BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 256
  • 575
  •   1
Отговори
# 345

По въпроса за раждането,не смятам,че съм НЕНОРМАЛНО раждала,при това два пъти!Всъщност,това,което имате предвид под "нормално" си има медицински термин:вагинално.Всъщност всеки сам избира,освен когато не се наложи ,но.....След като съвременната медицина позволява,защо да не се възползваме без болка,без страдание да се насладим спокойно на най-великия момент за една жена,когато на белия свят излиза рожбата й?! А и както казваше моят Доктор-от цезарово сецение се раждат щастливи бебета! те не се мъчат да излязат! А тези,които са за "природното",само бих попитала:защо когато ви заболи зъб или глава ,например,тичате за аналгини и ред други илачи? Оставете се да ви мине според както е отредила природата!!!  Приятно бременэне желая на двете момичета и единствено мога да ги посъветвам e да не се доверяват на бабини деветини,на даване на акъли и т.н.т. слушайте единствено сърцето и инстинкта си,те знаят кое е най-доброто за вас и вашите дечица!   За момичето,което питаше за излишни бебешки атрибути:
мога да ти дам легло,столче за кола,имам и някакви колички като се замисля.
Дявароми ,прочети пак цитата в червено!
Не мислиш ли ,че така поставен въпроса ,ти предизвика всяка от нас отново да изрази своето мнение по поставения въпрос ,и то в същия тон .
А неудачното ти сравнение  относно привържениците на природосъобразния начин на живот,си е чисто "хвърляне на ръкавицата".
От всичко написан от теб дотук ,личи силната ти ненавист към природата и към хората които я боготворят.Разбирам те ,но никой по-добре от теб незнае колко е силна ненависта ти.За теб природата греши ,за мен не.Мое мнение е ,че има още много да учим за нея.
Ще те посъветвам само да се отървеш от тази омраза ,към нея и към хората
Цитат
ей  такива едни хора ,дето отглеждат сигурно  в дворовете си чушки и домати без пестициди,ходят боси из росата за здраве ,те дамгосват с колоритната  българска дума „яловица”,без да са наясно с нещата...и

Прошката лекува  Peace
Цитат
....Всъщност достатъчно ясно и обстойно съм се изразила в дългия си пост! Не можеш да се изказваш срещу изкуственото зачеване и износване на плода(щото не било натурално!),без примерно да се поставиш на мястото на хората,за които това е единствения начин да си имат деца,това е само пример,да не се повтарям.И после да ми излизате с номера :да се поставиш на мястото на другия.....айде няма нужда!

Аз също съм се изразила достатъчно ясно ,относно постиженията на медицината,но явно злобата ти към нас ,наречени от теб"благословенни" ти пречи да видиш и да осъзнаеш ,кога хората са ти "подали ръка".

# 346
Добро утро на всички. Искам просто да кажа че трябва да се опитаме да бъдем по толерантни към мненията на другите. За всяко едно мнение естествено могат да се намерят хиляди доводи, теории и оправдания. Просто няма едно единствено правилно мнение и няма смисъл да спорим за неща които до известна степен са извън нашата компетентност. Може някой ден всички деца да се раждат чрез цезарово или да се износват по изкуствен начин. Що се отнася до природосъобразният начин на живот както и съм споменавала вече преди то си е самозаблуда да си мислим че някой в днешно време живее природосъобразно. Просто природата е толкова замърсена и променена, всичко е толкова изкуствено и синтетично и храната не е това което е била преди. Както каза Самуин "каквото повикало, такова се и обадило".
Приятно изкарване на Лелу в Кейп Таун. Благородно и завиждам че ще ходят там на почивка. Аз досега не съм имала тази възможност въпреки че съм тук от почти 9 години. Не се сещам в момента за някакви по вълнуващи впечатления от престоят ми тук. Винаги ми е харесвало като отиваме някъде извън Йоханесбург сред природата.

# 347
Добро утро на всички. Искам просто да кажа че трябва да се опитаме да бъдем по толерантни към мненията на другите. За всяко едно мнение естествено могат да се намерят хиляди доводи, теории и оправдания.

Съвършенно вярно! Peace Grinning

# 348
Що се отнася до природосъобразният начин на живот както и съм споменавала вече преди то си е самозаблуда да си мислим че някой в днешно време живее природосъобразно. Просто природата е толкова замърсена и променена, всичко е толкова изкуствено и синтетично и храната не е това което е била преди.

Съвършено вярно, дори на село няма "девствена природа".
Но също така е вярно, че човешкият организъм постепенно се адаптира към новите условия.

Между другото, само аз ли не разбрах шегата с "раждането от мъже"?  newsm78

# 349
Сайберкат ,на мен също като  RALTRIF ,не ми допада термина "вагинално".И се замислих за медицинските термини ,и какъв медицински термин ще лепнат на мъжкото раждане.Няколко термина изникнаха в мисълта ми ,на които доста се посмях.

# 350
Ами... аз знам само за един мъж, дето е родил - Арнолд Шварценегер във филма "Джуниър" и той роди със секцио...
Оф... айде да не се излагам повече!

# 351
# 352
  • España
Голямо OFFFFF!!!Писна ми от безсмислени спорове!!!Галя,моля те недей да вадиш отделни цитати от контекста на постовете ми и после да ги тълкуваш превратно,ако обичаш! Всяка дума,извадена от цялостното съдържание на текста губи конкретната си трактовка!!!!!!!!!!!Разбрала си ме абсолютно погрешно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Не искам да се защитавам от измислени обвинения!Не знам как по-ясно да се изразя,честно....нали уж за това е форума,да изразяваме мнения!Аз яхнах метлата,защото ме подразниха две неща:
1. До преди да се включа,всички   бяха за НОРМАЛНОТО(дето му викате) раждане и след като се появи привърженик на секциото в мое лице всички скокнахте! И това ако е толерантност ,здраве му кажи...друг е въпросът,че не разбрахте шегата за "щастливите бебета"и атакувахте компетентността на моя лекар...
2.Изключително много ме подразни изказването на Галя,че съвременната медицина била измислила клонирането и ,че,перифразирам:(9 месеца можело друг да ни износи и после да ни роди децата).За клонирането нямам инмого информация,но второто е метод ,който се използва в борбата с репродуктивните проблеми,за някои хора това е единствената възможност да си имат деца.Така,че ми се стори изключително неприемливо някой да отрича неща ,върху които по една или друга причина не се е замислял.Това е меко казано нетолерантно,поне според мен!

Друг  е въпросът,че  злобата и безсмисленото заяждане не са ми присъщи!!!!!!!!!!!!!!!!! И аз като Галя "имам глава на раменете си". Нали за това Природата ни е отличила от всички останали твари,дарявайки ни с разум и всеки го използва както намери за добре!Някои да си правят комбинации с даровете на Природата,други за да я усъвършенстват...А моят разум точно в този момент ме съветва да престана вече с това слоизлеание: на тази тема  слагам ТОЧКА.
Гале,още веднъж ти казвам :НЕ ТАЯ ЛОШИ ЕМОЦИИ КЪМ ТЕБ ИЛИ КОЙТО И ДА БИЛО ОТ ФОРУМА! Казала съм каквото си ми е на сърцето! И няма значение дали поста ти е дълъг или къс,важното е ДА КАЗвА НЕЩО! Друг е въпросът как ще бъде изтълкуван,както стана в случая!

Да си призная честно ...и аз "рупам целина "и ядем еко-храни в къщи.Ще помоля някой да ме насочи към повече информация за ФЪН ШУЙ (надявам се така да се пише на кирилица!).И Гале,дай ми повече подробности за ЖИВАТА ВОДА,моля,ако ти е минала сръднята!

# 353
  • España
RALTRIF,ако искаш такова легло,обади ми се на номера ,дето ти пуснах преди в лични,но не по-късно от 20.11,защото ще ходим на гости на свекитата и ще се върнем чак в средата на януари.

# 354
Руми ,въобще не се сърдя.Но определено говорим на различни езици .ОК ,спираме до тук кой какво казал и какво разбрал.Само да доотучня нещо.Аз не съм нито против секциото ,но лично аз го приемам само когато се налага,нито съм против съвремените методи за подпомагане на репродуктивността,но не и да се "спекулира"с това.
PeaceНо пак ще кажа ,че това си е лично мое мнение и с това на искам да предизвикам нови спорове.

Руми ,аз също не тая лоши чувства нито към теб ,нито към когото и да било.

ОТносно поисканата от теб инфо виж тук http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%C5%EC%EE%F2%EE
Тук още можеш да немериш доста интересни книги
http://domoshar.com/archives/372 това е една малка статия за Фън Шуй.
Потърси и в алтернативния подфорум на здравния форум.Има една тема за водата.Ще се опитам да я изровя .Има много интересни неща също.

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 16:46 от samuin

# 355
# 356
dyvaromi, страшно много ти благодаря!   bouquet Извинявам се за позакъснелия отговор, но бяхме на малка разходка до Мпумаланга и не съм си поглеждала пощата... Ще ти се обадя още днес.. Майсторът с легълцето вече започна и да се покрива   Twisted Evil, така че решихме да се откажем да чакаме..

А по въпроса за хубавите преживявания ... и аз така.. всеки път като отидем на ново място.. съм от щастлива по-щастлива! Природата на тази страна е нещо невероятно.. Ако някой ден напуснем, със сигурност ужасно ще ми липсва!!

Лек ден и слънчева и усмихната седмица на всички

# 357
Хайде вече стига off-topic, дискусиите се водят в определените за това подфоруми и теми.  Whistling

Тук сме в "Отчетни" и на свой ред ще се отчета.
Изкарах си много хубаво на гръцкото парти в "Ocean Basket" събота. Нямам търпение да повторим.  Party
Искам да изкажа специални благодарности на lelu, samuin и останалите българки, които направиха купона още по-весел. Най-вече благодарности на samuin, за това че беше толкова настоятелна, а също така и на съпруга ми, който ме заведе, въпреки моето желание да се остана вкъщи (всъщност, на него вече му се отблагодарих)  Crazy
И за да бъда максимално подробна, ще се отчета и с едно видео:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1283875018217&saved

lelu, ще се радвам да видя и твоето.   Grinning

Какво друго да кажа... Сиси беше малко болничка миналата седмица, стоя си вкъщи от сряда до петък, но вече е добре.

Приятна и ползотворна седмица на всички!  Hug

# 358
Здравейте майчета!

Аз се намирам в Израел, но имам една малко странна към вас молба. Не зная дали вие сте "адреса", но ще опитам.

Моята майка е в Йоханесбург вече доста години, над 15. За съжаление, по една или друга причина, връзката ни прекъсна (няма да влизам в подробности). На днешния ден, нямам никакви нейни координати. Нито селфон, нито маил, нито скайп, нито адрес.

Обърнах се към Бг - посолство в Претория по маил, но не ми отговориха. Имам само нейното име, на съпруга й и рождената и дата. Помислих си, че може би от уста на уста може да се окаже, че някоя от вас или ваши познати я познават и така да осъщтествя отново връзка с нея. Нямам такава вече 4-5 години.

Та ето - тя се казва Синиора Маркова. Съпруга и е Иван Лалов. Майка е от София, а Иван от Севлиево. Майка е на 61 години.

Ще съм, щастлива, ако се опитате да ми помогнете. Вие или родителите ви или ваши познати, може би я познават ...

Дано с помощта Ви успея да я намеря  Praynig

Благодаря предварително
Флора

# 359
Не се сещам за такава жена тук. Но аз и не познавам много българи. Българите тук не сме много организирани и много сънародници тук казват че не искат да си имат много вземане даване с други българи. Ще попитам хора които познавам ако някой случайно е чувал за Синиора. Пробвала ли си можеби facebook? Сега много хора човек може да намери на този сайт.

Общи условия

Активация на акаунт