Юлчета празнуват ... с ходещата дама на Танита се надуват ! (тема 97)

• 10 734
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ще следя за рецептите с булгур, не съм опитвала никога. Дали ще ги изпробвам е друг въпрос, трупам сериозна колекция с рецепти, за когато имам муза евентуално може би Wink. Като се преместим, в новата кухня смятам да съм по-активна tooth.

# 31
Танита, честита прощапулка Heart Eyes?
Майра, поздравления за остроумния блиц - информационен бюлетин относно свинския и нему подобните грипове.  Joy   bouquet

За пореден път, медиите, като 4-та сила се опитват да всеят паника и да създадат сензация и масова истерия. Според мен, тук има замесена някаква политическа стратегия, но да не бързам с прогнозите... Грип винаги е имало и ще има. Хора са умирали от грип и за съжаление ще продължават да умират.
Хапвайте си пържолките, мийте си ръцете и се веселете! Simple Smile

# 32
Нахут и булгур едно и също ли е?  newsm78

Ама те свинските пържолки не са проблемни. Ей на снощи хубаво си ги хапнахме  Mr. Green

Ния вече се катери по масата и най-вече по мен. Направо ми е сраснала с крака.

Тити, за топката съм съвсем съгласна. А шише ще взема да направя.

# 33
не, нахутът е леблебия. А булгурът е начукано жито.

фатуш е салата в различни варианти, аз харесвам този: на дъното на купата се слага голям лист салата и отгоре разбъркани следните продукти - краставица на кубчета, лук на тънки полумесеци, репички, домати на кубчета, изпържени квадратчета от арабски питки и зърна от нар. Подправя се със сол, зехтин и сумак/последната подправка се намира в арабскит магазинчета край женския пазар/.

# 34
Ох, забравих да честитя на Танита за палавите крачета на Марти.  ooooh!  bouquet
Булгурът е страхотен. Скоро правих за първи път и много ни хареса. Приготвих го задушен като ориз и със зеленчуци. Страхотия   chef И аз си мисля, тити, че можеш спокойно да даваш на Яско-Праско.  Laughing
Джоли, я сподели за тия карти. От къде се взимат и какви документи трябва да представиш?

# 35
  Привет и от нас   bouquet
  Не сьм влиzала от дооооста месеци и сега ми стана едно носталги4но zа бременността  Confused
  Много готини бебоци ( те ве4е прили4ат на де4ица де)  Grinning
 Аz само снимките раzгледах  Rolling Eyes 
  Гледам,4е Танита и про6тапулник 6те прави_ БРАВО   bouquet
  Моята красавица НЕ може да пълzи,ама е готина  Wink
 Отивам да прегледам миналата тема

# 36
# 37
Христуш, какво стана с обрива?

# 38
  • София
Танита, честито ви прохождане!
Анна Дуцина е прелест! Особено японската снимка. Поздравления за фотографа! От къде каза че е тоалета?  Simple Smile
Фам, много хубави снимки!

Тъй като гледам много съм назад с арабската кухня. Нито за хумус съм чувала, нито за фатуш, третото го забравих, да ме прощавате.  Embarassed
Аз булгура си го хапвам с агнешко, приготвя се като ориз. Постни лозови сарми с плънка от булгур също са много вкусни.
Кали и аз се каня от 2 седмици да я почвам твоята диета (мернах
те в темата на диетуващите), но още не му е дошло времето.  Wink Успех! Като се похвалиш, може и да си дам повече зор. Laughing

Майра , много точно казано!(за грипните епидемии)

Ра, бързо оздравяване!

Днес ходихме на контролен преглед. И двете ми момичета са добре. Ели ще пие още 2 дни АБ, а Рони снощи свърши нейния. Педиатърката ме вика на 8-ми май за последния пентаксим. Дали не бърза много с ваксината?  newsm78 Струва ми се много скоро след боледуването. Май гледа да я хване здрава, че вторият го сложи ноември и от тогава или Вероника , или Ели, или и двете едновременно бяха болни.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 15:57 от kami_ch

# 39
  • Варна
  БелиндаHug
    * 1 бр. пиле с дреболии
    * 1 бр. малка кисела зелка
    * 2 ч.ч. булгур
    * 1/3 ч.ч. олио/зехтин/
    * червен пипер
    * черен пипер
    * джоджен
 Зелката се нарязва на ситно и се задушава заедно с дреболиите, булгурът, половината олио и подправките. Долива се малко вода и се задушава са около 20 минути. Измитото пиле се пълни с плънката, зашива се, намазва се с олио и червен пипер. Слага в тава, налива се 1 ч.ч. вода, малко олио и се запича в умерена фурна до готовност.
Става и с прясна зелка и пресен джоджен. Много е вкусно  Grinning
 Сармите се приготвят по стандартния начин, но към ориза като се задушава с каймата се прибавя булгур /горе-долу 50:50 да е/ стават много вкусни така. От майка ми знам това за булгура в сармичките   chef, много е сполучливо.
 А правила съм и със зеленчуци ориз и булгур, пак е супер, пак може да се добавят пилешки късчета.
Въобще може много да се експирементира с булгура, стига време и желание да има.Аз салатки не съм правила, но предполагам са супер.

# 40
  • София
Ками, ние след бронхиолита изчакахме повече от месец и тогава ваксина. Всичко ни се измести, но какво от това Simple Smile Ей на, сега на почти девет месеца, сложихме хепатитната.

Благодаря ви на всички за рецептите! Весето да не се ослушва! Тя отиде на разходка, затова й прощавам, ама да знае, че си чакам сърмите и ...другото го забравих newsm78
Ще изпробвам всички рецепти, като дойде време за почивка от диетата. Аз така правя - на 2-3 седмици по 2-3 дни почивка, щото иначе не издържам психически Laughing
Я един бърз отчет на всички диетуващи, кой докъде е? Аелия, Шада, амаринова и другите? Да си сверим часовниците и да се похвалим Hug
Аз почвам първа. Старт в края на януари от почти 64 кг. В момента съм 57.5  bowuu Много съм доволна, макар че става изнервящо бавно, но пък се убедих, че така наистина е по-добре за организма. Освен това лесно се поддържат свалените кг. - по Великден се освиних яко и то цяяяла седмица почивах, кантарът ми мръдна с 200 гр. нагоре и още в първия ден, в който пак спрях сладкото, изчезнаха и те. Така че - доволна съм!

А, Весето се включила Hug

# 41
Ох пак изпускам веселбата
Майра
 Joy опасна си  Mr. Green
Дуци, Фем
страхотни снимки , малките калпазанки са супер  Heart Eyes

За манджите
аз ползвам булгур и ориз 50-50 като готвя, булгура ми седи по мазничък и по вкусен, но слагам и ориз винаги...
Нахута така и не се научих да го ям ... освен акто лебелеблия  Mr. Green може пък и да не мога да го готвя...
последно бях правила леща с нахут ... е пречи ми  Sunglasses
Тези салати само по арабски закусвални съм ги хапвала, никога не съм ги готвила...

Друго какво беше забравих...чета ви от половин час  Crazy Mr. Green
Болните да оздравяват

и заглавието ни е супер  Wink

# 42
Много съм доволна, макар че става изнервящо бавно,

Е нали при кърмене не трябваше повече от по 500гр на седмица да се свалят Rolling Eyes Значи си в нормите точно Wink

# 43
  • София
Значи много бърза... Confused Страх ме е да не се усложни нещо. Ще питам и друг лекар.
Белинда,а ти на каква диета си?

# 44
  • Варна
заваля отвратително  Close

Общи условия

Активация на акаунт