КГО2008- 1-ва

• 16 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Добро утро  bowuu
Пуу, то такова блаженство да си пиеш кафето пред компа ,четейки темата....и играещ си Момон с басейна с играчки...... Crazy да пишеш с две ръце... Party

Да ви питам нещо за обувките, Момото стои доста прав, стъпил на крачета-или когато го държа на ръце,или в проходилката,или по дивана да прави опити на пръсти да ходи....и т.н.
Обувах му първо едни пантофки, но те сдадоха багажа, сега му слагам обувки като е в проходилката-обаче те пък са му леко големи....Въпроса ми е-проблем ли е бос(в смисъл без обувка де,по чорап) да ходи в проходилката или трябва да стъпва на твърдо

Тони, Момо много се  променил, прилича на момченце Hug
Направо е младеж  Laughing
Давай снимки на Калоянчо да го видим колко е пораснал

Вчера от вълнение и аз забравих да напиша доста неща....ама то като не виждала бял лист(прозорец) .....
Въпреки че ,нашата педка все още не ни разрешава плодове съм давала няколко пъти на Момото да смуче банан, веднъж даже си и отхапа с венци, харесва му,но чакам още....не съм го вкарала в ежедневното меню...
Пробвахме и два пъти каша елда-омесена с тиква,но беше ужасно погнусен и не продължих....

Шивани, хайде разказвай когато имаш време при вас как сте, какво ново е научило шаолинчето Simple Smile,върви ли захранването...?

# 46
  • София
Добро утро, народееее  Flutter
Вкарах включилите се момичета в списъка, само за Барабинка не намерих данни в стария, защо така  newsm78 Кажи мила, кога е родено твойто чаве, че не успях да изровя  Sad
Към 15-ти септември го смятам аз, ама кажи че нещо изфирясах съвсем напоследък.   bouquet

Инче, разбира се че си добре дошла тук!  Hug За лъвчето, не помня, май беше подарък, идея нямам от къде е. Само се сещам, че на някоя от разходките още 2-3ма човека казаха че имат такова, ама както казах не помня напоследък..... малееее и извинение си нямам вече  ooooh!

Софко, разби ме направо! Как успя да уцелиш от какво е съкратено КГО? Пък ние си мислехме че е здраво закодирано  Joy А принцеса Вики е ....... нямам думи просто, красота!

Шивани, не ти ли тежи вече Оли за слинга? Аз мойто добиче едва успявам за кратко да го нося в кенгурото, мисля да го прибирам вече..... Дано скоро проходи, чеееее незнам докога ще мога да го нося Sad Той Олег е по-слаб от Денислав, ама и ти си по-мъничка от мене  Crazy

Ели, пиши как изкарахте на излизането....и на мен ми се ходи някъде, пък моя мъж с танк не мога да го измъкна от къщи  Crossing Arms А без него не ми се излиза.....

Тони, доколкото съм чела, бос е препоръчително даже! Така ще му укрепва свода на стъпалцето по-добре. Според мен, стига да не е много студен пода у вас, го пускай да си джитка босичък.   Как е диетата при теб? Аз минах през няколко и най-после открих моята! Подобна е на ВМ НВХ, ама с по-малко мазнини - нарича се "въртене на въглехидрати или нещо таквоз  Joy" Дърпам страшно много на обиколки, само от д-то съм смъкнала 8 см  Shocked Килата - след малко ще се тегля и ще видя докъде съм я докарала.

Айдееее моя мързел се наяде и иска да спи. Търтейче!

# 47
Добро утроооооо Hug
Как ви се радвам бях забравила колко хора изчезнаха  Hug
Тони и нашия ортопед препоръчва босото прохождане защото дечицата не губят чувствителността на стъпалцата

# 48
   ХЕ-ХЕ  ХЕЙ! Здравейте ! Моят  малък  батко днес  има  ден ден .Чувствам се особено дори и след  цели  6 години- припомням си и до сега  мъчителните часове около неговото появяване на бял свят!

Моля почерпете се !                                                                                             

Много се радвам  да видя  колко са пораснали  бебчовци и бебинки.Щастлива съм  да ви открия  пак тук  сред нас - Варненки ,Софко,Йоанчето нещо ми се губеше  на последък , и Шивани ,Съни и Еличка и  ако някой съм забравила  моля да ме извини !Другите сладурани   пишеха  от време на време  в старата тема  та  имам  по - скорошни впечатления.-Манана,Сисилия  - благодаря ! Hug
Много са пораснали всички и как са се променили  Hug Много сте сладки - само съжалявам  , че  Пловдив е  между  Варна и София , но  пък достатъчно далече и едва ли скоро  ще можем да си направим  обща разходка.
Учудена съм  колко стабилно стои  Момо , колко много зъби  вече имате   повечето ... но за това по късно  - когато и аз ще ви  разкажа  за Беби .Лек ден  - днес няма да стъпвам  по земята ...имаме си голям празник  Grinning

# 49
Тони и аз към адашката с две ръце се подписвам, че най-добре е бос да шляпа Момо. Ортопедът ни беше казал, че няма нито един модел обувки, които да са така полезни както прохождането на бос крак Hug Много е радващо, че нашите деца ще прохождат в топлите летни месеци.
Адашке да кажа, че аз от кенгуру-то съм тотално отвратена. Носих Алекс веднъж до магазина и от тогава кръста ми съвсем се скапа. Слинг-а е друго нещо - повярвай ми Hug Хем ние сме си тежички, а има и свидетели какви циркове прави Алекс Joy, сега въобще не се притеснявам, щом замрънка го мятам в слинга и си се чувствам супер Peace Ще мога да го ползвам до 12-13 кг, а кенгуру-то е до 8-9 ако не се лъжа newsm78.
Аз вчера дадох Броколи и цяла вечер милото спа неспокойно. Очаквах аз да имаме вземане даване с тях Rolling Eyes
Само аз ли не давам ЗП или МЗП в ориентировъчно точен час? Движим се в диапазона от 10,30 до 15,30 Blush
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора. - ето това се казва темпо Peace
Никози - честит да ти е рожденника Hug  bouquet

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 09:59 от ssissi

# 50
Добро утро, готини мами!  bouquet

ssissi, и при Радостин няма точен час за манджа. Когато дойде, но гледам да е сутрин преди да тръгнем по разходки и после вече, когато се приберем е кашата. Обаче откакто захраних имаме голям проблем с акането. Не случайно го пиша в множествено число, защото малкия така плаче, когато осъществява тази си дейност, че и на мен ми иде да ревна с него. Все едно ще ражда детенцето. Много се мъчи. Уж гледам да давам регулиращи храни. Не е запечен, но му е проблем напъването явно.

Nikozi, жив и здрав да ти е рожденика! Simple Smile И аз много се възхищавам на изправения и седящ Момо /Ванката на Хеленка и той много си стои на крачетата/. Радостин още не ги умее тези неща. Simple Smile И зъби няма...изобщо още си е бебе голямо. По този повод -
Elichka_mama, браво на Алекс за сладкодумието! Тук, за съжаление, още не ме радват с някакви членоразделни думички.

elina malina , добре дошла отново! Аз признавам без бой, че за мой срам не те помня.  Embarassed  Пропуск, който ще бъде поправен, обещавам. Simple Smile Стига да пишеш по-честичко, разбира се.

За кенгуруто съм много съгласна. Ужасно боли кръст от него и това е. Със слингът двата ни опита бяха неуспешни обаче и се чудя сега дали да не го пробвам пак, ама доста ме съмнява да се получи.

# 51
  • Варна
Ее много се радвам от отговорите за обувките-тъкмо ми отпадна един ангажимент да търся обувки-че и там много изисквания....
Пускам го да щъка по чорапи
Сиси,нашите разходи са в 11.30-на старта, и пюрето го давам в 11-11.15 най-късно, навън не смея да храня,защото Момото яде много некултурно и маже на всякъде
.А от друга страна по-рано да му дам пюрето -примерно 10ч ми е някак нетипично да яде месо тогава или зеленчука.... Confused  Обаче предвид засилилото се слънце и това,че планираме вече по-рано да излизаме ще трябва вече да храня навън...

Никози,честито ти пораснало момче   bouquet, да ти е живо и здраво и много весели моменти да имате Simple Smile

П.П. забравих....и Момото каза първата си цяла дума-беше на първата сутрин като се събудихме тримата на нашето легло,погледна баща си ,избръмча с уста и каза "дЪги"....оттогава не я е повтарял,но включи много активно буквата Д в звуците

# 52
  • София
 smile3508 Изрових го Дамянчо кога е родеееен. Записан е вече!

Девойки, давайте идеи как да поукрасим първа страничка! Йоанка се зае да пише нещо, като е готово ще го включим, ама аз съм много зле с картинките и украсите Sad
Май най-добре втората тема да я пусне някой по-можещ от мен....

# 53
ДУ
аз съм се метнала на помпата и с удоволствие ви чета Simple Smile
Вчера такъв кеф със снимките... размазах се просто.... толкова са пораснали и все по-прекрасни стават малките ни бонбончета
Момо наистина прилича на голямо момченце, не на бебче Simple Smile  Heart Eyes
Снимките на Капучино както винаги са страхотни Simple Smile  Hug
Ева също доста е дръпнала и е напълнила бузки  Heart Eyes
Инче айде пиши клюки Simple Smile
Сисиии леле Алекс какъв е сладууур, още по-хубав е станал от онази среща в парка  Heart Eyes а аз на Алекс й давам пюретата според програмата, ако излизаме към 10-11, ако не към 12-13 Simple Smile тя месо още не яде
Хеленка Ама Ванко си има много хубаво стихче, Йоанка е трепач  Hug, а какъв е фин... завидях ви  Whistling
Софко малката Вики какви къдрици е завихрилааа Simple Smile Много се радвам, че пак ще пишеш, винаги си ми давала много добри съвети  Hug А сега и мен ме е яд, че ни прочетох абзаца  Crossing Arms
Ани дай повече инфо за Оли, не си идвала скоро на срещи, та не знаем подробности
Борянка айде в тази тема да си редовна!  Heart Eyes
Нинка честито пораснало голямо момче! Много радост да ти носи и да слуша! Как си пострадала? Дано не е сериозно  Hug Чакам да разкажеш как е малкото Злато Simple Smile
Ренкааа следвашия път няма да се отървеш от среща!
Йоанка айде дано успеем да се видим поне още веднъж, а Макси е толкова сладък и с тези очи еееееее  Hug
А на всички мами, с които се виждаме в парка искам да дам една голяяяма  Hug и много целувки на бебоците  Heart Eyes

Май успях да се включа по всички въпроси  newsm78 а ако съм изпуснала някого сори  Simple Smile

# 54
Ние сега се стягаме за пазар.
Дени кашля а беба точи едни сополи мале ужасссссссссссссссссс.ПИСНА МИИИИИИИИ

# 55
Добро утро сладурки,
направо е невероятно какъв позитивизъм струи от темата, страхотно е Hug Heart Eyes
Честит рожденник на Нинчето и дати кажа, че ние с мъж ми планираме да се замъкнем до Пловдив за разходка, така, че не е много далеч от София и като нищо може да си спретнем една срещичка.
Колкото до излизането, да знаете на мен как ми се ходи на бар и ми се танцува Crazy Ама я да си спретнем едно дружно диско, а? Да полюшнем малко "сочните" дупета, пък може и някоя калорийка да поизгорим Mr. Green hahaha
Лек ден на всички, отивам да храня моя дзвер, че окрещя света Crazy
Ето ни и нас:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=371765&pid=11937535

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 12:04 от Bebo4ka

# 56
Ура и да живей!  Peace
Сисилия, благодаря ти! Честно казано, не мислех, че можем да се надяваме на такъв първомайско-гергьовденски подарък!
Аз, както знаете, прописах при септемврийки заради личните си контакти с две-три момичета оттам и факта, че вечно ме сърбят пръстите (професионална деформация, ко да прайш).
Но истината е, че ми липсваха мнооого от вас.
Ужасно съжалявам, че си видях телефона с голямо закъснение оня ден и съм пропуснала срещата с Фийл и Максони Sad Дано има и друга, че да наваксаме.

Отчет, като за отчетна: моето дете се роди от малките, сега е от най-големите кюфтаци. 8100 г на 71 см на 6 месеца. Това беше постигнато с хиляди нощни хранения от края на четвъртия месец (тези, които са чели кърмаческия форум, знаят)  hahaha
Захраних я на 5.5 месеца с картоф, който беше приет с отвращение. От зеленчуковите яде предимно тиква и морков, чакам да избие оранжевото скоро. Като цяло не минава 50-60 грама пюре на ден. Заместването на хранене е някъде в необозримото бъдеще, но аз и не бързам.
От 4 дни следобяд тества безмлечната оризова каша на Милупа, тя по се харчи, но засега е достигнала същите количества. Смесвам я с пюре от круша, защото и при нас захранването я запече здраво - от 3 пъти на ден стигна до веднъж на 3 дни. Не че има файда от крушата де, но е по-вкусно.
За седене - седим нонстоп, лежането е мръсна дума. На крака да стои, няма мераци. Спи при мен, ще се местим тия дни на матраци на пода в детската стая, че спалнята ни е много висока и ме е страх да не тупне. Станала е голям разбойник-Али Баба цял.
Някои от най-новите снимки са тук - http://bebchomarta.multiply.com/photos/album/1/1

За диско, уви, аз не мога да се класирам, заспиваме с цица и следват поне още 2-3 кърмения до сутринта. Сигурно чак догодина ще се присъединя към нощния живот, иначе ох, как съм загоряла за танци!
Варненки, страшно ми беше мъчно за вас, със софийските мами чат-пат поддържахме някакви контакти. Тони, те са ти казали момичетата, че даже е препоръчително Момото да стъпва бос или по чорапи. Аз разбрах донякъде какво ти е било - миналия месец бяхме 20 дни сам-самички, включително на Великден. Радвам се, че вече си имате татко у дома.
Сиси, аз прочетох за АД-то ви и другаде, дерматоложката ми се струва ви е дала компетентни съвети.

Опасявам се, че не мога да напиша на всеки по нещо, защото съм окъсняла с включването - два дни не бях пускала компютъра покрай празниците, но вий не се сърдете. Но наистина намерих много приятна изненада в него Simple Smile

Благодаря ви още веднъж!

П.П. Моля да ни добавите пак на 1-ва страничка - 12 октомври/3080 г, 49 см. Ех колко отдавна беше...

# 57
  • София
Еличка, щях да дойда на последната среща, ама SMS-а го получих късно, т.е. бях си начертала друг маршрут и малко се раздвоих. Съжалявам, не знаех, че Фийлката и Максчо са били тук.
Еее, на линия съм, само да минат дъждовните дни!

Госпойце, грахончо е неузнаваем, толкова е пораснал. Ама така е, като не сме виждали редовно снимки.
Джедайчето е непринуден, невероятен и чист като всяко бебешорче. Владее всякакви шаолински пози и движения, а със специфичните бойни звуци е на ти.
Обаче запазена марка при него е усмивката.  Много се смее, на познати, непознати; радва се на всичко.

Сиси, слингът е неотлъчно с мен навън. Олег свикна малко трудно с количката (това го очаквах). Седи, седи, разглежда, вози се и примрънка, пообърне се и започва да протестира. Когато стане по-сериозно изваждах слинга от коша на количката и гледка разкошна за случайните минувачи - мама бута количка празна, бебе рита доволно с крачета и се смее ли смее сложен удобно в слинга. Онзи ден дори го забравих и се върнах, тати да ни го хвърли от балкона!

захранването - еееее, едва ли има по-красива гледка. С тези физиономии е просто удоволствие да го гледаш. Само как се чуди на това което му е в устата Joy, а тръгне ли някой да пие от чаша направо вика.

Никози, честит ден ден на голямото детенце!

Параходке, имаме попътен вятър, тя Сиси е от пътното  Joy

# 58
Хехехеее, Марта с много fashion шапка беее, изтрепа рибата Heart Eyes Hug
Ели я докладвай къде хаймансовахте Party
Гери какви са тези сополи? Той и Царя е сополив, аман вече от хъркане, но при него е от тия стафилококи чудовища ooooh!
И аз много съжалявам, че не успях да дойда да се видим в Борисовата с Йоанка, но бях с температура тогава.
И аз много се запалих за слинг, обаче нещо съм зле финансово покрай тоя ремонт Confused

# 59
Само да допълня, че слинговете Slingi (като на Сиси, една септемврийка ги прави) са страашно готини, обаче на мен ми е абсолютно непосилно да мъкна над 8 кила в него. Та не поръчах. Кенгуруто отдавна иде в запаса и то.

Ох, аз не съм много сантиментална, ама като видях колко са ви пораснали дечицата, взех, че се разчувствах. Ми то кога бяха нечленоразделни вързопчета.
Марта от около две-три седмици говори нонстоп и сега основната част от репертоара е "ма-ма" и "ам-ам" (без никой да я е учил какво значи това), другите любими фрази са "да-да-да" и "дай, дай".

Баси, още щях да пиша, ама какво  newsm78 Лактационната склероза наследи гестационната... туйту...

Общи условия

Активация на акаунт