как свикват децата ви на гърне

• 6 391
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
spoko
Пробвах го веднъж докато беше на годинка и нещо си. Такъв рев удари детето, че скрих гърнето за дълго време. Когато стана на около две години прояви търпение към него. В момента сме на период на отказ от памперсите. Държи да пика прав на тоалетната чиния и да пуска сам водата  Crazy Акането се върши в гърнето, но като се заиграе и двете работи се вършат в гащите  Joy Не се карам, не използвам думи, като лош, ще ти се смеят и т.н. Само казвам, че следващия път се надявам да ми каже преди да се наака. Свърши ли си нещата както трябва има поощрения. Щастлива съм, че често се буди от следобеден сън със сух памперс. Според майка ми и гледачката много често и след нощен. Това означава, че детето успява да задържа и надявам се да ни е по-лесно премахването на памперса въобще.

# 16
Аз именно поради тази причина сложих дъщеря си на 7 месеца.
 Браво! Hug
  Сигурно,децата трябва да се учат на гърне още преди да са започнали да ходят,тоест да бягат(в най-буквалния смисъл) от гърнето.
  Или....да се чака,докато започнат да осъзнават ,че не бива да се бяга....тоест до "незнамсикаква" възраст... Confused Confused Confused

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 21:10 от Селма

# 17
  • Плевен
Според мен не трябва да се опитваш да го задържаш насила на гърнето.
Когато е готово детето само ще пожелае да използва гърнето вместо памперса. Peace

# 18
и аз се пробвах да сложа малката на гърне,което купих на скоро-ама тя като ревна и се изправи веднага изобщо не и хареса за сега.Но и аз съм една на самото гърне даже си пишеше от 18 месеца,както си казват и хората Peace

# 19
Ами аз я сложих, когато можеше да стои сама. Някъде откъм 6-6.5 месеца. От втория път успя. Убедена съм че не се сеща за какво иде реч, просто се доверявам на случайността - ако стане стане, ако не максимум след 15 минути я махам.
Разбира се трябва и постоянство(което при мен липсва) Peace Предлагам и гърнето от време на време, като я задържам там с играчки Embarassed

# 20
когато проходи до най-късно 1,6 год. детето трябва да е с махнат памперс, особено за момчетата е непростимо ако си позволите закъснение, питайте педиатрите. По-добре напикани гащи отколкото мъж без самочувствие.

# 21
когато проходи до най-късно 1,6 год. детето трябва да е с махнат памперс, особено за момчетата е непростимо ако си позволите закъснение, питайте педиатрите. По-добре напикани гащи отколкото мъж без самочувствие.

така ли и какво е обяснението?

защото според психолозите,  именно ранното слагане на гърне и прекаленото настояване от страна на родителите, когато детето не е готово, може да доведе до сексуални пролеми в зряла възраст.

# 22
Ние сме доста големи и не ползваме още гърне, ама чак сега и мъжкото самочувствие намесихте в проблема!  Simple Smile
Смятам това лято да го науча, защото вече ще разбира за какво става въпрос, даже направо на тоалетната чиния ще се учим, пък после ако иска и на гърне!  Wink
 То според педиатрите също така щом си кърмя момчето до тази възраст и повече даже, ще го направя мамино детенце и вечно привързан и не можещ без майка си!  Whistling

# 23
Преди някоко години лекарите бяха свиквани на обучения специално по въпроса от вредата на памперса в това отношение,действа затоплящо в областа на мъжките полови органи и намалява възпроизводителните възможности. Детето свиква на гърне изключително бързо ,стига да има кой да му помогне , а не да го насилва разбира се -въпрос на подход.

Ето ви мнението на специалист, за да не съм голословна
Родителите често започват да приучват децата си към гърне около втората година. Ако детето ви се е родило с ниско тегло или се развива по-бавно, може да изчакате до 3-годишна възраст.
Ето възрастовите периоди, през които детето развива умения за ходене до тоалетна самостоятелно:

* 15-месечна възраст – детето може да посочи мокрите си дрехи;
    * 18-20-месечна възраст – детето може да се изпишка в гърнето, ако бъде поставено там;
    * 2-2 1/2-годишна възраст – детето може да си каже “пиш” или “аки”;
    * 3-4-годишна възраст – детето може да се сдържа и да ползва тоалетната вече самостоятелно.

А вие готови ли сте?
 Peace

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 09:13 от Анонимен

# 24
  • София
Ходенето по нужда извън памперса е свързано с две неща, които са налице по различно време при различните деца. Физическата възможност за задържане, която позволява на мозъка и на тялото да изчакат докато се събуят гащите, докато седне на гърнето и тн. Второто е психологическата фаза свързана с отделянето, която се нарича "анална фаза" и следва след "оралната фаза", която започва с раждането и е фокусирана върху устата, сукането и тн.
Времето за гърне според тези два признака е около/след 18-тия месец, но при различните деца е различно. Някои казват, че белег за готовност е способността да се изкачват самостоятелно стълби. Принудата и екстремните методи за приучване към гърне носят вреди, които често се изразяват в нощно напикаване в по- късна възраст, отказ от изхождане и други. В други страни децата стоят с памперс до 3-4 години и не виждам толкова притеснени от това родители. Тук е било обяснимо ранното слагане на гърне, защото не е имало памперси, но сега не виждам причина да се напъват толкова децата и то в период, в който очевидно не са готови за това.

Моето дете вече ходи по 10-тина пъти на ден на гърне. Преди няколко месеца му го въведох като предмет, обясних му за какво е и го оставих в хола. В началото го пълнеше с играчки, а от скоро се събува сам, сяда и се изхожда, и по голяма, и по малка нужда. За махане на памперса ми се струва рано, а за нощния памперс ще изчакам поне 7 сутрини, в които се буди със сух памперс.

# 25
  • Разград
Започнах да ги слагам когато навършиха 7 месеца. Свикнаха изкючително бързо и никога не са ми плакали на гърнето. Сега откакто се научиха да вървят започнаха да стават, но го правят винаги когато са си свършили работата  Mr. Green.

# 26
Изобщо не съм го тормозила. Като тръгна на ясла, там го научиха. Peace
Просто ме помолиха и в къщи да го слагам и така.

# 27
Синът ми започнах да го слагам в гърне, когато взе да стои стабилно без моя помощ. Никога не ми е създавал проблеми, не е било травмиращо за него, веднага се изхождаше и ставаше. Много лесно свикна и на година и половина беше без памперс през деня, а на две махнахме и нощния.
Дъщеря ми от около два месеца я изхождам когато се сетя в легенче. Също не ми създава проблем, не плаче, не се мръщи. Чакам една, две минути и ако не свърши работата я обличам. Рядко се случва, обаче.

# 28
  • до една звездичка
Хубава тема Peace
Научих полезни неща от нея. И успокоителни, също.
Моето дете опитах на гърне около 9 месец. Не се получи.
Сега също не иска. Плаче, дърпа се.
Предполагам, че и е рано.

# 29
Ходенето по нужда извън памперса е свързано с две неща, които са налице по различно време при различните деца. Физическата възможност за задържане, която позволява на мозъка и на тялото да изчакат докато се събуят гащите, докато седне на гърнето и тн. Второто е психологическата фаза свързана с отделянето, която се нарича "анална фаза" и следва след "оралната фаза", която започва с раждането и е фокусирана върху устата, сукането и тн.
Времето за гърне според тези два признака е около/след 18-тия месец, но при различните деца е различно. Някои казват, че белег за готовност е способността да се изкачват самостоятелно стълби. Принудата и екстремните методи за приучване към гърне носят вреди, които често се изразяват в нощно напикаване в по- късна възраст, отказ от изхождане и други. В други страни децата стоят с памперс до 3-4 години и не виждам толкова притеснени от това родители. Тук е било обяснимо ранното слагане на гърне, защото не е имало памперси, но сега не виждам причина да се напъват толкова децата и то в период, в който очевидно не са готови за това.

Моето дете вече ходи по 10-тина пъти на ден на гърне. Преди няколко месеца му го въведох като предмет, обясних му за какво е и го оставих в хола. В началото го пълнеше с играчки, а от скоро се събува сам, сяда и се изхожда, и по голяма, и по малка нужда. За махане на памперса ми се струва рано, а за нощния памперс ще изчакам поне 7 сутрини, в които се буди със сух памперс.

Съгласна съм с всичко, с изключение на едно, живея и работя до морето и ако до преди 5-6 години децата на туристите бяха с памперс и биберон , сега това вече не е така.

Общи условия

Активация на акаунт