как свикват децата ви на гърне

• 6 414
  • 89
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Преди някоко години лекарите бяха свиквани на обучения специално по въпроса от вредата на памперса в това отношение,действа затоплящо в областа на мъжките полови органи и намалява възпроизводителните възможности. Детето свиква на гърне изключително бързо ,стига да има кой да му помогне , а не да го насилва разбира се -въпрос на подход.

Браво, Hrrisss  bouquet !
Искам да добавя и прекалено тесните панталонки.

Масово слаганите чорапогащи и бодита- такива неща не се слагат на момче с памперс. Ако ги няма едва ли памперса ще действа толкова затоплящо.

# 61
аз съм решила след двете годинки да го пробвам с гърнето.
на годинка ми изглежда прекалено малък, а и от всичко изчетено, моето решение е да го сложа на гърне по-късно и то без да настоявам , ако не се получи от първите няколко дни
Peaceнапълно съм съгласна!

# 62
  • София
...
Времето за гърне според тези два признака е около/след 18-тия месец, но при различните деца е различно. Някои казват, че белег за готовност е способността да се изкачват самостоятелно стълби.
...

Не искам да споря, но стълбите нямат нищо общо. Моят син изкачва самостоятелно стълби от около годинка - в действителност, изкачи напълно самостоятелно домакинската ми стълба (4 стъпала, висока е приблизително до гърдите ми) преди да започне да ходи достатъчно стабилно... но и до ден днешен категорично "н'ика" да се изххожда на седалката или на гърнето. Не понеже не знае за какво са. А защото не иска. Не мога да разбера защо - май чак толкова не може да говори...

# 63
С  повече търпение от страна на родителя.Синът ми се научи на 1год. и 6 месеца стана само за  пет дни.Стоеше на гърнето с играчки.Казват че не било хубаво да си играе на гърнето защото щял да свикне да си играе докато върши работата.Но все пак се научи за 5 дни което си е рекорд особенно при момченцата. Laughing

# 64
Преди някоко години лекарите бяха свиквани на обучения специално по въпроса от вредата на памперса в това отношение,действа затоплящо в областа на мъжките полови органи и намалява възпроизводителните възможности ...

Памперсите са въведени през 1961 г., не виждам проблемите във възпроизводителните възможности на практика newsm78

# 65
  • София
Преди някоко години лекарите бяха свиквани на обучения специално по въпроса от вредата на памперса в това отношение,действа затоплящо в областа на мъжките полови органи и намалява възпроизводителните възможности ...

Памперсите са въведени през 1961 г., не виждам проблемите във възпроизводителните възможности на практика newsm78

Това го написа hrrisss , а не аз. Нещо се е объркало с цитата. И аз не смятам, че има връзка между памперса и възпроизводителните възможности. В много държави децата са с памперс до 3 годишни и никой не се притеснява. У нас памперси не е имало много години, в които по света са съществували и са били използвани. Родена съм през 1976 и тук не са били чували за това, но знам от родителите ми, чиято работа беше свързана с пътувания, че са купували от западна Европа, където вече са били в масова употреба. Предполагам на тази изостаналост се дължи и уплаха от памперса и желанието бебетата да се сложат на гърне от 7-8 месечни.

...
Времето за гърне според тези два признака е около/след 18-тия месец, но при различните деца е различно. Някои казват, че белег за готовност е способността да се изкачват самостоятелно стълби.
...

Не искам да споря, но стълбите нямат нищо общо. Моят син изкачва самостоятелно стълби от около годинка - в действителност, изкачи напълно самостоятелно домакинската ми стълба (4 стъпала, висока е приблизително до гърдите ми) преди да започне да ходи достатъчно стабилно... но и до ден днешен категорично "н'ика" да се изххожда на седалката или на гърнето. Не понеже не знае за какво са. А защото не иска. Не мога да разбера защо - май чак толкова не може да говори...

Казват, че способността да се изкачват самостоятелно стълби е белег за физическа готовност, а дали детето е психически готово и има желание да ходи на гърне е съвсем отделен въпрос.

# 66
гледа аз как стоя в тоалетната.Обясних,че неговата тоалетна е грънчо и така сам се научи да ми подражава

# 67
Голямата не е ползвала гърне.Не е нужно да ви казвам, че не се нааква от 2 годишна някъде/малко след/Малката също не сяда на гърне, няма смисъл за мен.Това лято ще свали памперса.
Аз съм мобилна и няма как да изпикавам децата си през 15 минути посред улиците, а с едното слагане сутрин само-не става, няма ефект никакъв, а и принципно съм против привикването за нужда.
Та на въпроса-как привикват с гърнето-не привикват, не им се налага.

# 68
Правих няколко безрезултатни опита,докато накрая не се получи.Не бях прекалено настоятелна,като е готово детето само си показва  Peace

# 69
мисля, че времето за гърнето е много индивидуално, но е добре да не се отказваш и да бъдеш постоянна в опитите си - през определени интервали отново да се опитвате; ние винаги слагахме гърнето когато ходехме до тоалетната - или аз или баща му; започнахме от около 10 м. Ако иска седи, ако не иска не го насилваме, но винаги му предлагаме и винаги, когато ние ходим до тоалетната - напъваме се с него, правим му муцунки; Започна да ака в гърнето и да пишка на около годинка, но само когато е гол. Когато беше с памперс винаги го правеше в памперса - гомям комфорт - не нарушава играта и мислите му  Simple Smile На годинка и седем месеца разбрах, че ме изнудва и си иска памперса, независимо, че знае много добре кога му се ака или пишка - ние му го махнахме и за през деня и за през нощта; ходех с една торбичка гащи и панталонки - за две седмици свикна да си казва, но третата седмица започна период на изнудване - нарочно се наакваше и напишкваше - веднага след като го попитаме /и най-вече изнудваше момичетата в яслата/; една вечер му разиграхме сценка с мравката, която чука и идва, защото е с мръсно дупе.... от тогава вече никога не се е напишкал или наакал  Simple Smile; дори и през нощта  Simple Smile

# 70
  • София
мисля, че времето за гърнето е много индивидуално, но е добре да не се отказваш и да бъдеш постоянна в опитите си - през определени интервали отново да се опитвате; ние винаги слагахме гърнето когато ходехме до тоалетната - или аз или баща му; започнахме от около 10 м. Ако иска седи, ако не иска не го насилваме, но винаги му предлагаме и винаги, когато ние ходим до тоалетната - напъваме се с него, правим му муцунки; Започна да ака в гърнето и да пишка на около годинка, но само когато е гол. Когато беше с памперс винаги го правеше в памперса - гомям комфорт - не нарушава играта и мислите му  Simple Smile На годинка и седем месеца разбрах, че ме изнудва и си иска памперса, независимо, че знае много добре кога му се ака или пишка - ние му го махнахме и за през деня и за през нощта; ходех с една торбичка гащи и панталонки - за две седмици свикна да си казва, но третата седмица започна период на изнудване - нарочно се наакваше и напишкваше - веднага след като го попитаме /и най-вече изнудваше момичетата в яслата/; една вечер му разиграхме сценка с мравката, която чука и идва, защото е с мръсно дупе.... от тогава вече никога не се е напишкал или наакал  Simple Smile; дори и през нощта  Simple Smile

И всичко това, защото ...? И го даваш за пример, защото ...?

# 71
И двамата съм ги сложила на гърне, след като се закрепиха да седят, след 7-ми месец. Първоначално след сменяне на памперс, да не е често, не съм имала проблеми изобщо. Големия махна памперса на 1г.6м.,а малкия на 2г.

# 72
На една година за мен детето е малко за гърне. Приучаването е добре да започне около 18-24 месеца, зависи от детето. Моето на година и девет месеца се научи. Един месец го държах без памперс вкъщи. След това започна да си казва и почти няма инциденти.

# 73
Все още не е свикнал.. вече разбира кое за какво е, но отказва да се изака или изпиша по какъвто и да е начин - прав, на гърне на тоалетна или да го държа.. не и не.. продължаваме да чакаме.. поне докато се стопли и махна памперса да пикае навред..

# 74
  • ГОре на черешата...
От вторник насам махнах памперса вкъщи - пу-пу, да не чуе дявола, вчера имаме само два чифта изпрани гащички - едните, защото почна голямата работа в тях /знам, че за нея ще почне да казва по-късно и не се шашкам/, а другите - беше пишнал една-две капки, затова.

Явно много бързо осъзна колко е по-добре да е само по гащички, защото реве и не дава да обувам памперс-гащи за разходка...а иначе ми казва "Ка-ка" /бел. ред. - "напиках се"  hahaha/ - или има само капка на гащите или е напълно сух и като седне на гърнето се изпикава...

Не се карам и не крещя при инциденти, а поощрявам, когато ми е казал преди да се напикае - обяснявам, че е хубаво да си сух и че бати също няма памперс - снощи като го приготвях за сън търчеше из цялата къща по гащички и показваше на всички, че е "куууух!  Joy"

Та - доволна съм. Детето достигна възраст, в която разбира какво се иска от него и смятам, че ще се научи да предупреждава по-рано сравнително бързо Peace.
Другата седмица мисля вече да излизаме по гащички и на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт