Имате ли домашни помощници?

• 33 072
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
  • далечно
е ти пък, то да не би Северна Италия да е втория свят  hahaha  hahaha  hahaha

# 76

ей така, Харич  #Crazy...има пералня долу в общото перално,има и томблер и сушилня, но графикьт е 1 ден 3а семейство, като неделя не се пере...ние сме 10 семейства, средно на 12 дни се пада ред.... в апартаментите е 3абранено да се пере и суши....само на балкона, кьдето сьседите отдолу пушат като комини и кел файда, че сьм прала #2gunfire....

но а3 ка3ах, че хич не ме интересува Crossing Arms, с 2 малки деца не мога да пера 2 пьти в месеца...и си купихме пералня с томблер....обаче малки ( до 3 кг.), тях ги пол3вам обаче само 3а нещата на дребните...нашите остават....и така се сьбират...

тааааа  newsm78, кой ка3а, че обича да глади Mr. Green...каня го на гости  Grinning Hug Heart Eyes

Какво значи томблер и съответно каква е разликата между томблер и сушилня.
И тук ако живееш под наем май понякога не можеш да си инсталираш собствена пералня. Аз не се престаравам в прането, ама пак по 4 перални седмично събирам. Ако ще пера веднъж на 2 седмици, това означава пране по цял ден от сутрин рано до вечер късно, което значи няма мърдане от вкъщи. Но все пак не е толкова лошо, щото от др страна 2 седмици не се занимаваш с плануване на пране  Peace
За мразещите гладене. Аз винаги си пускам интересно предаване докато гладя и така комбинирам полезното с приятното. Гладенето действа толкова успокояващо, просто не разбирам защо го мразите  newsm78

# 77
  • Германия
За вас майтап, за мен факт- използвам гладенето, за да изпусна и аз парата. Много обичам да гладя преди или след посещение при свекината фамилия Laughing Или след като Мартин съм го прибрала прегладнял от градината и чуя, че пак е ревал заради методите на възпитателките. Close

# 78
В Германия и ние перяхме в обща пералня, беше удобно. Аз нямам резерви да си пусна гащите след някой друг - не мисля, че след като е прала една пералня след това е мръсна ( не  е).
Освен това е по-рентабилно. Ако има 4-5 домакинства спокойно могат да се справят с една пералня. Ние сме 2 домакинства на моята пералня, почти всеки ден перем, но никога почти не сме се засичали.
В началото, като ми подари пералнята моята свекърва, аз си мислех, че ще е в банята, където има ниша и туби, но тя държеше да е в гаража, страх я беше от авария. Така, че да живее Икеа, че има разни мобили, които устройват перилно помещение, съгласих се да сглобим такова в гаража.
Така, че според мен доста от тези резерви са в главата, особено за общото ползване.

# 79
  • в Tara
всичко гладя аз, без чаршафи и пликове.
искам като си търся нещо да обличам да ми е готово. или да си легна на мекичка калъфка.

амейски, аз мислих, че само в американските земи ги има тези норми за пералнята. ааааа, не знам как се оправяш, вземи се замисли за момиче за гладене Laughing
аз като чета moia kukla вземам да се навивам Wink ми няма да ми е лошо веднъж в седмицата някой да ми чисти прозорците, баните и да ми глади.
ама много евтино ми се види в южна италия. тук, в каталуния мъж ми плащаше на една латвийка по 14 Е на час за почистване на офиса и помещението, което е има няма 100кв.
или е много скъпо наистина  или латвийката е циганка!

за гладенето,  не може да ми хареса, умарям си ръката много и ми става тегаво бързо-бързо

# 80
Офф> Е добре, де, а децата и мъжовете какво ги правите, докато си упражнявате "хобито"? Thinking

Никога не гладя, когато децата или мъжът ми са в къщи. Дори избягвам да чистя, защото не мога да се концентрирам и едно прибера и след секунда е пак на пода. Изхвърлям ги всичките на двора и се усамотявам с прахосмукачката. Но по принцип избягвам да чистя уикенда, когато всички са в къщи. Върша всичко през седмицата като са на детска и на работа.

О'Хара , за гладенето,  не може да ми хареса, умарям си ръката много и ми става тегаво бързо-бързо
ти да не гладиш с ония старовремските ютии дето тежат по 6 кила парчето  Joy Или аз съм се отренирала с носене на бебета и ютията ми се струва безтегловна  newsm78. Гладенето ми е най леката домакинска работа (като изключим прането). Даже го нямам за работа.

10cent's , и ние със свеки сме с обща пералня. До скоро имахме две пак общи, но едната се счупи. За самата пералня е хубаво да работи колкото може повече за да не са калцира. Все пак нямам против ако мъжът ми вземе отделно пералня и сушилня за нас си, че ме мързи да ходя до мазето при всяко пране, но за сега имало някакъв проблем да се монтира в нас та ще трябва да почакам.

# 81
амейка, ти си вкъщи, та раzбирам, че някак все ще успееш да се иzпереш. Обаче се чудя хората които работят отпуска ли си вzимат преz 2 седмици zа да успеят да се иzперат? newsm78 Аz пускам по 2_3 перални на седмица, доста спорадично според това кога имам време, но толкова се събират средно. Когато пера пердета и раzни иzвънредни неща, ми се събират и по 3_4 на ден. И ако трябва това да го събера zа 2 седмици, просто не виждам как ще смогна след работа. Или трябва да се откажа да спя, или трябва да си вzема отпуска, или да напусна работа.

А zа Германия, иzобщо не е навсякъде с общи перални. Ние живяхме в апартамент, в който имахме право да си инсталираме пералня в банята, въпреки че в маzето имаше и общи пералнии с жетони. В следващото ни жилище всеки си имаше пералня, но не в апартамента, а в маzето. Това много добре ме устройваше zащото така можех да си пера и късно вечер беz да смущавам някой. Но пък най ми хареса че всички сгради които съм огледала си имаха помещения zа сушене на прането. Елате да видите как във Виена повечето хора са принудени да си сушат чаршафите в спалнята zащото на балкон може да се сушат само дребни неща, а много от сградите нямат помещение zа сушене. За нас това стана причина да се насочим към къща с маzе, а не към апартамент. Мраzя сушилните, zа мен те са най_ненужното човешко иzобретение и бих си купила само ако живея на място където няма абсолютно никакви условия zа простиране на пране.

Ние гладим само панталони с ръб и риzи, ама пак е мноооооооооого и все се опитваме да си го прехвърлим един на друг. Та ако има желаещи да релаксират с гладене, и аz каня. Няма какво да си кривя душата, мърzелана съм, мраzя всяка домакинска работа, в това число и гладенето.

# 82
  • Italia
Може ли и аз на опаШката след Сърфата и Татяна.  Twisted Evil

За 4истенето. Докато се "справях" сама , 4истех:
- през уикенда, когато не съм на работа, но и мъжа ми както и цялото домо4адие са си у нас и няма да ви казвам до каква истерия съм стигала , заЩото народа ми се пре4ка наоколо
- през седмицата , преди да отида на работа ( работя парт тайм следобяд ) с малката ми дъЩеря,която хлен4и наоколо , отново стигаЩа по4ти до истерия  Tired
В един момент не издържах пове4е и реШих,4е освен да си взема жена да ми помага или да се гръмна друго реШение няма. Crossing Arms
За гладенето. Мразя го. Ама много. Освен вси4ко друго,понеже имам разШирени вени и ми се разказва играта на краката. Какъв релакс,какви 5 лева.  ooooh! Само за мъжа ми имам между 5 и 7 ризи на седмица,за децата вси4ки видове блузки,анцузи,клин4ета и подобни,за мен някоя и друга риза или паму4на блуза или тениска. Бельо наШе и спално не гладя , понеже не ми остават сили и време. Не знам тези от вас,които не гладят или по4ти,не ви ли дразнят неЩата като са сма4кани?  Thinking
Пералня пускам през ден,не бих могла да си представя да пера веднъж на две седмици или ако го правя задължително бих взела някой за помоЩ в гладенето. Crazy
Та такива ми ти работа. С ходене на ба4 и мъж дето не помага за мен ли4но само така се оцелява. Peace

# 83
Нямате ли при вас дрехи дето не се гладят?! Сега като купувам дрехи гледам все да са нон-айрон, много лесно.
има има... даже на детето хич не гладя Rolling Eyes

за съжаление точно лятото най много дрехи за гладене има Crossing Arms

а за прането : перем през ден -два по една пералня Crazy...сега се замислям какво толкова се събира, ама явно се събира Rolling Eyes
 суши се в къщи( както почти всяка холандска къща)  -  почти винаги изпраното вечерта на сутринта е сухо Peace

# 84
За мен пък сушилнята е едно от най полезните изобретения  Grinning Да не пренебрегваме факта, че от сушилня прането излиза почти изгладено.

звездичка , как така прането се суши в къщи.  newsm78 Специални помещения за сушене ли имате. Мъжът ми не дава да суша нищо в нас, даже в банята може само по изключение, за да не мухлясва къщата от изпаренията.

# 85
сушилня и ние ползвахме преди, но сега не се налага..

ние сме в къща на два етажа и се провисва един простир( така ли му се казва) на парапета... който има таван на стоойка там...  Crazy

и аз преди си мислех, че ще има влага, че ще е неприятно... но не е точно така -  даже от прането цялата къща мирише приятно Flutter

# 86
И ние си сушим вътре нещата през зимата. За мухлясване не може да става въпрос, защото имаме страхотна вентилация в целия апартамент. Банята изсъхва за броени минути.

За гладенето - само ризи и то мъжът ми ги глади. (така или иначе той има повече, ако има нещо мое също гледам да му го пробутам Simple Smile)
Простирам внимателно и това е. Изобщо гладените чаршафи и кърпи не носят добавена стойност за моето съществуване.

# 87
  • в Tara
ти да не гладиш с ония старовремските ютии дето тежат по 6 кила парчето  Joy Или аз съм се отренирала с носене на бебета и ютията ми се струва безтегловна  newsm78. Гладенето ми е най леката домакинска работа (като изключим прането). Даже го нямам за работа.
aaa, няма такъв филм! много си ми е съвременна даже, знам, че хубавата ютия трябва да тежи Laughingлека може да е, ако я пренасяш за почивката в багажа, малка и побираща се в сака.
повредата е в мен, аз съм малко с две леви ръце, затова. с  лявата не ми излиза качествено гладено, а дясната ми има един кисток, дето ако я натоваря малко повече и боли яко. проблем ми прави дори писането с химикал.

аз зимата си суша дрехите вътре, нямам проблеми с мухъл. през деня ги простирам навън и вечер направо с простира ги вкарвам вътре. до сутринта са сухи.

# 88
  • BRUXELLES
За мен пък сушилнята е едно от най полезните изобретения  Grinning Да не пренебрегваме факта, че от сушилня прането излиза почти изгладено
  Peace Напълно подкрепям това мнение- при нас непрекъснато вали , на терасата е абсолютно забранено да се простира , така Че нямам друг наЧин да суша дрехи освен в сушилнята , освен това дрехите си запазват аромата от праха и омекотитела в пъти повеЧе, а
да не говорим , Че ако синът ми един Час преди да излезне ми заяви  ,Че иска тоЧно определено нещо - то тогава - на експресните програми на пералнята и сушилнята  и за 40 мин. съм готова newsm44
Ама каква тема подхванахме тоЧно на празника Joy Joy Joy
Честит Гергьовден!

# 89
 Много ми е интересно как в различните страни се гледа различно на домашна помощница. Например, тука, както казах, само изключително богатите (нищо общо със средна класа)  могат да си позволят помощница/готвачка  всеки ден.   Като бях в Латинска Америка, обаче, там почти всяко семейство има такава. Аз тогава нямах дете и не ме интересуваха  чистене и готвене, но моите познати там (нормални хора с нормални професии) бяха удивени от това, че аз сама си готвя ако готвя в Щатите.

И аз не обичам гладене. Дрехите, които са гладене, отиват на химическо чистене.

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 16:50 от Pixie

Общи условия

Активация на акаунт