Акробатчетата януарски се множат, а скоро и зъбки ще им порастат

• 12 628
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!!! Като най-ранобудна ви пожелавам  хубав ден!!!  Grinning

# 211
Здравейте  и от нас ,първо искам да благодаря за прекрасните почерпки/ много вкусни страннички/ както и да  поздравя всички именници и празнуващи ,макар и с малко закъснение.http://www.makeyour.net/?do=cards&card=433

КОПРИВКЕ страхотни торти, само като гледах и ми се преяде, чак се притесних как сте се справили с толкова много торти/с яденето им/ нямахте ли нужда от помощ. Joy
EVJENI  бързо да оздравявате и дано всичко мине по най лекия начин.
Ех , ЛОРИНИ защо е толкова далеч София, бих се възползвала от поканата но и на снимков материал ще съм доволна след срещата, а вие пийнете и хапнете и заради нас. Hug
БАРБОРАНЧЕ ,можеш ли да ми пуснеш съставките на вашата каша.Аз днес смених нашата , тази има 1 гр. захар /вредно ли е/ но малката я хареса, мисля че проблема при нас е  че не можем да ядем от лъжичка, дадох и я с биберон и така сладко цокаше, което ме кара да мисля че и харесва но се дърпа от лъжичката.Какво да правя дали ще свикне и колко време отнема докато се научи как да гълта.Петя яде ли с лъжичка?
ЕСПА много сладки дрешки за малчо ,със здраве да си ги носи.

# 212
Сънич, не го приемай като менторство, но щом малката отказва да яде с лъжичка, просто не е готова за захранването и е хубаво да го отложиш още малка

# 213
  • София
Добро утро....и Честит Имен ден на патерици на всички именници!

Дони....чакаме кратък преразказ на Кръщенето
 Peace
Лорини....за месец ни отиват по 1,5 пакета * 86 бр. Тоест 130 бр. Понякога с 1 пакет изкарваме 20-25 дни, но нали и ние сме с ЕБХ и е малко относително newsm78

...Във връзка с това /може и да е коментирано, сори/  в МЕТРО има прИмоция на Хъджис. 2 бр. размер3 + 2пакета кърпички - около 50 лв.

Ние преди няколко дни почнахме с по 2-3 лъж. сок от морков и ябълка. Изчетох доста, тъй като и аз съм ЗА късното захранване , но се оказва че желязото се натрупва в бебешкият организъм в последните 3 мес. от бременността. Рискови за анемия се оказват :
- преждевременно родени ,защото не е имало време да се натрупа Желязо
- бебета на майки с анемия

Е, аз съм от вторият тип и за себе си реших, да не се запъвам, като магаре на мост с това захранване след 6 мес. , а поне 1 мес. да давам само сок- за витамини, а по- нататък да включа  и пюрета.

# 214
БАРБОРАНЧЕ ,можеш ли да ми пуснеш съставките на вашата каша.Аз днес смених нашата , тази има 1 гр. захар /вредно ли е/ но малката я хареса, мисля че проблема при нас е  че не можем да ядем от лъжичка, дадох и я с биберон и така сладко цокаше, което ме кара да мисля че и харесва но се дърпа от лъжичката.Какво да правя дали ще свикне и колко време отнема докато се научи как да гълта.Петя яде ли с лъжичка?

Ето това http://hipp.bg/?p=products&c=13&id=7 e нашата каша. Съставът е 99% оризова грис + вит В1. Няма добавена захар! Аз на Петя вече и давам 60 мл кърма + 1 лъжица от кашата. Много и харесва да яде от лъжичка, сигурно защото е нещо ново за нея, но и е много интересно и се радва. Опитах да и я дам през шише, но не я иска.
За Ла Редут, аз вече направих оървата си поръчка, сега и ако я получа ще е супер. Но ми е много странно да поръчва от сайт на френски...не съм свикнала да не разбирам какво пише.
Лорини, от кой Outlet в Младост. Този зад Хит ли?
Мини, ти спомена,  че си купуваш памперсите от Турция. Колко струва един пакет? Много ми е чудно как в магазин ПаПа могат да си позволят да ги продават за 19 лв...За колко ги купуват

# 215
# 216
Здравейте
Честита четвърта месечинка на Ивет, Елина и Есер
Черпя, че днес Сами става на 4 месеца – не мога да повярвам кога мина това време  Shocked

Лорини, къде го тоз Outlet Mall в Младост? За първие път чувам  newsm78
Evjeni, бързо да се оправя малкото съкровище и дано ти се размине на теб болеста  Hug
Стела, страхотни яйца – много красиви  Sunglasses
Денс ще водя малчо на доктор, че вчера два пъти акото му беше само от слуз, и толкова рядко че всичко беше попило в памперса. Тази сутрин е по-добре, но пак има малко слуз. Чувствам се толкова виновна, онзи ден пих малко прясно мляко в кафето и изядох лъжица мед и сигурно това е причината.

Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 217
Денс ще водя малчо на доктор, че вчера два пъти акото му беше само от слуз, и толкова рядко че всичко беше попило в памперса. Тази сутрин е по-добре, но пак има малко слуз. Чувствам се толкова виновна, онзи ден пих малко прясно мляко в кафето и изядох лъжица мед и сигурно това е причината.
Честита месечинка и благодаря за почерпката Hug
Съжелявам за тъпия въпрос, но как точно изгелжда слузта в акото? (знам какво е слуз, но се чудя дали ще я забележа newsm78). Аз явно съм пропуснала, но и  Сами ли има някаква алергия?
Стискам палци всичко да е ок и не се обвинявай  Hug Hug Hug

# 218
Бръмче, защо не пуснеш кръвни изследвания на малкия, ако се притесняваш много. Ако заради едното притеснение го захраниш рано, ще бъде жалко. А ползите от късното захранване са големи.
А и смятам ,че тази статия ще ти бъде полезна: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=687
Помисли пак и успех!

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 09:57 от zozima

# 219
Бърборанче, няма алергия или поне не доказана. Не ям млечни от както беше с колики, защото забелязах, че в момента в който изключих млечните, те спряха като с магична пръчица, а преди това ревеше неутешимо по 12-14 часа. Мисля си, че вероятно има някаква лактозна непоносимост. Като се има в предвид, че аз съм алергична към стохиляди неща, нищо чудно малчо също да е. Онзи ден реших да пробвам с малко мляко, реших че коликите вече са далеч в миналото, ама....
Слузта не можеш да я сбъркаш – изглежда като шепа със сополи /извинявам се за гадното описание/

# 220
  • София
Zozima Hug  радвам се че се включваш...след 1 мес. ще пуснем кръвни изследвания, а до тогава между храненията мисля да давам съвсем по малко сок. Пък същинското захранване, когато 1 млечно хранене се заменя с пюре да  съвпадне с навършването на  6 мес.....уф, как го обясних ooooh!

ЕСПА, честита месечинка  и на твоят Сами  bouquet!

Стела...Страхотни яйца  Peace и аз предишни години правех подобни...Тази година хем не успях да направя от тези декоративнити, ами и на всичко отгоре счупих 3 от правените през годините Sad

# 221
Между другото, нали количествата на желязо в кърмата са константни, следователно ако някой има проблем, то това ще си ти, не бебето. Не знам къде си чела това, но като размислих, ми се струва, че не е логично.

# 222
Бръм, а как точно ще добавиш желязо чрез соковетене се заяждам, питам да науча нешо ново  Rolling Eyes
да и според мен, ако има някой проблем със желязото, това ще си ти
най-добрия неонатолог в Сз навремето като изписаха Стефания и го извикахме у нас да я види след изписването, та тогава човека каза, че бебетата са като "туморчета"- каквото им трябва си го извличат от нас, докато сме бременни чрез пъпната връв, след това чрез кърмата

# 223
Благодаря за посрещането  Hug
Да, аз не се изразих правилно, не захранване, а приемане на друга храна. Сокчетата дразнят стомахчето и нямат същата енергийна стойност като заеленчука, а все още не се произвеждат дотатъчно ензими за преработка на друга храна освен майчиното мляко. При децата на адапте е друго - там така или иначе не се приема кърма.
Но ако искаш питай Хедра или Бу.

# 224
  • Варна
Добрутро!

Стела, яйцата са многоо красивиSimple Smile

Бръм, щом си решила да даваш давай. Мисля, че вече всички прочетохме статиите за късното захранване и всеки както си прецени. В тази връзка аз да си кажа, че вчера реших да и дам на моята шушка сок от круша.....и, разбира се, я подрисках! ooooh!

Бре, тука такъв вятър има, че ще ни отвее, ако решим да излизаме!

Общи условия

Активация на акаунт