Имате ли домашни помощници?

• 33 020
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Да, разполагам с няколко прислужници. Едната се грижи за детето като в задълженията и влиза да готви, пере, играе, свири, води и прибира от училището. Другата прислужница се занимава с мъжа ми-привежда в ред работното му бюро, забърсва  прах от колекцията му от халби, носи на химическо чистене костюмите и ризите му, грижи се за гардероба му да е безупречен. Третата е заета с домакинството, така да се каже-пере, мие, готви, пуска прахосмукачка, мие прозорци, глади бельо. Тя получава и най-много, въпреки ,че и гледачката на детето готви и пере, работата и е сравнително малко и това рефлектира на заплащането съответно. Жените не живеят у нас. Не бих могла да го понеса. В скоро време ще наемем гувернантка за детето, която говори поне няколко езика, защото смятаме, че владеенето на езици е много необходимо в днешно време. Ще търсим жена, която може би ще замести прислужницата на детето, но има вариант да наемем семейство-мъж и жена, като мъжът ще ми бъде личен шофьор, тъй като аз не шофирам в големия град (не че шофирам в малкия, де Laughing).Засега се чудим дали въобще ни трябват толкова много хора, като се има предвид, че аз не работя и вместо да седя във форума, бих могла да си върша домакинската работа, ама защо трябва да ми е трудно, като има кой да плаща за  домашни прислужници.

Я, сега един въпрос. Идват празници-пари ли да им дам на прислужниците или да им купя по един хубав парфюм. Едната от жените ми иска пари назаем, но сумата е доста голяма. Щяла да си ходи в Родината да види семейството си. Сега ще паднете като чуете на кое казва семейство-преди да дойде при нас е имала куче и го дала на някакви хора и и било  много мъчно за него и иска да го види. Е, кажете ми, струва ли си за едното куче да потрошиш толкова много пари?

А и друг въпрос имам. Искам да им въведа униформи на моите помощнички. Нещо такова:

http://tipsuniforms.reachlocal.com/coupon/?scid=1794925&cid= … _cr_id=4936762650

http://www.bestbuyuniforms.com/detail.asp?id=9896

При вас как идват-с цивилни дрехи ли са?

# 211
Цона, ако не е тайна в коя държава си? И тук познавам семейства, които имат по няколко деца и по големи къщи с по повече от една помощнички. Едната обикновено се занимава с чистенето, докато другата с децата. Познавам и семейства от Зимбабве, които имат и шофьор. Аз специално не мога да си представя с толкова много хора наоколо. Тъй или иначе децата ще ходят на градина през деня, и през това време помощничката ще има предостатъчно време да свърши къщната работа. Просто ми трябва човек, който да стои с децата след училище, през ваканциите и когато са болни.
За Коледа на моята и давам допълнително пари, а понякога и стари дрехи от децата и от нас. По принцип всички стари дрехи вкъщи ги давам на нея а тя ако иска да ги продава или да ги дава на роднини нейна си работа.
За униформата тук продават специални манти за домашни помощнички, продават се по всички магазини.

# 212
Държавата е тайна, но градът не е. Викат му световната столица, нищо, че е провинция. Ха, сети се. Laughing

# 213
Ами според Гугъл е Ню Йорк.

# 214
  • София - Рим и обратно
Държавата е тайна, но градът не е. Викат му световната столица, нищо, че е провинция. Ха, сети се. Laughing
Световна столица на какво? Има поне 20 града, които наричат световни столици на....нещо си.

# 215

Я, сега един въпрос. Идват празници-пари ли да им дам на прислужниците или да им купя по един хубав парфюм. Едната от жените ми иска пари назаем, но сумата е доста голяма. Щяла да си ходи в Родината да види семейството си.

Моя приятелка плаща самолетния билет на помощничката си до в къщи. Тя има дете в Тайланд и го вижда 1x годишно... та може й твойта да не си ходи заради кучето. Парфюм не е удачен подарък. По-добре известна сума пари.  

на второ четене май наистина е шега... явно виното ми е било замъглило главата  Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 02:21 от Azalee

# 216
  • UK
 Аз възприех поста на Цонна като шега, но като гледам май е сериозен newsm78
 Явно аз съм от друга планета Simple Smile
 И Венус1- 200Е на месец си е жива експлоатация, без да ми се обиждаш. В Европа с 1000Е заплата никой не може да си позволи домашна помощница на пълен работен ден.

# 217
Гледачката на детето на Цонна е чудесна.
Цоне, ако тя иска да си ходи, помогни на жената Simple Smile

Помощница съм имала докато живеех в ЮАР, където са безумно евтини такива услуги.

От скоро се замислям обаче да наема някой да помага с почистването.

# 218
  • в Tara
Аз възприех поста на Цонна като шега, но като гледам май е сериозен newsm78

шега е, разбира се Laughing Laughing
направо се басирВам!

# 219
  • София - Рим и обратно

И Венус1- 200Е на месец си е жива експлоатация, без да ми се обиждаш. В Европа с 1000Е заплата никой не може да си позволи домашна помощница на пълен работен ден.
Стига бе, хора, нали се разбра, че ЮАР не е Европа.

# 220
Бенс, ще ти пратя моята. Няма проблем.

# 221
  • UK

Стига бе, хора, нали се разбра, че ЮАР не е Европа.
  Точно, защото се разбра и разбрах, че Европа не е ЮАР, точно затова и коментирах по този начин. Ще обясня: предполагам, че всички ние пишем и четем в повече от една тема в чужбинския подфорум, т.е. имаме впечатления от много други постове на някои потребители и си съставяме някакво мнение. Еми и аз имам такова:)  Peace

# 222
Цоне, метни тая на мъжа ти да пооправи на моя мъж бюрото  Laughing

А, за униформите предлагам тези: http://www.halloweenplayground.com/images/roma/maid-costume-1305.jpg ша бъде весело у вас!

# 223
Намекваш, че работата им е един купон. Е, да, ама не. Аз съм сериозен човек, не мога да ги изтъпанча в такива тоалети, току виж заслепили мъжа ми и след това аз се превъвюрна в прислужница, а те в мои шефки. Whistling

Тази на мъжа ми ще ти я метна, нямаш грижи. Има опит с разхвърляни бюра.

# 224
  • София - Рим и обратно
току виж заслепили мъжа ми и след това аз се превъвюрна в прислужница, а те в мои шефки. Whistling

Историята познава безброй такива случаи, честичко се случва, мдааа. БАщата на мой познат зарязал майка му, когато били още малки с брат му, заради бавачката им филипинка /доста грозничка между другото Whistling/. Тъй че, по полека го давай с рояците прислужнички  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт