BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 251
  • 575
  •   1
Отговори
# 360
Съжалявам maikata,но и аз не познавам такава жена .
По официална статистика българите тук сме около 50 хиляди ,така  че няма как да се познаваме всички.
Миналата неделя тук в българския ресторант имаше парти (по точно курбан ),по случай визитата на българския Владика -дядо Григории.Имаше много българи ,които не познавах ,а аз си мислех ,че познавам много българи тук.Христо СТойчков и той беше.Направи ми впечатление ,че е много "земен "човек.

# 361
Именно това имах предвид като казах че българите тук сме неорганизирани. Човек няма как да научи за такива мероприятия. За първи път чувам и за български ресторант тук както и за посещение на български владика. Дано да успеем и някой ден да се засечем със Стоичков преди да си замине на някое от тези "български партита".

# 362
Извинявам се ,допуснала съм грешка .Не е български ресторант ,а български  колбасарски магазин.
Марина ,има една хубава българска поговорка "Който търси ,намира".Ако ти със сигурност искаш ,да те уведомяват за събития от подобен род ,най-сигурно е да си оставиш  данните в българското посолство.
А ако искаш среща със Стойчков ,по-често се навъртай насам ,към butchery "Alpina"или пък към българската дискотека в Боксбург .Мисля ,че се казва   "Highflyers" Peace

# 363
samuin, стига си дразнила с този Стоичков.  Crossing Arms
Вече две срещи с него пропуснах, а бях уведомена и за двете събития.
Много съм несериозна...  Crazy

Дано да успеем и някой ден да се засечем със Стоичков преди да си замине на някое от тези "български партита".

Кога ще си заминава?

maikata, съжалявам, че не мога да ти помогна.
Всъщност, бихме могли да разпитаме за майка ти по разни събирания - ако не помогне, поне няма да навреди. Пожелавам ти успех в търсенето!  Hug

# 364
Не си права Самуин че не съм си дала данните в посолството. Дадох им ги преди доста време но честно казано никой не ми се е обаждал за нищо. Също си бях дала данните и на едни други българи които организираха сабирането за 3 Март в Кемптон Парк но и те никога не са ми се обаждали. Затова казвам че не сме организирани. Няма организация която да те уведомява за такива прояви и събирания нито в сите на посолството може да се намери информация.
Не си мисля че Стоичков ще си ходи скоро тъй като май е дошъл преди 2-3 месеца? Все сигурно ше се засечем някога ако е писано  Simple Smile

# 365
  • España
samuin,благодаря за линковете!

Какъв е тоз студ,бе хорааааа? Аз даже и подовото отопление включих!!!

# 366
samuin,благодаря за линковете!

Какъв е тоз студ,бе хорааааа? Аз даже и подовото отопление включих!!!

Ужас!
Такъв студ не помня даже и през зимата. (Може и да е имало, но когато човек е подготвен, се чувства по друг начин. Такава рязка промяна в температурите е много неприятна.) И аз бях прибрала печката, но я извадих.

Здраве да е, ще се оправи времето. Сега идва лятото, нали.  Sunglasses

# 367
Добро утро момичета   bouquet

Как сте днес , в това прекрасно утро  Grinning.Направо да не повярваш ,цяла седмица беше такъв студ ,а днес слънцето така се е усминало.За миг си помислих ,че може и да имаме сняг за Коледа. Laughing
Как вървят празничните приготовления ,момичета .Ние вече сложихме елхата и малкия все ходи да я оглежда,дали дядо Мраз му е оставил подарака,че моето момче много слушало с едното ушенце  Laughing.

Винъс ,е поне от нас не можеш да се оплачеш,най-редовно те уведомяваме за срещите  Wink.Е ,не е като със специална покана ,но поне те уведомяваме  Laughing

Хубав ден имайте момичета и спорна и усмихната седмица  bouquet

П.П. Как са бремените майчета ?Надяваме се всичко при вас да е наред и бременноста да протича нормално .

# 368
Ехооо БЕ!!!  Wink

1во - Стоичков не си заминава, защото тренира един от отборите тук.

Така.... Как сте момичета? Хайде по кафета мафета скоро!!! Зори ти си организатора.

newsm78 Някой знае ли къде в Претория се слага апостил?  Не мога на намеря Foreign Affairs.
И за колко време става?  Дали мога да изпратя някой друг с документите или аз трябва да съм там.  Ако имате инфо, моля споделете  Grinning

Ще ходите ли на църква за Коледа?  Ако има желаещи, да се организираме всички да отидем заедно!

samuin   Вече нямам търпение тази елха да я сложим.  Чакам мами да пристигне и да го направим заедно.

# 369
Привет на всички. Моят апостил го организира преводачката която ми преведе акта за раждане. Мисля че Foreign Affairs е близо до посолството но аз лично не съм ходила. Аз дадох акта за раждане за превод и те ми организираха всичко. Не си спомням името на преводачката но от послството ще ти кажат кои са им заклетите преводачи и какви са им контактите.
Ние също още не сме сложили елхата. Нашата елха е в саксия и в момента още стои на двора. Не искам да я вкарвам прекалено рано защото почват да и капят листата на края.
Нямам нищо против да се организираме за кафе. Ние със сигурност ще спонсорираме такова мероприятие.
На коя църква искате да ходите за коледа, на руска, на гръцка? Ако се организира нещо подобно и ние ще дойдем.

# 370
Хайде по кафета мафета скоро!!! Зори ти си организатора.

Хубаво ме насади.  Laughing
Обади се като се поосвободиш от ангажименти.  Wink
А случайно да искаш да ме возиш?  Party

# 371
Охоо Албена, Welcome back!
За апостила и при нас преводачката свърши цялата работа.Само че ,преводачката ,която се казваше Райна ,е вече  в Белгия.Попитай в БГ посолството ,както Винъс те е посъветвала.На мен също от БГ посолството ми бяха казали ,че  Foreign Affairs е на същата улица ,на която  е и БГ посолството.

За срещи по кафета ,ресторанти ,нощни ,денонощни барове ,винаги готова  Laughing

# 372
А, samuin, като те видях се сетих - както вече писах, изкарах си страхотно на гръцкото парти. Понеже спомена, че ги организират веднъж месечно, искате ли да идем всички заедно на следващото?
За тези, които не знаят - мястото е Osean Basket, Waterfront. Може да се отиде с децата, макар че по-малките е по-добре да си останат вкъщи (имам предвид Винъс, Себастиан, Джордан). Всъщност, всеки сам си преценява, защото и Влади спада към малките, но купона му се отразява доста добре.  Laughing
samuin, нали ще провериш кога е следващото?
Нямам търпение да повторя и този път хубаво ще се наспя преди партито.  Party

# 373
А, samuin, като те видях се сетих - както вече писах, изкарах си страхотно на гръцкото парти. Понеже спомена, че ги организират веднъж месечно, искате ли да идем всички заедно на следващото?
За тези, които не знаят - мястото е Osean Basket, Waterfront. Може да се отиде с децата, макар че по-малките е по-добре да си останат вкъщи (имам предвид Винъс, Себастиан, Джордан). Всъщност, всеки сам си преценява, защото и Влади спада към малките, но купона му се отразява доста добре.  Laughing
samuin, нали ще провериш кога е следващото?
Нямам търпение да повторя и този път хубаво ще се наспя преди партито.  Party
Следващото е на 5 декември.Като гледам обаче колко българи сме се наточили за това парти ,май ще го превърнем в българско парти.Лошо няма  Peace

Хубав ден имайте момичета   bouquet

# 374
Охо, още от сега започвам да навивам милото.  Flutter

То хубаво да се превърне в българско парти, ами да вземем да намерим дискове с малко по-читава българска музика, че миналия път ни пуснаха някакви измислени парчета на Тони Стораро... лелеееее  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт