КГО2008- 1-ва

• 16 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Писах, писах и Рая ми затвори страницата, голяма драка е това малкото.
Момичета, благодаря за отговорите! Честно казано мислех да взимам и кошара и килимче пъзел, обачееееее тя не се застоява на едно място, постоянно щъка напред назад, на килимчето няма да стои за повече от минута, а като и е ограничено мястото за пълзене се започват едни протести, едно мрънкане, не е за казване. За сега съм опънала две дебели одеяла на пода едно върху друго, тя не се задържа много на тях, а ходи и на паркета и на плочките, но нямам друга идея и така си я караме. Аз я връщам на одеялата, тя пак отива на плочките и така по безброй пъти на ден. Където се хване се изправя на колене, опитва се да се изправя и на крака, за сега безуспешно, но това няма да и за дълго. Преди малко се беше изправила на тубата с минералната вода и се клатушкаше, абееее чудо просто. Като вземе някоя играчка, която дрънка я удря в плочките или паркета за да дрънка още по - силно и това е голяма забавление за нея, ама не и за моите уши  Joy Та така с калпазанката.
Невидима, честито на кумичката ти! Да е живо и здраво детенцето!
Сиска, ще му изям дупето на Дени! Ама и ти си подстрекателка, мамиш го с дистанционното и телефона, а  hahaha

# 406
Здравейте и от нас. Днес бяхме на пикник с дребното, естествено огласи цялата гора. Като стане 15.30ч и почва да реве с все сила. Незнам защо Явно тогава най го болят венците защото ще се изяде ръцете

И аз го вземем да спи при нас но след 2ч, за втория сън до 5 тогава яде и пак го слагам в неговото легло, в най добрия случай спи до 7.

За масажа - това след баня при нас е невъзможно защото пада голям рев, ако има лесно само във водата ще стои.

Капучино и нашата първа дума беше айде друга не е казал де, тази е единствената еднократно  Laughing

Виктор още не може да пълзи но любимото му занимание е да бие клавиатурата на лаптопа и да хвърля всичко от масата

PS:  някой ще ми даде ли име и прола за албумчето

# 407
  • Варна
След тежък ден /бях сама с двамата юнаци  #Silly/ дойде и моя ред да се вмъкна в темата.
Дани, къде ходите на пикник? Ние много обичаме да излизаме сред природата, но не знаем много места, където можем да отидем  Crazy.
На Иван отдавна не му правя гимнастики и масажи, той не дава  Naughty. Само след баня го поразтривам с млякото и толкоз  Laughing.
Сисилия и Трикси да нацелуват малките пакостници  Heart Eyes. Моя няма да пълзи.. озове ли се по корем, на момента се обръща. Никакви опити не прави нито за пълзене, нито за стоене, нито за изправяне. Не че е закъснял за някъде де  Mr. Green

# 408
Привет!
alliss3, как беше баскетбола? Баткото ще ходи ли на републиканско?

sisilia, много се смях на пълзящото ти човече. Голям сладур, ей! Като едно тюленче се придвижва. Simple Smile Нямам търпение и моя да тръгне така. После сигурно ще искам да не е тръгвал, ама на. Simple Smile

nevidimata , с тоз бейлис.... Naughty не си честна! Така да си мечтая за коктейлчета и други такива, че ще полудея тук. Накрая ще запия в някой коктейл бар и мойте да му мислят. Simple Smile

# 409
Бърз запис и от нас - да не ни забраИти Mr. Green
Ние вадим наистина зъбче и дреб не е много щастлив от този факт Sad, аз още по-малко ooooh! но ще го преживеем.
Адаш, ма мноо готин Дени  да му нацелуваш бузките сладки Heart Eyes ние сме далеч от тези подвизи.
Пак пищи милия Tired много ми е мъчно, де да можеше мен да ме боли, но няма как Hug Отивам пак да спасявам положението Hug

# 410
Ей,що не свиркате че сте тук,много ми е приятно да ви "срещна "отново!
Чета,чета амато много бе,няма изчитане,ама продължавам да опитвам,признавам си интересно ми е и ми липсвахте! Hug

# 411
Здравейте мадами,
Тенкю за инфото за авокадото пак. Ние днес бяхме навън с Царчо и баща му - големия Цар Crazy Mr. Green Добре се разходихме. Сега да ви кажа, понеже споменах, че мойто реве ужасно преди да заспи И, реших да му пусна малко музичкаа и опааааа, чудо Flutter Това дете така се умълча и се заслуша и заспа Shocked На Елтън Джон саундтрака към Цар Лъв и някакви другии музички беше свалил баща му, ама те едни прекрасни и спокойни, чак аз се отпуснах като ги слушах, та мисълта ми е, пробвали ли сте да пускате музичка на бебчо newsm78 Аз май така вече ще правя, ама каква съм и аз, как не съм се сетила досега doh
Сикониум , Радкакака добре дошли  bouquet
Триксче да се оправяте бързо  bouquet
Капучино и аз съм на същото мнение като теб. Всеки да се чувства свободен да си пише където си иска. Константина, одата ти е прекрасна, но едва ли ще успеем да я "запалим" като лулата на мира Crazy
Невидима и аз казах вчера, че според мен никой не е изтрил умишлено снимките, но не бях се сетила да го болдна и да го пооранжевя, та да ме "чуят" всички Laughing  hahaha
Гери днес ми пусна смс и ми каза, че може да остане да живее в парка в Сандански Joy Явно добре си изкарват Flutter

# 412
nevidimata , с тоз бейлис.... Naughty не си честна! Така да си мечтая за коктейлчета и други такива, че ще полудея тук. Накрая ще запия в някой коктейл бар и мойте да му мислят. Simple Smile
Хеххехехеее, хайде и на мен да свирнеш, ако ще го правиш, да си правим компания, пък идеята със запиването много ми допадна hahaha Party  Манана, знам, че и ти ще се включиш hahaha Други желаещи : Mr. Green Rolling Eyes Joy

# 413
  • София
Трикси, как е миличката Рая, оправя ли се или е рано да се каже?! Хайде когато е кукуряк да се видим на някоя от срещите. Нещо ми се иска да ви видя двечките и да си се посмеем като миналата година! Ще изнамерим начин да се придвижиш с количката, нужно е само да щракнеш с пръсти)
Танцуващият щастлив портокал си е твой запазен знак, свързвам те с него и ... ти опитва!

Съни, и аз предлагам от двете гърди през нощта. Но понякога бебешорчо си има предпочитания към едната, а пък понякога не се сеща в съня си да посуче. Прави си каквото си иска!
А днес, например, като започна да бърбори и няма спиране, цял ден лекции ни изнася, как не се умори тва дете да приказва не знам.
Аз си мисля, че понеже вчера се стресна от толкова много бебчовци на куп и днес се събуди пораснал.

Радкакака, привет! хайде похвали се какво си измайсторила на малкия принц?! Ушила ли си му някакво твое хрумнало творение?!

Ел Магнифико, да, може да открием хубава снимка на мама и бебе за първа страница! Ако имате предложение давайте го директно на Северинка! Чакаме я с нетърпение да ни изненада с оформлението на новата тема. Всички май си спомняме как добре се справяше с тази задача.
Хе, хееее, и аз съм фен на Алис, ама съм и фен на много други мами, сигурно някой и на мен ми е фен, знае ли човек! И то май ще се окаже че тук има само фенки)

Джиджибиджи, ще направим и в Южния парк среща и няма да е само една, така да занеш! Даже вчера се замечтахме за празнуването на първия рожден ден на Октомврийче 2008, далече е във времето, но.. хей сега ще се изтърколят оставащите месеци до тогава. Може да е извън София и да отпразнуваме и с мамите от другите градове. Яко, нали?!

Кристофер
 Отдавна не бях виждала твоето бебешорче Сияна и се изненадах колко е пораснала. Много точен постинг, почти всички неща, написани от теб се отнасят за повечето от нас. И как няма да е така, нали минават през едни и същи периоди!
Вашите дечица как понасят промените? Шаолинчето Олег не обича някой различен от мама и тати да го държи за дълго време и почва да протестира. Аз даже написах че вчера на срещата той се разхлипа като се събуди и видя толкова бебета около себе си. Промените ги понася сравнително добре, но важното е да няма силен дразнещ шум и новите непознати хора да му паснат с излъчването си. Има хора от които той директно си плаче, но да си кажа има защо, аурата им не е достатъчно „чиста”.

Алис, Съни, за блендера взех, че се замислих сериозно и типично по близнашки влязох в двоумение To be or not to be.  Дали действително ще имам нужда от такава вещ или ще прашолясва вкъщи.

Мерси за разясненията за авокадото, а сега да ви питам за един много любим мой зеленчук –червеното цвекло! Кога мога да го предложа на Олег и има ли някаква особеност при даването му? Аз наистина няма интернет време и не мога да следя във форума за захранване, затова разчитам на тези от вас които са се информирали повече от мен за различните храни.

# 414
  • на Земята
Ехоо!
Сисилийке браво на Дени бе! Shocked Ние още боксуваме на едно място.
Искам да ви питам ,сигурно се е писало ,но не съм обърнала внимание,когато не ми е трябвало. Кога давате каша или пюре с мляко в съдържанието? Аз давах такова зеленчуково на Ганчев.но има ли значение какво си въвел? Месните пюрета по колко дена въвеждате от вид и през ден ли ги давате? Аз като отворя едно го давам 2-3 дена.После давам зеленчуково и после нов вид с месо.Досега въведох пиле и пуйка.После заек ще дам и така подред. Та как се храним-сутрин мляко,след час плодово.На обяд пюре(зеленчуково или месно)+мляко.Надвечер каша  с АМ(2-3 пъти седмично) и преди лягане мляко. Давате ли между храненията кремове вместо плодово? Аз вземам от кухнята,но крема не го давам,защото е с мляко. Кога да дам кисел? Нишестето съдържа ли глутен,защото пакетчетата кисел,които купих са с нишесте и другото с овесени брашно,а уж е кърмачета и деца до 3 години Thinking
Чакам да ми отговорите  Flutter

# 415
Покжей, каша или пюре с мляко не давам, защото моето дете има риск от алергия и смятам да му дам такова нещо, някога в бъдещето, не е ясно кога. За месото - един ден давам пюре от зеленчук, един ден месно, демек редувам ги. Когато въвеждам ново месо, по няколко лъжички давам, докато стигна до едно цяло пюре. Давам плпдово пюренце между храненията, но рядко. Когато си въвела няколко зеленчука, можеш да даваш всички, поне на мен педката тка ми каза. За сирене, Км и подобни аз ще давам след една година, че ме е страх. Глутен не съм въвеждала, ще го въведа в необозримото бъдеще Laughing Заменила съм две хранения , едно със зеленчук и едно с плодово пюренце.

# 416
pokjei, кашите и зеленчуковите пюрета с мляко имат за цел да заместят млечно хранене. Ако си решила да правиш това, те са подходящи, но имай предвид, че млякото в съдържанието няма нищо общо с адаптираното. Аз лично не ги одобрявам и не мисля да давам такива скоро.
Когато въвеждаш ново месо, можеш да даваш нормално количество ако пюрето е купешко, защото съдържанието на месо е около 8 %, ако разделиш бурканчето на две яденета. Не те съветвам да даваш три поредни дни едно и също месно , аз действам така - два дена месно и два постно (ако пюрето е купешко, за да не го хвърлям половината, иначе през ден). За сега съм въвела само заек и мисля десет дни само от него да давам, като го редувам през два дена с постно. После пиле, пуйка и т.н. Ако правиш домашно, първоначално слагай съвсем малко месо около 10 процента от съдържанието.
Не давам между храненията абсолютно нищо.
Овесът съдържа глутен.  Peace Както и пшеницата, ръжтa и ечемикът.
Сисилия, страхотен е Дани! Пу, пу...
Шивани, за цвеклото има доста противоречиви мнения. Аз ще го въведа някъде през деветия месец и то в минимални количества. Ето повече, ти си прецени :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336812.msg8837066#msg8837066

Айде, лека нощ!  Wink

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 09:10 от Клото

# 417
Цитат на: Cappucino link=topic=393532.msg11155183#msgйски 11155183 date=1241892370
Привет!
alliss3, как беше баскетбола? Баткото ще ходи ли на републиканско?
Днес разгромихме Казанлък и Бургас   Hands Clap. Утре предстоят мачове с Шумен и силния софийски Локомотив. Трябва ни поне една победа, за да се класираме. Ние разбира се очакваме две. Особено се нахъсаха децата след като чуха софиянчетата да коментират "бедната провинция"  Crazy
Покджей, и с месото процедирам както с всички други храни - давам няколко дни последователно от новия вид. Трябва всеки ден да се предлага на детето, иначе не се брои за захранено с тази храна. Ще редуваме месни и безмесни дни по-късно, като приключим със захранването.
И още нещо. Някои от четящите сигурно се подхилват и мислят, че издребняваме и прекаляваме с подробностите. Сигурно е така. Тези неща въобще не са задължителни, а само препоръчителни с цел да причиним минимален дискомфорт на стомахчето и да го улесним максимално при привикването му към храната на възрастните  Simple Smile. Поне аз така разбирам нещата  Peace
Кога да се даде мляко? - в общия случай, когато няма фамилна обремененост с алергия към млечни продукти -  6-7 мес. при ранно захранване, 8-10 при късно. Но прясното мляко е доста назад в препоръчителния ред на въвеждане - след маслото, сиренето и кис. мляко. дори съм чела, че било добре чак след 1 годишна възраст. Не знам обаче в дехидратираното мляко, което се ползва за кашите дали белтъка не е преработен по някакъв начин че да е по-малко опасен за алергии. Знам, че доста майчета дават млечни каши и пюрета от 5-мес. възраст, пък и на самите опаковки са написани възрастови граници под 1 год.  newsm78 Аз ще изчакам с млечните продукти.
Съдържа ли глутен нишестето? - ако е царевично - не, ако е пшенично - да. Овеса също съдържа глутен, но по-малко. По принцип препоръчват с него да започнем въвеждането на глутена.

Днес направих голяма глупост. По принцип не ползвам класическите козметики за бебета, заради АД-то. След като кожата на Мира се успокои няколко пъти съм забърсвала дупе с мокри кърпи без последствия. Бяхме навън, яде пюре и реших да й избърша устата с кърпичка, водата ми беше малко. Резултат - жестоко обрината уста, чудя се вече с какво да я мажа, нито едно от мазилата ни не помага. Явно ще трябва да изчакам с времето да се успокои. Майки с предразположени бебета - не правете като мен!  doh

Лека!

# 418
  • София
Здравейте и добро утро  Flutter
Пак съм най-ранобудна май, ама в нашата къща е така: Денислав е шефа (засега  Whistling) и квото каже той - такова  baby_neutral
Алис, браво на децата бе! Успех и на следващите състезания, ще стискаме палци!

Покджей, и аз не давам каши още, а и пюретата които купувам гледам да не са с мляко. Аз захраних "средно" - ни рано, ни късно - на 4 месеца и половина. Вече яде повечето плодове и зеленчуци, а при навършени 6 месеца дадох и месо. Плодовете и зеленчуците ги въвеждах как си трябва - лъжичка по лъжичка, ама сега май съм по-смела с месата, защото слава Богу, не ми е правил проблеми с нищо засега  Praynig Това за 10-те процента месо в първото месно пюре не го знаех  Embarassed и даже първото такова му го правих домашно, като сварих едно пилешко бонфиленце и го пасирах със зеленчуците. Сигурно е било поне 40 процента от месото, ама мама като не чете, такива глупости върши! Нищо му няма де  Laughing

Записахме си дата за кръщене, ще го правим в св. Мина на 23-ти май. По този повод, мамите които вече са я свършили тази работа, ако могат да ми отговорят  Praynig На кръстницата(кръстника) прави ли се подарък и какъв горе долу? Чувала съм, че детето трябва да е в бяло - тези дрешки след процедурата ли се обличат, или може да е с тях и преди това? И още имаше, ама като се сетя, пак.

Утре съм на изпит  Sad Установих че мозъкът ми не е това което беше преди бременността. Направо се изумих от себе си, как нищо не влиза в тъпата ми тиква, а преди запомнях огромно количество информация за нула време  Cry Дано да е от диетата, или там от нещо друго, защотооооооо незнам. Това ми е последния изпит преди държавния. Стискайте ми палци  Praynig

Последно  Grinning Благодаря за комплиментите за мойто шило!   bouquet

# 419
  • Варна
Alliss, стискаме палци днес за "бедните провинционалисти"  newsm10
Шивани, аз вече 2 пъти давах на Иван червено цвекло, в комбинация с други зеленчуци естествено. Много му хареса, изяде по-голямо количество от обикновено  Laughing. Давам го, т.к. е с не много висок хемоглобин /откак се е родил си е с по-нисък, но в рамките на нормалното/.
Бебочка, аз не пускам музика за заспиване.. моя син заспива на фона на новините по Нова тв  Mr. Green, т.к. към 19 ч. го слагам в леглото и му пускам тв за фон, колкото да не се чувства сам в стаята /той не го вижда, само слуша и се информира  Laughing/.
Сисилия, Иван още не е кръстен, но на Никола от кръщенето имам спомени. Не сме правили подарък на кръстницата.. не знаех да има такъв обичай  newsm78. Не знаех и че след това се облича в бяло, та той беше облечен в бяло и синьо. От църквата си казаха само техните изисквания. Имаше после нещо за чаршафа, с който се увива бебето като го извадят от казана - водата от изпирането му се правеше нещо, ама съм забравила  Thinking.

Лек и приятен ден на всички, времето е прекрасно за семейни разходки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт