Отговори
# 75
  • Мнения: 22 867
Моля Ви кажете ,ще стане ли блат за торта,ако не се разделят жълтъци от белтъци,че допуснах грешка и счупих яйцата цели.Благодаря Hug

Ще стане, просто ги разбий много хубаво със захарта до пяна и после, внимателно добави брашното на ръка, като бъркаш лекичко в една посока отдолу нагоре.

# 76
  • Мнения: 2 187
Моля Ви кажете ,ще стане ли блат за торта,ако не се разделят жълтъци от белтъци,че допуснах грешка и счупих яйцата цели.Благодаря Hug

Ще стане, просто ги разбий много хубаво със захарта до пяна и после, внимателно добави брашното на ръка, като бъркаш лекичко в една посока отдолу нагоре.
Благодаря,вече стана и то страхотно  bouquet

# 77
  • София
  • Мнения: 1 324
Момичета, колко време трябва на пилешките сърца да се сварят в обикновена тенджера?

# 78
  • Мнения: 519
  След като ги отпеня,поне още 30-40 мин.

# 79
  • София
  • Мнения: 1 324
Мерси. Един час вече врят и не са готови.

# 80
  • София
  • Мнения: 225
Искам да попитам правя от традиционният кекс с какао ,но винаги какаото ми пада най отдолу и много се дразня .Пробвах различни техники ,но винаги пада.Моля Ви кажете ми как да го направя так а,че да стой по средата.И как да направя така,че отгоре да не става прекалено твърд?
Предварително Благодаря

# 81
  • Мнения: 307
До колкото знам в какаовата смес се слага мляко, за да не е толкова тежка и се изсипва отгоре. Можеш да го печеш покрит с фолио  или пък да включваш фурната само на долен реотан след 20-тата минута. Аз лично го пека на първото ниво на фурната.

# 82
  • Мнения: 804
Искам да попитам правя от традиционният кекс с какао ,но винаги какаото ми пада най отдолу и много се дразня .Пробвах различни техники ,но винаги пада.Моля Ви кажете ми как да го направя так а,че да стой по средата.И как да направя така,че отгоре да не става прекалено твърд?
Предварително Благодаря
   Аз слагам какаото в част от сместа за кекса.Изсипвам в кексова форма и отгоре изливам какаовата смес,разбърквам внимателно с вилица с кръгообразни движения отгоре на долу,така кекса ми става шарен.

# 83
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Какаото пада , защото брашното в кекса ти е малко . Ако сместта е достатъчно гъста какаото няма да се сурне чак до дъното , а ще се спре някъде по средата , където и е мястото .
Ако заместиш какаото с малко смляно кафе , ще имаш по-приятен вкус и никакви проблеми - кафето е по-лико от какаото. 1чл кафе на цял кекс е толкова малко , че и деца си го хапват без проблем.

# 84
  • Мнения: 549
Да си се цопна и аз при Вас докато не съм ва изгубила.

# 85
  • Мнения: 4 435
Момичета трябва ми помощ. Praynig
Бяхме на чеверме днес, и на тръгване домакините ни дадоха един агнешки бут, суров. Mr. Green Значи да поясня че освен пилешко и риба, друго месо не готвя аз, и съответно не мога.Агнешко даже и не ям. Обаче половинката иска да го направя за довечера на фурна, с картофи. ooooh! Казвайте какво, що се прави, защото ми е тъмна Индия. Пък аз естествено не мога да откажа, нали все се доказвам колко съм велика в готвенето. Mr. Green

# 86
  • Мнения: 11 607
На Милото - агнешкото, а не теб - концерта? Не е лошо....Аз искам лично и двете - и концерта, и агнешкото.......


Как бих процедирала аз - ще овкуся бута - сол + на ситно нарязани подправки - зелен лук, зелен чесън, магданоз, джоджен и ако имаш пресен девесил също. Слагам в тава - отдолу зелениите после бута и отгоре пак зелении, преценявам според вкуса и това дали е мазен бута - слагам масло(олио) - по избор и на вкус и завивам с алуминиево фолио и слагам да се пече. По принцип на агнешкото трябва по-дълго време печене. Можеш напр. след 2ч. да видиш накъде е положението и ако искаш внимателно да обърнеш бута. След това още напр. 1ч. да се пече, нареждаш тогава около бута обелените картофи(бих ги оставила цели и бих подбрала не много големи) и ако искаш да има коричка - може и без фолио. Ако бута е по-скромен и не е много голям - се намаля времето. Ако имаш време - може и на по-бавна фурна - напр. на 170 градуса без вентилатор с фолиото да печеш. Ако нямаш време - може и вентилатора да пуснеш на 170 градуса(така Т се повишава и отговаря някъде на 200 без вентилатор).

Т.е. аз бих направила - печен бут с печени цели картофи. И една зелена салатка - направо усещам аромата още от тук......

Да ви е вкусно!


Ако нямаш никакви подправки - можеш да отидеш до близък голям магазин - има готов плик на Меркурии - за печено агнешко - то е с подправка и с плик голям. Намазваш бута с масло, слагаш подправките, пъхаш в плика и във фурната.....Пак ще се получи страхотно!

Успех!

# 87
  • Мнения: 2 931
Av4e 
само да добавя, че от професионален готвач знам, че агнешкото е добре да се намаже със смес от олио, червен пипер и сол.
Аз винаги така го правя.Всяка мръвка я потапям в тази смес.

# 88
  • Мнения: 4 435
Маме страшна си. Heart Eyes  bouquet Точно с цели картофки ще го правя. И зелена салатка. Имам доста зелении вкъщи, така че няма да ми се наложи да ходя да купувам. bowuuНа тебе ти мирше вкусно,ама аз съм бясна че с глупости ме занимава. Ако го направя добре, ще трябва да ме взима вече, просто няма да има накъде.  Mr. Green Аз ще заложа довечера на салата, и концерта. Mr. Green
Карамелче, и на теб благодаря. Heart Eyes  bouquet Ще съчетая съветите на двете ви. Party

# 89
  • Мнения: 1 456
как да приготвя агнешки курбан?

Общи условия

Активация на акаунт