Отговори
# 705
  • Sofia
Шнапи, искам да питам нещо относно транспорта. По-точно ако детето остава на занималня, има ли след това автобус или е само след часовете?
Направи ми впечатление, че има само едно разписание за връщане.

Да, има автобуси и след занималнята, те са общи и за детската градина, просто са по-малко от обедните.

# 706
  • София
Точно това не е ясно - какво е тестовата тетрадка! Само корицата , или всички страници със задачите. Затова съм забранила да драска и отбелязва!
О, разбира се, че не се отнася само за корицата. Аз друго имах предвид. Че неща, свързани с решението на задачите, не би трябвало да се смятат за маркировка. Иначе, ако сложат някакъв знак на листата в тестовата тетрадка, със сигурност е маркировка. Както и да е. Всеки  си решава.  Peace
Шнапи, може ли повече подробности. Кои са тези неща, които наистина правят децата щастливи там повече от другаде?

# 707
  • Sofia
Никъде не съм споменавала думата "щастие", имах предвид, че има и други важни неща за успеха в живота освен усвоените знания от учебния материал.
Примерно за мен е важно детето да прекарва повече време на чист въздух (доколкото е възможно), да спортува и играе в красив, зелен двор (не на циментова площадка), да учи в уютни и чисти стаи, да ползва чисти (напълно ремонтирани в случая) тоалетни. Да се храни с разнообразна и здравословна храна в помещение, което не прилича на столова (от, което като излезе да мирише на манджа).
Изключително съм доволна от факта, че половината предмети са свързани с много движение (танци и спорт), музика и изкуства, защото всеки може и сам (или с учител) да наблегне на математиката и българският език примерно, но едва ли всеки е толкова всестранно развит, че да обогати детето си във всички гореспоменати сфери...
А в живота е доказано, че не най-големите отличници успяват, а тези, които са развили умения свързани с общуването и овладяване на емоциите и желанията си. Качества, които могат да се придобият в една балансирана и сравнително спокойна среда.
Малко се отклоних от въпросът, но наистина ми е много трудно да взема решение що се отнася до това, кое е най-доброто за детето ми. Щеше да е страхотно, ако примерно СМГ разполагаше с база като тази на НУКК.  Grinning

# 708
  • София
Шнапи, благодаря за информацията. Предполагам, че всичките тези нещо правят децата наистина по-здрави и по-щастливи от другаде. Разбирам колебанията ти. Аз също бих се чувствала така на твое място.

# 709
Шнапи, искам да питам нещо относно транспорта. По-точно ако детето остава на занималня, има ли след това автобус или е само след часовете?
Направи ми впечатление, че има само едно разписание за връщане.
А къде проверихте разписанието, на място или в  сайт?

п.п. Ние сме в 14 група  Peace

# 710
Маршрутите са изнесени на самия вход. Залепени са от вътрешната страна на стъклото на листове А4.

# 711
  • Sofia
Шнапи , благодаря за полезната информация  Hug. Искам само още нещо да попитам- колко пари месечно се плащат за храна ,транспорт и т.н.? Предварително благодаря за отговора  Laughing!

# 712
Ali_sun, потърси по-назад в темата. Има подробно описано.
Беше нещо от рода на 140 лв. транспорт+застраховка+охрана, храна около 2.50 на ден, занималня 6 лв. на ден. Грубо около 310-320 лв. на месец.

# 713
  • Sofia
kathrin , много благодаря за бързия отговор  Hug. Нямам време да преровя 45 стр. , а и ме интересуваше горе- долу  Wink.
 А басейн има ли? Имам наблюдения , че деца от НУКК редовно участват в турнири по плуване.

# 714
Не съм сигурна, но мисля, че има.

# 715
Дали наистина става такава сумата на месец?

# 716
Ами това са си мои сметки.
Имам усещането, че ще е повече, но да не се отклоняваме от темата.

# 717
  • Sofia
Сумата зависи от това дали детето ходи на занималня и дали е записано на някаква извънкласна дейност.
Транспорта е задължителен, столът не, но на практика децата нямат избор (могат да си носят нещо от къщи, но едва ли е особено удачно) - 140 лв. + около 2,50 на ден стол.
Занималнята 6 лв. (включва закуска със сок), спортовете и танците са 25 лв. на месец, пианото 8/9 лв. Що се отнася до занималнята, заплащат се само дните, които детето я е посещавало, примерно дъщеря ми ходи само веднъж седмично и то не винаги.
Басейн има само в детската градина, но знам, че големите ученици ги водят някъде другаде да плуват. Не съм се интересувала, понеже дъщеря ми си ходи на плуване отделно от три години.

# 718
  • София
Транспорта е задължителен, столът не, но на практика децата нямат избор (могат да си носят нещо от къщи, но едва ли е особено удачно) - 140 лв. + около 2,50 на ден стол.

Само да уточня, че посещението на стола не е задължително, но заплащането му е задължително. Simple Smile . Таксата се движи между 140  - 180 лв. на месец без занималнята.

# 719
  • Sofia

Само да уточня, че посещението на стола не е задължително, но заплащането му е задължително. Simple Smile . Таксата се движи между 140  - 180 лв. на месец без занималнята.

Ако имаш предвид таксата за стола да се движи в гореспоменатите параметри, това съвсем не е вярно. Всеки може да си изчисли около 22 дни по 2,50 колко прави. Не знам дали се заплаща дори и да не се ползва, но със сигурност, когато дъщеря ми е отсъствала, не сме заплащали тези дни...

Общи условия

Активация на акаунт