Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 38-а тема

  • 40 464
  • 358
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 777
За днес набързо домати с ориз и пилешки късчета. Simple Smile

# 106
  • Мнения: 769
Да не ви остави човек за един ден.....от вкусно по вкусно особено тези зелении
Умбра,честит имен ден!Много здраве и хубави неща да ти се случват! smile3525
dixi,такива измишльотини най-обичам и в повечето случаи това готвя
Роца,хвърлих око на тази хрупкава коричка.Били споделила как я направи  bouquet но няма да е с риба
Krische,честита ти рожденничка!Здравето и късмета да са с нея през целия и живот.! newsm51

Краси.мира,тези мъфинки много закачливо ме гледат.
Дали...... newsm78
ilrai78,у вас всичко е по моя вкус Hugбез шишчетата
Pety,това много го обичам Hug
У дома, като една отявлена мъфиноманка
Мъфини с кашкавал и черен сусам


Спаначена супа със сирене и бейби морковчета


Без малко да забравя ....боб

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 19:42 от nordina

# 107
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Крисче, да ти е жива и здрава рожденничката  Hug

днес мъжът ми си поръча за вечеря сандвич  ooooh!

тва е, само аз ядах готвено Sunglasses

# 108
  • Мнения: 9 451
Ася, такъв сандвич със сирена и аз бих похапнала  Heart Eyes

Илианка, страхотни бонбони   bouquet а като остави nordina шишчетата, заплюй едно за мен  Peace

Ние вечеряхме печено пиле с мед и лимон, картофено пюре и салати



Крис, жива и здрава да ти е госпожицата! Много късмет и успехи в живота   bouquet

# 109
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Крисче, и от мен ПОЗДРАВИ ЗА ПРАЗНИКА.  bouquet Heart Eyes  bouquet Heart Eyes  bouquet Heart Eyes
Много да се обичате, да растете здрави и хубави и един ден младата госпожица да надмине мама по майсторство. (То това е трудна задача, но човек никога не  знае Party...)

Виждам как сте се раздумали хубаво и не ме сдържа: и аз се обаждам. Blush
Много се радвам, че сте харесали норвежката торта. Човек все е малко неспокоен когато даде рецепта за нещо: ами ако някой я пробва и не му допадне?  Cry
Виждам, че в случая няма причина за страх.  bouquet
Криска, ама и ти си я украсила; тази шоколадовата розетка отгоре е равна и хубава като фабрична. Peace

Лабрекс, да си кажа, че и на мен растителната сметана нещо не ми допада. Преди някоя година поживяхме за малко в България и "истинската" сметана доста ми липсваше.  Заради нея и по_ точно заради липсата и се отказах изцяло от правене на някои торти и сладкиши докато бяхме там. Интересното е, обаче, че точно тази торта се получи с изкуствената сметана. И аз я харесах, и всеки, който я опита, и я правех често.
Тукашният "оригинал" не  е с ябълки, а е със слой  яйчен/млечен крем и върху него_ слой сметана. Това с ябълките не знам откъде го измислих. Самата обработка на ябълките е от една друга рецепта и един ден ми хрумна да ги изпробвам в тези блатове. Така си и остана оттогава насам.
Знам, че други момичета (Стефани) пълнят тортата с ягоди.

Искам и да те питам нещо: разгледах рецептите ти (  bouquet) и ми стана любпитно за Хачапури. Това ми звучи много арменски, дали имаш представа дали е правилно предположението ми? Приятелката ми е арменка, но не помня да сме говорили точно за тези банички. Страхотно изглеждат на снимката ти. Май няма да мине много време и ще видиш същата снимка и при мен Blush. А после не знам наистина Дюкан ли ще е или по_ скоро вода и водогонно три пъти дневно. Sad

Малко ми е неудобно само да влизам без картинки, затова ще покажа две. Не са нови, но днешни нямам и само за да не ме навикате прилагам малко цвят към мнението.

Супа от коприва и бисквитки  с лимонова кора.




....

40 г разтопено чисто масло
90 г захар
2 яйца
100 г брашно
настъргана кора от 1 лимон
_______________________
180_ 190 гр.Ц 8 мин.

Разбий яйцата + захарта, добави внимателно останалите продукти и изпечи. Бисквитките може да бъдат и с продълговата форма, подобна на тази на бишкоти.


Поздрави на всички за толкова много вкусни ястия и шарени снимки.
  Peace  bouquet

# 110
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833

днес мъжът ми си поръча за вечеря сандвич  ooooh!


Ася, ама пък какъв сандвич само Mr. Green

Вечерята днес бе зелена салата с доматчета, дроб по венециански, който си е дроб запържен с лук и бяло вино и сладолед  Peace




# 111
  • Мнения: 9 451
и бисквитки  с лимонова кора.

.......................

Разбий яйцата + захарта, добави внимателно останалите продукти и изпечи. Бисквитките може да бъдат и с продълговата форма, подобна на тази на бишкоти.


Нелка, сместа гъста за точене и правене на топчета ли е, или е достатъчно рядка, та става и с лъжица да се поставят?

# 112
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, да си кажа, че и на мен растителната сметана нещо не ми допада. Преди някоя година поживяхме за малко в България и "истинската" сметана доста ми липсваше.  Заради нея и по_ точно заради липсата и се отказах изцяло от правене на някои торти и сладкиши докато бяхме там. Интересното е, обаче, че точно тази торта се получи с изкуствената сметана. И аз я харесах, и всеки, който я опита, и я правех често.
Тукашният "оригинал" не  е с ябълки, а е със слой  яйчен/млечен крем и върху него_ слой сметана. Това с ябълките не знам откъде го измислих. Самата обработка на ябълките е от една друга рецепта и един ден ми хрумна да ги изпробвам в тези блатове. Така си и остана оттогава насам.
Знам, че други момичета (Стефани) пълнят тортата с ягоди.

Искам и да те питам нещо: разгледах рецептите ти (  bouquet) и ми стана любпитно за Хачапури................

nelka.nelka, като видя твои снимки и оставам без думи. Просто зяпвам и гледам!  bouquet За хачапурите дълго време си ги приемах за руско изделие, просто в Москва ги купувах и много ми харесваха. Напомняха ми нашенската баница със сирене, мекиците на майка с пълнеж от сирене. После някъде стана на въпрос, че са от републиките и не съм съвсем сигурна, но си мисля, че са аджарски, от грузинската кухня. Май, като толкова ги обичам, не е лошо да потърся откъде са тръгнали все пак. Embarassed Има страшно много разновидности, пържените са много вкусни, аз правя мързеливото, защото е бързо. Мисля, че ще ти харесат, поне моите роднини и приятели ги харесват много.
А за сметаната си права, в България почти няма качествена, когато бях в Русия, много си ми беше хубава тяхната сметанка. Сега се замислих, че не е лошо да опитам тортата и с млечно яйчен крем, мисля, че няма да е зле със сметаната. Но с ябълките е много свежо и вкусно. Много ти се радвам, че пишеш, пускай по-често рецептички, всичко твое, което съм пробвала, се е получавало чудесно и винаги се е харесвало. Днес направих шоколадов блат по твоята рецепта за едно сметаново-млечно парфе, не знам какво се е получило, утре ще се разбере. Не, че се съмнявам в блата (те се получават чудесно по тази рецепта), а в съчетанието с парфето. Но не ми се слагаше готов блат.
Записах си и рецептата на сладките, в най-скоро време ще ги направя.  bouquet

# 113
  • Мнения: 7 433
  Крисче,направо ме уби с твоята торта!Разкошна е! Hug (Поздрави на Нелка и на Лабрекс,непременно ще опитам тази рецепта!  bouquet)
  Роца,много ми хареса рибата от вчерашния ви обяд! Grinning Публикувано ли е някъде,как се приготвя?

# 114
  • Мнения: 7 433
  Линдита,непременно пробвай тези Гвиниоти,ако те привличат. Wink Толкова  са вкусни,не мога да им простя! Crazy Crazy Crazy bite

# 115
  • Мнения: 4 358
  Линдита,непременно пробвай тези Гвиниоти,ако те привличат. Wink Толкова  са вкусни,не мога да им простя! Crazy Crazy Crazy bite
Само ние ли не ги одобрихме Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes.Може би аз нещо не съм направила като хората.Така ги хвалите Rolling Eyes.На вид и моите като вашите, пък що така никой не ги яде newsm78
Селма я кажи пълнежа как ти се струва.С изварата и яйцето вътре все едно омлетче ама сладичко има вътре Rolling Eyes така го определям аз.
И каква извара ползвате newsm78.Може пък от тая моята е да е - аз купих на Жоси Rolling Eyes,но май трябваше на Маджаров да купя newsm78

# 116
  • Brussels
  • Мнения: 160
Момичета, много ви благодаря за милите думи!  bouquet Heart Eyes
Ето рецептата за Маршмелоус  и  Тук за соевата пяна. Hug



# 117
  • Мнения: 2 708
Наде ти ме убиваш с твоите рецепти. Peace И на теб ти се чудя ядете ли ги тия неща, като на Асето. Не беше ли твоя и пипетата, или на Марабу беше. Имам си една групичка от тук, на които съм фенка, само дето не знам наистина дали си ядете манджите.  Ееее или поне някои от тях hahaha hahaha hahaha Между другото, наистина много харесвам нещата, които показваш.

Нелкааааа умирам от мъка, не мога да видя снимките ти. Някой път става нещо и само едно хиксче в квадратче.....
Дано утре се оправи. Но прочетох, че са ти лимонови сладките, да ама и аз току що приключих с едни лимонови сладки - на Танита. И нейната рецепта е със същите съставки, но има и бакпулвер и лимонов сок (това е различното). Дидето ми ще черпи в училище с тях. Реших, че е много по добре така, отколкото един най-обикновен бонбон, дето всеки може да си го купи от магазина. Тя е много щастлива. После всяка сладка утре ще си опакова (да изпръхнат тази нощ) в целофаново пликче и панделка Laughing Утре ще покажа и опакованите сладки.

# 118
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 475
С малко закъснение и аз да се запиша.

# 119
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Пеп_4о, не става тесто за месене, Пеп_4о. Става като гъст пандишпан и изсипвам директно в тавата (ех, върху постелка Blush) с помощта на лъжичка.
Правила съм ги и продълговати, тогава е най_ удобно да се шприцоват с обикновен, объл накрайник.
Нищо особено в бисквитките, но от мъничкото масълце и лимона стават едни такива чистички на вкус някак си. Embarassed

Лабрекс, недей да ми казваш така за снимките, че ме досрамява. До такава степен не умея да правя снимки, че на моменти ми идва да хвана един голям чук и да го стоваря върху апарата. Което в момента е още по_ лесно, защото точно започнахме ремонт и всички чукове са удобно пръснати навсякъде пред очите ми. Тук има момичета, които показват такава фотография, от която аз съм на светлинни години. Sad
Ама темата беше за друго. Embarassed

Благодаря ти за отговора за "баничките". Не бива заради въпроса ми да си създаваш излишна работа и да търсиш информация. Предполагам, че няма да е проблем просто да запитаме в руския форум: момичетата там положително ще знаят, макар че сигурно има много вариации.
Правех някога "гюзлемета", умирах за тях, представям си, че това донякъде напомня на тях? Но тук има и разнообразие в сирената.
Да, руската сметана...Помня как и Джемма беше въздишала преди време по нея.
Някога бях слушала едно предаване, в което се говореше, че самите географски дадености на България не са подходящи за млекодобив от едър добитък (крави). Овчето мляко е с много добро качество, но това не  е така при кравето, откъдето и качеството на производните продукти. Може би затова се бави все още прясната сметана по магазините?
Но днес така или иначе животните биват гледани на смески, така че природният фактор вече не би трябвало да е така решаващ? Чакаме да видим. Blush

А шоколадовия блат съм го правила комбиниран с подобен на твоя крем, но с доста масло в него; струва ми се, че иначе какаото може би ще доминира? Ти ще се похвалиш/оплачеш утре. Дано е първото. Peace

Селма ,   bouquet

Бъни, не си само ти с изварата. Sad И аз съм така. Embarassed
Преди някоя година изпаднах в един период на експерименти с торти, приготвени от различни сиренА. Много неща опитах: някои харесах, други_ по_ малко, но нещо определено не ми допадна и то беше извара и друго сирене, минало през топлинна обработка. За сладки неща става дума, соленото е различно. Две такива торти пекох и двете не бяха изядени, и повече никога не съм пробвала. Та успокой се; имаш си другарче в бедата. Hug

Наде, дай големи снимки на тези твои  красоти, да им се нарадва човек както подобава, защо ги криеш така? Praynig

Крисче, интересно защо не се отварят снимките, сигурно е временно. От най_ обикновеното, от "снимка.бг" са вкарани тук. Ето за всеки случай адреса на снимката: http://www.nelka.snimka.bg/album.php?album_id=362326&pid=11683265
Тези хубавите неща, които си показала: те ли са бисквитките, които ще опаковате утре? Ще стане наистина хубаво; права си за разликата между купен бонбон и удоволствието да подготвиш нещо със собствени сили.
Ако става дума за тези бисквити, значи са по_ различни, тъй като тези са точени.

Хайде стига толкова писане. Blush

Общи условия

Активация на акаунт