АПРИЛчета красиви и засмени,добре дошли в родени!

• 15 400
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Жабче, твоят постинг за кремчето на Мустела направо спаси положението! На третия ден му се оправи подсичането- почти. Мерси много!

Въпрос: колко дни след постигане на резултат се ползва още това кремче?

# 121
  • Някъде там...
Ами аз спирам с него като заздравее хубаво дупето. Моите девойки много лесно се подсичат, малко повече да постоят наакани и са готови. А постоянно пълним памперса с акано. Мислех, че трябва вече да намаляват изхожданията.  Rolling Eyes

# 122
Aila, леко и безпроблемно раждане ти желая! Ще ни липсваш! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossedЧакаме те с малко ,слако бебе!

Ние днес сме ок.Е, пак сме на цица и пак пиша с 1 ръка,хахах сега с дясна.
Забравих да се похваля,че на 1.05 станахме на 40 дни и направихме 1 во посещение на църква.Там четоха очистителна молитва на мама и представихме Борис пред Бог.
Сега остава да решим кога ще е кръщенето.
Момичета,вашите бебоци будят ли се още за хранене през нощта.Моя син,сам си махна нощното хранене.Първите две седмици се будеше ,може би под влияние на режима в РД ,но след това започна да спи по цял нощ.Ако заспи към 23 се буди чак в 6.По- често заспива окло 24 и се буди околи 7-8.За нас със съпруга ми е супер,но не знам за него дали е ок?Дали не е рано за това. Той няма режим,на поискване е. Споделете моля вие как сте?

Ох, сега малко за килограмите.Аз съм с 15 за сваляне. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed ужас.
Уж,не ми личат толкова,че съм висока ,ама все пак .покрай кърменето диета не смея да предприемам, за да не се отрази на кърмата , все пак дребчо  е най-важен.В залата с танци още не мога да се върна ,че време нямам ,т.е бебенце е много малко и все още ми е непосилно да си организирам деня с ангажименти с фиксиран час.Та ,чудя се вие успявате ли да спортувате?Ох ,аз имах такъв подреден режим за спорт и движение и това толкова ми липсва.
Чудя се дали е ок ,40 дни  след секцио е хубаво да се спортува. To e индивидуално ,де,ама аз да си питам.

Целувки от нас,после пак ще пиша.

# 123
  • Враца
АЙЛА, УСПЕХ И БЪРЗО ПРИБИРАНЕ ВКЪЩИ ПРИ ДВЕТЕ КАКИ!!!!!!!!!

ти си беше решила че в понеделник ще раждаш... хубаво начало на седмицата Wink

# 124
Ние с малкия ни сладур се кърмим през деня на 3 часа  , а вечер сме на 5 часа. По принцип гледам да е когато той си поиска .А аз свалих 16 килограма от раждането до сега , остават ми още 8 до старите . Whistling Само не ми е ясно как и кога !  Sad Идва време за къпане   bath и масажче  Чао за сега  Hug

# 125
Айла, хайде и от мен имаш едно пожелание за леко раждане!
Маги Савова, моя Виктор също започна от време на време да си прави цяла нощ сън-пауза, но все още не е постоянно. Той днес става на 40 дена. Аз мисля, че е нормално. Щом не се буди значи не е гладно детето... Нали даже има педиатри, които препоръчват спиране на нощтоно хранене колкото се може по-рано, на което аз по принцип не съм фен, ама щом бебо така е решил, значи така му е добре.
За спорта, на мен също много ми липсва. Аз 3 дена преди да родя ходих на водна гимнастика за последно! Simple Smile И сега едва дочаках да ми спрат течовете и започнах вкъщи да си правя упражнения - коремни преси, упражнения за седалище, крака... обаче не е същото като да се развихриш из фитнес залата. Разполагаме с едно място извън града, където сега правим Пейнт бол и понеже Виктор много хубаво спи на въздух съм решила да ходя там по-често да си правя джогинг и упражнения докато той релаксира Simple Smile)) Че както казваш с график и точен час, все още е трудно да се работи. Simple Smile)) Обаче аз съм след нормално раждане, не знам как стои въпроса със секциото. Аз и затова супер много исках да си родя нормално и много се надявах да не се наложи да ме режат.
Аз свалих доста... около 16 - 18 кг на самото раждане и 2 седмици след това, но имам да свалям още 8 че бях станала слончееее  Flutter
Преди малко успях да приспя Виктор за цяяяял 1 час и направих питка, дано се надигне, че маята беше странна - на прах.... засега не е мръднала още.... newsm78  Че днес празнуваме 40 дена!
Нашия мишок май влиза в пика на коликите - започвам да давам Колийф (до сега бяхме на Саб Симплекс), дано го пооблекчат. Не реве много, ама като го свие корема и като извика с всичка сила и така ми става мъчно. Тази нощ поплака малко. сега след обяд пак.... не знам вече дали си имат график Simple Smile или по всяко време си го стяга коремчето.
Искам да попитам нещо - памперса му почти на всяка смяна е наакан, но съвсем по малко. Има едно или две акания по сериозни и другото е леко мацнато. Това нормално ли е? Само на кърма е. Как е при вас?
maimunka07 , мисля, че би трябвало да прминават през кърмата.... нали затова уж са чайове за кърмачки. Ще ви кажа, че на моята приятелка, като й се запече кърмачето, яде тиква - стой та гледай на следващия ден какво акане падна. И това не е единичен случай, така че мисля, че преминава от нашата храна в кърмата.
Хайде любовта  ме зове... чао засега!

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 21:44 от Olimpias

# 126
Я и аз да постна между паузите на малчо.Ние се кърмим без проблем на 3 часа даже се събуждаме за ядене че то голямо спане пада.
princessa raia и при нас голям рев пада при смяна на памперса все едно сме на заколение,като почне едно дране чак въздух не може да си вземе дрънкам му с една дрънкалка и тогава спира че тя вдига по-голям шум от него и явно под влияние на конкуренцията :35:.чудя се кога ще свикне.Таткото като го сменя мълчи като пън и много се ядосвам  :bad-words: ми така де той трябва да знае от къде идва манджата   :?.Някъде прочетох че и други бебоци мълчат когато тати ги сменя.
Относно кърменето на открито вижте какво открих в нета покривало за кърмене ако можете да шиете или има кой да ви го ушие:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.peekabubba.com/ … 26sa%3DN%26um%3D1
И на нас от два дни ни излязоха ужасни пъпки по лицето главичката и вратлето  малки червени с бели връхчета мажем ги с лайка едни завяхват други излизат направо ме подлудяват з адетето не знам.Поне засега не да ва сигнали че го дразнят нещо.Исках да питам педито за съвет ама тя си изключила телефона сигурно яде някъде Гергьовски агнета а пациентите да го духат.Чуде ся от какво са тези пъпки от нещо което аз съм яла,от някое мазило или изчистване на организма както казват.някъде пък прочетох че ако с ецелува много по лицето излизали такива пъпки,а пък ние го пукнахме от целувки с таткото ми кво да направим много ние сладък.
Хиляди въпроси ми се въртят  в главата ама няма кой да питам.
АЙЛА ЛЕКО РАЖДАНЕ И СТРАХОТЕН БЕБЧО ТИ ПОЖЕЛАВАМ! За къщната работа не ми се говори, а пък така ми се спи където ме оставят там заспивам и гледам да спя по 1 час поне в паузите между храненията,не че няма кой да ми помага майка ми и свеки идват ама предпочитам повече сами да се оправяме че всеки акъл дава.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 23:14 от TANITAFRESH

# 127
Айла, стискам палци, ама вътрешното ми усещане е за утре (ако не ти включат системката веднага, де) Леко, бързо и безпроблемно раждане ти желая
Да се похвалим, гърдичките ни вече спаднаха. Мисля днес да направя за последно превръзка с риванол и това да е. Днес пак спахме цял следобед навън. Моята бебка много рядко се събужда наакана. Ака като е будна. И след като ми направи няколко пъти номера да се наака на повивалника докато й сменям напикания памперс, сега и аз захитрях – като се събуди си играем 5-10 минутки, в които обикновено тя прави тортата и чак тогава започва операция смяна на памперс. Нашата кожа по ръцете и краката много се лющи. Тати като един всезнаещ доки каза, че било нормално - жена била, и като всяка змия си сменяла кожата  Laughing
Рони, много наблюдателно си изброила 9 каналчета на зърното! Аз пък забелязвам че от една „пъпчица” на едната ареола също ми избива кърма. То е извън устенцата на бебка и не тече толкова много, но си се събират капчици. Друг със същия опит?
Princessa Raia, май не е толкова зле положението с  твоята Ния. Отпусни се и се наслаждавай на майчинството. И да плачка, ти се я целувай и гушкай, вместо да плачеш с нея. Сигурна съм, че твоето спокойствие постепено ще зарази и нея. Ето, и през деня си спинка детенце, и баба и дядо помагат!
Да се включа с позите за кърмене, реших все пак да ви покажа снимките http://media.snimka.bg/2870/011996163.jpg и http://media.snimka.bg/2870/011996148.jpg. М/у кошарката и спалнята ни има „пътека” около 1 м. Слагам един стол с гръб към кошарката, сядам, облягам се и си изпъвам ходилата на спалнята. Така краката ми си почиват, гърба ми е облегнат, а на бебка й е много удобно. Инак в другите пози все трябва да мисля за нослето й и в повечето случаи се налага да притискам леко гърдата си отгоре, за да има тя достатъчно въздух. Или пък трябва аз да извъртя малко гърба си така че кърмещата гърда да се пада малко под ъгъл към беба. И другото удобство на позата е, че мога леко да присвия крака под кърмещата гърда и така телцето на бебка да не е в хоризонтално положение, а леко под наклон (и като бонус мога дори да не я придържам с ръце).
В линка за слинга на zinaida пише като предимство, че може да се накърмят бебетата незабелязано в слинга. Дали е така? Беше ми много от полза и линка за слинга в отговора на Бу на въпрос на Олчето. Май ще се пробвам със слинг, ама ще помъдрувам още малко. Very_nice, бодито под дрехата ми е добра идея. Аз в четвъртък или петък си натоварвам бебето в количката и тръгваме по доктори (педито и за кистата ми) и администрации. Ще си взема изцедено мляко, ама ще видим, можем пък да се престрашим и да се кърмим навън. Да питам в общината таткото ще ми трябва ли или може да му взема само личната карта?
Пух4о, Андрейка като се нахрани, изплюва гърдата. Така познавам дали ще трябва да я изцеждам – ако е изплюе, значи има още, а ако я е изцокала докрай, заспива си с нея и полека лека я изпуска. Направо ми е жал за мамите, дето им се налага да дават зърното като залъгалка. Но пък така си гушкат повече бебетата.
Жабче, природата е трябвало да помисли за майките на близнаците – хубаво щеше да е за около година да се сдобиете с пооще един чифт ръце, гърди, крака...
Аз за бременността качих +15, от РД (2 дни след раждането) излязох -6. Преди два дни установих, че някак са изчезнали 1.5 кг. Реших да се тегля всяка сряда (в сряда се роди малката), за да не се депресирам много често  Laughing. Може би трябва да се тегля след кърмене и цедене, че да ми хареса повече показанието на кантара. А за спорта наистина е трудно да организираме времето си с фиксиран график. Казах на мъжа ми, че както кърменията са ни на поискване, така би следвало да е и със секса (като алтернатива на спорта)
Olimpias, айде, дано ти бухне тестото!  Peace
Момичета, благодаря ви за загрижеността за кистата. Ще докладвам тези дни, надявам се добри новини.

# 128
Здравейте и от мен и малката София  Hug

Ние сме си вкъщи от събота следобед, че мама имаше малко усложнение при раждането  и се наложи да постоим 6 дни, вместо 3, но вече всичко е о.к. и се възстановявам бързо. Ще пиша пак, ще разкажа и за самото раждане, ще кача снимкии, но утре, че сега ще се къпем  Grinning

# 129
Шарлот, Добре завърнала се! Simple Smile))
rea1, наду се, наду се! Simple Smile)) То подкрепата върши чудеса! Simple Smile))
ЗА кърменето навън аз съм се запасила с две блузи за кърмачки. Моделът е такъв, че се отварят на гърдите и като се постави бебето пред гърдата, вадиш я и нищо не се вижда. Все още го завивам с одеалце или пелена и никой нищо не вижда. Когато съм облечена с нещо друго си нося шал - имам син, бял и оранжев, като ги комбинирам с дрехите и то все едно си е част от екипировката! Simple Smile)) Мятам шала през врата да пада пред гърдите и си мушкам бебето под шала.
И аз си имам пъпчица от която изтича кърма... ейййй докато разбера от къде тече и как се подмокрям.... мина време Simple Smile))
А за секса на поискване е мнооого добра идея!  Joy
TANITAFRESH, и моя бебо си има същите пъпчици, док каза, че са нормални, че се чисти детенцето и препоръча да ги мажем с лайка, така че съвсем дбре ги третираш.

# 130
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=394292.new#new

Момичета, ако мога ще се постарая да върна услугата на моята приятелка- Aila наглеждаше моята отчетна тема докато бях в болницата и отговаряше на въпросите свързани с кърмене Simple Smile

# 131
Здравейте мам4ета на красиви беб4ета! Тъй като Мара Подробната  още не е писала, искам да пусна малко инфо. От петък следобяд малката София Рая си е вкъщи и леля и може да я гледка по скайпа. Малката е толкова сладка, 4е просто не мога да не се похваля:

http://www.facebook.com/album.php?page=1&aid=2013182&id=1006059798

# 132
Аз докато се наканя да пожелая на Айла късмет,и леко раждане,тя вече родила  newsm81

Честито момиченце, Aila   bouquet!
Жива и здрава да ти е малката Елена,а на теб бързо възтановяване!

sharlot ,честито прибиране вкъщи Grinning.

За кърменето навън,и аз не мога да се отсрамя още Blush,пък ми се иска  Rolling Eyes

Килограмите ми вече са колкото бяха преди забременяването(- 15),ама пък коремчето не е като тогава Confused.Нямам търпение да започна упражнения...да се ''постегне'' положението,а пък и искам да сваля още поне 5 кг,и да достигна началните,ама отпреди първата бременност Laughing

Kölsches Mädel ,племенничката ти е прекрасна Heart Eyes.Много поздрави на майка и,чакаме я скоро да се завърне тук Hug!

# 133
  • not found
Честито бебче на Айла да й е жива и здрава и много послушна  Grinning

Нас коликите още ни мъчат , но преди няколко дни пиеше по 100 мл на ден , а вчера и днес не иска и по 50  Thinking Не се дере много , но все пак се притеснявам , че по някое време ще се засилят и тогава милото ще плаче сума ти и време докато му подейства чаят  Sad

А аз малкия го вадя на двора за по час -два последните 4-5 дни , днес ходихме с татко му да избираме количка , нямахме късмет ,но да се надяваме , че утре ще му вземем вече  Party

И пак имам въпрос какво е това бебешки ангел или нещо подобно , нямам никаква представа  Embarassed някой ще ми каже ли ?

# 134
Цитат
princessa raia и при нас голям рев пада при смяна на памперса все едно сме на заколение,като почне едно дране чак въздух не може да си вземе дрънкам му с една дрънкалка и тогава спира че тя вдига по-голям шум от него и явно под влияние на конкуренцията Joy.чудя се кога ще свикне.Таткото като го сменя мълчи като пън и много се ядосвам  #Cussing out ми така де той трябва да знае от къде идва манджата   Confused.Някъде прочетох че и други бебоци мълчат когато тати ги сменя.

Мда, и моето не обича да е мъж без гащи. За съжаление като се разплаче и стресира, следващата фаза е да направи фонтанче, да опикае повивалника, дрешките и понякога всичко наоколо. Затова повиването протича с фази на успокояване, а и се опитвам да го хвана леко зашеметен и полу-заспал.

Общи условия

Активация на акаунт