BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 281
  • 575
  •   1
Отговори
# 285
Мили момичета! Как се радвам да открия тази мила група   Laughing
Аз съм в ЮАР от близо 2 години вече.. Дойдох от Канада, след като се омъжих за любовта на живота си.. Той също е българин, но живее тук от 15 години.. Първоначално шокът ми беше огромен, но явно времето погама за всичко и вече почти напално съм се аклиматизирала към странностите на тази невероятно интересна държава!Ние живеем в Претория. Разбирам, че повечето от вас са в Йоханесбург.

Днес се регистрирах във форума, защото очакваме първото си детенце през декември  Grinning Голямо вълнение и шастие.. Grinning единствено ми е мъчно, че сме далеч от фамилиите в България.. а и колко ще ми липсват детските площадки, разходки по улиците и .. приятелките  Sad

Аз също нямам медицинска застраховка и ще трябва да платим раждането в болницата близо до нас.. Цените, които споделяте са наистина доста по-високи от тези тук.. За нормално раждане очакваме около Р20000 и за цезарово Р30000..
Ах.. колко въпроси имам да знаете.. и как ми иде да пиша, да пиша ... Simple Smile) Особено по темата нормално срещу цезарово раждане! Тук явно наистина е мода да се ражда с операция.. Малко ме шокира това! Аз винаги съм била за нормално раждане, но май и мен полека-лека започнаха да ме обземат съмнения! Докторът ми е много добър, имам му доверие напално (след като миналата година избегна операция при извънматочна бременност и ме оправи!!)Той самият специализира в операции, но не се опитва да ме убеждава в едната или другата посока! Бих била благодарна ако получа вашето мнение и споделите опита си ..

И преди да съм изписала цяла страница, иска ми се да попитам дали имате бебешки неща за продан.. Ние започнахме да търсим легълце, количка, столче за кола и т.н. Ако мате неща, които не използвате вече и искате да продадете, моля имайте ме в предвид!
Благодария ви и до скоро!! Simple Smile)))

# 286
Добре Дошла RALTRIF    bouquet Аз също очаквам своето бебче през Декември, така че ще споделяме опит. Ще свикнеш с гледането на дете тук ще видиш, нищо не пропускаш от БГ площадките освен зарибяване със солети, бонбони и зрънчо  Mr. Green Много е хубаво ако може да дойде някой да ти помага първите месец-два, стига някой от родителите ви да има възможност. Тук като цяло по-лесно се гледат деца, защото навсякъде е помислено за тях и е предвидено място за преобуване и кърмене. Аз родих с операция по медицински причини, не ме е навивал лекаря въобще. Изчакахме до последно за нормално раждане, оперираха ме един ден след термина. Ако нямаш проблеми е хубаво да си родиш нормално, моите разбирания поне са такива. Операцията си е операция и не е нещо, което очаквам пак с нетърпение. Обсъждахме сега да раждам нормално, но поради първата, а и поради проблеми, които имах в началото, лекарите не са съгласни.

# 287
RALTRIF,Добре дошла  Hug
Лека бременност ти пожелавам и нормално раждане.
Да тук наистина стана мода ,почти всички да раждат с цезарово, щом дори и черните започнаха така да раждат.Една позната българка ,беше възмутена ,че доктора и я навивал за нормално раждане .По повод на това се беше изразила ,че "да не живеем в средновековието ,та нормалното раждане ,да е нормално".
А за спора ,кое е по-добре ,нормално или цезарово ,докторите одавна са избрали вместо нас.Аз също бях избрала нормално ,повече се плашех от операцията.Но и аз влязах накрая в групата на "по медицински причини".
Не ви ли прави впечатление това ?Една част от жените сами решават да родят с цезарово , а голяма част ,която иска нормално ,завършва пак с цезарово и то по медицински причини.Дали времената са такива ,или доктора просто е решил ,че трябва по бързо и според тях ,по сигурно да доведе процеса до край. newsm78

# 288
RALTRIF добре дошла,пожелавам ти леко и безпроблемно раждане..... Hug

# 289
Благодаря за бързите отговори и за топлото посрещане  Hug

Bibi2202, какво съвпадение! Моят термин е на 17 декември..  Страхотно е, че ще можем да обменяме опит! Жалко, че не сме по-близо! хахаха хареса ми това за зарибяването със зрънчо  Laughing Слава богу, майка ми ще може да дойде поне за месец и вече я чакам с огромно нетърпение!

samuin, наистина човек започва да се чуди... кое е нормално, кое не е... Кой решава и защо..  newsm78 Днес точно казах на мъжа ми, че щеше да ми е много по-лесно ако нямах избор въобще! Той горкият започна да сънува кошмари с моето раждане ..

lady_freya, благодаря   bouquet

# 290
RALTRIF ,що се касае за раждането ,то за мен тук няма избор.За мен природните закони са най-добрите и няма нещо по -нормално и правилно от естественото раждане.Но въпреки възгледите ми ,и въпреки ,че ражденето тръгна нормално ,след 20 часа ,завърши с цезарово.Всъщност ,не мога да упрекна доктора ,че ме е натискал за операция .Той ми даде достатъчно време и избор ,избор между цезарово и форцепс.Може би пък ,така е трябвало да стане ,както се казва "така било писано".
Но не го мисли толкова  .Все пак каквото има да става ще става.Но повече положителни мисли ,ще ти повлияят по -добре ,и не само на теб ...
Моята етърва е родила по нормален начин три здрави деца .Тя е местна чернокожа .Първите и деца са родени в държавна болница .Преди около няколко месеца тя роди четвъртото си дете ,но с цезарово пак по медицински причини .Но този път ,тя ражда в частна скъпа клиника .Месец преди термина ,следящия идоктор и казал ,че бебето е в седелищнапозиция ,две седмици преди термина прегледа отново потвърждава седалищната позиция на бебето.Тя ,както и мъжа и решават ,че е наложащо цезарово сечение.Аз ,бях много изненадана от тяхното решение ,само няколко месеца преди това ,мъжа и ми обясняваше ,че не може да се наложи цезарово ,че това не е нормално ,и докторите го правят само заради парите.Но когато ножа опре до кокала ,вече не мислиш така .Защото за нас като родители няма по-ценно нещо ,от живота на децата ни.

# 291
RALTRIF, добре дошла в темата и от мен! welcome
Претория не е чак толкова далеч, можеш да присъстваш на форумски срещи (ако се чувстваш добре, разбира се). Ние преди живеехме в Мидранд, както казва мъжа ми - по-близо до Претория, отколкото до Йоханесбург, но човек като разполага с кола и ВРЕМЕ, не е кой знае какъв проблем.
Лека бременност и от мен. Пожелавам ти нормално, но и бързо раждане.

Момичета, как беше пикника в Претория? Нали сте направили снимки?
Ние вчера нещо нямахме настроение за големи събирания. Ходихме на Waterfront само тримата.

# 292
cybercat , благодаря  Laughing. Ще присъствам на сбирките с най-най-голямо удоволствие, винаги, когато имам възможност! За сега карам кола по малко, но до Йоханесбург зад волана не съм стигала все още  Embarassed сигурно мъжа ми няма да има нищо против да се включва в сбирките...

samuin, много ми помагат отговорите ти.. започвам да се връщам към първоначалното си мнение! Дай боже, всичко да се развива нормално!

# 293
Здравейте,

Май не обясних правилно. Цялата история ми излезе R23000. Болницата беше около 13000 а самиат генеколог взе само 1500(другия местен доктор искаше R7500 ). Останолото беше за анастезиолог и другите.
Аз сащо родих с операция поради медицински причини но не се оплаквам.
В началото ме беше страх от операцияата но сега като се замисля май ще ме е по страх от контракций.  Confused
Аз сащо сам от Претория но сега живея в Джобург. Често ходя до наще, почти всеки уикенд или всеки 2-ри когато им карам малката да я гледат. RALTRIF може да си направим среща ако искаш. Аз в петък ще ходя пак.

Пикника беше много интерсен, спицяално като доиде Стоичков. Останах с много добри впечетления от него. Много готин, не се надува и голям майтапчия. Много се радваше на децата и се снима с всички един по един (koйто искаше де). За съжаление малко хора дойдоха. Ще кача снимките скоро и ще ви дам линка.

Лек ден!

# 294
http://www.facebook.com/album.php?aid=147124&id=665176801&l=073fad9ed2

Това е линка за снимките от вчера.  Laughing

# 295
  • Sofia
Страхотни снимки  Simple Smile

# 296
Кой е навит да излезем по женски в събота вечерта?   newsm53

# 297
Кой е навит да излезем по женски в събота вечерта?   newsm53
yesyes
Друг за  Wink.Давйте предложения за мястото.
Лелу ,ето  ти и реванша.Поканата по пощата Laughing

# 298
Момичета ние пак се организираме за Коледни картички.Ако имате желание заповядайте в тази тема  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429698.0

# 299
Аз съм "ЗА"!!!

Каде ще ходим???

Общи условия

Активация на акаунт