Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 064
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Така и аз да се разпиша посред нощ! За гладенето-НЕгладя! Мразя да гладя и никога не съм гладила нито на каката,нито сега! Пера ги отделно и толкова!
За цикъла- на мен ми дойде,но аз кърмих 20 дни,та ако кърмите,може и да не ви дойде докато не спрете,но при всеки е различно! Толкова за сега,лека от мен! Hug

# 166
  • София
Уф, тези родители....И аз все още не мога да се преборя със свекървата да не гушка и разнася детето постоянно. Тия дни специално се забавих навън и като се прибрах познайте какво: свекито беше гушнала малката и я полюшкваше. Всичко щеше да бъде наред, ама тъкмо преди това беше яла. Свекито си тръгна и детето повърна. Мъжът ми смята, че ревнувам и затова не давам детето да се гушка. И как да му обясня, че не е така, а просто не искам да я друсат след наяждане. Майка ми като идва си седи кротко на дивана с нея на ръце или й говори, когато си е в легълцето. Именно защото е предупредена по въпроса.

За оставяне на бебката: вече 3-4 пъти я оставям със свекито да се гледат, та да мога да си свърша нещата навън...НОИ, офиса, общината и други глупости. Не съм имала проблеми. В зависимост от това, колко време няма да ме има, звъня или веднъж или два пъти. На принципа съм, че ако имаше нещо, ще ми се обади. Просто го правя, защото малката ми липсва, но не мога да я влача по разните му там институции.

За обличането: заради прохладата навън, я обличам с боди, камизолка и ританки. Ако излизаме навън, слагам космонавт отгоре и шапка. В количката е порт бебето, а то е доста дебело. През деня сменям дрешките само ако се е наакала и памперса е пуснал, но основно, когато се наплюе.

В момента си смуче пръстите с такъв звук, че чак се плаши дали не е гладна JoyАма не е....

За гладенето: гладя всичките й дрешки. Слава богу, имам достатъчно, че да не ми се налага да пера по-честа от веднъж седмично. Съответно и гладя веднъж седмично, обикновено, пред телевизора.

Цикъл все още нямам, макар и почти да нямам кърма.

# 167
Добро утро, мадами-цоцолани   bouquet
Тази сутрин едно хубаво слънчице е огряло - дано се класираме да излезнем малко, че от 3 дена в къщи  #Crazy направо съм луднала. Мойте мъже спят  Mr. Green, а аз бодурствам  Party какво съм се обоболила, още от 4ч тая сутрин  ooooh! каква е тая енергия, по-странното откъде я взех.
Да ви кажа за моя серсемин вчера - цял ден кротък, и вечерта като ревна, ей така от нищото. Ама рев!какво ли не правихме, гушкахме, музики, шумове, дрънкалки - не! В чудо се видяхме. Накрая излезнахме от стаята и след 10-тина минути...о, чудо! спря!в момента в който надзърнахме пак реееев, не усещали глезльовците  Whistling чист серсемлък си беше вчера!

# 168
  • София
Здравейте и от нас.
За плочките в банята да докладвам, че погледнах какво има в шкафа и набарах един Фрош с оцет против котлен камък и варовик. Намазах плочките за през нощта и измих сутринта с подвижния душ - ами да ви кажа само, че друго няма да купувам, банята вече е в много добро състояние без никакво търкане  Shocked Но благодаря на всички за отговорите  Hug
Само на мен ли Памперс Сензитив кърпичките не ми миришат на нищо  newsm78
И само ние ли имаме играчки (даже купихме от Джъмбо един биберон, пълен  различни дрънкалки...)  newsm78

Тони_ст, ех, то направо дошло време да тръгвате  Cry
А какво е "рипсен"  newsm78
Цитат
На етикета пише бебешка пижама и са от мекичък памук, ама стоят като рипсени едни такива...

Д. маймуна, мокри кърпички ползваме навън при смяна на памперса и в къщи - но само при махането на памперса преди масажа и през нощта - тогава не мием Калин на мивката. Средно 3 бройки на смяна на памперс - вървят си... Мръсните памперси и ние хвърляме директно в боклука, а торбички за памперси купих за разходките, че все се притеснявам взела ли съм торбичка от къщи, а така са много удобно опаковани в едно пликче, като мокри кърпички изглеждат. Малко е глезотия, ама...  Embarassed

Мечо Пуух, Калин се стряска насън точно както го описваш - с разперване на ръчички. Понякога пропищява и тичам да го взема - обикновено се оригва и се успокоява или се гушка мъничко и му минава.

Никита, много ти благодаря за идеята да ползвам зимното покривало на количката в дъждовните дни, че преди докато разгъна найлоновото покривало и одеалцето вече се е навлажнило  Hug Аз съм от лудите, дето излизат и в облачно време  Mr. Green

ТРЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 05.05.2009 г. (вторник) от 11 ч. на цетралния вход на Западен парк. Ако междувременно завали и имате желание, срещата остава, но се събираме на бензиностанцията ОМВ (навън) до същия този вход. Записвайте се: зелено човече + Калин, Тони_ст + Рая + Тати, вероники + децата (2)

ВНИМАНИЕ!
На първата среща (в Борисовата градина) почти всички бяха дошли с кола, а ние с Калин се мъкнахме близо 2 часа в едната посока с транспорта. Ето защо най-нахално праскам срещите в Западния парк, че поне ни отнема 30-40 минути да се доберем до там. Има ли мама, която би дошла без кола в Борисовата градина? Ако има, ще редувам местата, за да е честно, но ако всички сте с коли, ще извинявате  Embarassed

# 169
  • София
Натси, знам за кой магазин говориш, но лично аз не бих те посъветвала да ги купуваш от там, освен ако не са в оригиналната опаковка. В такъв тип магазини продават обикновено памперси, които имат някакъв дефект или са с изтекъл срок на годност. Макар аз от този магазин ползвах памперси Чико. но спрях, че ме е страх да не се обрине.

# 170
  • Варна
Зеленко, рипс е релефа на материята, когато е на успоредни ивици. Джинсите са от рипсено кадифе. Не знам дали го обясних  Embarassed
Мерси за инфото за Фроша, аз определено ще пробвам.
Като четох за Пентаксима и се сетих да питам - на вашите бебета как им се държи първата ваксина, мисля че това е Манту. Поду ли се, забра ли? На Ния от около седмица се увеличава и зачервява все повече.

Тони, много ми харесва кенгуруто ти, само пак ще си повторя въпроса: пише, че е от 3 месеца нагоре, а ми изглежда стабилно с тази приставка за главата. Не е ли рано за него или смяташ, че е ОК? То щом си носиш детето в него, явно че така мислиш де,  Embarassed , но може ли да споделиш, все пак ти е минало през ръцете. Ния е около 4,5 - 5 кг. и 54-55 см.

# 171
  • София - Рим и обратно
Ами аз писах, че Борисовата ми е на 15 мин пеша Embarassed Ама ако на всички останали е далеч, ок - няма да се сърдим.

# 172
Добро утро. Днес гледам че тук почна да напича и вече е крайно време да излезем,че вчера стояхме в къщи и баткото направо ме подлуди, сега нали са на 7-ми на градина.
 Аз започнах да намалям капките за колики на Иво.Давам 3пъти на ден и така докато ги спрем на цяло.На 7-ми сме на консултация и на 1-ви Пентаксим после ще пиша.
 Тогава ще слагам и на баткото ваксина АКТ Хип п-в менингит. Накоя мама с по голямо дете слагала ли е и може ли да ми каже нещо по въпроса.Аз преди питах ама никой не ме отрази Rolling Eyes Моля някой ако може да сподели някакъв опит да ми го каже.

А относно бабите и дядовците явно доста съм ги стресирала с първото ми дете, че сега дори и да се дере малкия няма да го пипнат ако за това не им кажа аз. Леле че съм дзвер Mr. Green

# 173
Благодаря на всички, които се включиха по въпросите ми за Пентаксима и стряскането Hug

Като прочетох, че и вашите бебчета се стряскат съм по-спокойна някак си и дано го израстем, че е ужасно,  снощи и тази сутрин толкова се стряска, постоянно се успокояваме и не може да заспи дълбоко Sad

Пак имам въпрос:  възможно ли е да е свикнала вече да е на ръце гушната и то правичка? На мен доста често ми се налага да я оставям на бабата, и тя понеже не може да търпи и секунда да изхленчи, изкарва доста време на ръчички "за да не плаче ". Резултата е, че сме стигали до 30 минути хленчене и реване след ядене, в момента в който я вдигна и млъква Simple Smile Дали сме я научили вече?

# 174
А какво е "рипсен"  newsm78
Цитат
На етикета пише бебешка пижама и са от мекичък памук, ама стоят като рипсени едни такива...

Зеленко, рипс е... изглежда като едро кадифе, плата е тъкан като на рае, но е памучно трико. Уф, дано го обясних праилно...

Ние идваме с кола, така че 3-4 км. по-натам няма да е кой знае какъв проблем.

Бухта, на нас на ортопедичния преглед ни препоръчаха да ползваме кенгуру, макар че всичко ни е ок със ставите...изрично попитах доктора за този модел - носихме го с нас - и той каза, че след като бебето е над 3,5 кг. е препоръчително да се ползва, след първия месец. Peace А и на Рая и харесва на моменти повече от количката, то не че сме я носили много, защото след като я сложим тя до 5 минути е заспала и я слагам да си спи в количката. С тази подложка за глава реших и проблема с кърменето навън и съм супер доволна. Simple Smile

Айде и ние да излезем на слънце и голяма разходка, че мама и тати да пийнат по малко биричка. Mr. Green

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 14:18 от Tony_st

# 175
  • София
Да кажа и аз, че съм пеш до центъра, тоест- и до Борисовата  1stroller
Но пък съм с претенция за през седмицата, което на никой не му е удобно, така, че само се обявявам  fiuuuuuu
И аз като Мечо Пуух се чудя откога свикват с разни благинки за тях бебчовците като носенето на ръце newsm78
Зеленко, какво стана с вашата пералня? Имате ли нова- не си се похвалила Rolling Eyes
Мисля тези дни, ако не и днес да се заберем до Вис Виталис, но дали ще работи?
Днес гледам вече се поизпразни града, че вчера още имаше навалица по улици и магазини.. Ще тренирам май шофьорство Sunglasses Аз си изкарах книжката докато бях бременна, но така и не съм карала повечко самостоятелно, защото ми порасна корема, заваляха снегове... И сега само дебна почивен ден и да юркам милото да карам. Само че бебката трябва да взимаме и... малко не ми стиска. А такаа ми се карааа!
Тони ст- каква биричка Shocked- не кърмиш ли? Аз не че ти държа сметка, ама- и аз искам, а съм си мислила, че не може- или след това да не давам на бебка да яде от мен...

# 176
Мисля тези дни, ако не и днес да се заберем до Вис Виталис, но дали ще работи?

Тони ст- каква биричка Shocked- не кърмиш ли? Аз не че ти държа сметка, ама- и аз искам, а съм си мислила, че не може- или след това да не давам на бебка да яде от мен...

Ми магазина работи и в събота и неделя, така че мисля, че и днес ще работи  може да проверите и да упражниш шофирането. Peace

А за кърменето, кърмя и още как. Mr. Green Но... татко ми ми е казал, че ТРЯБВА да пия по 100 гр. домашно червено вино от неговото /наистина е много хубаво, но аз не следвам съвета му Wink , макар че от на любимия чашката след като сме се кърмили си отпивам по една глътка/ и по една бира дневно - давало супер кърма.... Joy Разбира се, цяла бира не пия никога, а камо ли дневно, но отвреме-навреме си пийвам по малко биричка и наистина имам кърма. Laughing Peace

# 177
  • София
Мечо Пух, абсолютно е възможно:) Мойта хитруша без да е разнасяна и гушкана твърде много, вече ме прави на маймуна. Има си няколко трикчета. Вече усеща кога не съм в стаята и почва едно мрънкане Уа-Уа. Влезна ли в стаята, настъпва тишина. Нали разбираш, че при това положение не мога нито да мръдна от стаята, нито да свърша каквото и да било. Затова съм я оставила да си мрънкоти, таткото също го научих да не търчи на всяко изплакване. Иначе трябва да стоя залепена до нея 24 часа в денонощието. Не че я гушкаме, напротив, даже доста се гушкаме и си имаме ритуали. Но го правим обикновено преди ядене, за да не повръща след това. Аз след ядене я държа на ръце около 15 минути, та ако е папала повечко да повърне навреме. След това я оставям в леглото и тя помрънква, но престава в един момент. Така че нищо чудно вече да ни манипулират здраво. Laughing

# 178
Най сетне и аз да се включа. От вчера се каня, но все не успявам. Вчера и аз имах двама именика, черпя ви!  beer На патерица, честито на всички именици!!!

Зелено човече, ти беше писала за проблема ти с ръцете, но не предполагах че е толкова сериозно. Дано да се подобрят нещата. Ти опитвала ли си с хомеопатия, може да има нещо което да можеш да пиеш без да ти вреди на кърменето.
Аз по подобен начин го закъсах с гърба, до там че сутрин като се събудя не мога да се надигна да взема бебето. За сега съм с масажи и гимнастика, но ако няма подобрение и аз май ще трябва да посетя лекаря.

За гладенето, да още гладя и на големия за бебето да не говорим. Просто по-естетично ми е, иначе не изгладени дрешките ми приличат на мънички парцалчета.

Росикв, много мило ми стана като ти прочетох поста. Много хубаво, че така се забавлявате.
Ние също използваме времето когато не вали да излизаме, че и Лора не обича да спи в къщи.

# 179
  • София
oki4,аз понеже съм ценител на бирата и докато бях бременна неможех да се откажа от нея, изпробвах над 10 вида безалкохолна бира, докато открия тази която ми допада най-много. Krombaher  Peace немска е и се доближава до истинската на вкус, само дето няма алкохол-идеално за кърмещите мамита  Mr. Green Няма да се ограничаваме я Simple Smile Виждала съм я в МЕТРО, иначе миличкия ми взима на кашончета от вносителите-на бул.България зад 126-то СОУ им е офиса.

Общи условия

Активация на акаунт