Идват лято и море, Дюкан по бански ще ни съблече - 180

  • 23 861
  • 478
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 63
Olipmia (Скарлет), не сме я пробвали тази схема, но щом така си решила  Peace Ти ще си първата, която ще я изпита и ще ни каже какъв е ефекта.
tsitalia, честита първа месечинка   bouquet Помним те (някои поне) по аватара, че е като на една наша дружка, обаче и тя къде зачезна  newsm78
Като говоря за зачезване, Слабеееее, внимавай с ливадите, че по Гергьовден много младо агнешко отива.....
Честито на всички празнуващи! и на всички от сферата на армията, както и на половинката на Тони-бг Hug
happysmile,  fight очакваме ги снимките  Hug

Мастерче, от няколко дни си мисля за теб. Къде си? Трябва ми помощ за едни миди, че нещо много са ми като водорасло. Изобщо като влезе в трета никакви идеи за храна не даваш  Naughty Я, кажи с какво се храниш и как вървят нещата при теб  Hug

# 346
  • Мнения: 145
Добро утро!

Честит празник на всички с името Гергана и Георги!  bouquet

Гардения  Hugблагодаря!

Jenusha-благодаря за инфото,не че съм се притеснила много,но ще си направя пълни изследвания.

Празнувайте умната днес,и не се поддавайте на изкушения!За мен не се отнася,аз съм на работа,и изкушения няма... Heart Eyes

# 347
  • Мнения: 5 001
[Мастерче, от няколко дни си мисля за теб. Къде си? Трябва ми помощ за едни миди, че нещо много са ми като водорасло. Изобщо като влезе в трета никакви идеи за храна не даваш  Naughty Я, кажи с какво се храниш и как вървят нещата при теб  Hug
яВЯВАМ СЕ НА ОТЧЕТ!!!  Mr. Green Joy Mr. Green Joy Mr. Green Joy

Ами как да давам рецепти,като ще дразня второфазниците....Аз казах и преди...Който иска помощ....Да ми пише на ЛС....
Мидите какви са ти? Ядки или с черупките?Може на салата да ги направиш....Кипват се за кратко(иначе стават жилави) и после с лимонов сок,черен пипер,зелен лук....И други начини знам за приготвяне на миди,но не са за втора фаза... Rolling Eyes


Иначе при мен вече нещата се нормализираха след едно голямо ГГЗ  ooooh! и плюс 2 кг...
Свалих ги и сега си се движа по схемата....Нямам отклонения засега....Ям всичко разрешено и не се ограничавам т.е. имам си гали,нишестени и т.н.....


Ниала  Hug Hug Hug Hug

# 348
  • Мнения: 145
Мастерче, Hugкак върви третата?

# 349
  • Мнения: 11 743
И мойта трета върви прилично. След първата гала писах, че имах +500гр, вече ги няма. Днес ще ми е втората гала. За плода - ям грейпфрут вече, преди портокал, 2 пъти круша. Това го пиша по повод на кали_08 и Lucie, заради ябълките! Чувала съм, че ябълката много отваря апетита. Да не си гладен, след една ябълка огладняваш. Понеже и двете се оплаквахте от апетит след ябълка, избягвайте я, пробвайте с друг плод!  Peace

Искам да дам еретичната идея, да има отделна тема за 3-та фаза!  Peace Тук, между спама, поздравления, въпросите и коментарите за първа и втора, някак се губят и въпросите и отговорите на третофазниците. Тази 3-та фаза е изключително важна, трудна, изникват много върпоси, имаме нужда от подкрепа. Отдавна си го мисля, но не исках да го предлагам, преди да имам общо с третофазниците.

# 350
  • Мнения: 63
Мидите ми са само ядки, ама ми изглеждат някак мръсни, а по принцип обичам миди. Аз съм в трета олекотена фаза, обаче моята не е от най-олекотените. Избягвам гали (не, че съвсем не правя, но се състоят от нещо дребно), нишестените май са ми през една-две (забравям ги, не е нарочно), ама то иначе как се сваля?! Обаче миди ще си направя по твоя рецепта  Hug

# 351
  • Мнения: 153
Olipmia (Скарлет), не сме я пробвали тази схема, но щом така си решила  Peace Ти ще си първата, която ще я изпита и ще ни каже какъв е ефекта.

А, коя е най-предпочитаната и даваща що-годе бърз резултат схема за втора фаза??? Rolling Eyes

# 352
  • Мнения: 91
Привет и честит ни Гергьовден  Simple Smile       bouquet
Ниала, много си очарователна и усмихната. Много приятно се изненадах оп визията ти  Flutter       bouquet
Мис_Тира за теб важи същото, много си чаровна и още каква ще станеш,само гледай  Heart Eyes
Флучия  Hug честит ви празник и на вас.Все така да си мила и добра и много щастлива със семейството ти и постигнатото  Hug
Кали08,Люси, я да се стягате и да не се панирате!  ThinkingНяма нищо за плашене! Храните се ПЗ- това което толкова време сте правили!!! От време на време прибавяте сиренце малко нешестени-2 пъти в седмицата и на 2-те гали си хапвате нормално-предварително определено от вас количество и видове храна!! Без никакви своеволия-основата ви е ПЗ. Набийте си това в главичките - ПЗ,ПЗ,ПЗ.ПЗ........ Никакви страхове и паники-това е абсолютно  стресиращо,водещо до оъркване. Когато прибавяте допълнителните неща - пълнозърнестия хляб и сиренцето, вече леко ще се съобразявате с количествата. И свиквайте с тази мисъл,намалете яденетата си ако успеете до 3 пъти на ден - закуска, обяд и вечеря.До сега сме поемали по 5 пъти ядене,от тук нататък да ви действа вътрешния контрол за всичко. И като сте зверски гладни, пък ще се озаптявате или го наваксвайте с режимност за 2 фаза!. Аз не ям всеки ден сирене и плод.Когато имам и когато ми се яде но съм се захранила.Същото е и с хляба,не ми се яде всеки ден, но и с него съм се захранила.2-3 пъти съм се огалвала и то не само на 1 ядене а за цял ден ,после съм строго режимна. Ето ми и резултатите: минимум преди 3-та фаза - 61.900кг., Вчера минимума ми е - 60.600 кг.Разлика почти килограм и половина в минус.  Признавам си че съм правила 2-3 пъти по 2 протеинови дни за тези 2 месеца, но след огалването.Не ми излиза от главата основната цел на 3-та- да запазя теглото си и това командва всичко. Успявам и съм нахъсана за още.Не изпитвам никакъв страх от хапването дори и при нишестените,напротив изпитвам удоволствие от храненето.  

# 353
  • Мнения: 7
Здравейте  Simple Smile Hug
YuNI, благодаря за кафенцето и закуската  Hug tonnny_bg жив и здрав да ти е съпругът и честит му празник! Честито и на всички останали. Хехе, честитя си и специално на мен, защото живеем на село и си имаме овце  Laughing Снощи палихме гергьовските свещи и взехме акъла на софийската ни гостенка с този красив обичай, а за довечера ще глася агнешкото, че на обяд няма да сме в пълен състав. За мое щастие, то ме изкушава само когато е извадено от пещ, тъй че ще съм си режимна без проблем.
Я, таман се сетих, ами че то това си е форумен празник, аз така и не разбрах каква е тая история с овцете, но като гледам колко от тях има в аватари и подписи, май нашата общност заслужава двойно поздравление за празника  Hug Laughing Wink
Такааа, честито на всички с минусчета, а на Nyala и miss_tyra искам да кажа, че сте много хубави. И разбира се, че разликата при тайра личи крещящо, сигурна съм, че и при ниала е така, ама като няма "дебела" снимка ...
Специални  Hug Hug Hug на pink85
Имам едно въпросче към вас: тия силиконови формички, които напоследък се коментираха из форума, те за каква фурна са, за обикновена стават ли? И ако да, трябва сигурно да се поставят допълнително в тава или на някаква подложка?
И последно, искам да кажа нещо за изварата. Четох тук доста неща и някои много ме озадачиха. За пореден път си мисля, че нашите фирми-производители на млечни продукти си правят каквото си искат и то няма много общо с оригиналните технологии. Аз самата имам доста опит в домашно производство на неща от мляко и понеже ми стана повече от съмнително, се порових. Според Wikipedia Извара се нарича хранителен продукт, който се получава от мляко, мътеница и суроватка. Тя се произвежда от дълбока древност в личните стопанства. Изварата е с мека консистенция, със ситнозърнеста или мазна и мажеща се консистенция. Притежава слабо млечнокисел мирис и сладникав или млечнокисел вкус. Допълнително към нея може да се добави от 1 до 1,5% готварска сол. Отделните асортименти в търговската мрежа се различават по количество на водното съдържание, масленост, сол, киселинност. Изварата е концентрат от млечни белтъци - казеин, албумин и глобулин. Съдържа около 20 аминокиселини като значителна част от тях са незаменими. Богата е на метионин, калциеви и фосфорни соли, витамини от група В.
В зависимост от вида на суровината от която се получава бива: млечна, мътенична, суроватъчна. В резултат от фактора, който предизвиква пресичане на белтъците: сирищно-кисела, термично преципитирана. В зазисимост от съдържанието на мазнина: пълномаслена,
полумаслена, обезмаслена.

Или с други думи, извара може да се направи чрез пресичане на прясно мляко, на мътеница (което е ферментирала смес от кисело и прясно мляко) или от суроватката, останала от производството на сирене. Искам да ви обърна внимание, че сирене е не само бялото саламурено, а и всичките там гауди, моцарели, пармезани, в това число и кашкавалът. Процесът на производство на бяло сирене и на кашкавал започва по един и същ начин - с подсирване на прясно мляко с мая за сирене, след което подсирената част се отцежда добре и се отделя от суроватката. Това е бялото сирене, а за да се получи кашкавал, тази сгъстена маса се подлага на допълнителна обработка. Но важното в случая е, че суроватката е една и съща, тъй че няма никаква логика да се говори за суроватъчна и кашкавалена извара, такова чудо просто няма. А точно от тази суроватка после чрез варене се получава единият вид извара. Разбира се, възможно е някои производители да ползват като суроватка и останалата течна част, която се отделя при последващата преработка на кашкавала. Но задавали ли сте си въпроса, ако от едно и също прясно мляко направим сирене и кашкавал и кашкавалът е по-високомаслен от сиренето, коя суроватка (респ. извара), ще е по-нискомаслена? Ако сравнявахме с млечна или мътенична извара, тогава би било друго, но такава едва ли някой произвежда, няма да им е рентабилна.
Така че според мен верният въпрос в случая е какво мляко е ползвано, а не дали от него е направено бяло сирене или кашкавал. И съответно трябва да следим маслеността, написана на етикета, а не прилагателното пред думата извара.
Извинете ме за чаршафа, но мисля, че беше важно.
Видях предложението на pina и искам да кажа, че според мен не е удачно. Така второфазниците няма да имат възможност да получават постоянно информация за трета фаза, а тя предстои и за нас някой ден. Не че няма да ни пускат в темата за трета фаза, но друго си е всичко да е на едно място. И изобщо смятам, че режимът на Дюкан е единна система и няма място за деление, ами тези, които прескачат по няколко пъти втора-трета-втора-трета, те къде ще пишат? Не мисля, че въпросите на третофазниците остават без внимание, само ми прави впечатление, че избягват да споменават какво конкретно ядат, за да не ни дразнят. Това не съм сигурна доколко е правилно, така или иначе около нас постоянно има нережимни храни, нали и за семействата си готвим, освен това в темата с рецептите и в блога също има рецепти за трета фаза, така че не сме в някакъв изолатор и едва ли ще ни попречи да прочетем тук третофазно меню.
Олях се с писането, извинявайте пак.
На всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 354
  • Мнения: 20
Добро утро от мен!
На всички именници, военнослужещи и всички празнуващи днешния светъл празник - ЧЕСТИТО!!! bigdance2

Аз също имам повод за празненство днес - сестра ми има рожден ден- става на 19 години. Много се радвам за нея, да ми е жива и здрава!   newsm59 newsm67

Относно отделната тема за 3-та фаза- подкрепям идеята напълно!
А това с ябълките не го знаех, аз гледам основно ябълки да хапвам и се чудех защо така освирепявам след нея.  Rolling Eyes

Хайде момичета, лек и отслабващ ден на всички!!! И не си помисляйте за агнешко!!! Simple Smile

# 355
# 356
  • Мнения: 145
Музичка Hug Hug Hug

Miss Marple,ще сложа и дебели снимки,обещавам,снощи опитах,но нещо не стана.Силиконовите формички стават за фурна,може и в МВ,не се слага нищо отдолу,но аз имам и малки и тях ги подреждам в тавата от фурната за стабилност.Страшно улеснение са!

И аз си мисля,че отделна тема за третофзаничките няма да е много сполучливо,все пак,аз научих доста неща за трета фаза ,докато бях във втора,защото ту се пита,отговаря,споделя и т.н. Лошото е ,че повечето третофазници,изчезват,или поне не пишат редовно,сякаш нямат нужда от подкрепа повече,а както се оказва третата е най-трудната фаза! newsm78

# 357
  • Мнения: 239
волна, страхотни снимки! наистина добре сте си прекарали! татитт - била си много щастлива булка, честито! пожелавам ти само любов и разбирателство!

мис Марпъл, точно такава информация чаках, мерси! значи каквато, такава изварата.. не пише от какво мляко е, ще я видим как е навкус и дали ми понася  Peace

музичка.. честно казано се озадачих от твоя пост.. ако искаш да си убиеш метаболизма, продължавай да ядеш нарядко.. в случая важното е количеството, което се изяжда в 3-та и самоконтрола да не се прекалява с количеството, но трябва да се яде на често, за да не гладува организма и да не почне пак да складира, защото ще си мисли, че няма скоро да му се даде храна. честото ядене по малко, 5, ако трябва и 6 пъти на ден, продължава да е изключително важно при нормално хранене, може би дори по-важно в 3та отколкото в предните фази. минимума е 4 хранения на ден - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря, по-често е още по-добре, но зависи от дисциплината да може човек да се храни определени количества в сравнително определени часове.

за протокола - не съм в 3та още, но от нередовно ядене качих.

по-здрави  Peace

# 358
  • Варна
  • Мнения: 276
Волна, много хубави снимки!а булкатаааа....прекрасна е!такова красиво дете!!!радвам се, 4е сте се забавлявали много!
Мис Марпъл ми е про4ела мислите днес - за нашето стадо оФ4ици!а 4естит ни форумски празник!

# 359
  • Мнения: 930
Добро утро,

Честит имен ден на всички, които носят името на Св. Георги. Много сте ранобудни. Аз се излюпих в 8 и половина и едва сега стигнах до кафето.
Тази сутрин се качих на кантара и установих, че за един месец прекъсване на диетата не съм мръднала и с грам. Спрях я на 82 и я продължавам пак от 82 кг. Отначало бях решила да съм в трета и после да мина отново във втора, но издържах само две седмици и после се отпуснах. Започнах да се тъпча с какви ли не боклуци и не знам как не качих. Вярно е, че е по-трудно да си в трета отколкото във втора. Дано после като стигна килограмите според калкулатора да успея да спазвам стриктно третата.

Общи условия

Активация на акаунт