на корема след секцио?Питам момичетата които са носили такъв.Дали има смисъл да поръчвам.Или да изчакам малко и да почвам фитнес.Родих близнаци и корема ми е като в 6ти месец.
И какъв да взема ако сте доволни.Гледам размерите в Данет, обаче -талията ми е 87 което отговаря за размер XL, а ханша е 93 което отговаря за S. newsm78 Как да преценя какъв да взема newsm78 и да взимам ли изобщо. Близо 20 см съм над талията която бях.

# 42
Колан за стягане на корема след секцио?Питам момичетата които са носили такъв.Дали има смисъл да поръчвам.Или да изчакам малко и да почвам фитнес.Родих близнаци и корема ми е като в 6ти месец.
И какъв да взема ако сте доволни.Гледам размерите в Данет, обаче -талията ми е 87 което отговаря за размер XL, а ханша е 93 което отговаря за S. newsm78 Как да преценя какъв да взема newsm78 и да взимам ли изобщо. Близо 20 см съм над талията която бях.

Как ще вземеш решение ,като виж колкото са за ,толкоз и са против.
Аз лично купих и гащи-колан,и корсет.Сложих ги 15 дни след операцията,в началото ми се струваше ,че има ефект,но от тук нататък смятам,че само диета и спорт ще помогнат.Пък и в тези жеги е много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт