Теси или Елдом (бойлери)

• 61 832
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
  • Толбухин
От двата,Елдом.
Мисля че най-доброто е  Stiebel Eltron.
Ние сме с Аристон.

# 46
нито единия
аз съм за Фламина Аристон или Едеса

Имаме хоризонтален - Фламина вече 6-та година никакви проблеми не сме имали!  Peace

# 47
В никакъв случай НЕ си взимай Теси. За 4 години го сменям 2 пъти и на всяко сменяне ми взимат по 70 лв. за спешно поръчка #Cussing out

# 48
Семейството на свекърва ме ползват Елдом Варна от 14 г. и преди 1 г. им изгоря нагревателя.Един майстор им направи ремонта за 40 лв. и продължават да си го ползват.Нашият също е Елдом на 10 г. - 120 литра казан алпака - преди 5 м. изгоря нагревателя.Същият майстор го отремонтира и продължаваме да си го ползваме. Така ,че твърдо сме за Елдом с алпака казан/ той се смята за вечен/.

# 49
  • София
В къщи имаме на Елдом бойлер.На третия ден от слагането ми смениха терморегулатора.На втората година нагревателя.А преди един месец протече,но като го закарах в сервиза ми го смениха с нов.Ще видя дали ще изкара още няколко години. Simple Smile

# 50
Днес си купихме Теси - 100 литра.

Преди това бяхме на Елдом - развали му се всичко възможно. Поправки една седмица.

Сложихме го пак и на другия ден проби и протече целия.

Теси са опасни - имаше дефект и при монтажа падна от 2 метра и ни разби банята.

Нито Теси, нито елдом, българските бойлери за нищо не стават тея варели.  Sad

# 51
  • Разград
Аз съм доволна от Елдом!  Peace

# 52
   Преди 2 години купихме Теси със стъклокерамичен водосъдържател. Почти веднага се появи проблем с въпросната им защита, за която една мама беше писала по-горе. Сменихме тази част за около 15 лева и оттогава не сме имали никакви проблеми. Явно там им е слабото място - в защитата. Иначе от този водосъдържател съм изключително доволна- водата изстива много бавно, за разлика от металните, та дори и алпакени. 

# 53
Ползвали сме и двете марки. На Елдом-а веднага му се развали индикатора за температурата, копчето сме сменяли доста пъти. Сега сме с Теси вече 2 г., да чукам на дърво, проблеми няма.
Иначе препоръчвам бойлерите на Светлю Шишков. Много ги хвалят, ние също имаме в къщата такъв 120 литров с двойна серпентина - за слънчев колектор и парно.

# 54
нашият е Елдом и е от 5 години, но е ползван само когато спрат внезапно топлата вода и преди време на  профилактики по 15-20 дена, значи не е използван много често, та не мога да кажа дали е по-добрият модел, на мама е дипломат, ползва го ежедневно и е  доволна

# 55
Момичета, предстои ми закупуване на бойлер.Спряла съм се на Теси,80л хоризонтален / няма място и затова така Simple Smile /
Въпросът ми е има ли някой от вас такъв и дали е доволен ? Simple Smile

# 56
откъм място да , но ако си свикнала на 80 л. вертикален - ще има разлика.
При хоризонталния площта на отдаване на температурата между двата слоя вода - топла и студена е по-голяма, поради което водата в бойлера изстива по-бързо отколкото при вертикалния.
друга особеност е че терморелето мери температурата дефакто в средата, а не най-отдолу, както е при вертикалния, поради което трябва да го нагласите на малко повече за да прави достатъчно топла вода.

# 57
Мерси,chefolino, ще го имам в предвид Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт