Слънце грее,всичко зеленее ЯНУАРСКО чедо песни пее

• 23 022
  • 290
  •   1
Отговори
# 195

Уф, моята шефка не иска да ми даде платена отпуска още веднъж това лято, обаче каза, че няма нищо против да си вземаме болнични...
Дайте идея как да си поискам болничен без да съм болна, де! Никога не съм го правила досега и ме е срам ей така да си поискам... Кво да кажа?

Нещо ставно или болки в кръст или такива неща, дори може да ти издадат направление за балнеосанаториум (не е задължително да го използваш, разбира се). Успех.  Hug

# 196
Пепито, честита годинка на Зара  bouquet Да ви е жива и здрава  bouquet

Съжалявам за случката, която сте имали с Адито Confused Сигурно много се е уплашила... За догодина поне си знаете на първо къпане да сте внимателни. Дано поне помни, та да й припомните когато дойде време. Ще ги видим и моите какви ще ги вършат на морето.

# 197
Изглежда само аз съм тук и понеже днес ми беше ужасен ден дойдох да споделя.

Децата вчера ни съобщиха вкъщи, че една от сестрите в яслата е ударила Ники по бузата, а Ели е оскубала, защото не са заспивали. Преди 2 седмици същата сестра го е дърпала за ухото, вечерта детето ми каза, че го боли ухо, при въпрос защо ми каза, че същата сестра го е дръпнала за ухото пак преди сън, защото говорел на Ели да заспива и тя влязла и го чула. Това е същата тази сестра за която ви пиша от много време насам и снощи вече тотално ми прикипя. Писах жалба до посред нощите и днес като заведох децата я внесох. Децата ги посрещна обаче същата тази сестра и Ники се тръшка, рева и се въргаля по земята, защото не искаше да влезне. Накрая лелята /в нашия случай каката/ дойде да го вземе. Цяла нощ детето се е мятало, явно го преживява много.

Подадох жалба, сестрата е мъмрена от директорката, но естествено е заявила, че нищо такова не е имало, ха сега нейната дума срещу това на двете ми деца #Cussing out Когато казах докато подавах жалбата, че имам проблем със сестра Христова, жената която я прие каза"Пак ли Христова". Правете си сметка #Crazy

По-късно ми се обадиха и ходих на разговор, обаче заедно с мъжа ми. Той е доста експанзивен, но в случая беше прав. В крайна сметка си каза всичко, което знаем, а именно че много родители са недоволни, разказах конкретни случки, и че сме чули нееднократно, че въпросната сестра има дебели връзки и затова още е там. Ако се вярва на слуха е била преди това на работа в дом за изоставени деца и явно оттам са й навиците. Да, но тук децата имат родители и съответно кай да ги защити. В крайна сметка на нас ни остава само още една седмица в яслата, после има сборна група, където сестрите ще са други. Предложиха да ни преместят в другата група, така или иначе тя ще е сборна, една седмица по-рано или по-късно все едно. Притеснявам се обаче за останалите дечица и по-специално за най-малките, които още не могат да говорят. Явно тази сестра си прави каквото си поиска, държи се винаги изключително авторитарно ,все едно че е собственичка на детската градина. Имам усещането, че и колежките й не могат да се разберат с нея. Днес следобяд очаквах останалите колежки да ме гледат лошо, а напротив, бяха изключително мили и усмихнати.

На искането на съпруга ми за уволнението й ни отговориха доста уклончиво, явно е, че само заради нас няма да стане, а е твърде възможно да не са подавани други писмени жалби с изрично поискан входящ номер, знаете доста родители се страхуват да не останат без място в детско заведение. Много се замислям дали да не пусна една тема в яслено-градинската тема, за да предупредя ако има други майчета от същата група, да имат едно наум и да питат обстойно децата си. Какво ще ме посъветвате?

# 198
  • там където ме зове сърцето!!!
mishlentze , напълно те разбирам колко си бясна и смятам , че подобно поведение не трябва да се толерира.В детските заведения (ясли ,градини ,детски домове) трябва да работят хора с големи сърца, които обожават децата и работата с тях, но за жалост... действителността е различнаМъмренеее  #Cussing out..... брех, че страшно наказание , ако посяга на чуждо дете, ми се струва ,че е доста дебелокожа и това мъмрене само ще и развали настроението за 5 мин.(най-много  Confused).Защо не поговори с нея директно след случката (ако не друго щеше да я накараш да се оправдава  Mr. Green и да и развалиш поне деня   Mr. Green ). Моят съвет е да пишеш в темата , да говориш с родителите (може и да има други с оплакали се деца) и дано има някакво развитие в полза на децата. Hug

# 199
Изумена съм, че все още има такива практики в яслите и градините.  Shocked
Мишленце, браво, че си седнала веднага да пишеш жалби и сте реагирали на момента, защото в няколкото подобни случаи, на които станах свидетел през годините, майките обикновено само реват във форума и накрая се стига да ситуация вместо съжаление, да предизвикват само гневни коментари.  ooooh!
Стискам палци въпросната госпожа да си получи заслуженото възможно най-скоро. Дръж ни в течение.  Peace

# 200
  • Madrid
Мишленце,моя съвет е да пуснеш тема,само може да помогнеш.
Направо отвратително наистина! ConfusedИмам в съзнанието си хора с подобен манталитет,който се е изградил с годините и е направо непоклатим.

# 201
mishlentze,според мен трябва да говориш и с други майки от вашата група и ако има още оплаквания,да направите всичко възможно да я махнат тая сестра-стига ви е травмирала дечицата!  Mr. Green

# 202
  • София
mishlentze писах на дълго и широко вижданията си по въпроса, но преди да изпратя компа ми се саморестартира и всичко отиде там, от където няма да го върна. Не ми се пише пак, та затова ще кажа само - "Само така - натрий им носа" !

# 203
Благодаря ви, момичета, вчера писах в няколо теми за насилието над деца и смятам да потърся и други родители с оплаквания от същата сестра. Лошото е, че групата след седмица излиза в отпуск, а пък и ние от другата седмица вече ще сме преместени. Ще намеря начин Peace

# 204
Успех  Peace

# 205
  • Madrid
Знам аз,че ще намериш някакъв начин! WinkПодкрепям те!

...аз ако мога да си позволя да ви споделя,че май няма на кого да кажа за съжаление или по-скоро не знам какъв би бил смисълът,след като съм сигурна,че едва ли ще ме разберат. Tired

Ами просто съм изпаднала в една депресия,каква да кажа,нямам доверие в нищо.То ясно,че хормоните ми действат с пълна сила,но не е само това.Тук на работа се стресирам на моменти до голяма степен,като се прибера вкъщи,не ми е уютно,толкова много хора сме,че...да не изпадам в подробности.Ами ние с мъжа ми от година и половина не сме живели сами,постоянно има някой вкъщи-или някоя роднина,или приятели.Лошото е,че гостито продължава с месеци,аз вече съм много изморена,постоянно някой да ми гледа домакинството и да коментира,сили нямам вече.Ако искате ми вярвайте,но все си мисля в съботите,като свърша работа и да си взимам хотел с детето,поне да си отдъхна малко психически! SadДосещате се за баналните проблеми от битово естество,в което не ми се навлиза,че  Sick.Аз съм изключително емоционална и много се паля,повечето пъти и си го показвам,иначе ще се пръсна,ама най-ме боли,че го отнася детето и мъжа ми,а те нямат вина,просто са ми отдушника за съжаление. Sad
Много ми е виновно,но просто не мога вече Tired
Ще ви помоля да ме извините,че така ви го изтърсвам,никой не съм длъжна да натоварвам,но аз наистина няма на кого да кажа,затова и за пръв път се оплаквам публично,явно...наистина съм доста лабилна,ама ми омръзна все да се стягам,искам веднъж пък да си го излея и да съм слаба!

# 206
Илиндичка, а защо се налага да имате постоянно присъствие у вас? Вместо ти да ходиш на хотел с детето, не може ли гостите да отидат на хотел вече?
Напълно те разбирам как се чувстваш, аз не бих изтърпяла повече от 2-3 дни Peace Дори и нашите да ми дойдат на гости трудно издържам. Майка ми е по-разхвърляна, баща ми е народен човек и яде лук и чесън за драве, а мъжа ми е чистофайник маниак, с нюх на бременна жена. Нали разбираш кой е по средата Crazy Затова всяка жаба да си знае гьола Peace

Ако бях на твое място бих говорила с мъжа си и бих се позовала на това, че съм бременна и са ме тръшнали хорманите яко и че имам нужда от спокойствие и по-малко хора и проблеми около мен.

Пази си нервите, ще ти трябват. Особено сега Hug

Успех  bouquet

# 207
  • Madrid
Мишленце,чак ме разсмя,представям си баща ти как ще похрупва лук  с моя татко,който е голям добряк,ама хорските нужди никак не са му чужди и не се свени да ги показва много,голям ми е сладур! Heart Eyes

Права си за всичко,което казваш.Говорили сме с мъжа ми и той е съгласен с мен ,и на него му е писнало,но няма как да изхвърли сестра си от вкъщи,аз още по-малко не мога да настоявам за това.Ситуацията е деликатна,разбираш ли ме,просто понякога ти остава само да изтърпиш,но си мисля,че май заради това търпене сега съм в това състояние.

# 208
Що бе, и аз ям лук и чесън  Blush, и то точно за здраве (е не рупам стар лук директно, както си е суров  Laughing), за мен това изобщо не е признак за нищо отрицателно. Пак си ходя на токчета, нали ме разбирате.  Joy
Илиндичка, явно си имаш работа с нетактични хора. Ако ви използват за квартира, е много неприятно. поне наем да ти плащат, а най-добре направо да си наемат отделна квартира. Не разбирам, недоумявам направо, всеки опит, дори неумишлените, да се утежнява бременна жена.  Naughty Ако се притесняваш да говориш директно с 'гостите', нека и мъжът ти се намеси, успех!  Hug
Ако ме забелязвате да съм в мааалко по-добре настроение, то е защото вече изревах що имах да рева по Майкъл Джаксън и защото днес поваля добре. Не знам кой е дъждоносеца, но му благодаря.   bouquet само да не му се е провалила почивката.  Blush  Laughing

# 209
Илиндичка, пак смятам, че трябва да използваш довода, че си бременна и си доста изнервена, не ти всъщност, мъжа ти Peace Нали е негова сестра Peace А защо се застояват толкова у вас ако не е тайна?

Да ти кажа аз съм малко крайна и ако бях в твоето положение направо бих си взела детето и директно в България да си почина/стига да те пуснат от работа, де/. Щом сестрата на мъжа ти не иска да си ходи, тогава ти и детето. Тъкмо ще си починеш и ще си видиш роднините в България. Сигурна съм, че като остане сам със сестра си мъжа ти ще си преоцени приоритетите Peace

Кити Laughing И аз обичам и лук и чесън, и особено много манджи с вътрешности и шкембе чорба Flutter И токчета нося Joy Обаче мъжа ми е зле с миризмите, чак когато бях бременна разбрах, че не ме лъже и че наистина подушва какво готвят всички съседи от първия до последния етаж ooooh! Трябваше а стане НОС, поне щеше да бъде полезен в парфюмната индустрия Laughing Загубиха ценен кадър.

Истината е, че всеки пък като се приберат от дома на нашите, той ме кара да пера всички дрехи, дори и неносените, защото му миришат на манжа. Настина у нас се готви много, но аз съм свикнала с тези миризми и даже си ги харесвам, това ми носи усещане за уют Embarassed Обаче мъжО дори не обича да готвя когато си е вкъщи. Помолил ме е да го правя преди да се прибере, защото не изтрайва на миризмите. Дори ме е молил да готвя без лук, обаче му отказах категорично.

Оказа се обаче че Ники е като мен, снощи като си лягаше баща му му предложи да му затвори вратата, да не му мирише на манджа докато вечеря, а той каза че не иска, защото му ставало сладко на коремчето Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт