Юлчета лудуват,скоро с Гошковците ще празнуват!

• 9 354
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Честит Имен Ден, Майра!   bouquet
Видях снимките на трима симпатични младежи: Мики, Ясен и Живко. Честито зъбче на първия!  Hug И аз очаквам с нетърпение нашето да се покаже.
Говорите за режими, Дамяна е горе-долу така:
9ч. - кърмене
13ч. - месно/зеленчуково пюре, 190-200гр.
17ч. - плодово, 200гр.
19ч. - каша, около 200гр.
22.30ч. - кърмене
Да си призная, до сега Дамяна се возеше в колата в ръцете ми. НО вече взехме на баткото седалка и на следващото возене Дани ще бъде здраво овързана в бебешкото столче на батко си.  Wink
Хубава вечер!

# 61
  • София
Искам да заведа Адолина на очен лекар след празниците, може ли да ми препоръчате някой или определена клиника/болница?  newsm78

Хранения:
закуска - 200мл АМ
обяд - зеленчуково със сирене или месно пюре 190гр
следобедна закуска /може да има и предиобедна, зависи как спи/ - каша с плод, намачкан банан с ябълка, киноа с плод или извара/йогурт с плод
вечеря - 200мл АМ

Мисля пак да върна глутена в менюто й и вероятно ще включа попара и кус-кус примерно, а имам и амарант, който още не съм дала.

# 62
Пух, амарантът е без глутен. А ти защо го беше спряла (глутена, де)?

Уф, цяла нощ не съм мигнала от болки във венеца! Уж зъбите и венците ми били здрави, каза зъболекарката ми, ама какво е това чудо сега? Утре съм при нея пак. И станах да се мотам из къщи (по-точно из форума) и да пия кафе, докато мъжете сладко спят.
Днес имаме намерение да оставим Никола при майка ми за 3-4 часа, а ние да вършим работа, но май ще оставя таткото сам да я върши, а аз ще легна да спя.

За столчето за кола, Бухти, още сме с кошница, да. Вече му е на границата да му стане малка, купила съм столче отдавна, но не съм го сложила. Ще го пробваме скоро, дано в столчето е по-кротък и не му доскучава така бързо като в кошницата. Иначе за оставянето да реве в столчето, не е като да не съм го оставяла, ама не съм била достатъчно издръжлива, вероятно  Laughing

Честит Гергьовден на всички именници!

# 63
  • София
Споко, всеки път по мааалко повече и лека полека ще стане. И аз не издържам на детски плач, ама на истинския, което е и причината децата ми като бебета никога да не са оставяни да плачат. Ама онова "уаааа, уааааа" от инат и глезотия много бързо го познавам и не ми минава, имам тренинг вече Twisted Evil На тази възраст нашите са супер смешни - хем вече стоплят нещата с малките си мозъчета и усещат кога могат да вкарат някой профилактичен вик за помощ, хем още са твърде малки, за да се лигават истински и след няколко минути вече са забравили защо са започнали да плачат и вече плачат истински, тъжно и със сълзички Simple Smile И аз тука вече се предавам Laughing
Истинският цирк почва около две години Sick Не ми се сеща...Разказвала ли съм ви как веднъж го мъкнах пеша заедно със сто торби покупки от пазара Красно село до шесто районно по велосипедната алея на Цар Борис Трети, като той не спря да крещи през цялото време и да се буха във всяка срещната локва и купчина прах smile3514, а след като се прибрахме легна пред вратата и 40 минути си би главата в пода Banghead
Мъжете нищо не са! Децата са тези, които ще ни вкарат в лудниците!

А честит Гергьовден! Hug

# 64
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!
Свеки е Галина пък чака и тя поздравления Thinking

Евридика, като пътувате тримата може да сядаш при него отзад и да му подаваш играчки, биберон ако ползва - така хем няма да е сам, хем няма да плаче като ти си там и ще свикне  Peace

Ноеми вчера направи първите стъпки покрай дивана Party

Аз пак съм с кафето при вас преди работа - голям гърч ще ми е до края на май Crazy, но пък може да имам пак кратка ваканцийка Party

# 65
  • Sofia
Белинда, ти ме отчаЯ ooooh! Значи много по-лошо ше става, викаш Thinking
Аз вече отчитам няколко грешки в отглеждането на Дени, с второто ше ги коригирам, ама тук изпуснАх положението от контрол Confused Вкарвам някакви методи за отбиване сега, хем да е плавно, хем да са постоянни, че явно ще отнеме време, а и да не е от раз.

Евридика, добре са те посъветвали, Дени също често плачеше в кошницата, откакто сложихме столчето е много тих, с него вижда колите и много му харесва да пътува и да зяпа през прозореца, ако сме на по-дълъг път редовно си заспива.

Честит имен ден на днешните именници!

# 66
  • Добрич
Честито на именниците!
  Да почерпя и аз за здравето на голямото ми момче Георги  party023  cook

# 67
И аз давам един глас в подкрепа на столчето. Повече от 2 месеца е в него, аз седя отпред, всяка жаба си знае мястото и е удобно на всички. Понякога е откарвал по 3-4 часа сън в колата, но при пътуване ако след 1-2 часа му поомръзне или не му се спи, спираме да се разтъпчем и с нови сили се връщаме в колата. Не пътуваме за норматив от точка А до точка Б, съобразяваме се с неговите възможности.

# 68
  • София
Добро утро и честит празник на всички именници  Hug

Евридика, знам за амаранта, че е без глутен, просто така го написах в поредицата и то наистина е прозвучало двусмислено  Peace На Ади й спрях глутена, защото много акаше и като количество и като честота, затова решихме с лекарката да го спрем, за да видиме дали не е от него, защото усетих промяна малко след въвеждането му. Сега й смених и АМ-то, но пак няма кой знае каква промяна и май ще се окаже, че просто стомаха й работи така  newsm78

# 69
  • София
Радвай се, Пух, няма да има проблеми с теглото Mr. Green

Сложихте ли агънцето, а, а? Flutter

# 70
Честит празник на всички именици   bouquet

# 71
Честито на всички празнуващи днес!  bouquet

Днес някой съсед-идиот е решил да прави ремонт и по случая кърти от 8:20 ooooh! Доста неприятен звук за събуждане, но поне посвърших това онова из къщи.

Алекс пък си седи в столчето без проблем. И в кошницата беше така. Никога не сме имали проблем като тръгнем на път. Три пъти пътувахме до Варна без изобщо да спираме. Но според мен си е до детето. Имам приятелки, чиито деца за миг не могат да се кротнат в столчето. Само вършеят на задната седалка Rolling Eyes

И да споделя нашият режим, въпреки че като гледам на всеки детето се храни различно, не само като часове, но и като храна и количество Simple Smile
9:00 попара със сирене и масло/овесени ядки със сирене и масло 200 гр
13:00 зеленчуково пюре с месо/жълтък 190 гр
15:30 плодово пюре с АМ 130 мл
19:30 каша с кърма/друга млечна каша 190-200 мл
22:00 кърма
От една седмица вечер първо давам АМ и после кърмя с идеята скоро да отбивам. За сега съм стигнала до 100 мл АМ и от днес мисля да и направя цяло шише и колкото изпие толкова, пък да видя дали после ще иска кърма newsm78

# 72
Честит празник на Майра със закъснение и честит имен ден на всички, които празнуват днес. Ние имаме двама именици у дома, да са ни живи и здрави.

Изчетох ви, оставих ви на 9-та страница. Мляко квасено имам у дома, щом казвате, че може да се дава домашно - ще давам. Но по-натам.

На Ели Цз празника го помня от миналата година, много пищен Simple Smile

Бухти, тая пързалка я имаме и ние, Пепи нямаше 2 годинки май newsm78 За 1 годинка е голяма според мен, а за горната граница - и аз влизам в нея, така че ще си я ползвате дълго Grinning

Пух, Ади ми прилича на татко си Blush

Ние бяхме в Гърция при мама, изкарахме си супер, само дето Пепи вчера вдигна температура и след конуслтация с хомеопатката се разбрахме да му дам АБ, а тя после ще го изчисти. Сега е на Аугментин, зверска кашлица, но без Т поне. Мъжът ми нещо се стресна и вика давай да тръгваме, иначе планувахме днес да пътуваме. БГ действителността много ме натъжи, как може пък всичките ни управници да са такова крадливо племе, мамка му. Там пътищата са слънце, необработена площ не видях, доста по-чисто, отколкото тук и така.
Анна много добре се държа по пътя, там също пътувахме из страната, но вече и тя е за столче. Нейното съм го дала на едно детенце, но преди празниците си го писках, та сега чакам да ми го върнат Simple Smile
Захранена е с портокал. Майка ми всяка сутрин ни правеше портоклаво сок и тя трепереше при вида на чашата, та всеки ден й давах по мъничко. До сега сок никакъв не беше пила.
Пюрета в Гърция има ограничен избор, главно портокали съдържат, зеленчуковите също са оскъдни, каши има бая, но всички млечни, зърнени и с портокал Laughing
Нали там много си отглеждат, та за това сигурно.
Обаче по тая логика защо няма маслини в зеленчуковите newsm78
Шада, кога мога да вкарам маслини, знаеш ли?
Сънувах Пърли нощес, звънна ми по телефона, скара ми се да си изтрия личното от нея без да го чета и ми затвори телефона hahaha
Ега ти хаотичния пост, имах и още да пиша, не не помня какво ooooh! Crazy

# 73
Да, и това щях да питам - майките отпред ли пътуват? Аз откак се е родил Никола, съм все отзад в колата. Подавам му какво ли не, чеша го, закачам го, пея, галя го по главичката, ама то си е магаре мойто... ooooh!
Аелия един път беше разказвала как докато Сами си седял в кошницата, тя се навела към него и му дала да суче, за да се усмири. Ами на мен не ми се получава така, много акробатично ми идва  Laughing Бе ще се научи на ред и наш Николчо, къде ще ходи!
Мале, Белинда, как се издържа това, дето го описваш?  Shocked Тепърва има да видим кон боб яде ли, викаш...

# 74
Честит празник на всички именици! Hug
Майра, честит имен ден със закъснение  bouquet!
Дуци, добре дошла! Hug
Момичета, от къде купувате амарант?

Общи условия

Активация на акаунт