КАНАДА – още една пролетна тема № 36

• 20 927
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
 За концерта на Горан Брегович и аз сам се наострила.Гледала сам го преди години в НДК-беше невероятно! smile3501А този джаз-фестивал във Торонто ли е също?
 И да питам нещо по прозаично-как изглеждат тук корите за баница?Показаха ми ги веднъж във витрината със замразените храни,а аз сега не мога да ги намеря .А детенце иска от баклавата на мама  chef

# 211
  • Канада, Монреал
Healthi, ако си вземеш от тези кори на PC phyllo pastry, няма да сгрешиш. Има ги в Provigo, би трябвало да ги продават и в Loblaws във витрината със замразени храни.

# 212
Мамчета, засега се записвам само да ви следя. Скоро може и ние да се присъединим към вас в Канадско Wink

# 213
Галче, радвам се да те видя тук! Simple Smile

За къде сте запътили? Коя част на Канада?

# 214
Галче, браво! Радвам се, че успяхте на интервюто. Simple Smile  Hug

# 215
Благодаря Lady Cherie.Да просто ги няма в кварталния ми магазин,но днес ги намерих в No freels.Имаше два вида-точно тези съм си взела.Сега ми се размразяват,а за утре ще има обещаната- баклава.

# 216
Zdraveite mami. Iskam da Vi popitam nqkoi shte patuva li s "British Airways" na 10 Avgust ot Sofia do Montreal? Maika mi shte ni idva na gosti i bi bilo dobre, ako ima nqkoi da q naputsva pri smqnata na samoleti v London i tuk na letishteto v Montreal. Blagodarq predvaritelno.

# 217
  • Калгари, Канада
Yanadark , моята майка пристигна днес с прекачване във Франкфурт. Справила се е чудесно сама на прекачването и се похвали, че дори е гледала филми в самолета. Тя не знае езици, но въпреки това е успяла само с обяснения от нас и предварителни напътствия. Прочети предишният ми пост за бележките, които и бяхме написали. Предполагам на майка ти няма да и е лесно, но се опитайте да и обясните колкото се може по подробно за летището и през какви гишета трябва да мине, напишете и бележки, обяснете и за полета и какви храни ще и предложат, някоя и друга дума да си запише как се произнася -  вода, портокалов сок, пиле и т.н. за да знае какво да си иска. Аз също като теб се тревожех, но ето че не и е било толкова страшно именно заради обясненията.
А и другото е да говори в самолета от София с българите, които пътуват, дори да не са за Монтреал, могат да я напътят на Лондонското летище и да и помогнат. Успех!

# 218
  • Калгари, Канада
Забравих да напиша, че вече кухнята ми е излъскана - плотовете, мебелите, уредите и дори стените. Направо щях да умра от срам, ако го беше направил някой друг, ама нали ми е майка примирявам се. Вместо да легне да се наспи, допреди малко чисти милата и както и да се опитвах да я спра не пожела да почине, с изключение на почивките за хапване с цялото семейство.  От друга страна се опита да ме убеди да преместя хладилника в другия карай на кухнята, както и вече има планове за утре какво ще чисти  Crazy , а най-вероятно и за цялата седмица.  ooooh!
Хубаво е, че тя пращи от енергия  Hug , че честно казано на мен ми се спи почти през цялото време.

# 219
  • Канада, Монреал
Момичета, имам едно въпросче относно еднократната помощ в БГ при раждане.
Какво сте писали на молбта - че сте осигурени или не? Аз писах "да" по настояване на служителката, въпреки че й казах, че не съм... (но казах, че съм работила в БГ до нач. на миналата година - 2 месеца преди раждането, може и да има някакво значение??).
Mamamia, моята майка е същата. И тя като пристигна в Канада, се развихри, а на 3-я ден вече сваляха прозорците с мъжа ми да ги чистят основно...

# 220
  • Лавал-Пловдив
Здравейте, до сега само ви четях, но мисля че е време и да се представя  Grinning
Иначе съм редовна в отчетната ми.  Grinning
Живеем в Сейнт Леонард, чакаме 3 -то дете в края на октомври ( момче ), а иначе имаме кака на 11 и батко на 6.

# 221
Добре дошла, како Дорке!

Момичета,
абе спешно ми трябва уточнение - днес или утре е тоз пусти татков ден?
ТенкЮ!

# 222
Ми аз що знам, че е на 21-ви... Thinking

Мдаа, така е:

http://www.canada-city.ca/holiday.php?day=6

# 223
  • Монреал
Ехоо, здрасти и от мен!
Ние още от миналата събота сме тук и си навлезнахме обратно в ритъма на ежедневието  Tired

Привет кака Дора, най-после и аз да си имам една комшийка  Wink

# 224
  • Калгари, Канада
Lady_Cherie, аз не помня да са ме питали за осигуряване, но си мисля че това няма значение и дават на всички. Спомням си обаче въпроса: Дали отглеждам детето в БГ, на който писах "Да", по настояване на служителката, въпреки че и бях казала, че постоянно живея в Канада. 
Значи не само моята майка е така.   Simple Smile

Привет на kaka_dora и поздравления за куража за трето.     bouquet
 Аз определено смятам, че втората ми бременност влияе доста зле на тялото ми  /целулит и разни други странични явления/, в момента всички трети са ми избити от главата /но то така е май винаги накрая на бременността/.

Дам, денят на таткото е на 21-ви  Peace

Интересува ме, кога се отказаха децата ви от съня след обяд? Владко ту си спинка сладко за по два часа, ту грубо отказва и отказва и после нервничи преди да заспи вечер.

Общи условия

Активация на акаунт