КГО2008- 1-ва

• 16 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро
Софко ние имаме една сокоизтисквачка от 25 год. т.е. мама ми е правила сокчета с нея  JoyПазим си я за поколенията сега аз я ползвам и съм супер доволна  Peace До през ноща правих пюрета, простирах и оправях багаж и днес пак така.Ще ми липсвате много  HugАко има някоя мама от Сандански да пише може да се видим  Joy

# 346

Megche, много хубави снимки на двете сестрички. Каката спортна гимнастика ли тренира?!

Каката нищо не тренира още, ама майка й едно време е тренирала акробатика и я заведе в залата да си подивее малко, не можах да я изкарам от там в последствие...  Wink

# 347
Здравейте, мами! Мен тая нощ ме оставиха да поспя само 1 час  Sad и сега едва гледам. Егати зъбите, егати чудото ... Дано поне сега през деня да ми даде да поспя. Ще пропуснем май разходките на това хубаво време, че ми се вие свят от недоспиване и не ми се иска да излизам така.
Нещо мамите май вече не са толкова ранобудни, както през бременността ... колкото и странно да звучи това.

Целувки на всички и един слънчев и приятен ден на всички пожелавам! Hug

# 348
Simple Smile Добро утро!

Северинка, не че ставаме по-късно, ами преди коремите не ни пречиха да седнем пред компютъра, а сега, поне при мен всячески се опитват да не ме оставят да седна на стола. Simple Smile Кофти за зъбите.  Дано скоро минат.

С това авокадо ми дадохте добра идея. Тия дни и аз ще купя за малкия и ще видим дали ще го яде. Аз също имам спомен от някаква салата с авокадо и хич не бях очарована от този плодозеленчук.  Дано Радо да няма такива предразсъдъци. Simple Smile

Еличка, ти само ела във Варна, а пък фото сесията е неизбежна. Simple Smile

Искам да помоля, ако нямате нищо против да качите в общия албум "Бебетата ни" най-хубавата снимка на бебоците си и една снимка, която си харесвате, на която сте мама и бебе и съответно да ги надпишете. Simple Smile Тъкмо така ще е по-лесно да се разпознаваме всички, че аз съм много лош физиономист и срам не срам често се чудя кой беше това.  Сори за което. Simple Smile

# 349
Северинка, не че ставаме по-късно, ами преди коремите не ни пречиха да седнем пред компютъра, а сега, поне при мен всячески се опитват да не ме оставят да седна на стола. Simple Smile Кофти за зъбите.  Дано скоро минат.

Капучинко
, това беше другото ми предположение. Аз тъкмо седнах и Мишето се наака  Crazy Laughing
А може ли да ми изпратите на лични име и парола за албумчето, моля?

# 350
Добро утро и от мен!
Видях, че си говорите за блендери. Моят е Kenwood. Изобщо не гарантирам, че е най-добрият избор(подарък ни беше за сватбата), но сега ми влезе в идеална употреба.

Сега се чудя за две други покупки - машинка за подстригване и сокоизстисквачка. Споделете опит Simple Smile

Другото, което се каня да ви питам отдавна е дали успявате все още да правите гимнастика и масаж на терминаторите. Моят синковец си кара по негова програма и след баня последното нещо, което успявам да направя е масаж Crazy Човекът се върти като червей в ръцете ми и си е изпитание мацането на две-на три с бебешко мляко и обличането, за друго не можем да говорим. Гимнастиката и тя отиде в миналото, голямо шило е станал и хич не ми се води по акъла да играем както аз искам.

Днес денят пак е слънчев, пак ще има миткосване по улиците.
Хубав ден на всички!

# 351
Здравейте! Аз преди три месеца купих кухненски робот, уж, за да правя пюрета, най-вече. Откривам обаче, че ми е много по-удобно, пък и по-бързо, с обикновения пасатор. Сега като прочетох от Софко, че на нейния блендер се вади острието, ще взема да проверя и на моя дали може. Че наистина трудно се почиства и това е една от причините да не ми е фаворит.
Гледам, че говорите за бебеплуване. Във ваната що не пробвате? шегувам се, не ми обръщайте внимание.  Crazy Сериозно, аз мисля да я заведа, малко ме притеснява хигиената обаче и все отлагам.
Да попитам, откога мога да давам настърган или намачкан плод? Не ми се рови да търся инфо...
Севи, много лошо така. Рони спа през нощта, но за сметка на това, сутринта се събуди с невероятен рев и писъци. Много ме стресна, не се успокои даже на гърдата, събуди баткото и той чак се притесни, милия. Все още е кисела и мрънка.
Днес ще я водя на консултация, представям си каква лекция на тема захранване пак ще ми изнесат. Педиатърката е стабилна, уж е за късното захранване, но държеше да почна на шест месеца със сокче, после пплод и т.н.
Иначе поне вкъщи имам подкрепата на мъжа ми, свекърва ми пък не ми се бърка, само за водата преди мърмореше. Преди два дни бяхме у тях и ме попита кога ще отбивам малката.  newsm78 Направих се, че не я чувам, а тя се направи, че не ми е задавала този въпрос.
Барабина, аз продължавам да правя гимнастика и масаж, на малката много и харесва. В началото не ги долюбваше, но вече и е нещо като ритуал.

# 352
Кло, това е много неприятно дето искат да те накараш да отбиеш бебка  Crazy Не знам как по-възрастните не се научиха, че по-хубаво от кърмата няма.

По тоя повод искам да напиша няколко лафа относно кърмата и кърменето, на които много се смях (това са цитати и някои от нещата са казани от мед. лица):

1. "Кърмачката не трябва да ходи на плаж, защото кърмата ще се вкисне"  Laughing
2. "След една година кърмата става отровна"  Joy
3. "След първата годинка кърменето е сексуално извращение"
hahaha

По тоя повод като отидохме да взимат кръв на малката, понеже бебка е по-големичка сестрата ме попита: " Вие кърмите ли я или я храните?" Все едно кърмата не е храна Joy Joy Joy

Ето ви и онази забавна тема, ако ви се чете

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=39604

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 10:25 от Severinka

# 353
  • София
Здравейте сладури и сладурки!
Ние ходихме на ваксина, взехме си и направление за изследванията. От понеделник почват мъките с колектора за урина Sad

София да слуша:

Разходка днес в Борисовата! Среща на катерушките в 12.00 часа! Всички са поканени  Blush

# 354
  • Пловдив
Добро утро или добър ден вече.

Мен ужасно ме боли гърло, след като онзи ден се нагълтах със студена биричка. На всичкото отгоре малкия се буди през час през ноща и така вече пет-шест дни. На всичкото отгоре не иска и да суче, както беше досега, а иска да го вдигам на ръце. Дано отмине бързо, или ако са зъби да избиват.
Между другото прави ми впечатление, че всеки месец около пълнолуние изпада в няколкодневна криза.

Аз с колектора за урина учудващо нямах никакъв проблем, сложих му го, метнах памперса отгоре и тръгнахме за консултация - там като го отворих беше пълен и не се беше разлял.

# 355
Хайде София - чакаме отчет със снимкоФ мат'риал Laughing
Гледам Гала в момента Cryотново за случая на онова момиче при Мазнейкова - много мъчно ми стана Cry
И при нас зъбките са на ход, събужда се с писък, виси ми на гърдите, имам чувството с часове Sunglasses Сега съм успяла да се измъкна едва, след като се събуди му давам пюрето и ние излизаме да събираме слънчеви лъчи.

# 356
  • Пловдив
Добро утро /то вече ден стана, ама както и да е/.
И аз го гледам, това със случая на младото момиче, направо  #2gunfire ми идва тия "лекари".
Установих, че посмъртно немога да ви прочета - едно, че пишете много, а и сте бързи. Та ще я карам яваш-яваш Wink
Гледам за авокадото говорите - ми освен  Sick, друго няма какво да кажа. То в натурален вид си е безвкусно /подобно на мангото, което като сок или пюре е супер вкусно, но сурово е ужасно/. Да, в салата става, ама пак не съм много ентусиазирана.
Някой /сори, не се сещам сега кой/ ме беше попитала дали Алек е носил ортопедични гащи - да, профилактично. Според нашия ортопед било хубаво всяко бебе, независимо дали има или няма нужда, да носи към 3-4 месеца такива гащи. Нашия ги носи близо два месеца.
За зъбките - при нас избиха почти едновременно 2та долни, но да чукна на дърво, без кризистни ситуации. Нямаше температура и/или нещо подобно, единствено леко запушен нос. Вечер много проплакваше, но насън. А, и много си дърпаше ушите. През деня пореваваше, но немога да се оплача. Аз след опустошителните колики очаквах зъбите да ми ... майката, но засега е добре. Аз знам, че кучешките били най-брутални. Живот и здраве ще видим Crazy
Барабина какъв масаж, какви пет лева Joy Както Параход беше писала - лежането е мръсна дума. Той и преди не обичаше, а сега просто няма никакъв шанс да стои, пък аз да го масажирам или да прави упражнения.
За сега е това от мен. Лек и интересен ден от мен Hug

# 357
  • София
Здрасти бандата  Hug

Бързам да се отчета след вчерашната консултация - 7700 гр...а аз си мислих, че е маминото кюфтенце  hahaha. Наддал е 300 грама и е качил 1 см. Ама интересно защо аз вкъщи 68 го изкарвам, а те там 66 см. Карай!

За кърмененто - педиатъра вчера ми каза, че ми е време да го отбивам  Shocked, а кото го попитах защо си замълча и се засмя. Имам чувството, че си дрънка някаква песен без особени убеждения. Така и за 3 часовия режим ми говореше и за соковете от 40-тия ден, и за попарка сега ми спомена...ама кой ли го слуша, пък и той никак не настоява.

По този случай да ви кажа, че чавенцето днес опита пуешко. Бая голяма гадория му беше, ама аз се изсилих да му дам чисто пюренце, без зеленчуци. Така де, как иначе ще разбере какъв е истинския вкус на месото. После обърках една пълна бебепка лъжичка с морков и картоф (любимото му зеленчуково пюре) и си го хапна детето. Далеч по-голяма драма очаквах.
Пюренцата и аз ги правя с пасатор. кухненският робот е много голям за микро-количествата които приготвям.

За плуването да ви кажа. Преди месец и нещо имахме домашен урок с Александра (треньорката, чиито координати са в темата за плуване за бебета). Първите уроци са във вана. Интересно беше, дечко се кефи на дълбоката вода и как тялото му се държи различно във водата. Направихме и едно гмуркане. Обаче после лепна един вирус, докато се оправи смъркащото носле не се обаждахме за тренировки и така полека-лека изпуснахме работата. За басейна и на мен не ми е много комфортна мисълта... newsm78. Казват, че провеждат тренировките в деня, в който водата е чиста, обаче от "басейнаджии" знам, че първите, които плуват в нова вода отнасят най-голямото киснене в препаратите - изпарения и т.н. отрови. В следващите дни пък започват да бъкат бактериите...та...не знам. Още съм в колебания. Ако се навием за плуване в басейна мога да предложа транспорт на желаещ, обаче от Люлин до Банкя (това специално за безтранспортната Шивани  Hug).

За вземането на урина - моят калпазанчо от известно време върши тая работа на гърнето, ако го сложа веднага след събуждане. Даже, понеже знае вече какво се иска от него, дори и да няма пиш пуска по мъничко в гърненцето, само да направи кеф на мама  Heart Eyes. Така процедирахме и за изследванията. Е, не беше стерилна урината, но и доктора каза да не очаквам такъв резултат.

Съни, и аз съм все още без цикъл. Но при кърмене на поискване се твърди, че средния срок за възстановяване на цикъла е ок.14 месеца. Така че не се тръшкам и се кефя на спокойствието  hahaha

Клото, моята свекърва само ми намеква как като спра да кърмя ще го оставя да гледа детето #Crazy. Е те това няма да стане! Не знам защо, но никак не се чувствам комфортно от мисълта за раздяла, пък макар и за няколко минути. Сега по празниците като бяхме на гости ми го поиска, да го разходили сами с дядото по центъра на градчето. Много ми беше неприятно и неспокойно, ама викам хайде, да не кажат, че не им давам да си контактуват с внучето. Добре че заваля! Така не съм благославяла дъжд!

Вие все в 12 ли се срещате бе, мацки! Калоянко спи по това време, а какъвто ми е специален заспива само на гърда и в леглото  ooooh!.

Алис, въобще нямам ни вест ни кост от Енигма, но тя отдавна се оправда, че няма никакво време да чете и пише. И аз ще се радвам да я видя във форума  Hug

Имаше и още да пиша, ама нали още прогестерона размеква кърмаческия ми мозък ... hahaha
Ще трябва да водя записки и аз.

Хубав ден, момичета мили!   bouquet

# 358
Здравейте, аз пиша в другата тема. Бих искала да пиша и при вас, ако ме приемете, разбира се.  Praynig Аз имам момиченце Александра, роден на 09.10.2008г.

# 359
  • Пловдив
Здравей, Дени и добре дошла от мен Hug
А твоята Александра е страхотна малка душичка.

Общи условия

Активация на акаунт