Отговори
# 90
  • София
как да приготвя агнешки курбан?

Вари се по-тлъсто месо от агнето - врат най-често. Като отпениш добавяш ориз, лук, чушка. Като се посварят - слагаш домати, ако обичаш и като поврят - застройваш супата. Подправки - зелен лук и джоджен. Или магданоз.

# 91
Курбан. Не супа.  Независимо дали от агне, шиле или овца  Laughing

# 92
  • София

Да, Пепчо, знам какво е курбан и какво супа. Но в различните краища на България се прави по различен начин. В моето село например се прави само месото и вода с пипер и сол.

# 93
точно като в на мъж ми селото.
Само казах моя вариант. А съвсем близо до моя край пък съм яла курбан с картофи, все едно яхния; други пък с ориз, спанак и месо, но не печено, а готвено и по-рядко пак го наричат курбан.

# 94
В моето село например се прави само месото и вода с пипер и сол.

Майка ми прави курбана по абсолютно същия начин. Под пипер се разбира черен пипер, нали? Майка го слага на зърна. И друго, което слага - 1 листо дафинов лист. За мен лично точна така е много вкусно и не предпочитам нито с картофи, нито с ориз - въпрос на вкус!

# 95
  • София

Майка ми прави курбана по абсолютно същия начин. Под пипер се разбира черен пипер, нали? Майка го слага на зърна. И друго, което слага - 1 листо дафинов лист. За мен лично точна така е много вкусно и не предпочитам нито с картофи, нито с ориз - въпрос на вкус!

Да, маме - черен пипер. Моя грешка, но у нас на това дето му викат пипер, си му викаме чушки  Mr. Green
Иначе аз също предпочитам курбанът както го прави баба. Другата рецепта е от другата рода  Wink

# 96

И аз така го знам....Ама то е защото и аз съм от твоя вилает  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 97
Майчета и аз да попитам. Ще и има ли нещо на питката ако я направя на 23 май, защото на 24 май ще ни е кръщането , че до обяд на 24 имам много неща за приготвяне Ако ме подсетите за някаква гарнитура освен нещо с картофи или ориз със зеленчуци ще съм ви много благодарна bowuu  bouquet  bouquet  bouquet

# 98
Аз мисля че на питката нищо няма да и стане.

И аз имам въпрос.Как да направя свински пържоли?Единствено на акъл ми ида рецепта за свински пържолки с гъбен сос,ама един от гостите ни не яде гъби,така че ще трябва да е нещо друго. Thinking

# 99
# 100
  • София
Аз мисля че на питката нищо няма да и стане.

И аз имам въпрос.Как да направя свински пържоли?Единствено на акъл ми ида рецепта за свински пържолки с гъбен сос,ама един от гостите ни не яде гъби,така че ще трябва да е нещо друго. Thinking

Слагаш пържолките в йената, отгоре нарязан лук, парченца топено сирене, олио, пипер, сол и заливаш със сметана.  Wink

Втори вариант - пържолките в тавичка и биричка.

# 101
Много ви мерси !  bouquetНо пък аз лук не ям и  няма да слагам!

# 102
Аз слагам пържолките в иената. Нарязвам стар лук на колелца ,слагам сол, черен пипер, соев    сос, и балканска ръсеница на Пикантина, 1 майонеза и ги захлупвам на 150градуса във фурната. Преди да ги извадя рендосвам кашкавал ,и отлупени ги запичам cook

# 103

Да, Пепчо, знам какво е курбан и какво супа. Но в различните краища на България се прави по различен начин. В моето село например се прави само месото и вода с пипер и сол.

Благодаря Hug Съпругът ми точно такова варно искал.Ще си го получи  Laughing

# 104
super.mama.ani. ,тази рецепта определено ми хареса.но няма да слагам лук,но ще прибавя малко винце.И дали ще станат в гювеча,защото малкия разказа играта на иената.

Общи условия

Активация на акаунт