АПРИЛчета красиви и засмени,добре дошли в родени!

• 15 394
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Ето сега на 07.05 ще ходя да си подам молба-декларацията за еднократната помощ. Peace
А аз съм планувала да ходя до кварталната община и да си искам достъпни тротоари. Макя му и трън - в наш`то каре няма едно скосяване. Иначе в селския мол има условия и за колички, и за инвалиди, но не и да откриеш лесен начин да стигнеш дотам. Бордюрите са правени за овчарски скок. Все ще ми се налага да отскачам до магазините около нас все пак. Или поне до пазаря.  Tired
Вчера направихме по женски една дъъълга проучваща разходка. Не че на дребната й попречиха препятствията по трасето. Те са проблем на шофиращия.  Laughing Отспа се в дупки и отскоци всякакви. После (както всеки път при извеждане) се съдра да реве. В комбинацията с давене, връщане на фонтан, мрънкане, реване, джасане и всички тези неща по няколко пъти на мен здраво ми потънаха гемиите.
Реа, дано да не се налага да лягаш под ножа. Да има по-щадящ начин за решаване на проблема.
Олче, много готини сте с красивата ти усмивчица!  Heart Eyes Ще трябва да наблюдавам по-Фнимателно как изглеждаш, че да не заговоря пак (няколко пъти) погрешка дама с руса коса и сини очи.  Mr. Green
За цеденето при мен проблемът май е че ситното успява да погълне огромно количество изцокано. Редовно й пера очите с кърма. Против ечимици превантивно.  Simple Smile Когато гърдите ги усетя напрегнати за отрицателно време изваждам 80-100 мл., а това чудо тече през 9 канала. Може и повече да са, но толкова съм отброила на едната любеница. Иначе по струите, които текат усещам, че има поне още 40-50 гр. В в случаите, когато се цедя целево първо й мятам бибата в устата, бебе-помпичка си омита всичко, а после си иска и цица.  Stop От няколко хранения я пробвам легнала по коремче върху мен да яде, че омагьосания кръг с давенето до захласване, фонтаните и хълцането са неизбежни. Позата все още е изумително непохватна, но поне се опитвам да имам някаква реакция спрямо паячката.
За пъпчиците  - вчера й взех сребърна вода. Аптекарката ми я препоръча заради това, че тетрата била много силен антисептик и трябвало да внимавам с концентрата на разтворчето. В листовката на водата пише, че е за лечение на бебешко и младежко акне. Другата седмица ще видя на какво мнение ще бъде личната ни лекарка.
За целуването - аз ужасно много я цунквам. Татко й по ръчичките или съвсем лекичко по бузанките. Майка ми я целува по бутчетата, а другата баба не я е целувала, че беше съвсем в началото за ден-два. Все пак от една възрастна позната знам, че бебенца, дечица и подрастващи се целуват в областта на гвавичките само от мама, тате или гадже.  Mr. Green

Още неща щях да пиша, но поумняването ме е подминало. Мара Кейси, ще ти правя компания. В отбора на белите пиленца сме.  Grinning

Нека всички мами на бебчовци не се сърдят, че не честитя месечките. Все някой ще изтърва, а и докато поздравявам ще съм забравила килограми мисли някъде по трасето между междуушието и клавиатурата.
Чувствайте се поздравени с малчовците с известно закъснение или аванс.  bouquet  

# 106
Здравейте и от нас! HugОх, и аз все чета, чета и не смогвам да пиша, че все е време или за ядене или за спане или за къпане или за простиране....дано от толкоз работа поне почна да свалям килца по- бързо! Wink
Момичета, отново много ви благоадря за съчувствието! Hug
Мара каси, и аз много страдам за моята писанка, милата ми тя, и аз се чувствам по същия начин и докато четях какво си писала за твоето кученце и аз ревнах! Cry Hug Hug HugДано като поотраснат малко бебоците да се пооправят нещата!Нашата писанка беше свикнала да спи при нас на спалнята и милата толкова беше грижовна като бях бременна, а сега понеже ни е страх да не скочи в леглото на бебето/не защото нещо ще й направи, а заради хигиената/ затваряме врата на спалнята и тя милата така мяука да влезе при нас, толкова ми е жал....пак ревнах!
Мила, Чоколина, как се справяш със загубата на кученцето, направо не знам! Hug Hug HugИ аз много се радвам, че трите ни бебочета са на една дата!Много гуш за двамата красавци Ивайло и Филип! Heart Eyes
Олче, страшни сте красавици с Ели, а обувките й са направооо.... Heart Eyesи ние искаме такива!!!
Моята сладурка и тя върти очите нагоре като тръгне да заспива!
Снощи беше някакъв ад с тия колики, така рева зверски, че с тати направо полудяхме!От 20.30ч когато я къпахме и яде пищя до 02.00ч! Shocked Shocked ShockedАд беше!Много се цвели като й сменям памперса, направо става синя от рев, откачам!!!Не знам как да я залъжа!Не й е нито студено, нито има нещо друго, просто мрази да й сменят гащите и това е!Ама не издържам на тоя рев, и аз рева после 100часа докато се успокои!
Аз с кърмата мисля, че се справам добре!Само на кърма сме и чайче на Хип за колики!Яде на поискване - горе долу на 4 часа и повече дори!Яде по 30 мин на гърда, на следващото ядене сменям гърдата!Не се цедя, не са ми така напрегнати гърдите и не виждам смисъл!Мисля, че добре си папка, защото после си спи спокойно часове наред!Снощи обаче много ме втресе и започнах да пишкам много болезнено през 5 мин по една капка, уплаших се много, пих парацетамол и вит.С, температура май нямах, ама си я мерих след като пих лекарството!Реших, че ми приижда повече кърма, защото усетих че гърдите ми стават доста по-пълни, не болезнено, ама сутиена повече ми се напълни с плът! BlushИзкъпах се хубаво с топла вода, после ядохме и пробвах да цедя, първо от тази гърда на която беше яла и после от другата!Имаше кърма и в двете, ама общо изцедих няма и 5 грама, много се мъчих с тая помпа/моята е една обикновена на Чико/и т.к. гърдите ми не са твърди или да ме болят, реших да не цедя повече!Не знам дали е правилно това, което правя, но после веднага ми олекна и вече нито ме втриса нито пишкам болезнено, откакто я накърмих!И на мен ми се искаше да замръзявам и ви се чудя откъде вадите толкова милилитри, ама това е положението при нас!Дано да я кърмя възможно най- дълго, пък дори и да не замръзявам голям праз!
Много ме притесняват тия колики, много плаче милата, особено вечер и нощем е ад, през деня помрънква преди да заспи, но се трае!
Момичета, с мързеливи бебета!Аз не съм никакъв спец, но понеже и моята понякога задремва и аз правя всичко за да я събудя, побутвам цицата, щипя я, вадя гърдата, после пак я слагам...и така понякога се храним и 40мин!Гърба ми става на пихтия, изтръпват ми ръце, крака, ужас!Много неудобна ми е позата на кърмен - за мен неудобна!Понеже и моите бомби са големи и трябва аз да надвисна над нея, за да засука правилно, и съответно резултата е адски болезнен за мен, ама търпя, какво да правя, после тати ме разтрива!Исках да ви питам за възглавниците за кърмене?Те какво представляват и дали биха помогнали в моя случай?
За кърменето навън: аз нямам скруполи  или  притеснения някакви да я кърмя навън /поне засега, като почнат да ме зяпат бабичките и старците може й на друго мнение да съм/.Мисля да си купя слинг, от тези които представляват гигантски шал с хълки, струва ми се много удобен и много подходящ за целта!
Ох, да се похваля, от 7.30 сутринта още спи моята маймунка! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Искам и да добавя, че нашите баби и дядовци много ни помагат, идват често и много се грижат за нас!Днес пак ще идват свекърите да я погледат, а ние с тати отиваме на кафе! Wink
Лек и спокоен ден майчета!Целувчици на бебчовците и хубави разходки днес на тези, които вече излизат навън! Hug Hug Hug
Леле, как нямам търпение и аз да излизаме вече!!!

# 107
  • София
  Принцеса Рая честита бебка  Simple Smile Много е неприятно това с коликите, дано скоро отшумят  Praynig. Само искам да те попитам как са ви памперсите, колко наакани и напишкани имате за денонощие и малката има ли по силно изразена жълтеница. Просто ако се кърмите на четири и повече часа, това прави само 5 или 6 хапвания за денонощие което за новородено е малко, възможно е разбира се някои бебенца да се наяждат и с подобен режим, но е хубаво да се види дали наистина няма някакъв проблем. Понякога при малките бебенца и по-силно изразена жълтеница те са по поспаливи и може да не се събуждат дори да са гладни, затова по принцип педиатрите съветват малките бебенца ако има нужда дори да се будят и поне в началото да се кърмят на три часа средно с една по-голяма пауза през ноща, тосет поне 7-8 кърмения за денонощие.
  Рони легналата поза определено е много подходяща при силна струя  Simple Smile
  За изцеждането може да опитате да цедите докато бебчето суче от другата гърда и е стимулирало рефлекса на потичане на кърмата. В повечето случай проблема с цеденето е че с помпа не може да се стимулира този рефлекс и съответно при очевидно препълнени дори гърди да се изцеди повече от 10-20мл. Разбира се това само в случай, че наистина има нужда да се цедите иначе сме писали, че няма защо да се мъчите и притеснявате с помпата  Simple Smile
   Това също може да помогне, ако има нужда от цедене и увеличаване на лактацията -
Цитат
Важно е да цедиш и двете гърди след като бебето суче, минимум 8 пъти за 24ч, за да има достатъчно стимулация. След като свършиш и втората, може да опиташ да сложиш топъл влажен компрес на първата, да поглеждаш леко гърдата надолу към зърното и след 2-3 мин да опиташ да цедиш отново - често така млякото отново потича и можеш по-добре да изпразниш гърдата и по-добре да я стимулираш. Пък и

# 108
Браво за новата тема!!!
 А дали ще има още майски априлчета. Спирам, че малкия се разрева.

# 109
  • София
Момичета, чух от бившата ни педиатърка, която идваше в къщи допълнително два пъти месечно да гледа Маги, че няма смисъл да се замразява кърма.  newsm78 Аз имах доста излишна, чак мислих и цветя да поливам ,като Мамасита  Laughing Но педиатърка ми каза, че съставки на кърма отговарят на възрастови нужди на бебето. Един вид, ако бебо ми на 1 месец, и тази кърма да я замразя и после да отворя след 3 месеца, тя вече не отговаря по состав на 4-5 месечно бебе. Също каза, че моята кърма няма да подхожда на друго бебе, дори и на същата възраст. Веднага сетих за дойки на всички принцове и принцеси, които никога не били кърмени от своите царствени майки.
   За кърмата наистина е най-добре да е прясна и да суче детето от гърда. Степенуването е следното, хранене от гърда, даване на изцедена кърма от майката, даване на донорска кърма и на последно място АМ.
   Ето една снимка на промените в състава на кърмата, реално не са толкова големи с течение на дни, седмици и месеци  Simple Smile - http://books.nap.edu/openbook/0309043913/gifmid/117.gif

# 110
  • София
Aila, и аз имам към теб един въпрос  Rolling Eyes:
Нормално ли е НИЩО да не мога да изцедя, имам предвид с помпа, на ръка, като стисна и потича нещо, но да събера повече от 5 - 10 мл е абсурд, а и на мен ми се иска да замразя нещичко, за да може когато ми се наложи да изляза някъде, да не оставям на малката АМ. Sad
И с баткото беше същата история, но вече въпреки, че малката добре пълни памперсите и видимо наддава, дори връща значителни количества мляко, все иска на цица и не прави никакви паузи между храненията. Целият ден ни е едно непрекъснато висене на гърдата, не мога да я оставя и за минута сама. И в момента виси, а се уригва и пиша с лявата ръка като Маги... Rolling Eyes
Вече множко ми идва умората и това разнасяне, възможно ли е наистина да не и достига папото, щом е толкова прилепчива... Бива, бива, ама чак толкоз... newsm78 Или съм забравила просто за какво иде реч от баткото... Thinking
Чела съм, че големината на гърдите не повлиява количеството произведена кърма, имаше нещо, че на по - малкият калибър (като моите) просто по - често им се налага да произвеждат такава, тъй като на практика нямат вместимост на съхранение. Незнам вече какво да си мисля.  Sad
Благодаря ти предварително, незнам като отидеш да раждаш какво ще правим без теб. Бързо да се връщаш при нас. Heart Eyes[/size]?
   За цеденето съм писала вече, при мен след като месец вече бяха само на гърда при очевидно препълнени гърди не успях да изцедя повече от 10 мл, докато през деня когато нямах толкова кърма лесно изцедих около 100 мл, но докато едната бъдеща кака сучеше от другата гърда. В повечето случаи проблема е не в това че няма кърма, а че не може да се стимулира рефлекса на потичането и, което става съвсем естествено докато суче бебето. Така че опитай да изцеждаш докато бебето суче от едната гърда ти от другата.
   За това дали ти стига кърмата и честото сукане на бебето най-важното е дали наддава достатъчно. Всички кърмачета са различни някои могат да си сучат на три часа и това да е напълно достатъчно, други искат да сучат на всеки 1-2 часа. Моите също бяха от втория тип за съжаление. Опитвай всичко възможно за да хапне колкото се може повече малката на едно ядене. Като почне да заспива леко да я разбудиш, например да я оригнеш или да и смениш памперса и отново да предложиш гърдата. Използвай компресия на гърдата, леко я поглаждаш отгоре надолу с цел стимулиране на слизането на следващата порция кърма. Предложи след това и другата гърда или смени позата за да повишиш интереса. Малките гърди могат да произвеждат достатъчно мляко за бебчето, просто понякога се налага да хапват по-начесто защото количеството е по-малко и съответно трябват повечко порции  Simple Smile Опитвала ли си да ползваш слинг и да кърмиш в него?
    Доколкото разбирам всъщност тя наддава добре и пълни памперсите, напълно ли отказва залъгалката? След шестата седмица когато лактацията се е урегилирала и сукането също е установено риска от предлагане на залъгалка е по-малък и може да опиташ да и предлагаш след като е хапнала и просто търси успокоение в рефлекса на сукане  Simple Smile

# 111
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Добре заварили в родени на всички априлски мами. Hug
Честит рожби на всички обебили се мами докато ме нямаше.  bouquet

Ние сме у дома от 4 дена и малко по малко се влизаме в някакви релси.При мен раждането не протече по очаквания начин но важен е резултата.След като минах през всички фази на естественото раждане барабар с напъните стана ясно ,че бебето не може да излезе по нормалния начин и се наложи секцио.Доки ми обясни ,че  имам някакви особености на таза ,които избутват бебето от изхода и няма как да родя по естествен начин(само с голям късмет и много травмиращо за плода) ,въпреки внушителните ми размери и малките бебта които раждам Embarassed.За това и сина ми е роден толкова трудно в резултат на което си имаме зрителни проблеми ,но тогава бях с акушерка и явно тя не е забелязала проблема. TiredНо както казах ,всичко е добре когато приключва добре.

Не мога да се оплача от нашата малка Ниа.Малко ни е сбъркан режима за сега ,но това е нормално за новородено все пак.Нощем се събужда между 1.00 и 3.00 яде и след това седи закачена на гърдата ми до към 7.00.Опитам ли се да я махна или да я сложа в кошарата започва един рев. Rolling Eyes Определено ме ползва като биберон ,но какво да се прави.Иначе биба не иска и да куса.Докато и я сложа в устата и започва да и се повдига.Сутрин като заспи обаче спи до 12.00-1.00.И след това следва хранене на около 3 часа и спане.Като почнат коликите ще видим как ще сме тогава.
 Искам да питам Aila някои неща ,че имам някой притеснения относно кърменето.В болницата ги хранеха с Нан и когато ми я дадоха на 3 ден веднага я сложих на гърда за да ме стимулира ,понеже нямах все още нищо.До 5 дена там си ядеше и добавката и каквото има аз.На 6 ден като ни изписаха започнах да намалявам добавката постепенно,но се налагаше да давам и двете гърди на всяко хранене(което ме притеснява дали не е грешка).Вчера и онзи ден и давах сутрин по 30 мл Нан понеже мислях, че нощем не заспива от глад, и не успявах да се преодолея.Постепенно от вчера вече усещам гърдите си по пълни и и давам да си изцоква само едната гърда на хранене.Спи по 3-3.5 часа след всяко ядене.Вода и чай не пием( като и подам вода и и се повдига) и имаме по около 6-8 наакани памперса на ден(често памперса е само наакан без да е пишкала).От днес съм спряла всякаква добавка.За сега спи спокойно.Чудя се има ли нужда да доизцеждам ако имам останала кърма след като се е нахранила?Понеже като я сложа да яде заспива ,се налага да се храним по час,което не знам дали е нормално(сина ми се наяждаше за 15-20 минутки)?Другото което ме притеснява е дали да я будя на 3 часа да яде ,или да си я оставям като се събуди тогава(сутрин и се събират около 6 часа да спи)?И последно нормално ли е нощем да седи на гърдата с часове докато е будна?Не знам дали това я успокоява или какво ,но спи лапнала гърдата и махна ли я веднага почва да плаче неистово,това е обаче само нощем до към 7.00 сутринта.Извинявайте ако тези неща са коментирани ,но сте изписали доста и нямам време да  чета всичко. Embarassed

# 112
  • София
Много ви благодаря за комплиментите и съчувствието, незаменими сте! Hug
Aila, продължавам да се чудя как успяваш да се ангажираш лично с питанките на всяка една от нас, благодарим от сърце.
Дребната не ще залъгалки, шишета и нищо по - различно от цицата на мама. И ако може да се срастне с нея, няма да е зле.  Crazy
Иначе по "моя" въпрос - малко се поуспокоих, след като налазих темата на Чоки в кърмаческия... Embarassed Бу ми е обяснила много подробно и успоително поведението на моята малка бозайничка  Mr. Green, позволявам си да пейстна отговора и тук, защото чета, че повечето се терзаем от подобни питанки, може да е от полза.

Олче, ако за 15 дена е наддала много добре, хич не я мисли Laughing Продължавай да следиш памперси и как наддава периодично, но иначе не вкарвай излишни притеснения, ако всичко е наред.
Така се оказва някой път с 'истинските бебета' (за разлика от тези по рекламите, които спят тихо в леглата си сами) - даже баткото да е бил различен, малката е по-скоро модел на поведение на кърмено бебе Laughing
Често след 9-те месеца в корема буквално се доизносват след раждане - дори си има име, "четвърти триместър" Grinning Малко като с кенгуруто, което ражда недоразвито малко, което се доизносва на зърното, човешките бебета също се раждат по-неразвити и много често са склонни да живеят на гърда първите седмици, докато започнат да проявяват повече интерес към нещата наоколо.
Защо не опиташ носене със слинг? Тогава няма да се налага непременно да търсиш пейка, можеш в движение да кърмиш, а и баткото, ако се разхождате заедно, сигурно ще е по-доволен да не спира на всеки 10-20 метра  Laughing

За цеденето - можеш да пробваш да цедиш от едната гърда, докато суче от другата, да ползваш рефлекса на потичане на кърмата. Продължавай да опитваш - на ръка, с помпа, различни неща, ти си кърмила, имаш опит. Ако не става, а и с баткото щом имаш такъв спомен, най-вероятно ще се наложи да прибягнеш до АМ, ако се наложи да оставиш бебето.

Чоки, много неприятна ситуация, и тук давам стиснати палци да си надвие над мързела и удобството бебо, че тези сладки бузки трябва да се поддържат. Heart Eyes

принцеске, благодаря за милите думи, надявам се довечера да звучиш поободрена и успокоена, починала си от бебешко присъствие (пък макар и за малко). Редовната разсейка е методът за излизане от следродилната депресия. И мен ме тресе много яко предния път. Ама яко ти казвам.  Embarassed Като се сетя ми става лошо. Сега нямаше как и бързо свикнах сякаш. С вторите е като че ли по - утъпкана почвата, въпреки, че много неща си забравил и им се тръшкаш и на тях неминуемо. Както аз по въпросите за кърменето.  Embarassed Аз, дето се чувствах напълно в свои води в тази област и колко лекции съм изчела на майки на тая тема...  ooooh! Но... децата са си различни, те имат водещата роля, ние трябва да се нагодим, не те.
За коликите - и ние имаме, най - силно изявени на 2 серии - следобяд към 5 и рано сутринта пак към 5...  Crazy Давам инфакол, след него виси на цица и се успокоява. То на нас това ни е панацеята, друго не признава пиявицата... Mr. Green
Аз също мисля, че трябва да посъкратите паузите между цоканията на Ния, за новородено ми се струва, че нарядко яде. Thinking
Това го казвам извън факта, че благородно ти завиждам за спящата бебка... Blush

rea, доволна от слънчевите бани на балкона девойка си увековечила.  Laughing Пупу.

За кърменето навън - веднъж престрашиш ли се, струва ти се странно, че някога ти е пукало колко е естетично, нормално, приемливо и пр. Най - важно е бебето да е доволно и да не плачка.
Отдолу в количката си нося тънко одеалце, облякла съм дрехи от 2 части (горната да може да се повдига, а не да е с цип) и като гушна Елина, вдигам бързо блузата, отмествам сутиена (на практика тя е пред гърдата и закрива всичко), и след като се нагласи я завивам с одеалцето. По този начин сме дегизирани и двете Laughing, и изглежда все едно сме се гушнали. Peace

П.С. Пожелавам си на този свят да има повече кърмещи, без свян, на обществени места майки... Praynig
И повече такива, нагърбващи се с обществено полезни дела. Като рони. Heart Eyes

# 113
  • София
  Само да кажа, че след като измих точно един прозорец, а и бях планувала секс със мъжът ми, почнаха да ми изтичат по малко водите. Така че скоро ще се ориентирам към ТК. Все още нямам контракции, но предния път след като ми изтекоха водите доста скоро след това почнаха доста начесто.
   Пиша за да не се чудите къде съм изчезнала  Simple Smile

# 114
  • София
  Само да кажа, че след като измих точно един прозорец, а и бях планувала секс със мъжът ми, почнаха да ми изтичат по малко водите. Така че скоро ще се ориентирам към ТК. Все още нямам контракции, но предния път след като ми изтекоха водите доста скоро след това почнаха доста начесто.
   Пиша за да не се чудите къде съм изчезнала  Simple Smile

Почваме да стискаме палцииии...  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
 Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 115
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
ЕЕЕЕ браво Aila.Ще чакаме добрите новини от вас.
Само да ти кажа ,че трябваше да почнеш от по -приятното занимание т.е туй с мъжо  Crazy .Сетне има да чакашшшш.Пожелавм ти леко и безпроблемно раждане.  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 116
  • Варна
Е-е-е, Айла, стискам палци! Успех, мила, дано мине по-бързо и безболезнено! Чакаме новини! Hug Hug Hug

Принцеске, ти сещаш ли се дето и на двете ни бяха казали едни и същи неща - че бебетата са към 4 кг., много големи и т. н. Май го коментирахме ден-два преди да родим. А после - и твоята принцеска, и моя бебо - наистина се родиха с едни и същи килограми. Crazy

# 117
Цитат
а и бях планувала секс със мъжът ми

И аз така се прецаках- трябваше да ускорявам уж раждането със секс, пък ми изтекоха водите вечерта.

Тина Киркова е дъ бест. Успех с раждането!

# 118
  • Някъде там...
Камбичка, по вида на пъпките прецени педката. Мажа я и позавяхнаха, взе да се изчиства вече, но се притеснявам да не ги прихване и Яна. Все пак ползват едно корито, един и същ повивалник, кърмя ги...
Белегът от секциото не ме дразни, никаква чувствителност и грапавини нямам.
Айла, леко раждане!
Олче, от седмица и аз си имам подобие на твоята беба, но умножено по две. ooooh! Какво им стана не знам. Коликите са най-силни сутрин рано около 6-7 часа и после вечер след 18 започва концерта. Но освен коликите вече не искат да си заспиват в леглото, искат гушнати, да ми спят в ръцете, до мен в леглото и най-вече да ме дъвчат. Особено Йоана ако може няма да се откачи от мен. Дъвче ме за приспиване, за успокоение, като скачени съдове сме. Чак ми е гузно, че на другата не мога да обърна толкова внимание, а и тя не е толкова ината и като помрънка и пореве в кошарата накрая обикновено заспива. Вчера се прежалих и дадох биберон залъгалка на Йоана, спаси ситуацията за малко вечерта. Режимът, доколкото го имахме, отиде по дяволите. Кога ядат, кога само похапват, някаква каша. Нощем Йоана спи при мен та ми спестява поне ставането за кърмене, само й сменям пампата като дойде време да храня Яна. Яна пък нощем спи като пън и се буди на 4 часа та успявам да се наспя.
В момента кърмя едната, с една ръка пиша, а с крака люлея другата в столчето за кола.  Rolling Eyes
Рони, и аз съм така с дебита. Дребните се давят, връщат, кашлят, хълцат. Струйки хвърчат на метър и нещо чак. Яна понеже обича да похапва бавно и чак се изнервя, пуска зърното, реве, маха с ръце. Та гледам ако са ми много пълни гърдите да кърмя легнала на една страна. Слагам бебето на възглавница и така.

# 119
  • Лудогорието
Айла леко и безпроблемно раждане  newsm10 Секса при нас отдавна е табу, но вече ни се губи търпението  kiss
Коликите при Иван са от 15,00 до 20.30 на пресекулки.Тогава бодърства. По принцип си стои сам в леглото, но тези дни го разглезиха баба му и вуйчо му. Та сега и аз пиша с една ръка, а той редува усмивките с рев и унасяне. Шоуто вечер и сутрин започва като го съблечем за баня-скъсва се от рев. Колкото и да му говорим и пеем, докато не го облечем или завием не спира  cry Смяната на памперса през деня протича по същия начин. Памперса почти на всяка смяна е наакан, хапва на 2,30-3,00 часа, през нощта на 3,30-4,00, различно. Първоначално се мъчих да го будя през 3 часа, но той просто не ме отрази и го оставих на поискване. Така и ние с таткото се наспиваме. Аз пия чай за кърмачки и в него има анасон и копър. Преминават ли през кърмата поне малко тези билки за да се успокоява кремчето? Той не иска да пие вода /чай/, плюе я.
Днес определено ме ползва за биберон.Заспива на гърда след обилно ядене,повдигам го да се уригне, той се събужда нацупен и търси отново гърдата със зяпнала уста-после отново заспива на нея.
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356435&pid=11992170
Ето ни и нас

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 17:29 от maimunka07

Общи условия

Активация на акаунт