Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 065
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Честит празник на всички празнуващи да са живи и здрави.  bouquetВече имам снимки качени на малката,ще ме видите и като бременна,има снимки и на мажо ми и на сестра ми.Времето сега в Етрополе е ужасно и реших да ви пиша и да кача някоя снимка.Лошото е че сега има 6 почивни дни и ги дават все така лошо време.Ще ставам че малката вече е гладна.

# 136
  • София
Честит празник на всички с повод за празнуване  bouquet
Видях, че доста майки ползват Веледа и да питам- не ви ли свършва много бързо? Защото и аз бях си взела в началото крема против подсичане и ми сварши супер бързо. Затова реших да продължа със Себа мед.
Ели, и Мимето, като се гушка, иска само на рамо. И освен това въобще не обича по корем, педито каза, тогава да я държим настрани. По корем като я сложа, стои само на колената си и тръгва да лази Sad

alertМоля, надписвайти си бебета, като ги слагате в албумите!!!
Вече има 3 без имена,  и няма как да се сложат на първа страница!

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 13:11 от oki4

# 137
  • София - Рим и обратно
Eхо добър ден  bouquet

Западния парк ми е далечко, но и аз като Дидето ще чакам пак за Борисовата градина - на 15 мин пеша ни е.

За изринатите бузки - най-добре да не се мажат с нищо. И двете ми деца се изпъпчиха само по лицето за известно време след раждането, но минават от самосебе си. Само от слънце се влошаваха. Лекарката каза, че било "бебешко акне", чистели се от хормоните през бременността и ако се маже с нещо - по-бавно минавало. На Софи от няколко дни й се изчистиха бузките. Разбира се ако обривът не е някакъв друг и по цялото тяло.

# 138
Здравейте и честито на празнуващите имен ден!

Имам следното питане,че ми е притеснено: на Митко са му се появили някакви корички на лицето между веждичките и тръгват надолу по нослето! Незнам какво пък ще е това,има ли мама на бебче с подобен проблем?

# 139
  • София
mama_bebcho , това са крустички. Мойта по същия начин ги има, и на главичката на челцето. Педито каза да ги мажа с олия и полека с клечка за уши да ги чопля. Но си взех крем на бочко вместо олио. казват, че на Мустела крема против крусти бил много добър.

# 140
За махане на бебешките крусти за баткото ползвах крем на Клоран, но сега за дребната като търсихме и ми казаха, че явно вносът на продуктите на Клоран явно е по-рядко и не се намират вече така лесно всичко от сериите им! За Петя купихме крем на Мустела и са махнаха точно за два дни!Препоръчах го и на една приятелка и на нейното бебче крустите се махнаха много бързо! преди това пробвахме с бебешко оли и зехтин, но все си стояха!

# 141
Здравейте майчета и бебчовци!!!
Благодаря за милите пожелания, ние днес случайно разбрахме, че си имаме именяк  Embarassed Та да ви почерпя за нетово здраве:

Честито и на останалите адаши на Борката   bouquet  bouquet  bouquet
Аз пък почти не ползвам мокри кърпички, направо под чешмата, а като сме навън в парка, свекърва ми живее точно до парка, така че там се мием  Mr. Green Нали му е нежна кожата и е много податлив на подсичане. Иначе имам пакет на Папмерс Сенситив, ама много гадно ми миришат, така че имаме и на Евент, хубави и мекичка са Peace
За преобличането- вечер след баня, а през деня, ако е станала беля, или пък 0за мой разкош понякога  Mr. Green За пижами ползваме (рядко)едно тънко цяло гащеризонче и еднин комлект блузка и ританки на пчелички  Grinning

# 142
Ехо.Здравейте и от нас
Първо да ви почерпя за имения ден на борката,и да честетя на останалите именници.

За кръщенето,ние сме оставили този избор на децата,като пораснат ако проявят интерес ще ги кръстим.

За срещата,на нас ни е много далеч,ако пак се организира в борисовата градина ще се включим и ние.
За козметиката,немога да разбера тоси интерес към изпробването на нови марки,при условие че нямате проблем от досега използваните??????????????????
 Отивам да купя една торта че май борката ще има много гости довечера(малко съм изненадана,колко много хора знаят за имания ден и  ни се обадиха).,близо до нашия блок е цеха на сладкарница Лагуна и мисля да ги изпробваме.
хубав ден

# 143
  • Варна
 Hug

Честит имен ден на всички именници   bouquet  И честито на всички месечинки минали тези дни  Hug

# 144
  • София
Ей, чета, чета и съм стигнала до стр.3 ама ще ви дочитам после, сега ще постна... Напоследък хич нямам време за нет.
Ей, снощи се разбих от кеф, направо се размазах и разтопих  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Моичкият ме заведе на концерт на Кenny G, това ми е подаръка за раждането  Joy  Heart Eyes Беше страхотно, наистина - музиката му е толкова нежна и красива, и ме връща в първите ни нощи като гаджета - винаги заспивахме (уморени и щастливи  Heart Eyes) на неговата музика... Ех, емоции - вчера настръхвахме на много моменти и се гушкахме и целувахме  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes После даже и на вечеря ме заведоха (в Магнито, не бях ходила още). Бебка пък си хапнала 130 мл, които бях изцедила и оставила на мама! Това ни беше първата вечер самички, навън и винаги ще си го помня.  Blush
Ех, как обичам да са празници - толкова е хубаво, всички са си вкъщи, никой не е на работа и е просто чудно!!!
Утре сме на чиста молитва - в Люлинската църквичка в 13.30 ч. (Зеленко, ако сте навън, може да се чуем).
Айрис, Вигантол си взех от аптека в Люлин 4 - точно срещу бившото Атлантик - сега Т маркет!
Памперси - ние сме с Пармерс, 2-ка, с нея сме си от началото, с жълтата опаковка, Джъмбо пак, от Полша - много сме доволни засега и не мислим да ги сменяме.
За къпането и спинкането - ние с моя сме нощни птици - бебка я къпем към 11.30 - 12.00 ч и после се кърмим и към 1.00 ч. заспиваме и откарваме до към  06.00 ч, някой път и до 7 ч. даже (веднъж имаме рекорд до 08.10 ч.).
Айде, до скоро, че излизаме сега!

# 145
  • Стара Загора
Честит имен ден на всички и от мен.
Ние днес бяхме на спортен риболов - мамо голям кеф. Хванахме 3 шарана и 3 сома - огромно нещо. Аз успях да извадя от двете по 1 и беше супер. Лятото пак ще отидем там  Mr. Green Mr. Green

# 146
Глафира,Зола,благодаря за отговорите,

дали може да са крусти там м/у веждичките/и аз така реших,че е това/,а пък една аптекарка ме наплаши,че лекар трябвало да го види  Crazy да не била себорея някаква  Shocked,да бе да! А наистина на Клоран повечето продукти ги няма по аптеките, сега една приятелка ще ми даде на Мустела кремчето,дано се оправим с него!
Моя маймун в къщи следобяд не иска да спии, добре че днес се оправи времето,та бяхме на разходка и поспа! Party

# 147
  • София
Привет!
Честит имен ден на всички празнуващи днес!  Hug    bouquet
Беба, честит рожден ден на мъжа ти!  Hug
Роси, завидях ти!  Hug И за приятната вечер, и за спящото бебе. Баткото и ние го къпехме по късна доба, ама сега са ни два броя на главата и не става  Laughing
Маймунке, съчувствам ти за безсънните нощи. И при нас често се случва.  Tired
Моя цикъл никакъв го няма  newsm78 , не знам дали може да е заради моето псевдокърмене.
Знам аз, че съм луда, ама си имаме дрехи за вкъщи и дрехи за навън  Blush Най-малкото - някои са ни втора употреба (от баткото) и имат "топчета", няма да ходим така   Wink  Освен това ако го извеждам с нещо в синя гама не обичам да е със зелено боди, примерно, и го преобличам целия.  Crazy И пижамки имаме, но често стои с тях и през деня  Whistling
Дез, видях те в темата за Хари Потър и аз съм фен на книгите Grinning Преди да родя бях почнала трети прочит, но сега не се и сещам за тях  Laughing
За рязането на миглите забравих да пиша и преди - моята кума ги резна на дъщеря си - да й станели дълги.  ooooh! Е, в момента не виждам да са по-дълги от тези на баткото.  Simple Smile
Трансфонтанелната ехография не боли, но и Алекс рева онзи ден на нея. Преполагам, че им е неприятен студения гел, който се маже на главичката  Rolling Eyes , а и той си беше проспал часа за ядене. Ивема, при вас рутинно ли се прави?  Rolling Eyes При нас се налага заради престоя в кувоьз и заради РДС.

# 148
Едно голямоооо здравейте и от нас! Hug
Не съм писала отдавна
, но докато наваксам да ви прочета и то не останало време да пиша.
Много искам да се похваля от прегледа при педиатърката ни в сряда, Марти вече е 4000кг. и 56 см  от раждането е качил 1630  кг. и 9 см., което много ме радва.
Да ви кажа какво направи нашия човек, щом го гушна доки и той и се усмихна с една такава чаровна и широка усмивка, направо ooooh! първата му беше, в къщи го беше правил, но неосъзнато, абе знае пред кой да се усмихва детето... Иначе сме добре, прегледаха ни, много ни се радваха и така, ваксината ни малко ще закъснее, но това е заради инфекцията. Милото не плака, като го събличаха, напротив както казах се смя и беше супер послушен, има нужда от комуникация детето и нови лица, то с тази изолация след болницата, направо незнам, чисто на чисто имаме около две разходки.
Сега пък вече искаме да се разхождаме ама няма ...., лошо и дъждовно време...нямаме късмет май?    umbrella
Относно памперсите, The_light_2008 мисля, че ти питаше, споделяш за проблем в пропускането им, да ти кажа и ние имахме подобен, в чудо се бях видяла, то преобувах на всяко хранене, нощно време сменявах по два чаршафа и протектора ooooh!, вече се питахме нашето дете ли е дефектно или ние сме бавноразвиващи се да не можем да сложим един памперс, сменихме няколко марки мислейки, че е от тях - първоначално бяхме с жълти памперс, после хъджис, пуфис, либеро... но пормяна нямаше и какво се оказа.  Отивайки при
доки тя ни показа правилния начин, явно проблема е бил, че не затягаме достатъчно ластиците, опъвайки ги те трябва да минат един върху друг ако се сещаш какво имам в предвид и явно действа защото нямаме подобен проблем от няколко дни, е с малко изключение и то нощем. Тъкмо тук е и мястото да похваля Марти, спи си детето през ноща, вече нямяме нощно хранене, вчера хапна в 23:00ч., сутринта в 05:00 ч. после се събуди чак в 10:00, добро детенце, а когато е буден си гледка и сам се забавлява, аз си мислех, че спинка, защото имах домакинска работа и не бях при него, отивам на няколко пъти и го гледам, а той си седи с отворени очички и маха с ръчички и нещо си говори, нали се сещата едни особени звуци между гукане и още нещо...даже ми се и усмихна, милото  - още не сме ме взели играчка за над леглото, но то си е намерило как да се успокоява явно. newsm78
По въпроса за оригването след хранене ние го правим твърди звучно и няма и една минута след, като го вдигна, направо понякога е толкова силно, че татко му се стреснал веднъж, викаме му баба меца защото ръмжи като нея... Joy
За лохиите, аз още съм с едно жълто-кафеникаво и леко течение, мисля, че цикъл не ми е идвал, вярно, че по едно време имах доста обилно течение, ярко червено, но не вярвам да е бил той.
В четвъртък бях на контролен преглед след секциото и  ми казаха, че матката се е прибрала перфектно, и доки каза, че докато кърмя няма да имама цикъл, даде зелена светлина за полов живот , но да се пазим нищо, че нямам цикъл, че било рано  за второ...
Мисля да почвам с клякания и коремни преси, като начало, че още си нося 10 кг. отгоре, направо не мога да се гледам, особено като ходих да си избирам спортен екип за разходките в парка, отдавна не се бях гледала истински и в съблекалнята направо остонах потресена...от бедрата си главно... newsm78
Ели, честита годишнина на патерица, да се обичате все така и бъдете много щастливи, и на нас аспиратора за нос ни е враг номер едно, споделям го защото беше писала нещо подобно, голяма мъка е , въртене на глава, плач още преди да сме започнали и подобни...
В кой сектор в Кауфлънд
има такива пликчета за памперси?
Да ви кажа, тъкмо реша да задам въпрос и вече друга мама го е направила, явно си четем мислите, но пък сме и на една и съща вълна явно.
Зеленко, щях да питам за дрехи за навън и вътре, защото и аз не  ги разделям въпреки че исках, а се чувствах някак виновна и аз като теб мислех, че всички го правят а само аз съм изключение, но явно не е... Joy
Тони, дано не бъркам, и аз имам  още от нежния крем на Себамед, но вече е по топло та се чудя, дали да купувам мляко или да карам с него докато не свърши??? newsm78
И още нещо да ви питам - всички ли все още гладите, че това ми е много трудно плюс всичко останало, особено като се съберат купища дрехи, нали пера постоянно, на ден сменям поне и най-малко два пъти одежди...как да се справям с гладенето незнам newsm78
Мноооого дълго словоизлияние стана, но си наваксах и още искам ама... Embarassed ще се огранича за сега.
Честито на патерица на всички, които не съм поздравила а са имали повод, ще ме извините за закъснението и, че не е лично, ноооо това е положението. newsm51
Честито и на всички именници!     bouquet

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 17:22 от dobro_nastroenie

# 149
dobro_nastroenie, нашият нежен крем просто свърши и затова минахме на млякото, което бяхме купили. Аз вече от 2 седмици гладя само пелените и бодитата - всички връхни дрешки не ги гладя, защото и аз не смогвам... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт