BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 287
  • 575
  •   1
Отговори
# 270

А сега де!
Това са 2 часа от живота ти, които никога няма да се върнат.

samuin, аз мисля че трябва да я компенсираме по някакъв начин.  Sunglasses
[/quote]

I az taka mislq!!!!!!!

# 271
Benson koe semeistvo tarsish... propusnah...

# 272
  zdraveite momicheta,imam nujda ot malko pomosht......
  mnogo vi molq da mi preporachate ginekolog,ili prosto da spodelite kak e vashiq
  az hodq pri edin,no ne mi dopada mnogo.......
  blagodarq vi.... Simple Smile

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 12:39 от Дивиана

# 273
Добър вечер момичета   bouquet

Аз тъкмо се възстановявам от тежки уикенд.Явно остаряваме и дискотеките не са за нас  Tired
cybercat ,следващия път ще трябва да го даваме по-спокойно и улегнало ,подходящо за възрастта ни  Mr. Green
lelu ,само кажи кога  Laughing

lady_freya,останах с впечатление ,че живееш в Кейп Таун ,не ми се връща назад в темата точно сега.
Мога да ти препоръчам доктор Маргаритов.Готин е като човек и като специалист също .Всъщност той следеше бременноста ми ,както и раждането.Единственото нещо ,което не ми хареса е ,че накрая малко ме натискаше за цезарово,но все пак ми даде шанс и достатачно време.Бях избрала нормално ,но след 20 часови родилни напъни ,накрая склоних .Но пък и бременноста ми беше лека ,без усложнения ,освен раждането,което малко се проточи  ,но и там нямаше усложнения .Мъжа ми пррисъстваше на операцията и после ми сподели ,че доктора бил изключителен професионалист.

# 274
Привет момичета. Аз не познавам гинеколози в Cape Town. В Йоханесбург съм ходила само при д-р. Димитров при който родих и двете ми деца в Bedford Clinic, Bedfordview. Аз специално съм доволна от него и бих го препорачала. При мен и двете раждания минаха напално нормално и никога не бе ставало въпрос за цезарово въпреки че тук доста дами избират цезарово и без да има някакви медицински показания. Дори като бях в болницата ми казаха че аз сам единствената с нормално раждане. Не че се каня да имам повече деца но ако се наложи следващия път ще е поне с епидурална опойка.
Самуин и сайбъркет, не знам откаде намирате енергия за дискотеки. Аз и едно време никога не сам била кой знае какав почетател на този вид занимания а откакто са се родили децата да си кажя честно освен да ходим на детски площадки през деня никога не сме излизали дори и на ресторант вечер. Но вие все пак сте и по млади.
Някой мисли ли да ходи на пикника в резеденцията на послоатвото в неделя?

# 275
 blagodarq che spodelihte.....v Johannesburg jiveq - Sandton.....iskah da chuq nqkolko mneniq,zashtoto vie veche ste minali po tozi pat...za bremennostta i rajdaneto imam predvid.
Nie s maja mi mnogo iskame bebence,no za sajalenie veche imame 2 neuspeshni opita...nakratko - 1pat kato bqh v 2mesec bremenna se naloji da letq s samolet,imashe zakasneniq na poletite,spane na letishteto,pritesnenie i takiva neshta.... neznam zarazih li se neshto,kakvo stana,no kraq na 3mesec mi kazaha che ploda e martav i trqbva da se izvadi,mnogo tejko.....2pat beshe tazi godina,tozi pat spontanen abort,neznam zashto,pri Margaritov hodih,kaza che bilo tipichen spontanen abort,imalo mnogo sluchai i taka.....kazah che ne mi dopada mnogo kato vi pisah minalia pat,zashtoto okolo 10dni predi da napravq aborta zabelqzah leko techenie,vednaga mu se obadih,mnogo se pritesnih,toi mi kaza ako me boli i mi teche mnogo krav togava da mu se obadq....sled 5dni pak mu se obadih i nastoqh da me vidi,toi mi kaza che bebeto mu se vijda malko i mi izpisa hapcheta da piq-Progesteron,zapochnah gi vednaga i napravih abort sled nqkolko dni i t. k. stana vecherta si go napravih vkashti sama....tova ne mi se i razkazva,toi znaeshe,tolkova kasno nqmalo kakvo da se napravi i se razbrahme za sutrinta,edva dochakah da otidem-takava bolka....-nego go nqma,zvanim mu-spi....doide.izpisa antibiotik i me prati da tarsq nqkakva injekciq i nqkoi da mi q bie.......koshmar....dobre che otmina.....ne kazvam che ne e dobar kato doktor,qvno ploda ne e bil zdrav neznam,samo gospod znae kakvo stana,no otnoshenieto malko ne mi haresa
 Ot skoro pak opitvame za bebe,no neznam kato stane dali pak da hodq pri nego....
 Cybercat i Samuin,drug pat kato hodite na diskoteka se obajdaite...i na men se kuponqsva....

МОЛЯ, пишете на кирилица!

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 12:40 от Дивиана

# 276
 Venus1 mojesh li da mi dadesh nqkakvi koordinati ta tvoq doktor,mnogo li e trudno da si zapishesh chas pri nego,zashtoto az sam chuvala za edin dortor bulgarin,no ne sam sigorna tozi li beshe,zabravih imeto veche,deto ako iskash da si zapishesh chas pri nego e nai-malko 3meseca napred..... Laughing...dano ne e tozi....
az sashto jivot i zdrave da se stigne dotam bih predpochela estestveno rajdane....... #Crazy

# 277
http://www.lifehealthcare.co.za/hospitals/DisplayHospital.aspx?n … SupportingDoctors.
Tova e web site na bolnicata. Telefonat na Dr. Dimitrov e 011 615 5868. Az nikoga ne sam imala problem sas zapisvaneto na chas pri nego. Sigurna sam che niama da se nalozi da chakash 3 meseca Simple Smile
Uspeh!

# 278
lady_freya много съжалявам за случилото ти се.
Но на първо време трябва да се успокоиш най-вече .И ако можеш да изтриеш спомена за предишните два неуспеха,колкото и да ти етрудно.
Знам ,за още един български доктор ,който работи в Парклейн клиник.Казва се Живков , и точно при него трябва да си вземеш час три месеца предварително.Имам приятелки ,раждали при него ,също много доволни,но явно всичко е относително .
Успех   bouquet Hug

П П.А за следващото среднощно излизане задалъжително ще ти се обадим .Стига пак да намерим ,кой да гледа дечурлигата  Laughing

# 279
venus,samuin mnogo vi blagodarq za informaciqta i moralnata podkrepa,stiskaite palci po skoro da stane i togava pak shte mislim kakvo da pravq,hubavo e che ste taka otzivchivi,che e dosta trudno sama da se spravq s tiq neshta,blagodarq vi...  bouquet

# 280
Аз все още мисля, че е по-добре да отидем на бразилски ресторант, вместо в night club, нещо не ми понасят вече дискотеките (или сигурно защото съм свикнала да ходя на дискотеки, които не са толкова тъпкани в България). На ресторант можем да отидем и семейно с децата, малко по-широко е и няма да се приберем омирисани на цигари след това.
lelu да не се ослушва, и без това имаме да ти се реваншираме.  Wink

А откога си чешем клавиатурите да планираме ladies' night? Мъжете няма да имат нищо против да гледат децата една вечер, ако решим да излезем по женски.  Sunglasses

# 281
lady_freya защо не си потърсиш местен гинеколог, държиш ли да е българин точно. Всички мои приятелки са много доволни и всички ходят при местни, но ние сме в Кейп Таун. Az и първата и тази бременност сега карах със зацапване първите три месеца, но ме викаше на всеки две седмици за прегледи и ми пускаха кръвни изследвания да ми следят хормоните. На няколко пъти имах по-силни прокървявания и веднага отивах в спешното, те му се обаждаха и тои веднага идваше да ме прегледа, незвисимо по кое време. Аз от БГ лекари не съм очарована и имам много повече доверие в лекарите тук. Dyvaromi беше писала че е имала проблеми със забременяването и много похвали някаква клиника при вас в Johannesburg , дано се включи да каже коя е.

# 282
    Bibi mislila sam za mesten lekar,no kato se izkluchi che pak neznam pri koi da otida....sashto taka ne sam sigorna i dali shte se opravq s english,zashtoto az znam samo razgovoren,neznam dali shte se razberem tam s vsichi termini.. newsm78...
mai sam se panikiosala zaradi parvite dva pati..... Sad
tova za hormonite mojesh li da mi go kajesh po-tochno,zashtoto poslednia pat ne mi praviha takuv test,vzeha mi krav no za nqkakvi drugi bolesti tam da me proverqt-za hormoni nishto,a az mu kazah che sam imala karvene po vremeto,kogato trqbvashe da sam v cikal

# 283
Da vi kaja che az hodih pri 2-ma mestni doktora predi 8mia mesec (kogato se obadih na Margaritov)i ne bqah mnogo dovolna zashtoto samo me pretupvaha i aide... R480 za pregled. I poneje nqamah medical aid i shteshe da ni struva okolo R47000 za rajdeneto se obadih na Margaritov zashtoto mi kazaha che e po eftin. Pri nego pregleda beshe okolo R350 i otnema mnogo vreme da me razpita kak se chustvam, da pregleda bebeto kakto trqabva. Beshe mnogo ochtiv i vnimatelen. No sled kato az rodih pri nego i mi struva okolo R23000, nqakakva druga poznata na poznata zvanqla i pitala i toi i kazal R40000 i gornica.... Sega neznam kak gi opredelq ama tova e baq razlika... Samo edin mesec po kasno i dvoino! Kakto i da e... do kolkoto znam i sam chuvala i ot drugi kato vseki maj e malko obarkan.... dali kriticheskata go trese neznam!!!  Grinning  
Edinstvenata zabelejka beshe che sheva mi ot cezarovoto e grozen no to si beshe moq greshka. Ne znaeh che trqabva da kaja che iskam s konec da me shie i me nashtraka s telbot kato prase!!! No nishto, za vtoroto shte znam!!!

A za Jivkov znam che e mnogo skap i e mnogo dobar. Edna poznata rajda pri nego i nqamashe nikakvi zabelejki.
Kolkoto do terminite... I bulgarite izpolzvat angliiski termini zashtoto trudno se seshtat kato rabotqat po cqal den na angliiski.

Cybercat i Samuin, chakam revansh... I to s spicialna pokana!!! Az sam svobodna vseki petak i sabota vecher!!! Nali si imam babi!!! Simple Smile

Leka i meka

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 12:43 от Дивиана

# 284
Леле какви са тези цени при вас, аз раждах в много хубава частна болница и цялото раждане с четири дена престой ми излезе 26000Р, като това и за престой и за анестезиолог и всичко. Мен местния лекар тук ме преглежда точно така както описва лелу, много е внимателен, разпитва ме за всичко и отговаря търпеливо на всичките ми въпроси. Родих с цезерово по медицински причини, белег почти не си личи, конците паднаха сами. За толкова пари да те закърпят с телбода ми се струва гадничко. Самата болница е страхотна, с ботаническа градина, стаите имат балкони и общо взето бях като на хотел. Мъжа ми си беше постоянно при мен и времето мина много бързо, чак не ми се тръгваше. Сега живот и здраве пак там ще раждам.

Общи условия

Активация на акаунт