АПРИЛчета красиви и засмени,добре дошли в родени!

• 15 391
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  zinaida важното е, че си открила проблема и си го разрешила и малката е вече добре. Искам да ти предложа, ако малката обаче все още иска да засуче със силиконово зърно, когато имаш време по веднъж или два пъти на ден да и даваш да пробва, след което да си и предлагаш изцедената кърма. Все пак тя досега не е сукала и е съвсем нормално, да не успее отведнъж, както те е изненадала с това, че изобщо е поела гърдата със силиконовото зърно, така след няколко опита може да почне да хапва и от него. За това обаче трябва време и може да стане бавно и постепенно. Идеята ми е да не се отказваш изцяло, а да предлагаш когато можеш. Ти самата като дохранваш след това с изцедена кърма, ще може да прецениш по изяденото дали е хапнала нещо и от гърда. Следи и дали се чува как преглъща от гърдата докато е там  Simple Smile
  За мириса от контейнерчетата на авент на кърмата ще поразпитам  Simple Smile

# 91
  • Пловдив
Айла то най-интересното е че а бях убедена че суче, защото аз усещах как дърпа и като я махнех от гърдата вътре  силиконовото зърно винаги беше пълно с мляко , но просто явно не е гълтала (макар че на мен ми се струваше че гълта де ) а е изтичало отстрани на устичката , незнайно  защо  newsm78  Наистина странна работа....
Иначе за контейнерите сега ще пробвам отново да посъбера в стъклени шишенца и ако те нямат тази миризма, авентските окончателно ги изхвърлям  #2gunfire

# 92
  • София
Aila, и аз имам към теб един въпрос  Rolling Eyes:
Нормално ли е НИЩО да не мога да изцедя, имам предвид с помпа, на ръка, като стисна и потича нещо, но да събера повече от 5 - 10 мл е абсурд, а и на мен ми се иска да замразя нещичко, за да може когато ми се наложи да изляза някъде, да не оставям на малката АМ. Sad
И с баткото беше същата история, но вече въпреки, че малката добре пълни памперсите и видимо наддава, дори връща значителни количества мляко, все иска на цица и не прави никакви паузи между храненията. Целият ден ни е едно непрекъснато висене на гърдата, не мога да я оставя и за минута сама. И в момента виси, а се уригва и пиша с лявата ръка като Маги... Rolling Eyes
Вече множко ми идва умората и това разнасяне, възможно ли е наистина да не и достига папото, щом е толкова прилепчива... Бива, бива, ама чак толкоз... newsm78 Или съм забравила просто за какво иде реч от баткото... Thinking
Чела съм, че големината на гърдите не повлиява количеството произведена кърма, имаше нещо, че на по - малкият калибър (като моите) просто по - често им се налага да произвеждат такава, тъй като на практика нямат вместимост на съхранение. Незнам вече какво да си мисля.  Sad
Благодаря ти предварително, незнам като отидеш да раждаш какво ще правим без теб. Бързо да се връщаш при нас. Heart Eyes

Енигма, Абрикотин, за Борисовата градина ли важи поканата, простете кърмаческият ми дефицит на сиво вещество... Embarassed?

Зинаида, радвам се, че се обади. Добре, че навреме си разбрала защо плаче бебка. Твоят разказ ме накара да тормозя Айла с по - горното питане... Нацелувай Еличка - мъничка от мен. Heart Eyes

Ето накрая няколко снимки на моята лепка ревлива. Crazy
с майка - кърмилница Mr. Green
в цял ръст и прелест Laughing
и една запечатана усмивка Heart Eyes

# 93
Аila,и мен ме вълнува въпроса който е отправила към теб Олчето Rolling Eyes.С тази разлика че аз успявам да изцедя до 20-ина грама,а хрененията ни са на 3 часа(+- 1 час),бебка е спокойна от което съдя че млякото и е достатъчно и е нахранена.В началото успявах да изцедя по 50мл. от гърда Party,и като излизахме изцеждах и от двете и имах достатъчно за бебка за едно хранене,сега няма толкова,не може... Thinking

Олче, Елина е голям бонбон Heart Eyes,аз след часове дебнене в опити да ''запечатам'' усмивка,още не съм успяла.А е толкова сладка,ама фотоапарата докато фокусира добре,тя вече е нацупила устнички Mr. Green

# 94
Поем мила, честит рожден ден, честито и на мама Яна и на всички именици малки, големи и още по - големи....
Олче, много е сладка твоята мома, на  последната снимка много прилича на батко си, поне на мен така ми се стори...
Зинаида, браво на вас с малката вече голяма бебка...
Жабче, как се оправяш просто не ми е ясно, браво мила...ние също имаме пъпчици по личицето 3-4 на едната и 3-4 на другата бузка и лекаря прецени, че са от евентуално претопляне и ми каза, че е нормално и не се налага нищо... за сметка на това сме с конюктивит и няколко дни точихме разни секрети от очите ама супер обилни, чак не можеше милото да си отвори очетата...аз пък съм с херпес и се оказа, че трябва с маска при бебо и сега не можем да се целуваме и съм много сдухана от този факт...
Принцеса рая,  аз също като теб доста често си поревавам и ми е много мъчно за всичко и може да ми се смеете ама най ми е мъчно за това че вече не мога толкова много да си гушкам кученцето и за това че вече всички я пренебрегват защото искат първо бебето да видят и въобще не й се радват....може звучи тъпо ама даже докато го писах това и се разревах....
Маги, цунка, моя бебо не прави така с очички, но мнооого ги върти и много гледа и има вече цели будни часове особено следобяд - струва ми се малък, но не мога да преценя, просто си лежи и си гледа - не мрънка и не се върти, а си съзерцава вселенета и само отвреме навреме въздиша - философ ще го правя  Joy Joy Joy
Мамочка, щях нещо да те питам ама ми изскочи от главата...
Момичега възвърнате ли си нормалната глава, в смъсил - аз още съм с глупавата глава и безкрайно много забравям...
Поздрав за перфектното майче-забравих кое беше може би Камбичка или е не се сещам - върнах се назад и видях че е ЗЕЛЕНОТО ОКО да ме прощатавате ама изчитам всичко набързо и по диагонал и накрая става една такава каша - имам въпрос откога и как така поставяш детенце по коремче, може би сте го обсъждали, но за съжаление не ми стига време да се върна назад, а съм изпуснала почти целия април - първо нямах нет, после родих...
Деси носиш ли вече колана за стягане???
Айла благодаря за всички коментари, които правиш, много е полезно...аз яко съм се сдухала, защото моя бебо нещо е или мързелив или гърдите ми са прецакани нещо, защото мнооого трудно се храним...той цуква по два три пъти от гърдата и след това заспива, ако го оставя на гърдата може и 15 мин да спи без да яде, но ако го оделя ревва, че е гладен... съответно можем така да ядем денонощно, но той наистина бързо се уморява... когато се цедя нямам дебела струйка и ми се струва, че някак си нямам налягане в гърдите... иначе ми потича от едната докато го кърмя на другата, но пък е на капка, няма струйка...и така на всяко ядене което е през два три часа го слагам на гърда и след това дохранвам с предварително изцедена кърма с биберон щото иначе милия не се наяжда...40 мл от биберон ги сучем по половин час и повече  и заспиваме докато ги сучем и е голям зор - ползвам бибите на авент за новородени - те пускат малко, но все пак... ако не го дохранвам с биберон едно че постоянно плаче че е гладен, второ че се изнервя страхотно, защото от плача се уморява още повече и успява да изяде още по-малко...
АЙЛА, МАМЕТА, смятате ли, че ако Ивайло порастне още малко ще успее да суче повече от мен и по-малко да се цедя или случая ни е безнадежден....
вода почти ми отказва...сега чакаме присъдата на лекаря, като видим колко сме наддали - дали ще ни остави само на кърма
Момичета как са ви коремчетата - моето въобще не се е прибрало, още е доста отпуснато, сякаш съм бременна в 4-5 месец, направо ми иде да се скрия и никога повече не се съблеча гола пред никой...кога се прибират коремчетата???
Накрая, но не на последно място ДЕНА  Hug Hug Hug
Вече пея детски песни като полудяла - малко съм фалшива, ама Иво не  протестира...оказа се че не знам текстовете на песните, а пък стихчета мога да рецитирам поне два часа и по този повод татко ни свали песни и сега слушаме и пеем като полудели...
Белега от операцията не ме боли, мажа се три пъти дневно с контактубекс и единствено го чувствам изтръпнал, а там, където ми е бил дрена е леко твърд и удебелен, лекарката ми ми каза, че това чувство на изтръпване и липсата на чувствителност в тази зона ще изчезнат до към шестия месец приблизително...

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 20:31 от mara casy

# 95
  • Варна
Здравейте, момичета!!! Hug

Честито на всички рожденици, именници и новообебили се мамчета! Всичко най-хубаво ви желая!!!

Досега ви четох, че нямах никаква възможност да седна задълго на компютъра предните дни.

В четвъртък вечерта вдигнах много висока температура, взе да ме втриса, доста се притесних - дори пусках тема в кърмаческия (да не преразказвам - ето линк какво точно ми се случи). Вече съм добре, но Филип отказва да суче повече от минута от гърдата, на която ми се появи бучката - просто е много поспаливо и мързеливо бебе - в момента другата ми гърда пуска много повече и по-лесно и той все нея си иска... Tired Омагьосан кръг стана направо, колкото по-малко суче, толкова по-малко пуска гърдата и той още по-малко иска да суче от нея (просто седи и придъвква зърното, като биберон, без да засмуква). Бучката не иска да се разсее съвсем (то и как да стане без сукане ooooh!), а с помпата изобщо нищо не успявам да направя. Tired Та така, сега на всяко ядене предлагам първо проблемната гърда, а после предпочитаната, но нещата се влошават... Да не говорим, че бебчо е такъв сънльо, че няма събуждане! Tired След празниците ще поискам направление за мамолог с ехограф, да видим какво е положението и на какво се дължи тази бучка... Confused Aila, може да е и нещо такова, като това, дето си го описала...

Олче, в същото положение съм като теб - изобщо не мога да се цедя, не можех и предния път. Оня ден, за цяла нощ, при това не след сукане, успях да изцедя 50 мл. Обичайно изцеденото е 5-10 мл. Rolling Eyes Като чета всички останали как с лекота изцеждат по 100-200 мл... Tired Елина е страхотна, да я нацелуваш хубаво!!! Heart Eyes

И аз още не успявам да хвана усмивка с фотоапарата. Simple Smile

За подсеченото дупе - бях купила някакви български влажни кърпички, от които Пипо се подсече ужасно - смених ги с кърпичките на Нивея и се оправи почти веднага. Мием му дупето само вечер или ако е много изцапан. Пробвах кремчето на Судокрем (подериха ни мостра в болницата), но съм много по-доволна от Бочко. Peace

За обръщането на очите - и Филип го прави, точно преди да заспи. Peace

И пъпчици (като бели точки) има доста - според нашата педиатърка просто се изчиства от хормоните, които сме обменяли.

Благодаря на всички януарки, февруарки и мартенки за поздравленията за "добре дошли"!

Принцеске, Мара - нашите три дребосъчета са на една дата! Heart Eyes

Мара, сега видях, че си писала почти същото като мен - за мързеливото сукане. Само дето аз не мога да се цедя... Всъщност изцедените по 5-10 мл. му ги давам от чашка, не с биберон, за да не се отказва от сукането.

# 96
Маре благодаря ти и аз те  Hug Hug Hug  Не се притеснявай мила,като си поплачеш ти олеква.Според мен и ти като Принцеската си се сдобила със следродилната и не кученцето е виновно.Ще премине и този нов период и всичко ще се нареди.Относно коланите аз моя го сложих на 10-тия ден някъде ,а вчера си купих корсет много стегнат и съм много доволна прибира чудесно много по голяма част -от подгърдите до малко под операцията-и мисля ,че има ефект по-бързо се прибира корема от първия път когато не слагах.Не се притеснявай и корема ще спадне ,ще се възстановиш не се притеснявай Hug
Операцията и аз я чувствам изтръпнала и мястото между нея и пъпа по същия начин и си мисля ,че там е вътрешния шев.
Момичета днес моята дружка-съветничка(нали живее по чужбинско) ми каза ,че пъпчиците по лицето с бели връхчета (не обривите) им казвали млечни и се получавали от млякото .Аз започнах да ги почиствам с тетра и завяхват.
Момичета Aila беше обяснявала ,че при някои жени стимулирането на кърмата става само чрез бебето и затова не успяват да цедят.При мен с Вики беше така,а сега след един болезнен опит в болницата не пробвам да цедя.Не мисля,че това е проблем освен за мамите ,които искат да замразяват.
Ние днес направихме голяма разходка от 13,00 до 18,20 с кратко прибиране да хапнем в къщи ,а следващия път мисля да го правим навън.
Олче наистина е бонбон Simple Smile
Хайде лека от мен и спокойна на мами и бебчовци Hug

# 97
Здравейте и от мен!
TANITAFRESH, и на мен коремът от пъпа до операцията ми е изтръпнал и доскоро кожата ме болеше при допир, но напоследък е по-добре. За пловдивската среща - аз съм много "за", стига да има желаещи.

magdalena.savova, моят прибелва очи по същия начин, когато е в състояние на плитък сън.

maimunka07, и аз вде се притеснявам, дали обличам добре Васко. В стаята поддържаме 21градуса, но го обличам добре и го завивам доста. Съзнавам, че сигурно прекалявам, но пък ме е страх да не изстине. Вие как обличате и завивате бебоците вкъщи и навън?

zinaida, не мен силиконовите зърна не ми свършиха никаква работа, не се залепяха добре и не правеха вакуум.

Олче, Васко също вече се научи да засуква добре и си суче доста продължително, но след това с помпата не изцеждам почти нищо, а гърдите ми са още напрегнати. И преди кърмене съм цедяла с помпата и пак изцеждам същото количество - не повече от 20 мл. от двете гърди.
Дано куклата вземе твоите хубави сини очи, щом баткото не ги е наследил.

mara casy, ние също засукахме трудно, но вече си суче добре, отделен въпрос е, че не знам, имам ли кърма и колко изсуква. Затова все още си дохранваме. Но дохранването с шише не го отби, всеки път си сучем първо, а после се дохранваме. Упорствай и ще се научи човечето. Някои бебчета по-късно засукват. Васко беше много мързелив и с голямо упорство и постоянство се начи, въпреки шишето.

Ние сме добре. Нямаме колики, слаба Богу, дано и да нямаме.
Искам да ви питам нещо: вие давате ли на свекърите ви да целуват бебето по лицето. Моят свекър направо се олива да целува малкия. Постоянно е наведен над него и го целува по лицето, от което аз много се дразня. Мълча си, защото ако посмея да направя забележка, ще стана лошата и мъжът ми ще ми се разсърди. Казах му няколко пъти да направи забележка на баща си, да не целува малкия по лицето, защото е още много малък, но мъжът ми само подвива уста и си мълчи. Свекърва ми и майка ми не смеят да го целуват, но свекър ми направо се олива. Права ли съм да се дразня или прекалявам?

# 98
Ben78, честита ви месечинка!
Zinaida, радвам се, че намери време за отчетче. В болницата лежах с мама на недоносено, двугодишната й сега дъщеричка се е родила 1.400 кг, та тя се цедила 9 месеца! Героини сте вие, но дано намериш и друг по-лесен начин! Много ни хареса слинга, дето си дала линкче (и на мен, и на таткото!) Дай малко снимки да видим как е напухкавяла бебка Еличка
Олче, ама вие сте си с истински обувки!
Mara_casy, и на мен така ми е мъчно за нашия кокер. Все му се карат, че иска да влезе в статята на бебка, да я подуши, а той милия е станал толкова послушен. Направо е като братче, дето все му се карат заради бебето.
Пишете за колани и корсети. Аз пък днес си направих първите 20 коремни преси. Е, с пуфтене накрая ...
Аз се съмнявам, че ще кърмя навън. Снощи мъжа ми ми направи снимки докато се кърмим, исках да ги споделя с вас като супер удобна поза и за бебето и за почивка на мама. Но като видях какви „бомби” съм отпрала, се отказах. Ако някой ми беше казал, че гърдите са ми толкова пораснали, нямаше да му повярвам, ама сега е документирано. Ми то едната ми гърда е колкото главата на бебката! Как да се разгърдя насред улицата, че то никаква естетика няма в тези гигантски размери, а и вените едни сини...
Днес бебка спа 3,5 часа на балкона, Ето го и резултата http://media.snimka.bg/2862/011978501.jpg. Дано и утре е така хубаво времето навън, че да направим и първата си разходка
Да добавя и една показна снимка как се смуче палец - пак след спането на балкона http://media.snimka.bg/2862/011978507.jpg

Момичета, дано вие да нямате подобни проблеми, но реших да отговоря на Айла тук. Кистата ми е Cysta glanduale mammag sin (малко ми е трудно с „докторския почерк”). Появи се 2 седмици след раждането на мъртвото ми бебе миналия път в 38 г.с., тогава спирах кърмата с бромкриптин, тогава беше около 3 см. и я пунктираха. Появи се отново сега 2 седмици преди да родя (година и половина по-късно) – изтеглиха 15 мл, след седмица 7 мл и след  раждането, т.е. още 10-ина дни по-късно 20 мл. Док беше казал, че нещо си се било видоизменило и се е капсуловало и през него вече не минавало кърма. Съдържанието не е кърма, то е едно прозрачножълтаково, само последния път беше мътно белезниково, вероятно е навлязла там кърма, което си е притеснително, щото кърмата като постои на телесна температура повечко часове и почва да се възпалява. Последно гадинката беше 4 см, но четвърти ден след прегледа вече я усещам още по-голяма. Притеснявам се ако се наложи операции дали ще е наложително да се спре и кърмата, от друго не ме е страх. Но не искам да го мисля отсега.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 01:57 от rea1

# 99
Цитат
Искам да ви питам нещо: вие давате ли на свекърите ви да целуват бебето по лицето. Моят свекър направо се олива да целува малкия. Постоянно е наведен над него и го целува по лицето, от което аз много се дразня. Мълча си, защото ако посмея да направя забележка, ще стана лошата и мъжът ми ще ми се разсърди. Казах му няколко пъти да направи забележка на баща си, да не целува малкия по лицето, защото е още много малък, но мъжът ми само подвива уста и си мълчи. Свекърва ми и майка ми не смеят да го целуват, но свекър ми направо се олива. Права ли съм да се дразня или прекалявам?

Даже аз и таткото не целуваме бебето по лицето. Целуваме го по косата. Брат ми още има навик да си подава главата за целувка, а не бузата, щото едно време така сме го учили, даже като малко дете- да не го мляскат много. Това е по препоръка на баба ми, която като бивша акушерка засега се разписва с най-адекватни съвети за гледане на бебе.

Даже в родилната зала като ми донесоха бебето, ме беше страх да го целуна по бузата, но акушерката го набута и го мляснах.

Така че- вместо да казваш "не по бузата", може да пробваш с "целувки само по косата, моля!".

# 100
Ехо,привет и от нас  Grinning
Нямате изчитане Grinning

Ние още не сме излизали с количката,ама само шаваме напред назад с кошницата за кола.
При нас всичко е наред,ходихме да и лепят пъпчето  Tired
Имам само проблем с храненето и не че не иска да яде,а напротив  ooooh!  Mr. Green Не и стига ли не знам,ама на 2 ч. и половина е будна и гладна,само от това реве ,иначе не може да и се чуе гласът.
Педиатърката ме кара да вдигна дозата,вече давам по 120,но някой път го изяжда,друг път не и вечер взе да прави паузи по 5 часа  Party
Колики няма  Rolling Eyes ,дано и не се получат де  Praynig

Свекърва мми и свекъра ми целуват детето само по ръчичката

Това е засега от нас,приятни разходки ви желая  Hug

# 101
Айде запис и от нас за днес. Мойта мишка си я целувам навсякъде. Мисля, че децата трябва да усещат по този начин, че ги обичат. Това е мое мнение. На нас никой нищо не ни е казал за целувките. И аз затова я обсипвам с целувки.
Момичета имам едно питане-на вас да ви се е случвало.От кърмата да се обложи езичето на бебо? Защото нашето е толкова много обложено. Възможно ли е това да е млечница?
въпреки, че прочетох това-онова за млечницата, гледам, че нямаме пъпчици в устичката. Но все пак ще съм благодарна за вашите отговори.
Mara Casy, Добре си си дошла!!!Нека малката ти шушулка да расте весела, засмяна за радост на мама и тати!!!

# 102
Здравейте и от нас.
Аз също се надявам Aila скоро да се включи с коментар относно изцеждането, че и аз съм в същата ситуация и ме терзаят мисли като Олчето и *dessi*.
Също като brawneye не спирам да си целувам съкровището, най-вече по вратлето, но на свекитата не разрешавам.  Mr. Green
rea1 стискам палци дано всички неразположения при теб отминат благополучно  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Снощи малкия спа при мен и тази сутрин се събудих с изтръпнали ръце.  Confused

# 103
  • София
Олче да за Борисовата градина става въпрос Laughing страхотни са ви снимките.
Реа1 и аз не се виждам да кърмя навън и на мене ми се вижда много скандално да си вадя гърдите на показ,а моите са по-големи от главата на бебето,всяка една от тях имам предвид Embarassed
За цеденето,аз пробвах и сега сме минали на цедене през деня и кърмене през нощта.Не се отказва да го кърмя въпреки че през деня има 3 хранения на шише.Дневното изцеждане го предприех,защото много ми дъвче зърната и не издържам просто-много ме боли.Така някак си успявам да оставя зърната ми да починат и през нощта сме ок да се кърмим. Party
Открих,че ако направи пауза от 4 часа и в едната гърда имам 100мл, а в другата малко по-малко,но то е нормално предполагам и предишния път имах по-малко в едната.Не ми остава кърма да замразявам,но успявам да се изцедя 1 час преди ядене и така успявам да изляза ако имам да свърша някоя работа поне за 3 часа без да се притеснявам.Ето сега на 07.05 ще ходя да си подам молба-декларацията за еднократната помощ. Peace
Целувки от мене и до после  bouquet

# 104
Enigma, rea1, и моите гърди са доста по-големи от главата й, но кърмих навън-покривам се с едно одеялце. Като стане по-топло ще си търся някакъв памучен шал. Нищо не се вижда, хората разбират какво правя, но не виждат нищо. Ходя с боди, за да може като си вдигна блузата да не ми лъсне гол белия корем и кръст.
Относно цеденето-успявам да изцедя от тази, от която не е яла 50-60мл. В началото нищо не успявах, но особено когато направих и мастита с много упорство успях. Помпата на Авент е супер, първата минута нищо не излиза, но после почва много да цеди без да боли.
Енигма, защо не пробвах силиконови зърна, аз така си оправих разранените зърна. И да дъвче, поне не боли.

Общи условия

Активация на акаунт