Имате ли домашни помощници?

• 33 041
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • далечно
Просто в момента в който имам възможност мечтая да идва така всяка сутрин да идва за по час-два. Не искам да ми мие прозорците, да ми лъска баните всеки ден, а просто да въвежда ред и да е относително чисто.... Иначе специално за нас не виждам смисъл да идва веднъж на седмица, две да чисти, на следващия ден хаоса пак е същия...

и аз много обичам в понеделник като се прибера от работа и всичко свети. Въпреки че с присъщата си проклетия винаги забелязвам случайно нещо пропуснато или направено през пръсти. Ама скръцнах със зъби на дамата и оттогава гледа да няма такива пропуски.

Но смятам, че всеки ден някой да лъска е излишно....Най-малкото за 4-те часа след работа и преди синът ми да си легне (ако сме вкъщи, а не на двора например) става хаос така или иначе. Хаос, ама на чисто  hahaha  Та на мен наистина ми е за чистенете, не за подреждане - разглезих се и мразя да лъскам печки, бани, плочки, теракоти, кофи и прочие. С изрядния ред се разделихме след като синът ми пропълзя  Joy Затова веднъж седмично ме устройва и смятам по-мащабна инвестия за ненужна.

# 196
ako nqkoq ot vas se nujdae ot balgarka-  nanny , au-pair , doma6na ikonomka prosto mi se obadete : 00359878100771 Vera Mileva! /dano ne zvu4i grozno?/

# 197
За съжаление нямам.  Sad Много ми се иска, особено за гладенето! Дано скоро да ме огрее.  Praynig

# 198
  • в едно миланско село
За съжаление нямам.  Sad Много ми се иска, особено за гладенето! Дано скоро да ме огрее.  Praynig

Mисис T., извинявай за лЮбопитството, това ти ли си на аватара?  Shocked #Crazy
комплименти, зна4и, ако да

# 199

Mисис T., извинявай за лЮбопитството, това ти ли си на аватара?  Shocked #Crazy
комплименти, зна4и, ако да

Аз съм, благодаря за комплиментите.  Blush  bouquet

# 200
Аз имам домашна помошнияка. Работи от 6.00 часа сутринта до 5.00 следобяд. Върши домакинската работа и гледа бебето през деня докато аз съм на работа. Плащам и към 200 евро на месец. В общи линии сме доволни, то идеален човек няма.

# 201
200 евро, за петдневна работна седмица, всеки ден от 6.00 до 17.00  /11 часа/ ..
Домакинска работа + гледане на бебе  Shocked

Това ми звучи като много лоша шега, по отношение на горката ви помощничка!

# 202
Виж йм местожителството. На Филипините се плащат само 30 долара на месец (с подслон и храна), в ЮАР заплатите са други.

# 203
200 евро в ЮАР са много пари

Последно съм писала през 2009 в тази тема:) Моята мечта се изпълни и година и нещо имахме помощ ежедневно по 2ч. Рай.
Сега идва 1 път седмично. Не е същото, но и на това съм безкрайно благодарна, поне не е всичко на мен.

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 00:20 от 10 c's

# 204
Само да до уточня в петък работи до 2 часа и е включена и храната. Тук просто заплатите не са много високи, не че 200 евро са много но ако не изплащаш нищо ще ти стигнат за храна и дрехи. То и в България хора с висше образование работят за 200 евро, а цените тук и в България са горе долу на едно ниво.

# 205
  • София - Рим и обратно
Идва жена за чистене и гладене 2 пъти седмично. Плащаме й 30 евро на ден, за 4 часа. Общо взето съм доволна.
Жената, която идва да чисти в България обаче, се старае 10 пъти повече /съответно за 2 пъти по малко пари/.

# 206
аз съм доволна от нашата, много усилия ми спестява, а е много трудно да се намери нормална чистачка, повечето са малко изпаднали,  как да кажа, не от бедност, а като  Crazy

# 207
Само да до уточня в петък работи до 2 часа и е включена и храната. Тук просто заплатите не са много високи, не че 200 евро са много но ако не изплащаш нищо ще ти стигнат за храна и дрехи. То и в България хора с висше образование работят за 200 евро, а цените тук и в България са горе долу на едно ниво.

Mr. Green

Понеже изпуснах, та нямам идея какво е отговорено, /ако изобщо е било/, та аз да си повторя въпросът:

При вас разрешен ли е 11 - часов работен ден?
Или мацката бачка на черно, затова е и такава експлоатацията? М?

# 208
  • T"A
Албо, а защо да не е разрешен? При вас забранен ли е 11 часовия работен ден?
В Израел не е забранен напр., мъжът ми пък по договор работи 210 часа месечно, което излиза по 10 часа на ден и съвсем не е в сферата на почистването на домове, ами високо квалифицирана работа.
Убедена съм, че и в страни като САЩ и Япония това е разрешено... А защо не и в ЮАР...

Както казват, че София не е България, така бих казала, че Европа не е светът  Wink ако това ти е мерилото...  Peace

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 07:42 от Mentha

# 209
Ами по принцип няма как да и е по- кратък работният ден тъй като аз почвам работа в 7.30 и свършвам в 5, което прави 9 часа работен ден. Мъжът ми работи от 6 часа сутринта до 6 вечерта, което ще рече 12 часов работен ден. Да не говорим, че се налага да работи и weekends  и че понякога работи по 70-80 часа на седмица. А и не мисля че домашната помощничка се убива от работа през деня. Все пак къщата ни не е чак толкова голяма, и 2-3 часа са напълно достатъчни за да се почисти. Единствената причина да държа домашната помощничка е заради децата, защото предпочитам да има някой при тях като се върнат о,т училище, а и като се разболеят не мога да взимам непрекъснато отпуск да ги гледам. Тук разрешават само до 3 дена болнични за гледане на дете. А предполагам тези от вас които са с малки деца знаят колко често се разболяват.
Не мисля че експлоатирам някой в интерес на истината. Тук има много евтина работна ръка и жени, които се наемат да работят като прислужници просто нямат много голяма друга алтернатива. А и тук заплатите са в общи линии толкова за домашните помощнички, да не говорим че някои работят събота и неделя особено ако живеят при работодателите си. Тук домашните помощници се превръщат в нещо като част от семейството. Освен да я пратя да си търси работа в Европа. Явно там заплатите са много високи защото аз с моите 1000 евро заплата за двете ми висши образования, едното от които е от тук, не мога да си позволя да плащам повече от 200 евро на месец. То ако става въпрос за експлоатация то и аз попадам в тази категория.

Общи условия

Активация на акаунт