как свикват децата ви на гърне

• 6 398
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
Браво mari_eta,наистина бързо се е научил.Йоана вече трета седмица е без памперс,не й слагам нито за следобедния сън,нито на вън.Забелязах,че сложа ли памперс гащи(за по продължителна разходка) и се отпуска и сякаш всичко забравя и там си върши работата.Та реших,вече няма да й слагам и да я обърквам.Казва си,понякога и след като е свършила работата,и при нас е е ''кака'' Laughing,но важното е,че разбира за какво е всичко това,и иска да съдейства.Често се изпуска по малко и бягаме на гърнето,явно още се учи да се контролира.А дали контролирането е пряко свързано с умението на детето да изкачват стълби незнам,но Йоана си ги изкачва без проблем. Laughing
Определено избора ми да махна памперса сега лятото беше правилен,но се иска много търпение и постоянство и спокойствие.Имало е случаи,не ми издържат нервите,дори съм й повишавала тон,чудех се защо не разбира и не си казва,а то милото...нямам думи.Пожелавам си повече спокойствие за напред.

# 76
  • ГОре на черешата...
Браво и на "кака"  Йоана  bouquet!
И аз май вече няма да обувам памперс-гащите - ще нося няколко чифта гащички на разходката и ще се преобуваме като се наложи - срамно няма. Количката ми се пере лесно , така че и да я опикае - все тая.
А и вече в тия жеги - горките деца. Едно е бебе в количката, ама да тича с това чудо между краката ooooh!...

# 77
  • София
Вече не знам каква стратегия да измисля и  затова моля за съвети.Дъщеря ми от 1 годинка сутрин след млякото акаше в гърнето.Някъде след годинка и шест месеца започна и да казва,когато се е наакала в памперса.След като беше болна преди около месец, гърнето се превърна във враг.Не го иска,играе с него,не иска да сяда или седи, но нищо...Бях покрила гърнето за нк дни да не го вижда и после пак започнах,но тя бяга само като го види.Даже и да се е наакала в памперса не дава да я чистя и мия.Въобще малка драма се заформя и вече не знам как да действам.Не ми е целта да се отуча веднага,повече ме е яд на изгубените навици и крачките назад.

# 78
...Даже и да се е наакала в памперса не дава да я чистя и мия.

Същата история е и при нас, с изключение на това, че синът ми е осем месеца по-голям от дъщеричката ти и тепърва започвам да го приучавам към гърнето. Осъзнава какво върши, казва си дори, но не иска гърне и не иска  ooooh! Все се надявам, че с постоянство ще се постигне желаният успех  Thinking

# 79
Синът ми на една годинка вече ходеше на гърнето,но го оставих за две седмици при бабите и от тогава не иска да сяда на гърне,а вече е почти на 2г.И аз не зная вече какво да правя,но при нас проблема е че не иска да ходи и с памперси,когато сме вкъщи стои по слипове.

# 80
Във всичките теми за гърнетата съветвам едно(от опит).
Памперса да се махне изведнъж.
Ако плаче от гърнето-направо в тоалетната.
При нас тази схема подейства.

# 81
Ще пробваш пак на по-късен етап. синът ми също не искаше на гърне, затова му сложих адаптора и ходеше в тоалетната чиния. Иначе рискуваш да му нанесеш психична травма и да се върнете в самото начало. Остави я да се ака в памперса, докато сама не прояви интерес и желание да ходи на гърне.

# 82
И аз съм за адаптор или да купиш ново гърне.Ако и така не иска, остави я и опитай по-нататък. Peace

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 13:40 от Били...

# 83
Сложих сина ми на гърне много рано - още на 7 м. беше грешка обаче. До годинка и един, два м. си акаше все ден там. Оттогава не ще и да чуе за акане в него. Понякога се случва да седне, но без резултат. Всичко си прави в памперсите и често пъти падат големи кандърми за миенето. Очевидно е период, който ще отмине.
Мислех си, че ще го оставя сам да се отучи от памперса, но есента ще тръгне на градина и няма как. Затова лятото съм решила да махна изведнъж дневния памперс (особено на морето), та да видим какъв ще е резултата.
Дъщеря ти е все още малка. Може би можеш да изчакаш още малко преди да правиш опити да й махнеш памперсите.

# 84
Цитат
az sa6to taka postapih o6te na 7 meseca zapo4nah da go slagam na garneto za po 5-10minuti sega e na godinka i dva meseca i neiska da sedi na nego neznam kakvo da pravq ,dali o6tee mnogo malak za garne?

аз съ6то така постъпих о6те на 7 месеца запо4нах да го слагам на гърнето за по 5-10минути сега е на годинка и два месеца и не иска да седи на него не знам какво да правя ,дали о6тее много малък за гърне?

----
Моля, пишете на Кирилица!

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 13:36 от .Ели.

# 85
слях темите

# 86
Ама точно никога не е сядала на гърне .Махнах  памперса като стана на две , после направо ползваше тоалетната чиния . Simple Smile
Според д-р Додсън приучването на детето на гърне преди да е овладяло собствените си нужди ( той счита че това се случва някъде около 2-рата година )  е по скоро за удобство на майката  , а не на детето .
След като то не умее да контролира естествените си потребности  не е нужно да се опитваш да го слагаш на гърне .
Често пъти това е грешка ! Купуването на ново гърне надали ще промени нещата  .Може да му е по интересно в началото , ама после какво .... Thinking
Всичко с времето си  Simple Smile

# 87
  • ГОре на черешата...
Да дам поредния отчет - вече втора седмица сме без памперс - дори и навън. На третия - четвъртия ден след махането категорично не ми даде да му сложа памперс за разходка. Взех няколко чифта гащички и къси панталонки за смяна и смело излязох. В резултат - връщаме се сухи. Питам през 15-тина минути. Обикновено отговаря с "не". Но като има нужда ми казва - най-много докато го сваля от количката и смъкна гащите да има една-две капки на слипчето, но това не е болка за умиране.
Само че не иска да го изпикавам прав и се държим като момиченце, в резултат на което опръсква или ръцете ми, или сандалите си Mr. Green, но карай - това да е.

Изобщо не съм очаквала, че този важен преход при нас ще мине така безболезнено.
Пожелавам го на всички Peace!

И една смешка от вчера - панирам тиквички на терасата и той пристига с дежурното "ка-ка" - бягам, слагам го на гърнето, което е в коридора, и му казвам да стои там докато се изпикае.
След малко пристига със смъкнати гащи и аз машинално ги вдигам като продължавам да се пържа над печката. След около 20 мин. ми звъни съседката. Отивайки да отворя машинално поглеждам гърнето - и хоп! - изненада - нашият свършил голямата работа, ама майка му - сакън, да не изгори тиквичките - не обръща внимание ooooh!.
Добре, че готвенето му е интересно и седи плътно до мен иначе не се знае какво щях да заваря hahaha...

# 88
mari_eta  Joy,скица.
И при Йоана имаше поразителен ефект махането изцяло на памперса.Научи се точно за 3 седмици,навън си ходим с гащи,спи следобедния сън също без памперс,доволна съм.

# 89
  • София
newsm10
Иначе по темата- и от адаптора плаче и бяга.Засега оставам без опити за гърне.Изчаквам нов подходящ момент.После може да купя и друго гърне. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт