КГО2008- 1-ва

• 16 760
  • 442
  •   1
Отговори
# 60
Параход  Hug а добре дошла и ти Simple Smile Мартичка и тя голямо момиче е станала, а щом сте ни надминали и нас, значи добре похапва девойката сладка Simple Smile  Two Hearts
Ренкаа ама много му отива оранжево на малкия цар Simple Smile

Бяхме в Big Apple с мъжо и приятелки от университета, едната мадама дето резервираше беше с колеги от работата (предимно чужденци) и мъжо беше с колеги от работата и бяхме една голяяяма тумба Simple Smile Потанцувахме хубаво, видяхме се, насмяхме се и ние рано рано (към 4.15) си трагнахме защото аз щях вече да експлоадирам  bombs
Колежките само коментираха моя бюст, или по-точно в какво се превърна като почнах да кърмя. А аз все пак не бях с някаква показваща го блузка, но се майтапихме с тях в началото на вечерта, че още нищо не са видяли, че и по-голям ще става до края на вечерта  hahaha  Joy
Е те станаха свидетели горките  bombs

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 15:19 от Elichka_mama

# 61
  • София
smile3508 Изрових го Дамянчо кога е родеееен. Записан е вече!

Девойки, давайте идеи как да поукрасим първа страничка! Йоанка се зае да пише нещо, като е готово ще го включим, ама аз съм много зле с картинките и украсите Sad
Май най-добре втората тема да я пусне някой по-можещ от мен....

Сиси, пробвай анимираните картинки от този сайт за тема номер 2 http://krassota.com/deti.htm

# 62
Simple Smile Параход, браво на Марта! При нас нощното нон-стоп сукане не помогна. 50 грама за цял месец и туйто. А момата ти станала и тя една хубавица голяма и с много сладурска шапка. Изобщо момичетата са страхотни! Не че момчетата са лоши, ама дамите са си дами. Simple Smile По този повод да спомена, че на Bebo4ka  младежът също е с чудесно, артистично накривен калпак на едната снимка и е страшно сладък! Simple Smile

gery_roz, дано да минат скоро  кашлянето при баткото и сополите при малкия.

Аз за дискотека много много не рипам, обаче за коктейл бар и симпатично пийване на бананови дайкирита, ягодови маргарити и други такива много ми са на сърце. Чак ги сънувам. Simple Smile Някой ден като нищо варненската дружинка ще се съберем за по едно такова събитие. А и вие ако лятото решите да наминете към Варна ще е супер забавно!

Аз за колаж мога да се помъча, макар че нямам много опит. Ако няма други навити ще събера снимките на дечицата и ще спретна все нещо.

Ох, времето днес е отвратително. Дано скоро слънцето пак се покаже, че от кога се стягаме за пикник. Simple Smile

# 63
  • Варна
Леле, пет страници отвъртяхме, а аз съм все тъй вълнуваща се и превъзбудена  Party ....
Сисито и модераторите са голяма работа...да са живи и здрави  Sunglasses

Калоянчето и то какво голямо момченце станал-много му ходи оранжата  Sunglasses, а Мартуша ...с това носле, и очи дълбоки...сладурка мамина

Пу пу, все така да ни върви новия параход, с попътен вятър,без вълнения или най-много 3-4 бала....

Днес ходих за пюрета, уж много видове,много манджи , а Момчил яде две-три, и усещам как ще имам проблем близките дни...Свикна с домашната храна или смесено домашно с купешко пюре, и сега не иска да хапва само купешки.
А и ние ще пътуваме по балкани и поляни, там няма как да приготвям,та май ще минем на каша

Параход към теб-знам,че твоята педка не я тачиш особено, за кашата -ти сама ли реши? Мисля си, ако ми откаже пюретата -купешките(щото вкъщи почнах вече с експериментите и е голямо цупене) да давам каша и то точно на Милупа, че техните са по-сладки от другите видове, или да я смесвам с някое пюре тиква.....

Тия дни сме на консултация...ама я знам моята педка какво ще каже...не иска да давам каша, защото е енергиен източник, зеленчука и месото му стигали....Момото е 7200, и хаби калорията яко-като вятърна мелница е....

И ние сме проблемни с количката-ползваме я само за сън, като се наспи и започва голямото врещене да го взема, най-редовно бутам празна количка...сега ,откакто баща му е тук си го менкаме от единия в другия, щото за кенгуро нямам кръст  и аз, но е ад така на ръце да се носи такова топче...

# 64
Тонка аз не съм Ани, но да си кажа, че аз също давам оризовата безмлечна и безглутенова каша на Милупа, но все съм и я давала с тиква, за да не стане гаф. Та тя много я харесва и лапа на поразия. Не знам от тиквата ли е или от кашата, но много яде от нея.
Моята педка не я слушам вече много за захранването, защото й се ядосах... нали захраних малката на 6 месеца, и на консултацията, която беше 8 дена след това (а аз бях въвела само картоф) тя се изказа компетентно: "Тя е голяма вече, можеш да й въведеш й четвърт жълтък, кашата и плодовите пюрета." И всичко това до следващата консултация, която е сега на 11-ти май. Според мен след като до сега не я напъвах, какъв е зора за месец да я запозная с всичко... аз съм решила хубаво да си въведа зеленчуковите пюрета, пък после ще дам и плодови и повече каши  Crossing Arms хемоглобина на малката е 113 и предполагам е добре, та няма да избързвам с жълтъка и месото... Вие какво мислите по въпроса?
Гери малката Деа да се оправя, а и батко, че трябва да кръстосваме парковете!
Забравих да ви пусна и линк със снимки на малката, днес ще напълня и априлския й албум Simple Smile
https://www.photoshop.com/user/elih

# 65
  • Варна
Ели, аз месото започнах да го давам като направих месец и 1 седмица от стартирането на захранването.
Педката каза-пуешко и заешко, давала съм само пуешко,защото имам домашно, направих си го на кубчета и давам през ден.

И жълтък ме съветваше да почвам, обаче не заради хемоглобина,а заради мазнините на жълтъка-били много важни....
Обаче аз още изчаквам, четох тук схемите за въвеждане на жълтък и повечето майки и препоръки са за след 9 навършени месеца
Така че, ще чакам....Пък и е силен алерген, предвид това че Момото е обременен алергично(но няма проявени досега никакви алергии) със сигурност ще чакам

А месото-на вкус му харесва, но вчера дадох за първи път купешко пюре с пуйка и рева...Защо рева да го питаш?Хем гладен, хем отваря уста на лъжицата и после рев...
Днес-смесвах домашно с купешко-ами изяде го, 120гр без проблем..

Хемоглобина му е 119

Сега ще погледна Милупските каши,аз с елдата на Хипп имах голям провал..уж полезна,растителни белтъчини...ама йок,като не ще-не ще

# 66
Тони мерси... и аз така мисля, този месец да почна лека полека да й давам месо, но сигурно края на месеца ще бъде. Аплодовите заедно с зеленчуковите ли ги въвеждаше? Странно ми е дали може да се въвеждат заедно и плодове и зеленчуци  newsm78
А от етърва ми знам, че на Слънчо кашите са много вкусни... но май повечето са млечни и с глутен Simple Smile

# 67
Elichka_mama, като каза за кашите на Слънчо, едно време кат дяте как ги рупах... голяма благина...  а съвсем скоро ми се отдаде случай на една мама с по-голямо дете да му пробвам от бисквитената... е няма такава вкусотия... уникална е. Вярно рано ни е за тях, все пак са и с глутен и млечни и захар и т.н., но за един по-късен етап.

Иначе за кашите на Милупа, аз захраних с оризовата безмлечна. След това спрях, защото започнах да въвеждам зеленчуците и плодовете, от онзи ден започнах да давам пак от същата, вместо пюре и мляко. Но давам само или пюре и мляко или каша не мешам каша и пюре, за да не се товари излишно стомахчето. Купила съм и елдата на ХИПП, та да видим с нея дали ще имаме същия успех.

# 68
Госпойце, моите почитания Wink

Абе аз малко се страхувам да пиша по форумите за захранване, ама видях, че сте се разговорили с Ели, та ще кажа. Сама си правя схемата, с малко помощ от Косе Босе. В сравнение с други области, педиатърката се оказа учудващо в час - захранване от 6-ия месец и т.н., но все таки, не я слушам, тя има по-различни от моите представи.
Кашата на Милупа не е сладка всъщност - тя и на Лактана са единствените, които съдържат САМО био-ориз и нищо друго. Виж, Нестле и Фризокрем - те са с цялата менделеева таблица вътре... Почнах да я давам 1 месец след началото на захранването. Но понеже я опитах и видях, че е безвкусна, а и разбойничката се запече, въведох й набързо след зеленчуците една круша и започнах да смесвам кашата с нея. Сега, след 7-8 дни каша с круша, мисля да й дам втори плод - слива, и после ще пробваме елдата. Другите безглутенови зърна са просо и царевица.
Сега, има една теория, че по-дебеличките дечица не трябвало да ядат каши и т.н., ами това не е съвсем така. Въглехидратите са им жизненоважни на тоя етап, те хранят мозъка. С месо и зеленчуци само, културисти ли ще стават? Протеиновата диета е почти сигурна гаранция за гладуващ ум...

Месото ще го дам след второто зърно, около 2 месеца след захранването. Жълтък - след 9-10 месеца, след глутена.
Аз засега давам само купешки пюрета, след пълното фиаско с яденето на домашен картоф (а и другите компоненти няма откъде да ги взема), но се надявам с настъпването на плодово-зеленчуковия сезон това да се промени.

Също, не настоявам за количества. Марта и без това върви едричка, оставям я да яде колкото прецени. Според мен в момента количествата са й перфектни за кърмено бебе, захранено преди 1 месец - около 100 грама твърда храна на ден. Посяга с интерес към лъжичката, вика "дай дай" на нещата, които обича, отваря ееей такава уста, но след 50-60 грама губи интерес. Ами няма да й натъпча остатъка от буркана насила, то се знай.

Ей, ама много се вълнувам, че сме отново заедно, да знаете!

# 69
А кога сте въвели или смятате да въведете втора твърда храна за деня? Колко време след започване на захранването? Защото това е другото, за което се чудя кога да започна... може би и него ще го отложа за след като въведа повече зеленчуци  newsm78 Може би ще е най-хубаво да изям подфорума за захранването, че съм много боса по тоз въпрос.

# 70
  • Варна
Тони Аплодовите заедно с зеленчуковите ли ги въвеждаше? Странно ми е дали може да се въвеждат заедно и плодове и зеленчуци  newsm78
А от етърва ми знам, че на Слънчо кашите са много вкусни... но май повечето са млечни и с глутен Simple Smile

Ами ...да намеся пак моята педка тук-за нея храненето е зеленчук,месо,каша,плод....
Момото е почти на 7м и тя все още като я питам може ли да давам плодово пюре-"изчакай още,към 8ми месец"....  33uu  незнам-заради евентуални колики от плодовите киселини,заради евентуална алерг.реакция,или за да не му хареса повече плода пред зеленчука......идея си нямам

Обаче аз на своя глава му дадох да смуче банан-така ме гледаше веднъж като ядях... и посягаше към него....та това му беше нещо като педагогическо захранване с банан  Laughing И то банана не беше бланширан,както съветват тук-а директно
Ако въведеш и плод, и зеленчук..според мен плодовото е за следобедно хранене

А от постовете на Косе Босе знам,че най-рано второ хранене с твърда храна се дава на втория месец от започвне на захранването..
А като питах педката-стана ли време за второ хранене-каза Не... Rolling Eyes

Параходчик-кашата всеки ден ли я даваш? А защо някои дават каша само два пъти седмично, заради бързото "бухване" на бебетата ли?
Щом не е сладък милупския ориз,явн още меся с тиквата или да въвеждам сливи...и аз трябва да прочета малко Косето Босе

# 71
Здравейте и от мен. Цял ден хайманосване по магазините  ooooh! Малкия се сдоби с така необходимите бодита от чист памук без капси, баткото си има вече количка, като на дядо му, а мама пок остана с празни ръце, но май ще е така вече  Simple Smile. В аптеката ме гледаха странно, като поръчах 15 кутии АМ  Joy
Относно захранването - хич не си давам зор. Спазвам си срок от пет дена от въвеждането на една храна. Не знам дали се води заместено хранене при условие, че задължително слагам в пюрето АМ, а и много често му правя отделно, щото се е постарал половината храна да я изплюе по лигавника и мене  Mr. Green Започнах с оризова безмлечна на Нестле (нямаха налична на Хип в момента, а аз пазарувам накуп за целия месец), като идеята ми беше, че това е най-щадящата храна за бебешкия стомах. Сега постепенно въвеждам зеленчуците, след това ще са плодовите пюрета. Но доколкото знам няма проблем да се въвеждат едновременно и двата вида. Важно е да се спазва порядката - запичаща/разхлабваща храна. Не знам дали ще ви е полезно това инфо, но на мен ми вършеше много работа с баткото в началото:
Запичащи                   Разхлабващи         
картофи                   карфиол
моркови                  тиквички
ориз                      грах
банани                   зелен фасул
ябълки                   домати
цитруси                  спанак
 круши
череши
грозде
сини сливи
овес
трици
Картофите, морковите, зелените листни зеленчуци, чушката, пъпешите, зелените подправки са богати на вит. С;
Сушените плодове - особено сините сливи, авокадото, просото, елдата, лещата, разбира се - месото и жълтъкът, са желязо-съдържащи.
Фитинът и фосфатити подтискат абсорбацията на желязо. Затова да се ограничава консумацията на овес, соя, богатите на соя зърнени храни, киселото мляко.
Госпойце, относно домашните пюрета - можеш да приготвиш по-голямо количество, което вряло сипваш в предварително затоплени бурканчета от пюре (загряти, за да не стане някой сакатлък), завинтваш с капачката и обръщаш на долу. Като изстинат капачката трябва да е хлътнала навътре. След това прибираш в хладилника, или ако решиш ги вариш за около 10-тина минути, за да консервираш. На баткото бях правила по този начин пюре от ябълка и круша лятото на 2007 и все още са перфектни на вкус.
..........Протеиновата диета е почти сигурна гаранция за гладуващ ум......................
Да забравя за Дюкан значи  Thinking newsm78, че и без това не е останало много ум в моята глава  Mr. Green
Относно диетата - спирането на кърменето не е гаранция за отслабване. И аз си го мислех, но и мойта воля е много слаба. Особено като има бира  Wink

# 72
Благодаря много момичета  Hug
Аз като най-фина и кръшна ще запретвам ръкави да правя мъфини, щото мъжа поръча, да оползотворя формите, които си купих преди 3-4 месеца  Whistling
Целувки за сега от мен, по-късно пак   bouquet

# 73
  • Бургас
Добър вечер и от Бургас  bowuu
Само да знаете ,че от време на време ще ви чета  Wink

# 74
  • Варна
Маняна,аз точно така ги правя пюретата,само дето не ги подварявам....ако ги варя ще издържат ли без хладилик няколко часа -5-6 примерно...докато пропътуваме разстоянието до следващия хладилник  Laughing

Ели, с тия мъфини цяла зима се охранвахме...ето ни една такава мъфинена среща,ама за  това сега си бия главата ...що съм пак с бременните дрехи Close
http://picasaweb.google.bg/Tonimirkata/OcRhXF#

Общи условия

Активация на акаунт