Отговори
# 720
  • София
Шнапи, занималнята кога се заплаща, понеже пишеш, че дните, в които не е присъствала не се заплащат - на края на месеца ли? И трябва ли предварително да заявим кога ще присъства и кога не? Както и всички останали такси кога се заплащат там?

# 721
  • Sofia
Таксите се плащат до 10то число на следващия месец. По принцип е хубаво да се заяви предварително занималнята, но и да се случи разминаване, не е проблем.

# 722
Подадохме документи днес, в 11.30 часа.
Ивана е № 285, група 24.

Аз ги виждам нещата като миналата година - около 300 деца кандидати, за минимален бал не смея да давам прогнози...

# 723
  • София
Подадохме документи днес, в 11.30 часа.
Ивана е № 285, група 24.
Аз ги виждам нещата като миналата година - около 300 деца кандидати, за минимален бал не смея да давам прогнози...
Повече ще са според мен. Има още 2 дни за подаване на документи. Аз мисля, че ще са към 350 и съответно минимален бал според мен около 82-83.

# 724
Майчета на кандидат-първолаци, пожелавам успех на вас и всички малки човечета, които искат да учат и да сполучат! Дано нещата се развият по най-благоприятния за вас начин! Приети-неприети, важното е да се реализира всеки по собствен начин и вие да сте майки на щастливи и успели деца!

Вълнувам се с вас и следя темата, понеже синът ми е набор 2005 и на него му предстои кандидатстване след 1 или 2 години. Той е роден в началото  на годината и може и 6-годишен да го пусна на изпит, въпреки че една година е от огромно значение за съзряването на малчуганите.

Още веднъж успех и моля, продължавайте да пишете - вашите впечатления са особено ценни за вървящите след вас!

# 725
  • София
Да ти кажа не ми се вярва много за 2 дни още 60 човека да подадат.
Ха дано ти си правата!  Mr. Green 300 ни устройва всички повече от 350.  Wink
oxyjenia, благодаря за пожеланията. Да ти се връщат.  Hug

# 726
 Момичета,а какво ще рече бал 80-81?Бих искала да разбера това как се отнася в съотношение на грешки в задачите?Знаете ли колко е максимума от грешки,които са достатъчни за този бал?

# 727
  • София
Момичета,а какво ще рече бал 80-81?Бих искала да разбера това как се отнася в съотношение на грешки в задачите?Знаете ли колко е максимума от грешки,които са достатъчни за този бал?
Това са проценти - верни отговори към общи. Задачите се оценяват не като верни и грешни най-общо казано, а зависи каква част от тях са решили децата. Например може да имат едно решена на 50 %, друга - на 20 %, трета - на 100 % к т.н. Накрая се гледа средно аритиметично. За последното не съм 100 % сигурна. Прочетох противоречиви мнения по повод на това дали различните задачи имат различна тежест. Май преобладават мненията, че всичките задачи се калкулират с еднаква тежест.

# 728
И аз така знам, че всички задачи носят по 10 точки.
Което е много добре Simple Smile (лично мое мнение)

# 729
  • София
Судокуто се изчислява на база брой вярно попълнени квадратчета, точно както Ирина е обяснила изчисляването, не знам обаче дали решетките са на същия принцип, т.е. брой вярно свързани двойки фигури, без значение че може и да са останали несвързани, би трябвало да броят свързаните, което е мнооого добре, защото се получава, че тези задачи с по-голяма трудност са всъщност по-щедри за оценяване, все ще свържат няколко двойки фигури и все ще сложат някоя картинка вярно в судокуто.

# 730
             Да,наистина, това е добре.Все нещо ще направят вярно,дано да е в по-голям процент!Благодаря ви майчета!

# 731
Судокуто се изчислява на база брой вярно попълнени квадратчета, точно както Ирина е обяснила изчисляването, не знам обаче дали решетките са на същия принцип, т.е. брой вярно свързани двойки фигури, без значение че може и да са останали несвързани, би трябвало да броят свързаните, което е мнооого добре, защото се получава, че тези задачи с по-голяма трудност са всъщност по-щедри за оценяване, все ще свържат няколко двойки фигури и все ще сложат някоя картинка вярно в судокуто.

Резултат се изчислява като от максималният брой на верните отговори се извади броят на грешните (грешни или пропуснати), полученото число се разделя на максималният брой на верните отговори и се умножи по 100.

Например звуков анализ: брой картинки 25, детето е сгрешило 5 и е пропуснало 2.
25-(5+2)=18/25=0.72х100=72 % (или точки)

# 732
  • София
Точно така, това важи за всички задачи очевидно. Simple Smile

# 733
  • София
Резултат се изчислява като от максималният брой на верните отговори се извади броят на грешните (грешни или пропуснати), полученото число се разделя на максималният брой на верните отговори и се умножи по 100.
Например звуков анализ: брой картинки 25, детето е сгрешило 5 и е пропуснало 2.
25-(5+2)=18/25=0.72х100=72 % (или точки)
И една хитрина, за да не се прави средно аритметично накрая. Може просто да се съберат 10 % от разликата от постигнатия % до 100. В тази задача има 28 % /неверни отговори/ и ти съответно ще бъдат 2,8 % разлика в крайния резултат. Като се съберат и 10-те се вадят от 100-те %. На мен така ми е по-лесно да ги изчислявам. Не знам доколко се изразих правилно. Ще дам пример. Детето има следния % правилни отговори на 10-те задачи: 100, 100, 80, 50, 70, 60, 100, 100, 40, 70 и съответно грешни /аз направо смятам грешните, по-лесно ми е/ - 0, 0, 20, 50, 30, 40, 0, 0, 60, 30. Събирам по 10 % от грешките /защото задачите са 10/ и става 0+0+2+5+3+4+0+0+6+3 = 23 неверни т.е. 77 %

# 734
Ако са цели числа да, но в повечето случаи се получават например 92,33 или 72,22 и други такива къдрави...
Тогава метода със средно аритметично със сигурност е по-добър Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт