КГО2008- 1-ва

• 16 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 330
Хмм, а това авокадо плод ли е или зеленчук? Моля да ме извините за тъпия въпрос, но виждам че много от вас го дават, а аз се чудя newsm78
Алис, прости си невероятна Hug
Да ви кажа, мойто Царче спи настрани, само се върти Party Не съм предполагала, че такива  простички неща могат така да ме въодушевяват и изпълват с такава радост Crazy

# 331
Хмм, а това авокадо плод ли е или зеленчук? Моля да ме извините за тъпия въпрос, но виждам че много от вас го дават, а аз се чудя newsm78

Плод е, ама е много гаден  Sick (поне за мен). Няма някакъв особен вкус, а и като консистеция не ме кефи. Честно казано най-много го оприличавам за мек суров картоф ...
Ето го как изглежда

Малката преди  малко яде и очаквам да си легне късно-късно, а пък като за капак на мен днес рано ми се доспа.

# 332
  • Lovech
Хмм, а това авокадо плод ли е или зеленчук?
Бебочка, ето - http://www.letsgym.com/2008/03/21/avocado/И аз не съм давала, в нашето село няма.

# 333
  • София
... Правя нещата по усет, всяко дете си е индивидуалист и си има предпочитания, нямам намерение да му налагам стериотипи на хранене. Като си му харесва купено пюре, такова ще му давам, като не иска месо, няма да му давам. Единственото на което ще държа е да го понауча да яде готвенко. Уча се да правя питки, банички и разни такива закусчици, че един ден ще държа тези неща аз да му ги правя, а не да си ги купува от магазина. Искам  да му готвя от възможно най - чистите продукти, но това е много трудно, обещала съм да не повишавам тон, но като го гледам от сега какво си  е характерче малко, сериозно се замислям дали ще удържа фронта newsm78
...
Bebo4ka, и аз така искам, да се науча да му готвя самичка закусчици, да не се тъпче дечко безразборни купешки неща.

Megche, много хубави снимки на двете сестрички. Каката спортна гимнастика ли тренира?!

А как се справяте с водата,направо сила трябва да прилагам,за да пие поне глътка-две...и то добре че е чашата с мекия накрайник,който има 3 дупки и докато се усети вече е глътнал 3 капки....Голям зор

Тонка, днес Максони пи от чаша за кафе - керамичка, жълта... ама небебешка  hahaha Много пи, а с биберона си прави гъргара и го дъвче...  baby_neutral
Оленцето не иска да пие от биберон и това си е. Когато му варих картоф му давах водата от картофа, но в порцеланова чаша. Той пие на глътки от нея, понякога се улива, но общо погледнато се справя чудесно с чашата, понеже постоянно ни гледа как надигаме чашите с чай или мляко. Даже ми се случи следното: един ден му давам микродозички морков, да ама джедайчето мрънка и не ги ще. Викам си какво ставаааа... и си сложих нещо и аз да ям с него. Во момента, в който видя, че си похапвам с охота и започна и той да дъвче морковчето. Този ден бях забравила, че при педагогическото захранване е най-важен личния опит  бебчо попива всичко и подражава, нищо че още е малък като залък.
Днес след кратка почивка предложих карфиол (от готовите замразени) и се прие успешно от бебчо, естествено когато видя, че и аз се храня. Добре е, че още не разбира, че той яде различна храна от моята.
За мен и неуспешния опит е успешен при ПЗ. Целта ми е бебчо да усети, че има и друга храна освен кърмата. Никак не се тревожа ако не иска да глътне тази или онази хапчица. Важното е, че е усетил вкуса й! Знам от споделения опит на други мами, че след седмици той просто ще прояде... като голям човек.

nevidimata, казваш, че ходите на плуване. Бебчо ли водиш на плуване или ти ходиш за тонус?! Мен много ме вълнува плуването за бебчовци и си мисля да го заведа, но не знам как да го организирам. Не съм шофьор, а отва означава, че ще завися транспортно.

Алис, като се спреш на блендер покажи ни го! Аз имам сокоизтисквачка за твърди плодове (правя си сок от моркови (дори дадох на Оленцето, хареса го) и от ябълки), ще си взема и за меки плодове, но за блендер съм се замислила сериозно!

Дари, може да си заета с работата си и да поизчезнеш, но да знаеш, че и две изречения да ни напишеш и снимки да ни пуснеш с бебчо, за нас е достатъчно. Благодаря ти за снимките с  Боянчето  и цъфналите дръвчета!

...
Барабина и при мен така - куцо и сакато се наредиха да ми обясняват /по-скоро да ме критикуват/, че прекалено бавно съм захранвала. Как може такова нещо? hahaha Обаче аз си държа на своето и не се давам. Само ми е проблем като съм при майка ми или при свекито, че ме е страх за 1 секунда да го оставя, защото все му тикат нещо в устата #Cussing out Сакън, нещо ще му стане, ако не хапне. Що скандали бяха, що чудо, ама дебнене му е майката. То нали знаеш - всички могат да гледат по-добре от теб собственото ти дете Joy
Уууффф, лелелеееее. Ама че работа, хората никак не разбират, че е глупаво да се дава мнение, ако не е поискано. Щом не е поискано, няма кой да му обърне внимание. И как така хората решават, че могат да дават всякакви компетентни въпроси точно по отношение на бебетата.

# 334
Севи, Бидапет мерси за инфото Peace
Въъъъх, ама аз защо така не съм се "светнала" за това хибридно плодово - зеленчуково чудо Crazy Ще го добавя в царското меню май Wink

# 335

Плод е, ама е много гаден  Sick (поне за мен). Няма някакъв особен вкус, а и като консистеция не ме кефи. Честно казано най-много го оприличавам за мек суров картоф ...
Малката преди  малко яде и очаквам да си легне късно-късно, а пък като за капак на мен днес рано ми се доспа.

Аз също не съм предполагала, че ще ми хареса, а и първия път извън салатата ми се видя гадно, но в салатата е супер, та ще ви подаря една рецепта за салата с авокадо.

3-4 средно големи домата
1 авокадо
150-200гр. шунка или пилешко роле или нещо по избор
1-2 стръка зелен лук

за дресинга
1с.л. лимонов сок
1с.л. горчица
2с.л. зехтин

Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета, авокадото и шунката също, нарязвате и зеления лук и разбърквате всичко.
Забърквате дресинга и заливате салатата. Сол на вкус, може да добавите и крутони. Количеството на продуктите може да се променя според вкуса.

Да ви е сладко, това е моята любима салата, малко е скъпичка ама е супер за специални случаи иначе си отива за около 5мин.  Mr. Green

# 336
Шивани, мисля да лягам, за това зя плуването утре. Hug

# 337
  • София
хайде пак неразбралата - авокадото сурово ли го давате?

# 338
  Аз го давам сурово,намачкано с малко кърма.Ама и без кърма съм го давала (като ме домързи да изцвръцкам).Весето го папка много.

# 339
Невидимка, аз авокадото съм го яла единствено самостоятелно, в салата може и да е хубаво. Ама така съм се погнусила от него, че едва ли ще пробвам скоро.
Но пък смятам скоро да пробвам маската за коса на Дженифър Лопез с авокадо  Mr. Green

# 340
Шивани аз се бях подпалила яко за плуване на бебета, има басейн в Горна Баня, където провеждат тренировките. Даже имаше една тема специално за плуване на бебчовци. Ще я изровя къде беше newsm78
Ето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278612.0;topicseen

# 341
  • София
Бебочка,
а защо "бях" се подпалила?!

аз нямам физическата възможност да водя Олег сега на плуване. От дурга страна не знам колко е чиста водата в басейна защото все пак става въпросза бебчовци.

Но знам, че от 3-годишна възраст нататък в комплекса Спартак има плуване за дребосъци.

Съни, казвай  без бой какви са тия бисквитки, за които писахте преди сумати страници. Моят цикъл също го няма и хоч не ми липсва, особено пък сега, когато идва лятото ми е изпотрябвал.

И аз смятам да кърмя поне до двете години на Олег. Както казва татко му: "Ма тея цици са вълшебни!!!" Хахахаха

Утре май ще е хубаво времето, аз мисля че ще се видим в Борисовата градина! Днес наистина имаше доста силен вятър и излязохме на разходка със слинга, за да го предпазвам с тялото си от вятъра. Поразходихме се, а той си се радваше през цялото време повече на това, че е в слинга (стар познайник), отколкото на друго нещо.

# 342
Още не съм дала плодове, взела съм едно пюре от ябълка, ама за сега ще изчакам.... Чудя се ако й дам плодово, после пък дали ще иска тия зеленчуци???? За това изчаквам уж да почне да яде зеленчуците, ама за сега успех няма, а минаха вече повече от две седмици.....

Мегче, аз захраних Мишето първо със зеленчукови пюрета и да ти кажа сега много-много не ги иска плодовите. Не знам дали има връзка, но според мен няма повод за притеснение, знам че почти всички бебета предпочитат плодовите пюренца, но като пораснат си ядат и зеленчуци.

Добре сме и двете с малката, която на последната консултация беше 8640 гр. и 69 см. Голяма си е бебка, ама нали е здравичка, това е най-важното за мен. Вече почти всичко е опитвала, но за моя изненада най-много яде зеленчуковите пюрета, след това месните и най-малко й допадат плодовите.
Сев, Макси и Мишето имат еднакви вкусове май  Hug И той е така - не харесва сладкото, ето, че и на кашата от елда с плодове се назландисва, а пък зеленчуковите ги мори - яде безвкусни бъркочи всякакви... А за килата... не знам колко е, тъй като пропуснахме консултация на 6 месеца, ама на 5 месеца беше 8, 250 кг, при това все още незахранен...  Crazy Те си знаят децата кое е най-добро за тях Heart Eyes
А иначе, и аз през ден давам каши, макар, че Максони е едричък, просто той не изяжда големи количества, че да се угои, а и макар, че е бузан, е много подвижен и не се спира за миг... Вече едвам го удържам, даже съм казала на баща му да взима слинга като идва насам към София-та, че ме е страх да не го изпусна... (Денис-белята също беше щръклив, но тоз е силен и е по-труден за удържане..)

Фийл, да ти кажа и Мишата яде по много малко, 60-65 гр. пюре и не иска повече. Чудя се дали се е нахранила и затова спира или просто й е омръзнало пюрето. Ама от друга страна като й дам мляко след това почти никога не го иска.

УСтановявам, че дребния не обича картоф.
И Мишлето не обича картофи. Пюрета, в които има картоф не ги харесва особено много. Ама ще се научат и това да ядат, няма как.

Виждам, че и за преобръщането си говорите. Малката отдавана се обръща от гръб по корем, но от около седмица прави и обратното движение като се избутва с краче. Вчера си направих експеримента и в единия край на спалнята сложих една играчка, а в другия Мишето по корем ... и като започна да се търкаля ... от корем по гръб и от гръб пак по корем докато стигна до играчката  Laughing

Хайде, изчетох ви, пък сега мога да си лягам!

# 343
  • София
Неди, бъди себе си! Такава, каквато си!

Ти си уникална, както всеки един човек и мястото ти е там, където е сърцето ти!

Прекрасно е, че отделяш внимание на всяка една от нас и най-вече на бебешорчетата,

Прекрасно е, че си позитивно настроена и сплотяваща!

Севи,

момичета

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 00:51 от shivani

# 344
Аз пък си пускам парчета авокадо в зелената салата, но най- вкусно ми е смесено с каквото и да е крема- сирене и намазано на препечена филийка. Натюр е едно лигаво и безвкусно такова  Sick. Тука се харчи по една пара бройката... Иначе и аз оня ден се бях засилила да ви питам сурово ли го давате на дребосите, та ви благодаря за инфото.

Алис, преди да си купя блендер накарах мъжа да направи специално проучване по въпроса с Consumers reports май беше... та за нашите нужди най- подходящ цена- качество излезе един блендер на Браун от около 50тина долара.
http://shopping.yahoo.com/p:Braun%20MX2050%20PowerMax%20Jug%20Blender:2000659401 мисля, че е този модел.
Важно освен мощността е, да може да се разглобява така, че да се вади острието, за да се мие както си трябва. Този вид превключвател на скорости бил по- добър от тия с многото копчета... това помня май.  newsm78...

Обаче да ви река взех си и една сокоизтисквачка като от моята младост с чучурка... имах благородното намерение да давам на Данни фрешове, но маймуната ги познава и не ги пие, ще гледам да науча сестра му дано и той прихване... Сега се сещам, че мога да му правя смути-та с блендера- с някой и друг плод и кисело мляко, пък ще го видя как ще е... Засега и двата  ми уреда събират прах в шкафа... Блендера за кратко го ползвах с баткото, после започнах да дробя с вилица, че зъби си имаше бол...

Днес Вики много се цупи и 3 пъти се захласва от плач в ръцете ми- май и нашите зъбки са на път вече... Добре че спинка сега та имах възможност да пиша.

Това се сещам... Приятен ден от мен и този път няма да правя включване по първи петли, надявам се. До утре!!!

Общи условия

Активация на акаунт