Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 38-а тема

• 40 470
  • 358
  •   1
Отговори
# 90
  • На небето
beniii сладкиша изглежда много сочно и вкусно ще може ли рецептата?

# 91
  • сред люляците
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИМЕННИЦИТЕ!!!  bouquet

Нямаше ме четири дни и  сега ми е трудно да ви изчета Mr. Green Но ще покажа какво приготвих аз.

Локумки, Постен гювеч с лапад, Шоколадовите бонбони на Йоли, агнешки шишчета и боб Blush

# 92

ilrai78, от вкусно по-вкусно, всичко изглежда страшно апетитно!  bouquet

А у нас пак станалите ни любими картофени филийки, пък ще видим по Дюкан ли ще го подкарваме или направо гладуването на д-р Емилова.  Grinning

# 93
  • Банкя
О хо и аз бобец
Утре агънце Laughing

# 94
Честит Имен Ден и от мен специално за Умбра (стига да не е рожден ден и аз да съм пропущила Wink)

Краси, ето за теб - с благодарности за петте кила шоколад, който си имам да си цапотя и мацотя:

Тортата е по рецепта на Нелката от тортената тема.

Още снимки, ако му се гледа на някой, както и разрез ТУК

ааааа пропуснах да кажа, че рецептата е от http://www.forum.u-samovara.ru/index.php?showtopic=4&st=20, към края на страницата, поста на Нелка.

# 95
........................Тортата е по рецепта на Нелката от тортената тема.

Ооо, тази торта -  "ТОРТ НАИЛУЧШИЙ В МИРЕ", както пише Нелка, че се нарича, наистина е много вкусна. Стана ми от любимите, само че Крисче чудесно си я украсила с тоя шоколадов бордюр и отгоре..........Прияде ми се.... Embarassed
Понеже си дала линк към рецептата на руски, ето ТУК съм я превела на български.

# 96
Жива да си Лабрекс Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Аз се справих сама, от малкото руски дето ми е останал от 5ти клас hahaha hahaha hahaha Добре, че няма кой знае какви думи, да не кажа, че всичко се разбира де. Щото основните думи - демек сладкарските съм ги понаучила междувременно та съвсем се оправих. Само дето в рецептата, от поста на Нелката не видях да пише канела за ябълките, а после на снимката, в тенджерката, където е снимала нарязаните ябълки със стафидите се вижда нещо поръсено, което няма какво да е освен канела, та аз си сложих де. Peace

Лелелееее сега видях и твойта - страхотия. Аз къде съм бляла ти като си я правила Simple SmileSimple SmileSimple Smile. Аз може би трябваше да смеся малко ябълките със сметаната, че сега седят малко отделно и леееееко се разрошва при отрязването, ама това за следващия път. И най-якото от твойта снимка е, че ми даде идея за къде къде по лесна украса Simple SmileSimple SmileSimple Smile която страшно ми харесва.

Сега прочетох, че и на два пъти си ги пекла. Аз понеже съм много отворена и като видя форми, все си купувам и все не ми стигат, се оказа в един момент, че имам 2 от по 24 см и взех да чеша глава какво да ги правя и тамън мислих да я подаря едната на майка, но видях и в рецептата на Нелка, а и в други, че мога да си печа едновременно в 2 форми и съм супер доволна, така че грешката е вярна Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Забравих да кажа, за Краси, жива да не бях - жалваш се нещо - само на скара била Simple SmileSimple SmileSimple Smile Не само на скара, но и мъж й я приготвяше, както и мойто Бобе, както и другите мъжове. Че и децата гледаха, а ние само с торти се забавлявахме. Чудесно беше.
Пък и като гледам колко нищо не си сготвила, ей така за добро утро 3 вида рецепти си бъркала Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 12:34 от Krische

# 97
beniii сладкиша изглежда много сочно и вкусно ще може ли рецептата?
2 пакетчета бишкоти
сладко от смокини или боровинки
една течна сметана -най-малката
кисело мляко -най-висок процент, аз ползвам Верея
пудра захар на вкус за киселото мляко
малко пресно мляко за бишкотите
шоколад за поръсване
В тавичката редя пласт бишкоти ,потопени за миг в студеното пр.мляко.
Намазвам ге със сладко.
Разбивам сметаната,както и к.мляко с пудра захар на вкус.Смесвам двете ,като прибавям млечната към сметаната,бъркайки с миксер.
И мажа от тази смес бишкотите със сладкото.
Повтарям с бишкотите,сладкото и крема.
Накрая разтопих шоколад в МВ и посипах отгоре.
Престоява в хладилника поне 2-3 часа.
Сладкиша е много лек и вкусен.Понякога към пр.мляко за потапяне ,добавям мъничко нес кафе за аромат.
Да Ви е сладко  bouquet

# 98
Крисче, има канела - корица е на руски. Щом имаш две форми - ще става по-бързо. Ама в моята фурна пък две наведнъж не се хващат. Аз не харесвам тая сметана, дето се разбива, предпочитам заквасената, но в тортата на Нелка комбинацията с ябълки страшно ми допадна. Изобщо тортата ми хареса много на вкус. Heart Eyes

# 99
Оооооо, това за "корица" съм го пропуснала от текста, добре че на снимката се вижда hahaha hahaha hahaha ама и аз съм една руско разбирачка ooooh! ooooh! ooooh! А за сметаната, и аз предпочитам заквасената, затова и си направих тортата с 1 коф-сметана и 1 кутийка от малките сладкарски сметани 200гр и си ги смесих. Едната за вкус, другата за консистенция Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 100
Krische , видях я в тортената,ама хайде и тук...      bdbaloni   на щерката!Много любов и щастие да има в живота й!

Че то само скара ядене ли е?!    Joy        Добре,че някои мъжове и от скара разбират,че иначе и това нямаше да има...
А спретнатите сладории не са само от вчера,има и стари,ама не съм ги публикувала...Чак толкоз работлива не съм...
Снощи правих мусака,ама толкова обикновена,че дори ме домързя да я снимам...Но по-напред видях рецепта за тарта с кайма,и ако не ми мине котка път...довечера ще я правя.

# 101
.....А за сметаната, и аз предпочитам заквасената, затова и си направих тортата с 1 коф-сметана и 1 кутийка от малките сладкарски сметани 200гр и си ги смесих. Едната за вкус, другата за консистенция Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

И аз си го мислех, но щом вече си го изпробвала, ще ти крадна идеята - следващия път и аз ще ги смеся. Даже се чудех дали да сложа само заквасена с желатин?  newsm78

И виждаш ли, като се заплеснах по тортата Embarassed...... Честит празник на щерката, да е весела, щастлива и късметлийкаq и майсторица като мама. 

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 13:04 от labrex

# 102
Току що извадих от фурната едни печени картофи с малко екстри Party:

# 103
В това дъждовно време какво да прави човек,освен да готви Simple Smile
Направих обикновена торта,но с блатове,които за първи път направих сама

и супа топчета с телешка кайма

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 18:16 от beniii

# 104
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
    Krische , с пожелание за много здраве и щастие! Детенце много радост да ви носи!

Общи условия

Активация на акаунт