Отговори
# 375
Аз също да се присъединя към питането за "отчетна" тема. Не, че вече ме интересува кандидадстването в НУКК, но мога да съм полезна и затова питам. Какава е разликата между тоява да се дават съвети за определяне на сричките и дас е разглеждат отделно щокотливи думички ..., Защо да не си помогнем при подготовакта на децата ???, ТА каква е разликата между описаното по-горе и "Две страници с пожелания за "честит рожден ден .... еди кой си" с букети, торти и цветя ... ??? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Нима не могат тези безкрайни пожелания да се изпращат на лични ???
Моля, кажете каква е разликата???

# 376
Ох, как ви се възхищавам, че ви остава време. Ние мъчим първата книжка, събота и неделя добре, но през седмицата се прибираме към 18:30 и понякога не успяваме да отделим време за учене. Друг път по половин - един час се занимаваме.
Довечера ще вадя едни кубчета да обяснявам пространствено задачите с броя кубчета.
Това и други подобни имам предвид. Границата е тънка, но тръгвате по-нанадолното  Wink (модерирам отдавна, сигурна съм в извода си, не сте първите, всяка година в темите на Американския колеж се получава същото).
Едно е да си разменяте тестове и книги, друго е да си говорите за дневния режим и сричкообразуването. Не искам да бъда груба  Peace , с предупреждението си искам да ви върна малко назад  Simple Smile, за да останете тук. Ако ви изпусна като нищо ще започнете да си разменяте рецепти и да си честити празници  Wink, а накрая ще стигнем до "къде сте мацки, що не пишете" (случвало се е).
Хубав ден!

# 377
  • София
Ели, има ли нещо лошо да споделяме кога, по колко и по какъв начин подготвяме децата и да, да се питаме защо не пишем (не бувално, но нещо в този смисъл)?
Ако това означава, че темата е за отчетния ОК.
Но, ако се премести, дали ще я намират лесно и няма ли по този начин незаписали се дотук да бъдат ощетени?
Ако се иска по дифолт да не се споделя подготовката - вижте заглавието. То казва именно това.

# 378
  Най-много да заприлича на "Първокласните страсти" и тем подобни, а те са тук. Мисля, че няма да стигнем до "Черпя ви с кафенце" и "Честит рожден ден".

# 379
  • София
Но за сричките е правилно и преброяването на гласните - колкото са гласните, толкова са сричките. Разбира се има изключения, като напр. ютия, в която имаме 3 срички. Дано не съм тръгнала по нанадолното Wink

# 380
При метода с юмручето могат да се отделят само сричките с широки гласни -а,о,е. При останалите -у,и,ъ не е толкова голяма артикулацията и не може да "падне устичката надолу". Същото е и с , с я нещата се получават, но пак заради широкота а при изговарянето - "иа". Ето до тези изводи стигнах вчера, след като пробвахме с дъщеря ми.

# 381
Но за сричките е правилно и преброяването на гласните - колкото са гласните, толкова са сричките. Разбира се има изключения, като напр. ютия, в която имаме 3 срички. Дано не съм тръгнала по нанадолното Wink
В думата " ютия" има три гласни. В началото на думата и след гласна, буквите " ю" и " я" означават два звука, единият от които е гласен ( у или а). Това, обаче, се учи в първи клас.  Mr. Green

# 382
  Най-много да заприлича на "Първокласните страсти" и тем подобни, а те са тук. Мисля, че няма да стигнем до "Черпя ви с кафенце" и "Честит рожден ден".
Именно, но по една на набор!
Стига да се ограничавате и да е ясно, че има една граница, която не е редно да се преминава - няма проблем.
Съжалявам, може да ви се вижда дребнаво и ненужно, но от вчера съм предупредила за същото в няколко теми, а за последната година в десетки, че и повече. Ако всеки си пусне "отчетна" по училища, градини и ясли ще станат твърде много, а накрая във всички ще се говори почти едно и също.
С други думи ограничете се до подготовката, а след приема или в "първолашката" или местим.
Успех на изпитите!

# 383
Именно, но по една на набор!
Стига да се ограничавате и да е ясно, че има една граница, която не е редно да се преминава - няма проблем.
Съжалявам, може да ви се вижда дребнаво и ненужно, но от вчера съм предупредила за същото в няколко теми, а за последната година в десетки, че и повече. Ако всеки си пусне "отчетна" по училища, градини и ясли ще станат твърде много, а накрая във всички ще се говори почти едно и също.
С други думи ограничете се до подготовката, а след приема или в "първолашката" или местим.
Успех на изпитите!
Какво означава "след приема или "първолашката" или местим" ?? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes. Нима догодина няма да е актуална отново тази тема ???
 Нали догодина ще се развихрят същите страсти. Нова тема ли ще се отваря??? Как става ???

# 384
  • Sofia
 А знаете ли колко деца приемат? Изчетох наредбата , но там пише само ,че класирането за момчета и момичета е отделно / следователно има квоти/.
 Колкото до броенето на срички - най-лесният начин е , ако детето може да чете. Моят чете от м.г., и когато лятото започнахме книжките - нямаше никакъв проблем  Peace.
 Като цяло много не се упражнява / то и не ми е идея фикс/, но като гледам задачите от м.г ,  като теми се справя добре.
 Това , което ме изуми е , че има невероятно триизмерно виждане. Само като погледне куба и му става ясно колко кубчета липсват.
 Колкото до судокуто - решава с числа, до 6 се справя чудесно  Laughing.
 Е, ние ще пробваме без да си даваме зор  Laughing.

# 385
  • София
Ох, как ви се възхищавам, че ви остава време. Ние мъчим първата книжка, събота и неделя добре, но през седмицата се прибираме към 18:30 и понякога не успяваме да отделим време за учене. Друг път по половин - един час се занимаваме.
Довечера ще вадя едни кубчета да обяснявам пространствено задачите с броя кубчета.
Това и други подобни имам предвид.
Успех на изпитите!
Ели, наистина не разбирам. Какво в горния пост не е свързано с подготовката? За този изпит материалът е много. В един момент си даваш сметка, че не си се усетил да започнеш подготовката на детето навреме. В горния пост точно за недостигащото време става дума. После майката коментира какво им предстои да подготвят. Ако си обърнала внимание, често се коментират тук типове задачи, защото има и грешни, и объркващи и двусмислени. За какво друго да говорим? Нали всичко споделено е от полза, както за нас, така и за следващите догодина. Не може да се бърка с отчетен форум на произволна градина или училище, защото тук коментираме подготовка за изпит.
Иначе - благодаря за пожеланията за успех.  Hug
Али Сън, по 78 деца приемат и не са на квоти. Не го казвам от собствен опит. Бях питала същото и някой ми отговори по-нагоре в темата.

# 386
А знаете ли колко деца приемат? Изчетох наредбата , но там пише само ,че класирането за момчета и момичета е отделно / следователно има квоти/.
 Колкото до броенето на срички - най-лесният начин е , ако детето може да чете. Моят чете от м.г., и когато лятото започнахме книжките - нямаше никакъв проблем  Peace.
 Като цяло много не се упражнява / то и не ми е идея фикс/, но като гледам задачите от м.г ,  като теми се справя добре.
 Това , което ме изуми е , че има невероятно триизмерно виждане. Само като погледне куба и му става ясно колко кубчета липсват.
 Колкото до судокуто - решава с числа, до 6 се справя чудесно  Laughing.
 Е, ние ще пробваме без да си даваме зор  Laughing.
Така като чета, май сте готови за втори клас направо Flutter Hug

# 387
  • Sofia
*Ирина*, не съм сигурна за квотите , в наредбата пише :" Класирането се извършва отделно за момичета и момчета", затова предположих така  Peace. Много благодаря , че каза за бройката.
kassii ,  Hug. Иначе веднъж и аз му подхвърлих ,че е направо за 2 клас , а той : " Ами хайде , аз искам да отида направо във втори клас!"  Joy.

# 388
  • София
Али Сън, именно, защото четох наредбата, попитах и аз преди.
Странно, наистина, защо го пишат, като не е така на практика...

# 389
Може да попитате, когато подавате документите!  Peace
И за мен ще бъде интересно!

Общи условия

Активация на акаунт