Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 074
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Привет!
Това за хлътналата фонтанела като признак за обезводняване и аз съм го чувала, но ако си пишка нормално детето и има тонус едва ли това е причината.  Rolling Eyes
За срещата - много ми е ранен този час Embarassed, може би другия път ще присъстваме  Hug
Хемоглобинът на Алекс вчера го проверихме - 101 е, а беше 90  Simple Smile Нямам идея как се е вдигнал сам  Rolling Eyes
Окич, за Любима разбрах че ще ходи, но и ти ли ще видиш Депеш? Ех! Завиждам ви.  Hug
Зелено човече, дано ти се оправят бързо ръцете!  Praynig

# 106
Никита, страхотна снимка - пу, пу... Laughing

kikoimery, снимките ги прави моя приятелка с професионален апарат /тук са намалени доста, за да не пълнят сайта/, а и Рая беше на кеф, та станаха такива хубави. Като гледам обаче Ангела също позира с удоволствие, а и каква голяма коса има... #Crazy пу, пу Hug

Зеленко, и аз се замислям за Бюбхен, или Хип, но има още време ще го изислим...

на въпросите:
1. плюшките ги слагам в найлон, който има "цип" отгоре и затваря добре, като в леглото има по една, ако се събуди да я гледа + маймуните и над леглото. Гледам да ги сменям с тези от найлона на няколко дни.
2. Ако не е мокра, наповръща и т.н. през деня си стои само с едни дрехи /това обаче се случва ядко откакто се плюнчи.../, а вечер след баня и слагам пижама. Сутрин правим гимнастики и се преобличаме с дневни дрешки.
3. Не, мисля да си я кръстим на есен - дано успеем.

Elwing, Депеш ги гледах два пъти преди година и сега ще пропуснем, защото тогава най-вероятно няма да сме в България, но ако бяхме тук бих ги гледла пак. Peace

# 107
здравейте от нас
Да ви почерпя, че днес с таткото правим 1 година откакто сме заедно  Rolling Eyes

Честити месечинки на всички бебоци!

За срещата- нищо не гарантирам, защото съм с майстор вкъщи. Ще ви следя и ако успея ще се класираме.
за кърпичките- аз ползвам едни обикновенни бебешки. Но ние сме главно с тези намаслените на Себамед и измиване на течеща вода.
за пликчета за памперсите- в Кауфланд има 100бр прикчета за 1.25лв. Свалям памперса и го изхвърлям в тях. А като сме навън в такова пликче си слагам чистия памперс и като стане време за сменяне, сменям и памперсите.
за козметиката- ниекупихме от всичко големи опаковки, но като свършат мисля да минем на друга- Нивея или Бочко, или Хип. На нас лицето ни е много сухо, въпеки че се мажем с крема за лице, но сега при следващата консултация ще питам доки дали да купуваме друго.
Бухта- ние взехме отпечатъци. Значи дават, че една опаковка ще стигне само за отпечатък на крачета или ръце, но ние направихме с една опаковка и двата тпечатъка. Разтилаш материала на по- тънко, примерно като за тънка домашна пица (но не и като за кора за баница) и натискаш крачетата или ръчичките на бебока. Не е толкова върд.
Тони- много е сладка Рая, аз Елия ухилена немога да я снимам, ние сме скъпи на усмивки.
Никита- слдуранка е, само да я изпапкаш.
Въпросите на Зеленкото
1) Къде/в какво държите играчките на бебето  - все още нямаме играчки, освен един заек и едно пате, които стоят в ъгъла на леглото. Иначе другите играчки седят в шкаф, но имам торба за играчки.
2) По колко пъти на ден преобличате бебето? А ако не е мокро (наповръщано, пропуснал памперс...)?- само 1 път- ставаме от сън и сменям пижамата с костюмче. Иначе като повърме или се изцапа от папкане се сменяме на всяко.
3) Има ли някой, който смята да остави кръщаването на детето да бъде негов избор? - не, ще се кръщаваме живот и здраве през юли.

Отивам да готвя пълнени чушки и леща.

ето снимки от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=365874&pid=11930701

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 20:15 от Elg

# 108
  • Стара Загора
Elg нашата въртяща играчка за кошарата е същото жирафче като вашето, но е зелено  Laughing
Честита ви първа година заедно - още много много да си празнувате все така влюбени   bouquet

# 109
Eто ни и нас, ухилени  Laughing

# 110
Elq честита годишнина.
Тони ,много сполучлива снимка на крачето.Нашата не е фокусирана както трябва(тати я прави) та тази вечер като се къпем ще го накарам да направи нова или аз ще направя!

Зеленко като те чета бая голям проблем си имаш с ръцете.Дано ти се оправи!

Много готини снимки сте направили всички с усмихнатите бебоци.Дано и аз успея да хвана скоро момента с широка усмивкаSimple Smile

Лека вечер от нас.

# 111
Здравейте!

Ние и днес си направихме голямата разходка, та до 20ч. седяхме в парка.
Да ви кажа, снимките ги правя предимно сутрин, тогава София е най-благоразположена, като се е наспала и щом и се покажа  и започва да се хили Laughing

За Депеш
- моят мъж ще ходи също, това му е любимата група и не би пропуснал за нищо на света  Grinning

Росита-та, днес видях вашият татко в парка, въртеше обиколки с Елица на рамо  Mr. Green и буташе с другата ръка количката, голяма картинка бяха  Grinning

Хайде до скоро, че мъж ми недоволства, че само на комп-а седя вечер и не му обръщам внимание /като стана въпрос да споделя, че обсъждахте - той нито играе игри, нито е голям запалянко по футбола  Mr. Green /

# 112
  • София - Рим и обратно
За Депеш съм първа писта Flutter Пратих да ми купуват билети първия ден, направо се побърках от радост, че пак ще идват, любима музика ми е. Party

# 113
  • София
Ще чакаме разкази после  Simple Smile  Hug Аз предния път бях бременна с баткото и ги изпуснах, сега...  Rolling Eyes
Ели, честита годишнина! Помня ви, че сте от бързаците  Laughing Hug Бъдете много щастливи заедно още дъъъълги години!   bouquet
За захласването - знам, че изглежда по-драматично, отколкото е всъщност, но като не ми се е случвало с баткото сега съм малко шаш. Четох че някои деца го израстват към 5-6г  ooooh! , аз дотогава сигурно ще побелея  Rolling Eyes , а пък и има случаи на гълтане на език след захласване, та направо не ми се мисли...  Rolling Eyes
Големи сладури са всички усмивки!  Heart Eyes И ние си имаме снимка на краче, но ми е на тел.  Heart Eyes
По въпросите на Зеленото -
1. има само две лично негови играчки  Blush , едната виси над леглото, другата - на люлката  Simple Smile
2. след баня се обличаме в изцяло нови дрешки, през деня ако стане фал - пак. Ако ще излизаме се преобличаме, няма да ходим с домашни дрехи навън, я  Laughing  Wink
3. мислила съм го и този вариант, аз самата имах кръщене на 22г.  Crazy , но решихме да кръстим баткото, сега предполагам също ще го направим, но не знам кога. С Иво беше на рождения му ден - 08.08, ама за Алекс нещо не ми изглежда добра идея - кръщене през февруари  Rolling Eyes , друго си е през август.  Simple Smile Гледах календара - Александровците имат два именни дни - единия е на 30.08, другия на 23.11 и се чудех дали да не го направим през август пак. Само дето ще ми е доста нанагорно - рд на баткото, кръщене на малкия  Money Laughing , ама живи и здрави да сме дотогава. 

# 114
  • София
Аха, аха -ще ходим на Депеш Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз още като изкараха билетите и си взех и ми се чудеха- как така март ще раждам, а пък още отсега съм си взела билети за Депеш. Супер концерт беше миналия път и няма как да не отида и на този.
Козметиката не мисля да я сменям. Със Себа Мед сме. Вие защо ще минавате на други- мен ме е много страх да не се опъпчи от други марки и напразно да си дам парите- както стана с крема за дупе.
ооо- ревееем
Ели   bouquet

# 115
  • Варна
Ivema, благодаря за инфото за д-р Живков. Педиатърката нищо не ни каза за ортопед, но ми се ще да я види такъв, както и невролог /някъде четох, че и такъв преглед бил препоръчителен, а и аз ще съм по-спокойна/.
Правихме и трансфонтанелна ехография. Също ни влиза в абонамента, иначе е 30лв. Д-р Желева е лекарката, също в МД - много внимателна и много приказлива Simple Smile. Обаче не съм съвсем сигурна, че това е неврологичен преглед, защото нямам идея какво точно представлява той. Да си призная, бях готова да го пропусна този преглед, че баткото много плака като го гледаха него. Но пък за лично спокойствие и по съвет на педиатърката го направихме. Този път минахме без сълзи и истерии.
Честити месечинки на Пресиян, Симона и Стела]
Срам ме е да си призная, но съвсем забравих... Благодаря, за поздрава, наистина.. много мило  Hug

# 116
Ох, много сте изписали, не насмогвам...ако някой ми е отговорил на мои въпроси от преди - Благодаря (че не помня и какво съм питала).
Включвам се и с един важен и един не толкова...кажете за гимнастиката кои упражнения правите - аз където и да чета, за първия (т.е. след навършването му) месец дават само едно упражнение с пръстчетата на краката, стоене по корем и като е по корем, подпиране на крачетата и той все едно да пълзи. А вие като кажете правим гимнастика сутрин и си представям голяма физзарядка и се чудя дали не пропускам нещо. Иначе аз самоинициативно като го оставя по-разсъблечен, си играя с крачетата му - свивам, и ръчичките също, че гореописаните упражнения никак не са раздвижващи.

И другото - препоръчайте кенгуро за новородено. Аз ще се мъча още със слинга, но искам да имам нещо лесно за употреба за навън (и за тъпаците от Метро, където с кенгуро може, но със столче за кола не може)

# 117
здравейте мами,
искам да ви питам нещо, малко ме е срам  Embarassed,
моите лохии си продължиха 2 месеца след секциото, все още имам, но съвсем малко кърма - 60-80мл. на ден, и от 2 дни ми дойде първият цикъл или поне така си мисля, имам си менструални болки, но цвета си е бистро червен, не както обикновенно! притеснявам се да не е някакво кървене, въпреки, че вдигам само бебо! а сега с тези празници назнам кой доктор ще намеря, утре ще ги търся де, но ако някоя мама може да сподели за цвета и силата...

иначе се борих да кача снимки в албума тамун 3 пъти, но нещо неуспях, може и от асуса да идва проблем, че е с линукс  Rolling Eyes
бебо расте, малко му понамаляха коликите пу пу пу пу, че беше невероятен рев, май само нух вомиката на боарон му подейства като край, дори и колиефа работеше временно... но сега започна да се плюнчи и да си яде ръцете... рано ми се вижда за зъби, направо не ми се мисли  Simple Smile

# 118
  • София
Здравейте пак от нас. Благодаря на всички, които ще си направят труда да ми отговорят, и след малко ще отговоря и аз  Hug До тук съм впечатлена, че ползвате пижами - на кое му викате пижама  newsm78 , а за пеобличането специално за разходка си мислех, че много хора го правят, а аз съм луда, че не го правя...

За ръцете какво да кажа, чувствам се като саката, а най-много ме е страх да не изпусна Калин. Трудно ми е, когато татито си е в къщи, защото трябва да се крия, че ме боли. Просто нищо друго в момента като терапия не могат да ми предложат, освен мазането, а засега няма ефект от него... Проблемът е, че един път като се разбр, че ме боли, а не мога да вземам лекарства поради кърменето, татито изтърси да спра да кърмя - това не очаквах от него....

Да ви кажа, че като ми хрумне не-бебешки въпрос за обсъждане вече си го записвам и ето, че имам готов за утре  Mr. Green

Ето и моите отговори:
1) Къде/в какво държите играчките на бебето: в началото стояха в една найлонова торба, но Калин вече се заглежда и заслушва и в момента са в един кашон от хартия. Отделно имам в чантата за разходки, но той обикновено спи и още не съм ги сменяла. Иначе са ни обещали кутия за играчки, на колелца, която малко прилича на силно опростен камион.... Ауууу, само ние ли имаме много играчки? Хем онзи ден специално накупих различни дрънкалки, защото се заслушва вече....
2) По колко пъти на ден преобличате бебето? А ако не е мокро (наповръщано, пропуснал памперс...)? Преобличаме Калин вечер след баня и отделно, ако има нужда. Като цяло излиза на разходка със същите дрехи. Питането ми беше най-вече в тази насока...
3) Има ли някой, който смята да остави кръщаването на детето да бъде негов избор? Е тук много се чудя какво да правим...

Tony_st, толкова ли скоро заминавате? Много ще ми липсвате... За много ли време... Калин много се смее, но не мога да го хвана добре с апарата, затова правя клипчета, но няма много усмихнати снимки  Whistling

Елг, от онзи ден се каня да те питам (от снимките), вие май почти седнала я слагате Елия, така ли  newsm78 Не е ли раничко....

Окич, за смяната на козметиката, причината е, че по общо мнение постоянното ползване на медицинска козметика изнежва кожата. Но евентуалната смяна ще е доста нататък, де...

ТРЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 05.05.2009 г. (вторник) от 11 ч. на цетралния вход на Западен парк. Ако междувременно завали и имате желание, срещата остава, но се събираме на бензиностанцията ОМВ (навън) до същия този вход. Записвайте се: зелено човече + Калин, Тони_ст + Рая + Тати, вероники + децата (2)

# 119
Добро утро и от нас  Simple Smile
Ние май вече нямаме нощно хранене или по-точно след като му изместих последното хранене в 12 вечерта(а преди той се будеше към 1-2-3), днес се събуди в 8 да яде, с кратко помрънкване в 4 сутринта, но му дадох чайче и заспа! Party.Много съм доволна, дано и така да продължим.
За гимнастиката и аз искам да питам какво точно правите, ако може даже и някои линкчета да дадете!Иначе досега съм правила леко вдигане на ръчичките, колкото съвсем малко да му се изправи телцето, кръстосване, на крачетата присвиване към коремчето.
Хайде чао от мен, днес сме на кръщене и отивам да се оправям! Hug

Общи условия

Активация на акаунт